Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nem egyszerű műfaj ez az EKG
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Tasker
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
~sigh
-
válasz
bandiras2 #39791 üzenetére
Akkor gondolom a Dogfights <3 megvolt.
Ha légcsavaros, akkor Pilatus PC-9(M), báttya.
Ha meg jet, akkor North American F-86 Sabre. : >
Persze a Lockheed SR-71 "Blackbird" sem maradhat el, bár az más kategória - a másik kettővel ellentétben ez nem fog privát hangárakba kerülni.
---------------------------------------------------------------------------------------
Hogy a ginseng-szopogatás közben ne legyen visszatérő roham;
Valaki valami autós anime? Ami nem Initial D, Wangan Midnight, éX-Driver, Taiho Shichau zo: You`re Under Arrest, GUN SMITH CATS vagy Riding Bean? Meg nem is Capeta-féle, hanem inkább utcaközeli - ergo szériában gyártott gépcsodák (1965-től 1990-ig előnyben) vannak benne. Nekem nem nagyon sikerült találni.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
válasz
Totheground #39781 üzenetére
Viszont ha időközben rámszakad a brunei bankhálózat, akkor ez lesz az első 10;
01. 1987 Ferrari Testarossa (Rosso Corsa)
02. 1989 Porsche 930 Turbo Cabriolet (Zermatt Silver)
03. 1992 Alpina(-BMW) B12 5,7 Coupé (Calypsorot Metallic)
04. 1985 Alpine(-Renault) A310 V6 "Pack GT Boulogne" (Alpine Blue Metallic)
05. 1962 Rolls-Royce Silver Cloud II Drophead Coupe (Regency Bronze)
06. 1991 Chevrolet Corvette Callaway Speedster No.9 (Turquoise Metallic)
07. 1989 Lotus Esprit Turbo SE (Lotus Racing Green)
08. 1994 Honda NSX-R (Grand Prix White)
09. 1992 Jaguar XJ220 (Silverstone Green)
10. 1989 Mercedes-Benz 500 SL Convertible (Light Blue Metallic)Zéró absztakt rajzszakkörrel.
-
válasz
Totheground #39781 üzenetére
Most éppen semmi, visszatértem a jó öreg lábbuszhoz.
Hogy a következő mi lesz - azt még Óz se tudja. Nem Micra, az biztos.
-
válasz
Totheground #39779 üzenetére
Maradok annál, hogy factory colors és nem pingálom szanaszét az autót.
Mi az a Lambo Itasha? Ahogy néztem, az is valami cifra festést jelöl. Én megrekedtem a Miura - Urraco - Espada - Silhouette - Jalpa - Countach - Diablo vonalon. A későbbiek már nem hoznak lázba.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
válasz
errorcode06 #39733 üzenetére
"2 hónap alatt betörtem"
A fejét.
-
-
-
-
-
-
-
-
Initial D - Van némi háttere. Ha kicsit is szereted a vezetést, autókat, akkor ez kötelező. Tényleg very-very good, egyik legjobb seinen. Kétszer megvót az egész.
Mazda FC3S <3, többek között. Meg főleg a 90-es évek (japán) sportkocsijai. És persze Takumi Toyota AE-86 "Panda" Truenoja. : >
Wangan Midnight - Kicsit "túlvilági" hangulatú száguldás a Wanganon.
Feelinges amúgy. A főjármű egy "démoni" Nissan S30 Fairlady Z.Wooooo.
Meg ilyen soundtrackek.+ 964 Turbo, fehér Testarossa, R32 GTR, ez-az.
Taiho Shichau zo: You`re Under Arrest - Fujishima Kousuke. <3 Aki egyebek mellett az Aa! Megami-sama! übercsodásságát is elkövette. Ekkor már tudod, hogy art rendben és FEELING fog jönni. Ráadásul a sensei bírja a járműveket, elektronikát, mechanikát + áhítatos. Ahogy ezen a munkáján is érződik.
Vannak sorozatok, meg egy-két movie is; [link]éX-Driver - Megint Fujishima Kousuke. Ha csíped, mán szeded is. Szokásos alap stílus, kicsit visszábbvett animációs költségvetéssel.
Lotus Europa, Lancia Stratos HF, Catherham Seven - meg egy kevés Impreza. A 2 movieval együtt 930 Turbo, S30Z, Countach, MX-5, 1963 Chevrolet Corvette C2 meg még ez-az.[ Szerkesztve ]
-
-
-
Chihayafuru (+ Chihayafuru 2 + Chihayafuru 2: Waga Mi Yo ni Furu Nagame Seshi Ma ni)
Kellemes josei / romance / school clubs / sports széria, aminek a (kompetitív) Karuta áll a középpontjában. Na, ez sem egy egyszerű kártyajáték - de igen sokat megtudhatunk róla az 50+1 epizód alatt.
A történet röviden; a főszereplők gyerekkori lelkesedéstől eltelve fokozatosan eljutnak a zenkoku taikai-(ok)ig, némi romantikus zöngéket pedzegetve.
