Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• thomas77

senior tag

válasz pengész #4965 üzenetére

Amióta a CA elérhető, a telefonokon a térerősség jelző egy kalkulált érték. Gondolj bele. 3 vagy 4 sávon forgalmaz egyszerre a telefon. Melyiknek a térerősségét mutassa a térerősség jelző, ami gyakorlatilag egy skála? Itt több megoldás lehet:
    - a leggyengébbet
    - a legerősebbet
    - a számtani közepet
    - az átlagot
    - sávszéllel súlyozott átlagot
    - a legnagyobb sávszéllel elérhető sáv erősségét, vagy a leggyengébbét
    - kb 1000 módja lehet ennek még

Remélem, érzed, hogy ez nem is annyira egyszerű. Egyik gyártó ezt alkalmazza, a másik azt. Almát a körtével hasonlítunk. Még márkán belül is lehetnek eltérések.
    Ráadásul a pálcikák nem is követik a térerősség változását real time-ban. Van egy jókora késleltetés beépítve. Olyan ez, mint az 1200-es Lada üzemagyagszint műszere. Ahogy lötyögött a tankban a benzin, úgy integetett a műszer mutatója. A mai autókban ilyet már nem látsz. Pedig ott is lötyög a benya, vagy a dízel.
    Elektromos autó? Ott is van töltöttség kijelzés. De hogy? Az akku pack töltése? A moduloké? A celláké? Átlag? De milyen? Mindennek ingadozik a feszültsége össze-vissza.
    Kezdhetjük elölről... :Y

Ha fogsz egy analóg rádiót (mondjuk egy klasszikus CB-t), ott a térerősség kijelzés azonnal leköveti a változásokat. A szifon, meg a többi mai mobil egyáltalán nem. Nem is érdemes ezzel foglalkozni. ;)

• knox83

senior tag

válasz pengész #4965 üzenetére

Szia,
    semmilyen jelentősége nincs. Van, hogy egy egységet mutat de soha nem szakadt meg hívásom és mindig el tudtak érni. A helyedben ezzel nem foglalkoznék. Térerőgate? Nem is hallottam ilyenről, azt hittem ez a széria a melegedésről híres ;]
    btw a kék szép volt élőben de ezek mind festettek (fekete/kék) na az tud ám szép lenni ha karcolódik, engem az ideg szétverne. (Ezért van natúr titán)

Új hozzászólás Aktív témák