Hirdetés
- Yettel topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
brumi1024
veterán
válasz
Cyberpunk
üzenetére
50-60 is beleférhet akár, mert elég későn indul be a venti. Ha zavar felrakhatsz ventiprogit, de terhelés alatt úgy is bekapcsol a venti, ezek az 50-60 fokok pedig laptopnál teljesen normálisak, én nem is használok ilyen programot, a csendet jobban szeretem.
Ultrafan és smcFanControl.
(Egyébként legközelebb elég annyit hozzátenni, hogy 15"-os vagy 13"-os a gép. Ugyanis az i7 nem mond sokat, mert laptopoknál van 2 illetve 4 magos i7 is, viszont minden 15"-os MBP pár éve már csak 4 magos procival jön, de a 13"-osok közt nincs 4 magos, hiába van i7-es modell.)
-
Cyberpunk
félisten
Egy 2011-es i7-es MBP-nél mekkorák a normális üzemi hőmérsékletek? Tehát alapjárat, terhelve?
-
kroland20
tag
Sziasztok, írtam már a külső hadd topicba, remélem nem baj hogy ide is írok.
Mac Air '13 asom van, külső hddt szeretnék venni.
Lényeg hogy gyors legyen max 40ezer forintom van rá. 2-3tb.
Aki esetleg használ hozzá, és a másolás stb elég gyors dobjon nekem típust, mik azok amik usb3at kihasználják kb 100+ Mb/s legyen minimum.
Köszi előre is!
-
hoodoo86
tag
válasz
bull84ghia
üzenetére
itt a Library folderben vannak tarolva a programokhoz kapcsolatos dolgok (es meg sok mas is itt talalhato). support oldalon nezd meg hova masolt fileokat, es kezzel kipucolhato.
-
rjg
őstag
válasz
Fr3eWar
üzenetére
Nekem két év után az egyiket sikerült elhagyni, egy másik pedig kicsit már mozgott, pedig szinte napi szinten hordtam magammal second skinben/hátizsákban vagy oldaltáskában. Én késő délután, zárás előtt mentem be, akkor már nem volt szervizes, ezért én cseréltem ki otthon a két gumitalpat. A gép alját és a talpat leszedve a talp másik oldalára is fel kell pattintani egy kis műanyag darabot, ami rögzíti. Ők ezt még egy ki 3M ragasztóval is fixálják, én e helyett pillanatragasztót használtam.
-
peyssou
csendes tag
urak,
egy kis segitseget szeretnek kerni...
(buta wins-es kornyezetbol jovok,vessetek a mokusok ele...)
van nalam egy powerbook,nagyjabol meg is vagyunk egymassal(takaritas,miezaz...)egy dolog zavarja csak az uj tulajt,hogy az "asztalon" az ikonok "tul nagyok"...(winen ugye lehet ilyen "kis ikonok" hasznalatot beallitani,itt meg nem latom,hogy hol lehetne,ha lehet e egyaltalan...)
otlet,javaslat??? -
Fr3eWar
őstag
válasz
bull84ghia
üzenetére
jobb felső sarok spotlight keresés?
-
bull84ghia
őstag
Van egg wd my book world nas-om amihez van gyári lemez a telepítéshez. Na mos akartam telepíteni de azt írja hogy egy régi verzió már fent van, de a programok közt nem találom. Ez hogy lehet?
-
czanga
őstag
válasz
goldnarmz
üzenetére
Ne is mondjátok.
Régen úgy hordtam, hogy benne volt egy 13-as crumpler gimp skin-ben, az benne egy 15-öshöz való másik gimp ben (utóbbit ingyen kaptam, mivel Eladtunk egy használt mbp-t az üzletben, de az új tulajnak nem kellett), és ez az egész pack hátizsákban. Kicsit túlzásokba tudok esni.

Át tudom érezni. Én a helyedben még a betonozó munkásokat is elátkoztam volna.
Lehet azért IS vigyázok a cuccaimre ennyire mert a szervizben olyanokat láttam már, hogy csak na. (persze ez csak kis része)
-
Romvr
őstag
válasz
goldnarmz
üzenetére
"alaménium"
Úgy olvastam elsőnek hogy Alma-né-mium."Asszem, 2 napig folyamatosan szép szavakat dudorásztam magamban"
Igen én is dobtam már el laptopot (céges, nem Almás). Először kaptam két szívrohamot (pattant egyet a kockakőről), aztán különböző törvénytelen rokonsági kapcsolatokat emlegettem fel hangosan, utána még két napig sírásra görbülő szájjal gondoltam vissza rá. Teljes kijelző csere (pont a sarkára esett), új HDD került bele, a repedéssel a test oldalán nem tudtak mit kezdeni. Az óta két kézzel markolva fogom a gépet menet közben és inkább én fordulok alulra esésnél
-
goldnarmz
aktív tag
válasz
trisztan94
üzenetére
Ne is mondd... Megvettem a kis Air-t, megjött rá a full body fólia, meg a Tucano is. Gondoltam, fő a biztonság. Rá pár hétre mentem egy fotózásra, teleaggatva cuccokkal, gép Tucano tokban a kezemben, majd megbotlottam, és a gép betonra, a sarkára esett. Tucano kiszakadt, alaménium megsérült.
Asszem, 2 napig folyamatosan szép szavakat dudorásztam magamban... Azóta is rossz rágondolni... 
-
Cyberpunk
félisten
válasz
trisztan94
üzenetére
Természetes dolog ez. Használod, sérül. Csak az nem sérül, ami otthon az asztalon van. És vigyáznak rá, mint a szemük fényére. Ez van.
-
czanga
őstag
válasz
goldnarmz
üzenetére
Akkor marad úgy ahogy van.

Nemrég vlt újrapasztázva is több gép a környezetemben, azokhoz használtam zippo benzint, az jól leszedte a megszáradt hővezető pasztát. Ennél még a mosóbenzin is erősebb szer. Fémben nem kellene kárt tennie, főleg mert anodizált aluról van szó, de teljesen igazad van, jobb a békesség.

Nálam még a Mac mini is szilikon talpakon áll a kibántás óta, elkerülendő a karcok, és az elcsúszás. Elég stabil kis talpakat szerkesztettem neki.
Köszönöm mindenki segítségét.

-
czanga
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Marad akkor az ecetes sarok csiszoló. Az leszedi.

Viccet félretéve mivel próbálkozhatok még leszedni? Öngyújtó benzin pl?
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
'kkó passz.

-
czanga
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Énis tippelgetek, de eddig nem volt ott, és precízségem ismeretében nem gondolnám, hogy eddig nem vettem volna észre.

-
czanga
őstag
válasz
trisztan94
üzenetére
Mondjuk ez speciel teljesen irreleváns a kérdés szempontjából, de ha már így rákérdeztél, akkor válaszolok.
Egy 2012-es Mac mini a fő gép, a MBP 2009 óta megvan, eladni nincs kedvem. Párom használja néha, ha pedig ritkán utazunk, akkor jól tud jönni.
-
czanga
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Gondoltam rá én is, de a másik oldalon nincs, illetve próbáltam "benézni" a dolgot miközben hajtom le, és arra jutottam, hogy az rendesen párhuzamos lenne, és sokkal kintebb lenne.
Ha kinagyítod a képet nagy méretre, jobban látni. Élőben meg zavaró is.
Azért megnézem megint.

Amennyiben az akkor bahhatom gondolom, mert nem fog lejönni. Nagyon zavar, mert minden Mac-re úgy vigyázok mint a hímestojásra.
-
czanga
őstag
Sziasztok.
Találgassatok velem mi lehet az a halvány szürke csík a képen, a gép szélével majdnem párhuzamosan?
A gép egy amúgy karcmentes 2009-es mid MBP, és nem viszem sehová, egy kisasztalon csücsül nap mint nap. Gyógyszertári alkohollal sem jön le, mással nem mertem próbálkozni. Olyan mint a pixelhiba, folyton azt látom. Kezdettől: középen fogva, óvatosan hajtom le a kijelzőt, a gépet olyan finoman teszem le, hogy mások hülyének néztek mindíg is.
Végig simítva nem érzek semmit. Amennyiben meg van hajolva az pedig kis mértékben gondolom nem látszódna.
-
Xero
nagyúr
válasz
trisztan94
üzenetére
Én Corsair és Kingston párti vagyok, de kb bármelyik jó. A Corsairnak vannak párosított moduljai akár Mac-hez is felár nélkül. A régi modulok maximum 10e-t érnek.
-
trisztan94
őstag
Tudom, hogy ennek utána lehet nézni a Google-ben, de tőletek szeretném hallani, hogy biztos legyek a dologban.
Late 2011 MBP 13"-ban szeretnék RAMot bővíteni. Ha jól tudom 16GB a maximum. Melyek azok a márkák, amiket gond nélkül megeszik? Mennyi a "jó" áruk, illetve a mostani 2x2 GB gyári modulokat mennyibe lehet elpasszolni?
Köszi!

SSD upgrade már megvolt, de a Netbeans meg XCode akármennyit megeszik RAMból.
-
doc
nagyúr
válasz
bull84ghia
üzenetére
nekem is hasonlo MacBookom van, memoria helyett inkabb SSD-t tegyel bele elso korben, hatalmas valtozast jelent!
RAMot lehet hogy en is bovitek majd, de az nem olyan tul nagy kulonbseg (annak azert nezz utana, hogy mennyi max. ramot kezel le a MacBookod, az enyem pl. egy frissites ota tud csak 8GB-t) -
rjg
őstag
válasz
trisztan94
üzenetére
Igen, a zsanér nem állítható, ezért a komplett kijelzőt cserélték. A gépet kb. egy hónapja újként vettem, így garanciában, ingyen csinálták meg. Garin túl ez bő 100 ezer forint lett volna, így megint felmerült bennem, hogy meg kellene venni az e-care-t, csak itthon kurv@ drága. Majd ránézek, hátha az ebay-en lehet találni megfizethető árban is.
(#16656) Xero
Szerencsére volt alternatíva. Néhány éve emlékeim szerint a beszmac-en volt aki őket is szidta, de nekem tavaly ősszel és most is abszolút pozitív volt a tapasztalatom velük. -
rjg
őstag
válasz
Fr3eWar
üzenetére
Beszélj az Almárium Pro-val, tavaly ősszel az 2011 Early MBP 13-hoz náluk vettem gumitalpakat pár száz forintért.
Más: szerviztapasztalat. Ahogy anno írtam, december elején vettem egy 11-es Air-t az iStyle-nál. A 8GB-os csak 5-6 hétre jött volna CTO-ként, ezért az akciós 4GB / 256GB-os verziót vettem meg, egyelőre nem is hiányzik a több RAM. Egy bajom volt a géppel, ha a kijelzője 100-110 fokban volt kinyitva és "hirtelen" felemeltem, a kijelző teljesen hátranyílt, bár amúgy nincs holtjátéka. Múlt szerdán bevittem az iStyle-ba, a saját szervizükbe, egy fiatal srác ránézett, azt mondta ez ilyen, ha sokkal rosszabb lesz, vigyem vissza. A zsanér egyben van a kijelzővel és húzni nem lehet rajta. Telefonon felhívtam az Almárium Pro-t, egy hölggyel beszéltem, mondta hogy vigyem be hozzájuk. Be is szaladtam, a munkafelvevő, egy idősebb úriember megerősítette, hogy ez így nem ok, meg is beszéltünk egy hétfő 9 órát. Kilenckor leadtam a gépet, tíz óra után pár perccel megjött az sms, hogy kész a kijelzőcsere, mehetek a gépért. Az új kijelző stabilabb, megérte megcsináltatni. Az Almáriumnak pedig nagy piros pont a hozzáállásért, ez várható el egy Apple szervíztől.
-
TheMarci
addikt
válasz
bull84ghia
üzenetére
Igazából mindkettő. Először csinál egy teljes mentést, majd onnantól minden változtatást megőríz, amíg van kapacitása.
-
bull84ghia
őstag
válasz
Fr3eWar
üzenetére
Azt hittem ez a time mashine olyan mint valami rendszer visszaállító pont. Ezek szerint ez egy teljes biztonsági mentés. Van egy hálózati meghajtóm arra fogom akkor elvégezni a biztonsági mentés. Az én mac-em már egy koros darab early 2008
Processzor 2,4 GHz Intel Core 2 Duo
Memória 4 GB 667 MHz DDR2 SDRAM
Grafika NVIDIA GeForce 8600M GT 256 MB
Esetleg ram bővítésben érdemes lenne godolkodni? -
Fr3eWar
őstag
válasz
bull84ghia
üzenetére
Time Machine-al csinálsz egy biztonsági mentést, mondjuk külső HDD-re, és onnan simán visszaállítasz mindent. Szerintem nem túl válogatós HDD-ből biztos nem, SSD-ből meg beírod google-be a géped típusát és az SSD-t amit néztél, Pl late 2011 macbook samsung 840 evo - és elolvasod hogy ki mit írt azzal kapcsolatban.
-
bull84ghia
őstag
Mbp-ban szeretnék hdd-t cserélni. Jelenleg egy 200gb van benn ez helyett vagy egy ssd vagy egy nagyobb hdd kerülne. Mennyire válogatós ilyen szempontból a mac? Klónozás megoldható hogy ne kelljen minden egyes programot/játékot újra telepíteni?
-
Fr3eWar
őstag
Vajon a fekete műanyag talp a mid 2012-es 13-mas sima macbookon ugyanolyan mint az új retinás 13-mason?
Sajna csak azokhoz a gépekhez találtam gumis talpakat ebay-en. -
Fr3eWar
őstag
Hát ha jól tudom azt akkor kellett volna helyesen megválasztani mikor létrehoztad a felhasználói fiókok.
Ha még nem nagyon laktad be akkor rendszerbeállítások/felhasználók és ott nézd meg hogy tudsz-e állítani ilyet. Ha nem, akkor új user és ott jól adod meg majd az új userrel belépve törlöd a régit.
A gép nevét meg a rendszerbeállítások/megosztás menüben változtathatod.
De majd javítanak a tapasztaltabbak ha valamit rosszul írtam. -
Ilidzser
tag
Még egy kérdés: a saját mappám nevét hogy tudom átnevezni?
-
Ilidzser
tag
Köszi, köszi, köszi! :-)
Nem bírtam magammal és vettem egy új típusú Macbook Air-t. Majdnem hihetetlennek tűnik az üzemideje. Azt kicsit sajnálom, hogy a forma nem változott, bár szebbé nem nagyon lehet tenni, ez tény.
Az miatt lehet, hogy elhamarkodtam végül, hogy idén retinásíthatják, de a kütyüfüggés tényleg betegségnek tűnik nálam...:-)
Ma még szétnéztem az istyle-ban, az imac-nek továbbra is szerelmese vagyok, a mac mini meg most tetszett meg igazán. Már csak az ideológia kell hozzá...:-)
Ha belegondolok, hogy két éve hülye sznoboknak tartottam az össes apple fan-t, most meg itthon ülök egy apple telefonnal, két ipad-del, egy ipod nanoval és két macbook air-rel.:-) Lassan lehet komolyabban kéne venni az értékesítést...A formázást is a CMD+R billentyű után ajánlja fel?
-
-
Ilidzser
tag
Ha veszek egy új gépet, akkor a régi gazda dolgait hogy a legegyszerűbb letakarítani? Eddig még mindig új gépem volt és nem tudom az eljárást..
Olyan van, mint IOS-nél, hogy az alap dolgoktól indítja újra?
Köszi! -
Fr3eWar
őstag
Melyik széria óta nincs macbook pro felirat a képernyő káváján?
-
Fr3eWar
őstag
megjöttem én is a klubba
holnap már viszik is el a mac minit, én meg élvezkedek a macbookon.
Első kérdés, mindenkinek így csúszik a gép talpa? Látatlanban én úgy gondoltam, hogy azok valami tapadóssabb gumiszerűbb sarkok, de rá kellett jönnöm hogy nem.
Esetleg valaki használ csere talpakat amik jobban tapadnak? -
GeGexx
aktív tag
A megtekintő 100 és több oldalas pdf-eknél néha elgondolkozik 3-4mp-re. Ez azért lehet mert nincs SSD-m? Esetleg Adobe Acrobat Readerrel jobb lenne?
-
Cyberpunk
félisten
Tudtok ajánlani valami programot, ami rendszer monitorozó, hőmérsékletek, CPU használat ilyeneket mér? Ingyenes, meg fizetős is lehet.
-
Eszleny
aktív tag
Az egyik Mac App Store-ban vásárolt programomat (DjvuReader) leszedték és más néven visszarakták (DjvuReader Ex). A Facebook oldalukon panaszkodnak mások is a húzásuk ellen.
Ha most törlöm a programot akkor vajon újra tudom majd telepíteni a Store-ból? Tippem az, hogy nem.
Ha a régi verziót fent hagyták volna és nem frissítik, akkor kicsit húzom a szám, de annyi. Így elég nagy kiszúrásnak érzem, hogy a régi nem elérhető. Írjak az Apple-nek és kérjem vissza a pénzem?
Párszor küldtem a fejlesztőnek hibajelentést és elég gyorsan ki is javította a hibákat.
-
GeGexx
aktív tag
válasz
bull84ghia
üzenetére
Talán ez.
-
Cyberpunk
félisten
Sziasztok Thunderbolt-os port replikátort keresek. Használ valaki ilyet?
-
M@trixfan
addikt
Szerintem csak arról van szó, hogy régen volt a váltás és HC user lévén a komolyabb megoldásokat kerested. Régebben a termékpaletta is más volt, nem volt ennyire sok "halo device", maga az Apple informatikai megoldásai vonzották oda az embert. Nálam is egy dual G5-tel kezdődött a Mac használat 2005-ben és a kiegészítők jöttek később. Mondjuk ehhez hozzátartozott az is amikor kisgyerekként láttam haverom apjnál valamelyik Macintosh-t 128 MB rammal és két monitorral olyan 93 körül, a System 7-8 környéken. Akkor dőlt el bennem, hogy nekem valamikor az életem során Macintoshom lesz

-
bull84ghia
őstag
Létezik olyan program ami arra képes mint ios-on az icaughtu?
Ha le van zàrva a gép és valaki megpròbàlja feloldani nem megfelelő jelszòval akkor készít egy képet a kameràval. -
Leadtam az Air-t az iStyle szervizbe. Lötyögött az alja.
Kíváncsi vagyok hogy javítják...
Minden adatom rajtahagytam, remélem ez nem baj. Jelszóval védett a rendszer. Nincs kedvem formázgatni és ezzel vacakolni. -
Cyberpunk
félisten
A klasszikus kettős keresztet keresem, ami az alt+X Windows-nál. Tudom van karaktermegtekintő, de beszúrni nem vágom hogy, vagy lehet e onnét.
-
Romvr
őstag
Nálam iPhone, iPad majd a végén egy MBP hogy belekóstoljak az OSX-be. Most meg már tervezem egy MBA várárlását és kizártnak tartom hogy Win-es laptopra valaha az életben pénzt adjak ki. Vonatkozik ez a telefonokra is. iPhone és kész, Androidtól a sikítófrász tőr ki, amiket az néha művelt kb mint egy ősi kínai kínzási módszer. A WP-ről meg nem is beszélek... Szóval engem is megfogott az Alma világa és el nem ereszt

[ULTRA OFF]Csak hát meg kell fizetni sajnos... nem baj, majd választások után úgy is tejjel mézzel folyó kánaán lesz, csak szavazz a ................ (párt neve, nyomtatott betűkkel) pártra.[/ULTRA OFF]
-
negyedes
addikt
most en vagyok a hulye vagy a Finderben tenyleg nem megy a dupla ujjas back?

-
doc
nagyúr
válasz
trisztan94
üzenetére
Rugalmassag, sok eloremutato, hasznos, kenyelmes feature/funkcio, testreszabhatosag, stb. Az OSX felett teljes kontrollt kap a user, az iOS-nel ez nagyon erosen le van korlatozva.
Az iOS-nel nagyon arra mentek ra, hogy barki (ertsd: meg az egysegsugaru, hulye user is) tudja kezelni es ne zavarodjon bele. Vegul is nem rossz maga az iOS sem, de nagyon hianyzik belole az, ami az OSX-et annyira jova tesz (ld. fent).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- MICROSOFT Surface Book 2,13.5", i5-7200U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11
- 27% - ASUS ROG Swift PG27AQDM OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms /
- Honor laptop i5-12500H / RTX 2050 / 16GB RAM / 512GB SSD / 2K kijelző Erős, prémium gép!
- Dell Optiplex 3050 SFF,i5-6500,8GB DDR4,256GB SSD, WIN11
- HP Victus Gaming Laptop RTX 4070 / i7-13700H 16GB DDR5 1TB SSD Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Asszem, 2 napig folyamatosan szép szavakat dudorásztam magamban... Azóta is rossz rágondolni... 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

TigerCat