Ebből adódik igazából a problémám; bár a karakterek kifejezetten szerethetőek (Chihaya <3, csípem az ilyen lökött csajokat), szolíd a school club / karuta szekció, a románc-részt kissé elhanyagoltnak érzem. Díjaztam volna, ha hangsúlyosabb. A humor legalább a helyén van.Szerintem egy nézést mindenképpen megér, nálam hamar lepörögtek a részek.
--------------------------------------------------------------------------
seinen / school life / comedy / short episodes
Jópofa kis sorozat, rövid epizódokkal; hamar lemegy. Az egész arról szól, hogy Toshinari minden tanórán játszadozik valamivel, random múlatja az időt (elég kreatív a gyerek : D), a jobbján ülő Rumi <3 pedig minden törekvésének ellenére folyamatosan belekeveredik a dologba - általában, mint szemlélő; hiába próbál a tananyagra figyelni, a srác aktivitása valahogy mindig bevonzza, miként a lobogó tűz a molylepkéket.
JoJo no Kimyou na Bouken (2012) (+JoJo no Kimyou na Bokuen: Stardust Crusaders):
shounen / action / super power / violence / horror (+egy leheletnyi comedy, ami igazából Joseph <3 színrelépésével kezd jobban realizálódni)
A régi shounen-klasszikus JoJo OVA-k újraértelmezése. ->A<- manly anime. : D
Minden és mindenki ripped as fuck, és üvöltve mikroelemzik a harcokat - már olyan szinten, hogy akár zuhanás közben is képesek fröcsögő verejtékkel egy Háború és Békét tollbamondani. Még jó, hogy nem veszi magát teljesen komolyan a show - így marad szórakoztató.A lényeg, hogy a Joestar família leszármazottainak mindenféle szuperhatalmú lényeket kell a földbe döngölnie a dekádok során. Mert muszáj, na.
Az egész a XIX. században kezdődik, amikor a nemesi rangú és tiszteletreméltó George Joestar bizonyos körülmények hatására mostohafiává fogadja az ifjú Dio Brandot (Koyasu Takehito <3). Dio viszont egy igazi, utolsó mocsadék és feltett szándéka, hogy George vérszerinti gyermekét, a viráglelkű Jonathant (az első JoJo) a föld alá alázza 8 méterrel és teljesen kiforgassa örökségéből.
Egy misztikus kőmaszk segítségével viszonylag hamar supernatural szintre emelkedik a cselekmény folyása és kezdetét veszi a generációkat átívelő (a JoJo nicknév nem csak egy személyt jelöl) harc.Dióhéjban (no pun intended) ennyi. Meg köll nézni, van egy varázsa - még ha néhol vontatott is kissé.
A Stardust Crusader itt megvett;
Jelenleg az egész hóbelevanc felénél járok, hátra van még a Stardust Crusader második évada (tehát összességében a harmadik), a negyedik évad (Diamond wa Kudakenai), egy movie és az eredeti OVA-k. Csak szépen, sorjában.
seinen / action / contemporary fantasy / violence / military
Ez egy érdekes színfolt. Először nevetségesnek találtam a "pöttöm pszichololi a harcmezőn" premisszát, de a második epizód teljesen átértékelte bennem ezt. NA, EZ EGY ÉRDEKES KONCEPCIÓ. Fless. Viszont érzelmileg pont ezért nem tudtam annyira közel kerülni a filozófus-hentes Tanyahoz.
Nem fogom lelőni a poént, de a lényeg az, hogy elgondolkodtató. Aki egy alternatív, fantasy-elemekkel dúsított (effektív anyagmágia), első világháború-feelingű akció-showra vágyik, amiben van némi politizálás és magvas gondolatok is a kifejezetten egyedi főszereplő mellett, az bátran kezdhet is neki.
Az utolsó epizód igencsak érkező második évadot predesztinál.
shounen / 4-koma / school life / iyashi-kei / comedy
Jóféle iyashi-kei az álomkóros / letargikus / szuperpetyhüdt Tanaka és a róla yamato nadeshikoként gondoskodó, szupermegbízható Oota főszereplésével.
Egy standard életkép, a következő tanórára igyekezvén;
: *
Igazából, mint ahogy azt a műfaj is sugallja, kifejezett történet nincs, csak a mindennapok, nullenergián. Meg jó humor, relaxált légkör és szerethető karakterek. Miyano pedig <333.
Good watch.
shounen / action / martial arts / violence
Ma hajnalban végre sor került arra, amit 1998 óta terveztem. Megnéztem ezt.
Igazából azt kaptam, amit vártam; van valami történet (de minek), kellemes art és némi harc a játékokból jól ismert szereplők gondozásában - igazából senki ne várjon semmiféle megváltást.Az ember úgy érzi, hogy esetenként a karakterek - hirtelen, a semmiből előteremve - csak azért csépelik egymást, hogy a készítők megmutassák nekünk, hogy "igen, őt is beleraktuk a filmbe".
A párbeszédek sincsenek a topon, ahogy a seiyuuk sem, a zene néhol vicces (leginkább a Ryu - Ken - Bison fight alatt), az utolsó snitt meg hühühüdafq, de nem baj. Ne kötekedjünk. Klasszikus voltnának, Chun-Linek, Ken Porsche 911 Cabriojának (és úgy en bloc a kellemes grafikának) köszönhetően egy nézést igazán megér - főleg ha játszottál a játékokkal (netán kifejezetten szereted is őket).
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
-
válasz
Totheground #39518 üzenetére
Történik is benne majd valami vagy csak pironkodva lágyolognak off-cam?
-
-
-
válasz
Mister_X #39513 üzenetére
Á, kétirányú az a sztráda.
HnH: Felnőtt viselkedést várni egy gyerektől.. Ennyi erővel egy CLANNAD ~AS~ is "olcsó dráma", mert
a havazásnál már úgyis tudod, hogy mindenki, aki egy kicsit is kedves, le fog halni. Jajjszegény Tomoya, megpusztul a felesége, akivel eddig harminc epizódon keresztül gagyogott, ódemagábazuhan és elhanyagolja a lányát, nem volt még ilyenre példa, brühühü, jujj, aztán mégiscsak apa lesz belőle, csak hogy ötször jobban fájjon, amikor a lánya is föld alá megy - a történet vége meg a székház címére érkező 100% ricines borítékok elkerülése. Ugyan már. [ Szerkesztve ]
-
-
-
-
válasz
GoTReX #39483 üzenetére
Egyetértek abban, hogy először legyen pár kedvcsináló movie. Próbálom magam visszafogni a mennyiséggel.
Ha nem tudsz angolul (tudjál, mer jobb az úgy neked a későbbiekben), akkor matyar felirat, de mindenképpen japán audioval.
A kérésnek megfelelően főleg sci-fi és egy kis horror, de tettem bele némi zokogást, egy csipetnyi románcot és nyugodt mindennapokat is, hogy oldják a konstans disztópia-keltette traumákat. : >
Akira - Cyberpunk - disztópia alapmű, horror elemekkel vegyítve. Egy animációs mérföldkő. A következővel egyetemben azon kevés anime egyike, amelyek nyugaton is kifejezetten ismertek.
Koukaku Kidoutai / GHOST IN THE SHELL - Ez is cyberpunk - disztópia alapmű. Elég kiterjedt univerzum.
------------------------------------------------------------------
Macross Plus MOVIE EDITION - A Macross Plus filmverziója. Epic mecha / sci-fi / légierő / zene, néhol már-már musical feelingű körítéssel, leheletnyi románc-zöngével. Még a kézzel animált időkből. Lelke van, a pusztítás látványos, csodás Kanno Yoko soundtrackek.
Alapból nem ajánlanám, hogy valaki csak úgy hirtelen ezzel ugorjon bele a nem kicsi Macross univerzumba (ugye egy-egy utalás stb.), de ez talán kedvet adhat hozzá, hogy majd elmélyedj a világban.
Nekem nem igazán kenyerem a mecha, de a Macrossnak különleges helye van a szívem csücskiben.Kidou Keisatsu Patlabor - Mecha / sci-fi alapok. A gyakran visszatérő szó errefelé a klasszikus. Amúgy a Patlabor univerzumban is el lehet időzni; filmek, OVA-k, sorozat is van.
Venus Senki - Alias Venus Wars. Jóféle military sci-fi a terraformált Vénuszon. Csodálatos hátterekkel. Underrated gem.
Jubee Ninpuuchou - Nyugaton Ninja Scrollként ismert. Igazi vérgőzös klasszikus az Aranykorból. Erőszak, swordfight, nudity, horror, '90s japán awesomeness.
Highlander: The Search for Vengeance - Jóféle sci-fi / swordfight, Hegylakó köntösben. Vér, minimális horror elemek. Bár maga a történet nem egy mindfuck, szerintem eléggé underrated movie.
Hotaru no Haka - Nyugaton Grave of the Fireflies / Szentjánosbogarak sírja. A II. világháború kései szakaszában játszódó, realisztikus Ghibli mestermű. Ha nem bőgsz rajta, nem vagy ember.
Kumo no Mukou, Yakusoku no Basho - Shinkai Makoto film, némi romance egy alternatív jelenben, eszméletlen hátterekkel. Nyugaton The Place Promised in Our Early Days néven ismertebb.
Omoide Poroporo - Szintén Ghibli. Egy josei <3, ami igazán megragadja a (realisztikus) slice of life lényegét. Szeressük mink aztat.
------------------------------------------------------------------Annyit lehetne még írni, hogy te is befordulnál rajta, meg én is. Egyelőre ennyi szerintem elég, ha ezek után érdekel még a téma, el leszel árasztva választási lehetőségekkel, minden műfajban - még abban a számtalanban is, ami ezen poszt keretein belül még csak közelítve sem volt.
A filmekből mindet tessék Blu-ray-verzióban beszerválni (megéri), valamilyen felirattal. Ha tudsz angolul, inkább english subtitle.
És Japán audio. Megintcsak. Mert ezt nem lehet elégszer mondani.
hf
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
Mister_X #39471 üzenetére
Na igen, egy egészséges tíz misit simánlazánkönnyedén el tudnék szórni cdjapanon / amazonon egy óra alatt - és akkor még nem is fogott vastagon az a toll.
El kéne lassan kezdeni azt az LD-gyűjtögetést; mindig megfacsarodok amikor ilyesmivel találkozom. Csak ne lenne ilyen nehéz (értsd ótvar drága, példa1, példa2 + ugye a szállítás, aminek a költésge már önmagában is egy komolyabb asztali Blu-ray lejátszó ára) olyan NTSC lejátszót találni, amivel tényleg érdemes foglalkozni. : <
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Mister_X #39468 üzenetére
Az elbeszélés egymás mellett nem egyenlő a túl van tárgyalvával.
)
tl;dr: Mindennemű idegen nyelvtudásom (decent írt / olvasott / beszélt angol + hangyafallosznyi japán - azt a pár szót ilyen-olyan más nyelveken nem számítsuk ide - ) 99%-a a szórakozva tanulásnak köszönhető, nem a száraz görnyedésnek a padban - az a maradék 1% meg uszkve irreleváns. Ezek után nyilván az ilyenfajta "önképzésnek" leszek a hirdetője. Szubjektív, ugye, mint minden, amit ember nyilatkozik.
Azt meg soha nem állítottam, hogy megfelelő oktatással megdobva ne haladna lényegesen gyorsabban és megalapozottabban a nyelvtanulási folyamat - viszont az is igaz, hogy ha csak az van, talán kevésbé jegyzel meg dolgokat egy életre.A japánnál - ahogy korábban is idevéstem - aláírom, hogy szükséges a kemény alapozás és folyamatos revízió (az írott formák végett pláne), de ha csak a verbális részét nézzük, akkor simán lehet építgetni egy nagyon basic valamit a vizuális médiából. Már azzal is több leszel, mintha semmid nem lenne. Relatíve hamar eljutsz oda, hogy a legtöbb fansubber csapathoz mehetnél lektornak.
-
-
válasz
Mister_X #39460 üzenetére
Amiket a hajamra is kenhettem volna, ha nem önerőből jártam volna utána - az oktatástól függetlenül - kb. mindennek (egy olyan korban, amikor nem volt még Google meg 0.00043 s alatt pontos találatot dobó online szótárak), mert élvezni akartam a játékokat, amiket játszottam.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
válasz
nonsen5e #39445 üzenetére
Mér, ez volt téma?
Multimédiatéka?
Szerintem vicc bármi olyan digitálisért fizetni, ami létezik hard print. Pláne, ha csak "kölcsön" van.
Ez egy vélemény, nem több.Ha lesz rá pénz, úgyis megveszem fizikailag, akár movie, akár sorozat, akár zene - viszont amíg nincs, addig nem vergődöm aszkézissel.
Játékokat kivárom (úgysincs túl sok, ami érdekel - és azoknak a zöme is régi, szóval általában árban sem vészesek), na de hogy pl. csak azért ne hallgassak kiváló minőségben egy audio tracket, ami ráadásul egy olyan lemezen van, amin mondjuk 13 számból érdekel 2, mert nincs rá tízezrem (+napok / hetek szállítás)..Ennek ellenére meg lesz véve, ha a finanszírozás úgy alakul.
Kinek mi.
[ Szerkesztve ]
-
Írhatnék premisszákat meg használhatnék irodalmi ihletésű fogalmazási stílust (hexametrikusan, amolyan vitéz-módra
- tényleg, ő hol van?), de az nem tükrözné az általános viszonyulásomat a dolgokhoz.
Néha szoktam ("szép")írogatni ezt-azt (eddigi visszajelzések alapján nem éppen a könnyen feldolgozható fajtából )) ), de a mindennapi érintkezések során jobban szeretem a megközelíthetőséget - ami az olvasatomban a karót nyelt státusz maximális purgálása. És a határtalan pajkosság.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
nonsen5e #39432 üzenetére
Vagy akár full ingyen szedni azt a FLAC-et.
Az eredeti CD (VHS / LD <3 / VCD / DVD / BD / bakelit / akármilyen fizikai hordozó) vásárlásának áhítatát abszolút elismerem és teljes vállszélességgel támogatom, ha az ember megteheti, de hogy iTunes-on fizessek egy fájlért akármennyit is..
Amúgy régóta nem használtam iTunes-t, mint playert. Még mindig nem tud FLAC-et meg <keybind> tekerést?
-
-
válasz
Mister_X #39430 üzenetére
Nem "eltengődtem", hanem 12 év alatt végig 5-ös voltam, elsőtől negyedikig pedig egyáltalán nem volt kötelező.
1991-1994 közötti időszakról beszélünk, az angol totálisan nem volt úgy a mindennapok része, mint manapság - és ennek ellenére mennyien nem tudnak englisül manapság, még alapfokon sem. Már csak abba belezavarodnék, ha magyarra lennék korlátozva, még ha csupán böngészés közben is - az infohegyek 95%-át ezzel alapból kizárva az életemből. No de kicsit elkanyarodtunk.Nem kell bemutatni a japán nyelv tanulását, nekem is volt benne részem úgy, hogy fizettem érte, nem is keveset. Más, mint az angol magadra szedésének folyamata, bizonyos szempontból - ahogy írtad- főleg az írás miatt. A most basicet nyilván be kell vágni - és gyakorlat alatt tartani -, de ott is áll, hogy sokkal könnyebben tanulsz úgy valamit, ha a kontextus valóban érdekel is; értsd pl. kedvenc mangát olvasol RAW-ban, nem Yamada-san lement a boltba hőseposzt. Vagy a telefonod hívásbeállítás menüjét akarod elérni, de a nyelvi beállítások helyét már elfelejtetted.
Csak erről volt szó, nem másról.Amíg nincs meg a hiragana + katakana (ez kényelmesen ~3-4 délután, nem egy nagy was ist das) és némi kanji alap (na ez már több
), a romaji is segít - a beszélt nyelvhez meg nem kell írás, így azt bőven lehet mozgóképből / zenéből / rádióból / hangoskönyvekből / jó esetben japán ismerőstől voicecom-on is csipegetni.
-
válasz
Mister_X #39425 üzenetére
Angolom 95%-a nem iskolapadból való, pedig első osztálytól nyolcadikig napirenden volt, majd kilencediktől tizenkettedikig nyelvszakon "tanultam" (költői túlzás teteje
) és simán megvoltam vele külföldön - vagy a fórumozásom 70%-ában.
Szerintem igazán eredményesen csak szórakozva lehet tanulni. Meg ugye minden létező felületen körbe kell venni magad a nyelvvel (OS, játékok, egyéb programok, weboldalak nyelvbeállításai, telefon menüje stb.).
Nyilván emberfüggő is, de nekem soha nem volt se kedves, se túlságosan eredményes a seggelés. Meg úgy általában semmi, ami "kényszer"- így nem is próbálkoztam vele túl sokat.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Totheground #39422 üzenetére
Végülis minden országban van olyan, hogy keverik a szezont a fazonnal.
Tudom. Csak szerintem akkor van igazán értelme az ilyen jellegű felkészítésnek, ha már van mire építeni.
-
válasz
Totheground #39417 üzenetére
Ok. Amíg nem tudok elfogadható alapokat felmutatni (értsd mindennapi dolgokról folyamatos kommunikáció), én preferálom, ha tisztán értem a szót, nem félböfögésekből kell találgatnom. Kinek mi.
weeb - Ez inkább féjszbukk és AA fájdalma, mintsem a topiké. Nem is tudom, hogy jött ide.
-
-
-
-
-
-
válasz
unclefucka #39384 üzenetére
Ha nem akarod komolyabban írni-olvasni, szerintem az alapok annyira pont nem nehezek. Ez a "40 környéke" csak egy komfortos(nak hangzó) kifogás.
A kevés idő már inkább valid, de gondolom, azért ennyi kivillantott bugyi után már rád is ragadt valami. A koszon és egyéb testnedveken kívül.
[ Szerkesztve ]
-
Ja. Tanultam is, de már elég régen nem foglalkoztam vele komolyabban, baromi sokat felejtettem. Azért még van, hogy percekig értem, miről van szó, anélkül, hogy feliratot olvasnék. Főleg, ha nem űrrepülésről szól a show.
Hiragana-katakana még megvan (nem egy nagy cucc), egy-két nagyon alap kanji, oszt ja.Még nem zártam ki a lehetőségét a korrekt megtanulásnak, de előbb más jellegű törekvéseknek kell bimbóznia, hogy nyugodtan foglalkozhassak vele.
Mindenesetre rengeteget ad egy show élvezeti értékéhez, ha legalább valamennyire ismered a nyelvet. Sokszor pl. a poénok az eredeti szóhasználat és / vagy hangsúly miatt borítanak az asztal alá, nem a fordítás következtében kötök ki ott. A sub amúgy igen sokmindent (pl. karakterek közti mélyebb / komplexebb viszonyok stb. stb.) nem is igazán tud visszaadni.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Nova96 #39357 üzenetére
Ezeknél ez az ár nem vészes. Mármint origi japán printekről beszélünk.
Komolyabb Blu-ray / DVD BOX-ok, ilyen-olyan editionök 2-3x ennyiért is mennek (láttam már többért is).
Nálam pl. csak a Kodomo no Jikan összes, több, mint 160k lenne. Semmi gyűjtői lófütty semmihez, csak a DVD-k, műanyag tokban, a Ni Gakki-hoz meg egy extra tartó. Vagy Aa! Megami-sama! 2 évad 1-1 BD BOX kilóharminc, movie, OVA-k, eredeti OVA-k még sehol, ahogy a szállítás se.
tl;dr: Kint se számít olcsónak, de pláne nem az átlag magyar pénztárcához vannak ezek mérve.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
errorcode06 #39340 üzenetére
Emmég SFW.
-
-
-
-
-
-
-
válasz
errorcode06 #39302 üzenetére
Feliratért? hunsub = AIDS : /
Amúgy az anime-adatbázisuk kissé hiányos - főleg régebbi címek esetén.
-
A képmérettel se. Ahogy írtam is, gondosan ügyeltem, hogy ne 4500 x 6180-as, 5.8 MB-os képeket töltsek fel. Ezért is tartott vagy egy óráig, mire elkészült a poszt. Tudod, amikor a többTÍZEZER képedből bizonyos kritériumok alapján kiválogatsz párat és még méretezed + konvertálod is őket, mielőtt feltöltenéd, időbe telik.
AA = rofl
Az oldal felülete nice, van mindenféle privát listára lehetőség, oszt ennyi. A staff és az aktív felhasználók 90+%-a szellemileg, érzelmileg és helyesírásilag nagyléptékben visszamaradott.[ Szerkesztve ]
-
Hát nem AnimeAddicts-on vagy egy féjszbukk csoportban. )
Látom, a totyik sötétségben tapogatózott visszatértem előtt.
---------------------------------------------------
(#39295) errorcode06: Ühüm, persze.
---------------------------------------------------
(#39297) -=RelakS=-: 8 db relatíve nagyfelbontású, teljes mértékben SFW kép feltöltve, amiket a ~háromnegyed órás kiválogatás után direkt még újra is konvertáltam (+szükség esetén visszább vettem a felbontást is), hogy a fileméretek töredékei legyenek az eredetinek. Szóval egy órás ba**ódás + adag direkt eyecandy kuka.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
errorcode06 #39292 üzenetére
Akad néhány. Mint pl. akár a legelső adult OVA is; Lolita Anime. Ez amúgy nem egy nagy eresztés, de történelmi volta érdekessé teszi.
De hogy a filmtörténetnél maradjunk, az első cenzúrát alkalmazó adult OVA is; Lolita Anime (Nikkatsu Video). Ugyanabban az évben jelent meg, mint az előző és bár a címük megegyezik, nem ugyanaz a kettő.
Ez egy fokkal jobb az elsőnél, de szerencsére később azért jöttek olyanok, amelyeknek a színvonala már igen-igen barátságos. Ilyenre egy példa az is, ami a kérdésedet szülte.
Umm, persze?
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Hegasus #39279 üzenetére
Rory: Ó igen, me want IRL equivalent right now.
KnJ: Áááá. A mangából még kijönne minimum három 24 epizódos évad. Alsóhangon.
Tessék azonnal nekiállni, mert nagyon zord, mind dráma, mind karakterfejlődés, mind fanservice (egy-egy kései ponton már-már átalcsúszik borderline H-ba) szempontjából. Must read.Kis ismertetőt is kanyarítottam róla; [link]
Amúgy az anime az season 1, Ni Gakki (3 OVA) + 4 OVA.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
-
-
válasz
KisTücsök #39242 üzenetére
Pl.
School Rumble
School Rumble: Ichi Gakki Hoshuu
School Rumble Ni Gakki
School Rumble San GakkiAlapmű. És kőkeményen sírás. : *
---------------------------------------------
(#39263) ZedMester: Pedig pl. az Armitage III (+ [link]) kimaradt. Nem is tudom, hogy. Hintalow most biztosan nyihogva pörög a nappali közepén.
Meg ez-az még.. ))
[ Szerkesztve ]
-
válasz
renji00 #39260 üzenetére
"Más elfoglaltság."
Fap, mi?
-------------------------------------------------
(#39257) F34R: Ez mifelénk egészen mást jelent szlengben.
-------------------------------------------------
Eh, #39261-ben még maradt egy-egy typo, de már letelt a negyed óra.. Ez van, amikor az ember kisebb infohegyet próbál összerakni és a lektorálásra csak korlátozott idő jut.
[ Szerkesztve ]
-
Na akkor
HYPER FUTURE VISION GUNNM (nyugaton inkább Battle Angel Alita-ként ismert) - Abszolút cyberpunk alapmű, Noboteru Yūki csodálatos karakterdesignjával. Egy Blu-ray igazán ráférne.
Sajnos nagyon rövid, de a 7 kötetes manga (deep stuff) hozzáférhető. Tipikusan az Arany Idők OVA-ja, egy egészséges 2x24 epizódot el tudnék belőle viselni ilyen színvonalon. Gally / Alita pedig szuperlovely és brutálhentes.
AD Police - Az eredeti 3 OVA, nem a sorozat. Vérbeli, igényes cyberpunk. A 3. OVA különösen ütős.
Koukaku Kidoutai - Cyberpunk alap. Gondolom már megvolt. Amúgy elég tágas az univerzuma. Érdemes a sorozat részét is felkarolni; Koukaku Kidoutai STAND ALONE COMPLEX + Koukaku Kidoutai S.A.C. 2nd GIG - meg úgy en bloc az egészet. Blu-rayek, ugye.
Akira - Ez is annyira alap, hogy szerintem fölösleges is felsorolnom. No, mindegy, már megtettem. Blu-ray.
Texhnolyze - Szintén alap cyberpunk. Dark, erőszak is akad bőven, mosoly még csak hírből se. Dystopia, vergődés, az ember-gép kapcsolata. Nem kell aggódni, kicsit lassan indul be; az első szót úgy a 11. perc táján hallani. Fajsúlyos darab. Kulturált KAA DVDrip van belőle. Ja, és hogy az OP Juno Reactor? Hoppá.
Bubblegum Crisis - Alapmű. Nice THORA Blu-ray.
Serial Experiments Lain - Melankolikus cyberpunk mindfuck. Szintén fajsúlyos példány.
Genocyber - Szintén alap, az OVA-k Aranykorából. Klasszikus, agyatlan cyberpunk hent. Tudod, a puckérkodó, huzalozott bélgyalázás féle.
Cyber City Oedo 808 - Szintén klasszik cyberpunk.
Mardock Scramble filmek
Eve no Jikan + Eve no Jikan Gekijouban - Nem mondanám kifejezetten cyberpunknak, de érdekes android adalék.
MEMORIES - Bár ez steampunk, de szintén alap.
Amúgy mecháért én sem vagyok kifejezetten oda, de VANNAK JÓK. A mandatory EVA-félék gondolom már megvoltak, így most nem kerülnek külön említésre.
Top wo Nerae! Gunbuster (és univerzuma)
Kidou Keisatsu Patlabor (ezzel együtt 3 fim)
PATLABOR MOBILE POLICE
Kidou Keisatsu Patlabor: PATLABOR ON TELEVISION
Amúgy Patlabor univerzum: [link]Dominion + Tokusou Senshatai Dominion
Code Geass: Hangyaku no Lelouch (és related) - CLAMP awesomeness.
Break Blade
Megazone 23Gundam univerzum. ELÉGGÉ TÁGAS. Vannak gyenge iterációk és brutálak is - nagyon még én sem mélyedtem el benne, bár Meer Campbell eléggé pöcörögteti azt a nosza-kapcsolót.
És végül, DE ROHADTUL NEM UTOLSÓ SORBAN
persze MACROSS UNIVERZUM, BRUV.
Hát ez náttyon a szívem csücske. First class OST-k, naice mecha / jet action, romantika, néhol már-már musical-szerű keretek. Adja. Kiváltképpen a Macross Plus. Ehhez egy kis kedvcsináló: [link]
Meg a ZERO és a Frontier. De a többi is finom.Persze érdemes az EGÉSZET magadévá tenni, lehetőleg történet szempontjából időrendi sorrendben, hogy következetes legyen az élmény, hiszen konzisztens idővonal, utalások, egyebek.
Itt van, hogy miből mit érdemes szedni: [link]
Persze a linkeken van még pár további hivatkozás is, katt majd, hogy láss csodákat. : >A legújabb Macross Delta még nem került felsorolásra a mindenféle linkeken. Egyrészt azért, mert akkor még nem volt akutális, másrészt meg még nem fejeztem be.
YACK DECULTURE!
No, egyelőre ennyi. Már rágyújtanék, de a gépelés nem engedi. : >
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Synthwave #39253 üzenetére
Ja, meg Growlanser IV: Wayfarer of the Time.
-
-
-
A linkeket töltsd föl csak légy szíves!
[ Módosította: philoxenia ]
-
válasz
errorcode06 #39240 üzenetére
Gyühet a privi.
-
válasz
errorcode06 #39237 üzenetére
-
válasz
errorcode06 #39230 üzenetére
TBS HD-t, igen, csak nem tudom, hogy ez Shiniori-e?
Amúgy a két évadból megvan a GS Blu-ray + az AonE-AnY (legjobb és ráadáasul a legszebb fansub is a szériához) DTV is. Ilyesmire nem sajnálom a plusz helyet az archívumban. : >
A HDTV-khez viszont jó lenne valahonnan AonE-AnY scriptet szerválni, *.srt végcélzattal. Ötlet?
------------ ------------ ------------
Az összesített toplista permanens 2. helye Fujishima Kōsuke Aa! Megami-sama! univerzuma. Azon kevesek egyike, ahol a manga (+ OST + artbookok) is megvolt.
Az anime(ok) azon még ritkább művek egyike, aminek érzetre nagyon egyedi atmoszférája van. Kiforgatva és leegyszerűsítve egyfajta escapism. Ilyen még pl. a Kodomo no Jikan, Chobits, Love Hina, School Rumble, Higurashi no Naku Koro ni, Fruits Basket vagy éppen egy Zero no Tsukaima.
Belldandy = perfection (ez tőlem durva kompliment ám)
[ Szerkesztve ]
-
válasz
tDr1v3r #39224 üzenetére
Oh, az alapelvek.
Új vagy itt még nagyon.
Különben meg torrent =/= warez (pláne pl. bakabt esetében, ahol csak nem-licenszelt tartalmak vannak).
Torrentről ennyi van az alapelvekben;
"Szigorúan tilos a következő termékek, szolgáltatások hirdetése:
...
Személyes adatokat tartalmazó adatbázis; meghívó / account (hozzáférés, regisztráció, felhasználói fiók) FTP, torrent, web vagy közösségi oldalakra."[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
Archanon #39212 üzenetére
Csak a szokásos.
Amúgy a kiesett időben nem néztem annyi mindent, mint korábban tettem volna egy ilyen intervallumban. Jobban (le)pörögtek a jóféle sorozatok; Dexter, Breaking Bad, The Sopranos, Game of Thrones, Doctor Who a hetedik évadig, befejeztem a Married with Children-t, egy s más, sci-fi / horror / post-apocalypse filmek, kutyafül macskafarokkal.
Azért persze volt ez-az anime-téren is, még ha néha több hónapos szünettel is. Hirtelen ilyenekre emlékszem, hogy;
Ajin 1-2 (nem rossz, bár van pár érdekes momentum)
Kuroko no Basuke összes (nem rossz, valamiért nézeti magát)
TERRA FORMARS 1-2 (eh, ez mennyivel jobb lehetett volna)
Handa-kun :>
Corpse Party
Mardock Scramble: The First Compression (nocsak, nocsak)
Sakamoto desu ga? :>
Haikyuu!! összes (ez is valamiért nézeti magát)
Beelzebub
Koutetsujou no Kabaneri
Saenai Heroine no Sodatekata
Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku wo! 1-2 (naice)
Gekkan Shoujo Nozaki-kun
Netoge no Yome wa Onnanoko ja Nai to Omotta
Owari no Seraph első évad
COPPELION (mivel Chernobyl és alapvetően a nukleáris katasztrófák sújtotta táj / post-apocalypse a szívem csücske.. - eszméletlen hátterek)
Re: Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu (serossz)
Mangaka-san to Assistant-san to THE ANIMATION
Mob Psycho 100
Prison School
Shingeki no Kyojin 2
Himouto! Umaru-chan
One Punch Man (full epicness)
ReLIFE (na ez elgondolkodtató)
GATE: Jieitai Kanochi nite, Kaku Tatakaeri 1-2 (serossz, csípem az ilyesmi alapkoncepciót + übercsodás loli <33)
Hai to Gensou no Grimgar (érdekes megközelítés a hasonszőrű címekhez képest)
Ao no Exorcist: Kyoto Fujouou Hen
One Outs (dem mind games)
Nurarihyon no Mago 1-2
Ansatsu Kyoushitsu első évad
OVERLORD (oh yes, make 'em look fuckin' plebs)
Dragon Ball Super (ep 72-ig)
Koukaku Kidoutai ARISE GHOST IN THE SHELL első movieMeg másféltucat H, de hát ezeket ugye nem elejétől végéig, csak kényes részletekben.
Ja, és ott volt még a KLASSZIKUS Transformers: The Movie, amerikai-japán kooprodukció. Ez nagy királyság. A Transformers képregények (amúgy ezek nem kifejezetten gyerekeknek szólnak, ahogy pl. egy X-Men se), játékok (és a Lutra matricás album) sokegyéb mellett igen szerves részét képezték gyermekkoromnak - és végre rájöttem, hogy az előbb említett matricás albumba honnan szedték a zsír képeket.
Elkezdtem a Sekai no Monshou-t, az Outbreak Company-t, a Masamune-kun no Revenge-et, a Hajime no Ippo-t, a Shirobako-t, az Afro Samurai-t, a Saiki Kusuo no Sainan-t, a Samurai Deeper Kyo-t, a Macross Delta-t, a Kidou Senshi Gundam-ot, az Asobi ni Iku yo!-t, a Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin-t és a Serial Experiments Lain-t. Ezek azok közé tartoznak, amik befejezésre várnak.
Biztos volt még egy-kettő, de már unom a gépelést meg az agyalást.
Összességében legtöbbször már kifejezett kutatómunka előz meg egy-egy kezdetet. Ugye ebben a watched-listában is van pár olyan, aminek a mellőzése nem lett volna nagy veszteség.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Totheground #39211 üzenetére
Fájdalom, mert jobb a képminősége, mint a Blu-rayeknek. : < Egy AonE-AnY DTV scriptből generált *.srt-vel maga lenne a csoda.
-
válasz
Totheground #39206 üzenetére
Nem tudsz nekem egy Aa! Megami-sama! Sorezore no Tsubasa (season 2) Shiniori-raws HDTV rip kollekciót valahonnan? Én botor letöröltem anno, mert nagyon kellett a hely.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető
- Bontatlan, iPhone 16 Pro Max 256gb, natúr titán, 3 év garanciával, eladó!
- Nintendo Switch CFW okos! 32+64GB Dual Boot OFW+CFW Tinfoil Hekate + hordozó tok + üvegfólia
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával