-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
tuzpenge
őstag
válasz
tuzpenge #83740 üzenetére
Na valóban nem sokat ér ez a cocconut battery app (pont olyan mint a többi...-sz@rt se ér igazából).
Ma reggeli állapot(ugy hogy egész éjszaka töltőn volt):
Még jó hogy eddig nemnagyon figyelgettem mert kiidegelt volna. Lehet hogy mutatott 80%-ot is már....
A tanulság: ne higgyetek semmilyen akku proginak csak a saját órátoknak amivel leméritek hogy/ mennyit bír egy akku. -
pinnacle
nagyúr
válasz
tuzpenge #83734 üzenetére
Érdekes, nekem azt mondták, hogy nem merítsem 20% alá, legjobb 20-80% között tartani. Nem töltsem túl, tehát ha feltöltött, azonnal húzzam le, mert ha rajtahagyom sokáig, mondjuk egész éjszakára, akkor valahogy több ciklusnak fogja számolni. 1000-ig garanciás. Viszont úgy néz ki nálad, hogy pont a teljes merítéstől kezd egyre jobb lenni. Nekem a 2017 Air kevesebb, mint 2 óra alatt töltődik fel teljesen.
Látom nálad sem ugrik minden töltésnél egyet a ciklus. Valami ilyet is mondtak, hogy ha 20-80-ra vagy 100-ra töltöm több részletben, akkor az csak 1 ciklusnak fog számítani. -
kalanchoe
senior tag
válasz
tuzpenge #83126 üzenetére
Köszi a választ!
Air saját lenne, iMac csak használatra.
De szerkesztéshez, vágáshoz többnyire azt használnám.
Lájtos videóvágásra sem elegendő egy Air? (Annyira sokszor egyébként nem lenne erre a funkcióra szükségem, mivel ugye ezeket többnyire iMac-en kell majd megcsinálnom, de nem rossz, ha van saját gép is.) Mert ez esetben szerintem körülnézek a többi márka gépei között, hátha van valami értelmes megoldás, vagy mégis választok egy iPad-et, ami olcsóbb, és a videós dolgokon kívül kb. mindent meg tudok rajta csinálni, valamint még tollat is tud kezelni. -
szmayer1
senior tag
válasz
tuzpenge #82259 üzenetére
De megformáztam, legalábbis én azt hiszem.
Most a lemezkezelőben az van hogy
Apple SSD (121 gb pci belső fizikai lemez)
alatta pedi ez
Macintos HD (120gb pci belső fizikai kötet mac os extended (journaled)alatta pedig lemezképek
apple disk image media
os x base systemennyi de szerintem ennek így jónak kellene lennie nem??
-
Smiley
addikt
válasz
tuzpenge #81923 üzenetére
Nekem igen, mert nyitva van legalább 15-20 tab a safariban, fut a mail a chat a textedit a Spotify, kb 30 tabon 5-6 ablakban megy a terminal, mindezt 2 képernyőn minimum 6-6 desktoppal. Ezeken kívül legalább 2-3 desktop-on csak az RDP fut. Van, hogy localban is kell egy docker vagy vmware, de ez ritka. Csak a Google drive-os nagy xls amit használok 2gb memóriát eszik. Jah és ez megy éjjel-nappal, nincs sleep meg restart. Otthon kb ugyanez, csak ott meg fut a logic is, annyi hogy az alszik ha nem vagyok otthon. Egyik se mai gép, de amióta megkapták a memóriát minden olyan mint pár éve. Ezek nekem azért vannak hogy kényelmesen dolgozhassak vagy szórakozzak. Ebben amit csinálok, kb semmi számítás igényes folyamat sincs, de a memóriát zabalja minden. Ezért írtam az elején, hogy nem vagyunk egyformák. Én nem akarom bezárogatni állandóan, csak azért mert elfogyott a ram. A 2 irodamban lévő gépek csak akkor vannak ujrainditva, ha security update jön.
-
general
addikt
válasz
tuzpenge #81837 üzenetére
igen, ahogy írod, indítás közben nyomd az alt-ot, akkor felugrik rögtön, hogy miről szeretnél bootolni, kiválasztod az usb-t, majd amikor később megjelenik a felület, először lemezkezelőben leformázod apfs-re, utána macOS telepítése... pont tegnap csináltam ugyanígy High Sierrával.
-
tuzpenge
őstag
válasz
tuzpenge #81833 üzenetére
Sziasztok!
Ahogy nézem itt a bill kombinációkat kicsit elbizonytalanodtam. Ha én kicserélem egy teljesen üres ssd-re a mostanit (és természetesen megvan az usb telepítőm), akkor hogyan is tudom a "szűz" ssd-re telepíteni az os-t? Alt-ot nyomom miután kicseréltem az ssd-t és obedugtam az usb telepítőt, és ott a lemezkezelőben formázok, vagy hogyan? Csak mert ugyen ha beteszem az új ssd-t, azon semmi nincs és nem tudom hogyan fog bootolni, egyáltalán fog-e vagy csak hibaüzenetet kapok. Szóval tudna esetleg valaki leírást adni a pontos menetről (ha jó szájbarágós az se lenne baj)? Előre is köszönöm! -
brickm
őstag
válasz
tuzpenge #81135 üzenetére
Nem, egyszer beírod, akkor megváltoztatja az altatásod menetét. Applenél 3 féle készenlét van.
1.amikor a rapid sleep alatt táp alatt van a RAM, ezért is tud merülni.
2.Amikor a RAM tartalom elmentődik az SSD-re de közben tápalatt hagyja azt is, így ha pl kiesne az emeltről, SSD-ről ugyan onnan startol a másik gép, ahol ez volt, de közben a gyors ébredés is megmarad.
3.AMikor lementi az SSD-re és elaltatja a RAM_ot, így kicsivel lassabb az ébredés, de nincs táp alatt a RAM.Na ezt tudja megkombinálni XYX SMC firmware óta a macbook azzal, hogy lehajtod, X ideig ébren hagyja a RAM-ot, hogy ne kelljen 5-másodpercet se várni az ébredésre, de ha X időnél tovább altatod, pl 20perc, akkor elteszi SSD-re és kikapcsolja a RAM-ot.
Nekem bevált, 5-másodperc kb az ébredésem, nagyon max 7 ha sok dolog futott lehajtáskor. De 1-2% a merülésem 8-10-12óra alatt.Egyébként azt is meg lehet neki adni, hogy mennyi idő után tegye ki teljesen RAM-ból a cuccot, csak hirtelen nem ugrik be hogyan. MAjd előkeresem.
hibernatemode = 0 by default on desktops. The system will not back memory up to persistent storage. The system must wake from the contents of memory; the system will lose context on power loss. This is, historically, plain old sleep.
hibernatemode = 3 by default on portables. The system will store a copy of memory to persistent storage (the disk), and will power memory during sleep. The system will wake from memory, unless a power loss forces it to restore from hibernate image.
hibernatemode = 25 is only settable via pmset. The system will store a copy of memory to persistent storage (the disk), and will remove power to memory. The system will restore from disk image. If you want "hibernation" - slower sleeps, slower wakes, and better battery life, you should use this setting. -
Smiley
addikt
válasz
tuzpenge #80630 üzenetére
Igy van, f@sznak kell evente uj rendszer. A regi 3 evente uj OS sokkal jobb megoldas volt. Most meg mire osszetakolnak egyet mukodore, mar el is telt 1 ev. Ez a jelenlegi nem mas mint eles betateszt, amire a usereket hasznaljak. Millio dollarokat sporolnak ezzel a hozzaallassal. Ha megnezitek, hogy azok akik tenyleg melora hasznaljak, siman elvannak 1 rendszerrel evekig, mert kb 0 ujitas van evente.
-
solties
tag
válasz
tuzpenge #80375 üzenetére
Szia! Az én Air-em 2017 márciusi, 150 ciklust mutat a Coconut Battery, és most 71,5%-os! de úgy, hogy kb 1 hónapja még 90 körül volt! Azért szerintem ez elég gáz, beleszámítva azt hogx az Apple elvileg garantálja 500 ciklusig a 80%-ot! Az enyém hirtelen kezdett romlani, szinte napról napra... Szóval ez várható
-
Head88
addikt
válasz
tuzpenge #80375 üzenetére
2 évesnél a 90% körüli érték normális. De fölösleges ezzel foglalkoznod, ne stresszeld magad. (majd ha a menubar-on agyári akkukezelő azt írja, hogy szervizeltesse/cseréltesse az akkumulátort, elég akkor izgulni rajta...vagy még akkor sem) Ha van applecare-ed akkor gari időn belül 80% alatti kapacitású akksit kicserélik ingyen.
Mojave-t rakd fel clean installal és rendbe fog jönni a merülés probléma.
-
Eszleny
aktív tag
válasz
tuzpenge #78256 üzenetére
Itt van egy leírás, hogy hogyan kell beállítani.
A NAS-on először létrehoz egy mappát, ahova a mentések kerülnek. Utána létrehoz egy új felhasználót és beállítja, hogy mennyit helyett használhat az előbbi mappába. Ezután elindítja a megfelelő szolgáltatásokat. Végül kapcsolódik a gépről a NAS-ra a létrehozott felhasználóval, hogy felcsatolja a mentési mappát. Ezt a felcsatolt mappát beállítja a Time Machine mint célmappát.
Alul megjegyzi, hogy Sierra után AFP helyett SMB az alap protokol. -
Head88
addikt
válasz
tuzpenge #78241 üzenetére
Tudom most épp nem engem kérdezel de ha nem haragszol meg akkor elmondanám a saját tapasztalatomat. Meglepően stabil és gyors a mojave 10.14.6 (régi 15" 2012mid gépem van)
Simán olyan érzéssel használom a gépet mint annó sierrával. (márciusban váltottam a sierrát...high sierra a tapasztalt hülyeségei miatt kimaradt) -
Alex91
félisten
válasz
tuzpenge #78233 üzenetére
Na, nekem ezert (is) lett Qnap...
Azet tobb, mert te lehet, hogy toroltel, o viszont nem torolte a mentesbol. Ezert TimeMachine a neve, mert utazhatsz benne vissza az idoben...
Egyebkent addig fog irni, mig szabad helyet talal a backup lemezen. Szoval nem igazan erdemes mast tartani az erre szant hdd-n.
-
-
tboldi
nagyúr
-
amulet
senior tag
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
tuzpenge #76149 üzenetére
Megy bármivel. A H1-es chip pairing csak apple eszközökkel, de az Airpods egy teljesen alap bluetooth szabványt használó fülhallgató.
Apple.hu: Az AirPods használata nem Apple-gyártmányú készülékkel
Nem Apple-gyártmányú készülékkel is használható az AirPods. Siri használatára nincs lehetőség, viszont bármit hallgathat a fülhallgatóval, illetve beszélhet is. Ha androidos telefonnal vagy egyéb, nem Apple-gyártmányú készülékkel szeretné használni az AirPodsot,2 kövesse az alábbi lépéseket:
A nem Apple-gyártmányú készülékén lépjen a Bluetooth-beállításokba, és győződjön meg arról, hogy a Bluetooth be van kapcsolva.3 Ha androidos készüléke van, lépjen a Beállítások > Kapcsolatok > Bluetooth menüpontba.
Nyissa fel az AirPodsot tartalmazó töltőtok fedelét.
Tartsa lenyomva a beállításra szolgáló gombot a tok hátoldalán addig, amíg az állapotjelző lámpa fehér színnel villogni nem kezd.
Miután megjelent az AirPods a Bluetooth-eszközök listájában, válassza ki. -
marsu.
senior tag
-
marsu.
senior tag
válasz
tuzpenge #75293 üzenetére
Néha nálam is megvan ez a hiba. Ami érdekes, hogy eddig csak a gyári Apple kábellel jött elő, viszont már több telefonnal is. Van egy kb. 1$-os Baseus kábelem, azzal még sosem csinált ilyet.
Mostanában folyamatosan frissíteni akarja iTunes-on keresztül a készüléket, ha az Apple kábellel kötöm össze a laptopot. Természetesen a legfrissebb iOS van rajta... -
Head88
addikt
-
moya#no1
aktív tag
válasz
tuzpenge #74104 üzenetére
tuzpenge
rendben tolmácsolom a fejleményeket.A rendőrkapitánysárga mentem be önként miután kerestek itthon.( mivel nem a lackímemen lakom hanem a tartozkodási helyen ) Betelefonáltam az örsre, jónapot kerestek a mai nap, nagyjábol ekkor ki es miért. Valószinűleg a nyomozok voltak adjam meg a számom, ő nem minden ügyről tud de továbbít, majd telefonon keresnek. Másnap este került szolgálatba a hölgy nyomozó aki keresett és elmondta hogy ha minden igaz van nálam egy gép ami lehet hogy lopott. Vigyem be készüljek lehet bent kel hagyjam és tanuvallomást kell tegyek. De több infot nem mert bla bla szokás szöveg. A vallomás végén bingóztuk a seria számot nem stimmelt. Rögzitett egy új vallomast amiben leirta hogy a ket szam nem az amit keresnek es ezzel ő befejezte.
Jut eszembe. Amikor felodbta a datumot hogy mikor volt az elso bejelentkezés, akkor iTunes fiok belepest hozott fel hogy belepett valaki hogy en voltam-e. De hát én mar 1 évvel ezelött a saját fiokommal léptem be imessage icloud itunes programokba
-
válasz
tuzpenge #72981 üzenetére
Persze...
Megnyitod az Automator alkalmazást, új dokumentum. Gyorsművelet. Felül nincs bemenet, bármelyik alkalmazás. Balról az ablakba behúzod az Apple script futtatását és ezt belemásolod:
if application "KeyboardViewer" is running then
quit application "KeyboardViewer"
end if
activate application "KeyboardViewer"
-- wait until the window has been closed, then end the KeyboardViewer process
set numberOfWindows to 1
repeat until numberOfWindows = 0
delay 5
tell application "System Events"
tell process "KeyboardViewer"
set numberOfWindows to count windows
end tell
end tell
end repeat
quit application "KeyboardViewer"Ha kész, elmented mondjuk Billentyűzetnéző megjelenítése.workflow néven. Ezután bemész a billentyűzet beállításaihoz és a Billentyűparancsok, Szolgáltatások résznél kiválasztod és egyéni billentyűkódot adsz hozzá. Én a CMD+Ú kombót adtam, amit más nem nagyon használ (magyar kiosztás esetén). Az első használatkor az Automatort is engedélyezni kell a Biztonság és adatvédelem menüben, a kisegítő lehetőségek fülön. De ezt úgyis feldobja majd...
Jó lesz így?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- EAFC 25
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Könyvajánló
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ 4060Ti 5060Ti 16GB 4070 Super 5070 videokártya 3 év garancia 27% áfa akár részletre
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest