Új hozzászólás Aktív témák
-
cadeyrn
aktív tag
-
cadeyrn
aktív tag
Netsecurity ,free web rulez :P Google sux de facebook meg twitter az igen? :C
Ej, ej.
Először is: apró lépésekben.A fent említettek közül egyik sem indult annak, ami ma. Ami nekem személy szerint leginkább assza a csőröm, az a Google: szépen, lassan, mosolyogva, "don't be evil" szívnak be egyre több adatot.
Kinek tűnt fel, hogy, hogy pl. a Play Store frissítésenként követel egyre több jogot? Milyen alapon akarja a Hangouts az SMS-eimet kezelni? Ésatöbbi.
A Google egy zseniális kereső volt, amit ma már bőven megkérdőjelezek, legfőképpen azután, hogy a keresőtalálatok is személyre szabottak.A Facebook app régen nincs fent a telefonomon, de tény, ennek ellenére használom, mégpedig arra, amire eredetileg tervezték: barátokkal való kapcsolattartásra. Szar, személy, szar alaknak tartom őket, amiért a timeline-nal végeznek kísérleteket, de nem tudom kikerülni, akárhogy is próbálom.
Ha szeretnék bármilyen üzenetet az ismerőseimnek eljuttatni, akkor muszáj igénybe vennem, mert készíthetek én bármilyen csatornát a saját oldalamra, adhatok bármilyen feedet, egyszerűen vagy lusták, vagy nem tudják használni. Főleg pl. mióta nincs RSS gomb a Firefoxban sem.A Twitter viszont egy másik téma. Tény, ott is lopnának adatot, csak nem nagyon van mit, mivel nincs like, nincs való életbeli kapcsolati háló, sőt, a Twitter a fentiek közül az egyetlen, ami nem követel valós személyazonosságot. De ők pl. nem akarják konstans hallgatni a mikrofonod, mit az arckönyv, hogy majd halljuk melyik TV műsort nézed, és akkor ajánlunk neked megfelelő dolgokat.
A Google a telefonom minden szintjét akarja birtokba venni, a telepítésektől kezdve a helyzetem önkéntelen trackeléséig ( 4.4 vs akkor is trackelünk, ha kikapcsoltál mindent ugye megvan? ) és egy jobban zavar, mint egy wannabe sub-internet vagy egy szépre öltözetett 4chan.
-
cadeyrn
aktív tag
Amúgy telefon googletalanul téma, itt tartok.
-
cadeyrn
aktív tag
gmail helyett:
iRedMail szervernek
RainLoop webmailnek ( Roundcube, ha kell Sieve és egyéb finomság )
baikal calendar & contact servernek
carddavmate web contact managernek
caldavzap webcalendarnak
rss2email és nem kell több rss olvasóDe ehhez k. sok türelem kell, ráadásul fizetni kell szervert, szóval nem egyszerű.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó számítógép
- XPS 15 9520 15.6" FHD+ IPS i7-12700H RTX 3050Ti 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX8 - prémium garanciával!
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- ThinkPad L13 Gen5 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged