- Poco X6 Pro - ötös alá
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
-
mexel
veterán
Van olyan progi ami komplett custom odexes romot tud deodexelni?
( win-hez, és ha van akkor a neve is érdekelne. Persze nem így hogy:" Van. A nevem pedig Kovács János" )
Előre is köszönöm a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz lacik25 #15550 üzenetére
Köszönöm! Sajnos nem azzal van bajom hogy nem tudom a Coolpad drivereit feltenni Hanem azzal ha Huawei azonosítóval ismeri fel a gép akkor ezek a driverek nem jók, amit meg elfogad azzal nem működik. Azt kellene megtudnom hogy hol találhatóak a romban azok az azonosítók amik alapján a pc felismeri.
-
mexel
veterán
válasz Blue Eagle #15542 üzenetére
Köszi! Igen néztem, de ott nem találtam olyat ami segít rajtam, nem tudom ott mit kellene változtatni-. Ráadásul egy valamit próbáltam régebben, de akkor a visszacsomizott boot.img-t nem fogadta el atelepítő. Azóte nem szerkesztettem.
-
mexel
veterán
A build.prop-ban a "ro.gemini.smart_3g_switch=1" mit kapcsol? Jó lene beállítani hogy a 3g-n ne engedjen mobiladatot kezdéskor.
( beraktam egy kártyát tesztelésre aminél nincs előfizu netre de telepítés után simán lerántott valamennyi adatot, ezt jó lenne elkerülni) -
mexel
veterán
válasz Blue Eagle #15539 üzenetére
Nem sajnos. Az a baj hogy így az ADBdriverinstaller sem Coolpadnak látja, de feltesz egy drivert és ki is pipálja, csak így nem jó.
Jó lenne ha tudnám hogy mit és hol kellene átírni ( ha lehet)hogy Coolpadként lássa a custom rommal is a telefont. ( az más kérdés hogy a play így már nem enged annyi mindent tölteni, plusz a dts hang is recseg )
Lehet hogy nincs erre jó megoldás, mondjuk a Lenovo-s Vibeui rom az Coolpadként láttatja magát, a Xiaomis MIUI rom is Coolpadként láttatja magát, ( a play ott sem jó úgy) és a miui-s rom nagyon hasonló az emuihoz.Kérdés hogy a boot.img tartalmaz valamit, vagy a romon belül valahol a systemben és build.prop-ban kell keresni a megoldást. Ha a boot.img akkor azzal elvileg nem tudok mit kezdeni, ha a rom akkor már talán van kis esély, de nem biztos. Ahogy belenéztem sok helyen a huawei-es azonosítókra hivatkoznaka beállítások, akkor azt talán mindenhol át kellene írni ami nem biztos hogy járható így. Persze most főként csak találgatok.
-
mexel
veterán
válasz Blue Eagle #15537 üzenetére
Arra hogy a pc milyen telefonnak látja a készüléket ha rádugom. Eredetileg Coolpad 8297W-ként ismeri fel a gyári rommal.
Ilyenkor az MTKDT ( és más program) is felismeri és a driverek telepítése is simá(bba)n megy.
A custom EMUI rom után viszont Huawei G750-T01-ként látszik a telefon és a drivereket hiába telepíti az ember nem ismerik fel a programok ( pl az MTKDT sem, de más sem)Ha a build propban minden értéket átírok a gyári Coolpad értékeire ( vagy éppen próbaképpen a gyári build.prop-ot használom az emui-hoz) akkor már ugyanazt írja ki az usb eszköznél és az eszközkezelőben, de a drivereket ugyanúgy nem fogadja el és a programok sem ismerik fel.
( custom romnál az eszközkezelőben megjelenik egy CDC eszköz is ami mindig felkiáltójeles és semmi driver nem jó neki)
Ezekből azt szűrtem le hogy nem csak a build.prop-ban megadott értékek kellenek az azonosításhoz, az csak egy dolog hogy mit ír ki éppen.Ez azért is lenne fontos mert éppen most volt hogy valaki elflesselte a telefont, és nem lehetett semmilyen driverrel csatlakoztatni a pc-hez mert huawei-ként látta. ( az más kérdés hogy ott valamit elszúrtak mert a recovery és minden elment)
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
A telefon azonosítói ami alapján a pc felismeri a telefont hol találhatóak egy custom romnál? A Boot.img-ben, vagy magában a romban? Vagy mindkettőben? A build.prop-ban megváltoztatható mit írjon ki, de attól még nem fogadja el drivereket a pc.
-
mexel
veterán
Köszi! Megpróbálom ezt értelmezni. Az a fura hogy az en/GB beállításnál nem áll be telepítés után a nyelv, az első hindire áll, úgy kell kikeresni az angolt. Ha beírom hogy en/US akkor angolra áll automatikusan telepítés után, de pl a hőmérséklet Fahrenheit-ben lesz, át kell állítani, úgysem jó.
Ha hu/HU-ra állítom akkor magyar, az jó. Ha en/CN-re ami jó lenne a témák miatt akkor sem áll be angolra, és nem értem miért nem akar az angolra beállni csak en/US-nél.Ráadásul a wifit sehogy sem tudom kikapcsolni induláskor
2 napja ezekkel szórakozom és nem jutok előbbre.
A build.prop-ról is alig találok valami leírást, legalábbis normálisat. Kénytelen vagyok mindent tesztelni.
Az számít egyébként hogy a nyelv a build.prop-ban mire van állítva azon kívül hogy az elején a telepítéskor megkérdi a nyelvet és ott ki kell választani vagy nem? -
mexel
veterán
Tudja valaki mi a különbség a build.prop-ban a
ro.productr.locale.language=
ro.product.locale.region=és a
persist.sys.language=
persist.sys.country=között? Valamint a
ro.config.default_timezone=
és a
persist.sys.timezone=
között? Láttam olyat ahol egy build.prop-ban mindkettő féle be volt írva különböző országokkal.
-
mexel
veterán
Itt a link a hangerő állításról. Ebben kicsit több mindent is kell figyelni mint amit én is állítottam.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Odexes apk-t lehet szerkeszteni apktool-al?
-
mexel
veterán
válasz Keeperv85 #15486 üzenetére
Köszönöm! Azért gondoltam csak megint a build.prop-ra mert a múltkori problémákat megcsináltam benne, de még kísérleteztem, és egy másik build.prop használatával nem volt a wifi bekapcsolva telepítéskor. Azért hittem hogy abban van valami amivelki lehet kapcsolni, de akkor valószínűleg más okozta.
A SettingsProviderbe bele tudok nyúlni? ( doedexelni kellene gondolom mert odexes még) Vagy inkább úgy kérdezem hogy bele lehet nyúlni, csak én nem tudok?
Közben rögtön kérdeznék mást is: egy másik custom romban sok belerakott felesleges és nem gyári + kínai appok vannak. Sokat el tudok távolítani, de vannak amiket ha eltávolítok a telepítőből, akkor is lesz egy kis droid emblémás ikon a rom telepítése után a képernyőn, amire ha ráklikkelek letölti az eltávolított appot. Keresgéltem hogy vajon hol lehet ennek az okozója a romon belül de nem találom. Ilyesmit hol keressek? Érdekel hogy hogyan csinálták, vagy mi a módja ennek.
-
mexel
veterán
Build.prop-on belül van lehetőség beállítani azt hogy a wifi kikapcsolt állapotban legyen telepítés után? Ha igen melyik sor?
-
mexel
veterán
Na ilyen válaszokat kaptam igen sokat privátban, amikor valaki képtelen megérteni valamit, vagy egyszerűen nem tudja telepíteni a romot és engem hibáztat mert valamit elszúr, nincs mentése, pedig nem sok közöm volt az egészhez, legfeljebb segíteni próbálok a lehetőségeimhez mérten
Csodálom azokat akik itt segítenek, hogy nem untak még rá.Más: erre nem tud valaki valamit? Mi az amit a play ellenőriz, ami alapján eldönti hogy egy készülék alkalmas-e bizonyos letöltésre vagy nem?
Arra gondoltam még ( persze lehet hogy ez hülyeség): A magok számát nem nézheti? Mert az emui3-ban a telefon tulajdonságainál általában csak 2 magot ír a 8 magos készülékre, úgy látom mindig az aktív magokat írja ki, mert ha kicsit terhelve van a telefon kiír 4 magot, és egyszer közvetlenül telepítés után láttam 8 magot is.
( Mondjuk ha változtattam a build.prop-ban akkor felajánlott minden letöltést, ezért lehet hogy nem jó megközelítés a magok száma)[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Sziasztok! Ismét elakadtam egy kis aprósággal. A build.prop-ban a ro.product.device= sorban hwG750-T01 szerepel. Ha ez van beírva és így telepítem a rendszert, minden szép és jól működik, viszont a play nem ajánl fel minden programot, pl van aminél ( ha pc-n nézem) azt írja nem kompatibilis. Ez idáig ismert dolog, ezzel nincs is gond, csak a készülék ( coolpad f1) bőven tudja a kellő feltételeket. Ha működő rendszer alatt átírom a build.propot, pl azt írom be hogy HUAWEI G750-T01 akkor újraindítás után máris elérhető és telepíthető minden ami eddig nem. ( huawei custom rom van telepítve)
Ha viszont a telepítőben átírom a build.prop-ot és így telepítem a rendszert, akkor a play már nem is működik, nem kapcsolódik. Belépni be lehet, de azt írja nincs csatlakozás. Azaz működő rendszer alól megy a dolog, de így telepítve nem.Sajnos ha mindenhol átírom más típusra, vagy éppen a coolpad f1 gyári értékeire akkor a hang nem lesz jó, stb ( nyilván a huawei-es rendszernek kell hogy huawei-ként legyen azonosítva.)
A kérdés mi az oka hogy így nem működik vajon a telepítés, vagy mit lehetne beírni ami jól működne? Mi néz még telepítéskor a play?
Azt tudom hogy a paly nézi a
ro.product.model=
ro.product.brand=
ro.product.device=
ro.product.manufacturer=
ro.build.description=
ro.build.fingerprint=bejegyzéseket is, ezek is huawei-nek vannak írva. Sok módszert kipróbáltam teszteltem, de csak és kizárólag a hwG750-T01 megoldással megy a play.
Nem tudom kikerülni ezt valahogy hogy minden elérhető legyen? gyanúm még hogy a telepítőnél is kereshetnék valami megoldást, mert működő rendszernél elfogadja a beírt típust.Nem biztos hogy elég érthetően írtam le mit akarok
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Bocs hogy ide is berakom, de talán itt tud valaki választ adni sim kártya vágással kapcsolatban mert nagyon sürgős a dolog. Itt a kérdés, csak ott nem pörög a topik.
-
mexel
veterán
Nem nekem kell, én nem nézek ilyeneket Én inkább letöltöm
Ezt üzenik Neked, mert idéztem a neveddel amit írtál:"Hát röpködjön ezer angyal holnap feletted köszi az infókat , ezt tuti nem logikáztam volna ki magamtól , holnap ránézek a romokra, meg a rootokra melyik hol merre hányméter "
Köszönöm én is, azt hiszem én karácsony utánig kivonom magam a forgalomból, már csomagolnom kell mert nem kapok bejglit
[ Szerkesztve ]
-
-
mexel
veterán
válasz #79335424 #14688 üzenetére
Nem tudom az xposed megy-e a telefonon, mintha ezzel lenne valami gond, de ez csak rémlik hogy olvastam. Majd megnézem. Nem nekem kell a tvgo, csak írták hogy nem megy.
Szerk: közben olyasmit olvasok hogy megy csak nem mindegy milyen superuser van fent. Majd utánaolvasok januárban, köszönöm az infót!
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
-
mexel
veterán
válasz #79335424 #14676 üzenetére
Köszönöm! A lényeg ami a legfontosabb tehát először: nem fut rootolt készüléken.
Lehet hogy akkor az is számít hogy a rom amit futtatunk telepíti-e a superusert, és azt is hogyan? A telepítőket ahogy néztem, mind más és más módon csinálja, van ahol a boot.img-ben van a supersu telepítő. Annyit írtak, hogygyári cpb-s telepítkkel megy a tvgo, de csak ha unrootolják a telefont. Akkor ez a lényeg. Egy custom romnál lehet hogy kevés a superuser eltávolítása, mert a rott megmarad csak éppen a superuser vagy supersu progi hiányzik. ( persze ez most lehet hogy hülyeség, csak hangosan gondolkodom) -
mexel
veterán
Sziasztok! Nem én vagyok annyira az érintett, de többen tőlem kérdezték: A TVGO nem megy minden romon a Coolpad telefonon, csak egy-két romon fut. Ha supersu root van rajta akkor azt el kell távolítani némelyikről és az segíthet, vagy kingoroot kell stb.
Nem tudja valaki van-e valami már kidolgozott ötlet a tvgo-ra, vagy teljesen egyéni romfüggő lesz a dolog?
( azaz van-e valami megoldás a beüzemelésére nagyáltalánosságban, gondolok itt olyasmire pl hogy kell egy fájl pl média lejátszással kapcsolatban vagy valami hasonló - ha van ilyen általános dolog akkor talán nem kell napokig agyalnom majd mi lehet a gond)Másrészt köszönöm mindenkinek a segítséget akit érint, a Coolpad tulajok örülnek a romnak amihez itt sok segítséget kaptam
( pl: ksanc segítsége privátban és scriptje, Keeperv85 segítsége és leírásai - blogja, és mindenki más aki segített ) -
mexel
veterán
Nincs teljesen magyar gyári, rossz fényképező, stb. Mindegy, marad a custom, mindenképpen próbálkozom a dologgal mert főként nagyon érdekel és biztos hogy fogok tanulni belőle. Mindent megnézek amit tudok, és aminek lehet utánaolvasok. Sok idő lesz, de kitartó vagyok. ( ez nem a telefon miatt, ez az általános érdeklődésem miatt )
Így tudok legjobban tanulni ha csinálom is. Van ehez egy teszttelefonom amit nyúzok, de nem ezt használom, így könnyebb.
Most nézegetem a romokat, és ha találok valamit ami érdekel benne annak megpróbálok utánanézni. Sok-sok idő múlva biztos teljesebb lesz a kép, a pc-t 86 óta tanulom és mindig nagyon sok minden van amit be kellene pótolni.
Ez most egy kis kirándulás az android és linux felé, muszáj abből is tudni manapság valamit, mondjuk attól hogy "tudni" még nagyon messze vagyok, nem is látom a fényt az alagút végén
Ezért kérdezek ennyit, és köszönöm a segítségeket mindenkinek egyébként! ( meg persze azért is mert örülnék ha valami jót tudnék kihozni a dologból )[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Ugyanazeket linkeltem az elején is. ( a kernel akkor egyforma végül is?) Viszont most nézem, a headerre mutat eltérést, azt nem is néztem eddig.
Nem csak ennek a 2 boot.img-nek. Ilyen emui 3 romot a telefonra vagy 20-at csináltak kínaiak, oroszok stb. Mindenki gyorsan ki akart adni valamit, fogalmam sincs miért. Majdnem minden megegyezik, valamelyikben jó a menü valamelyikben nem. Amelyik romban jó a menü, annak aboot.img-jével minden egyes romban jó, amelyikben viszont nem jó, annak a boot.img-jével egyikben sem jó. Mivel így keresztbe cserélgettem és vagy 20-30-at kipróbáltam, így eléggé egyértelmű volt hogy a hiba forrását a boot img-ben kellene keressem.
Az a baj, hogy amikben jó ez a rész, ott más nagyobb bajok vannak. ha viszont nem tudom módosítani akkor azok sem lesznek jók.
Egyébként a boot.img hogy készül? ( ha már módosítás nem megy?) Mert valahogy összedobják mindetBlue Eagle: sajnos, a system.ui-nál vagy beállításoknál a törlés nem oldja meg a problémát
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz Blue Eagle #14603 üzenetére
Köszi, ezt megpróbálom. Sajnos azért kell főzött rom mert nincs normális eredeti gyári. Mondjuk a hardver teljesen megegyezik azzal amiről portolták.
Minden más működik ( elvileg ez is működhet ha e köré a boot.img köré építem fel a romot, csak most az zavar hogy többen írtak a sok romnál a hívás fagyásról. Nem hívható és nem megy ki - ez fontosabb lenne az usb menünél.)[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz Keeperv85 #14600 üzenetére
Huhh, ez nekem így már sok Mondom én wines gondolkodással abból indultam ki, hogy látom a fájlokat amik beállításokat tartalmaznak. gondoltam ha ott megtalálom a különbséget, megtalálom a megoldást is. ha esetleg átírom még működhet is. De úgy látszik tévedek nagyot, lesz még mit olvasgatnom
Blue Eagle: így van, ez lenne a cél. A jó rendszerben így működik. Ami most hibás, abban nem jelenik meg ott. Éppen ennek a megoldása kellene, hogy ott legyen
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
-
mexel
veterán
Amiben jó az usb kapcsolat menü, annál nem jól indul a téma, és pár dolog nem működik vele a rendszerben. Azt hiszem abban éppen nem megy a gps talán, vagy valami hasonló. Fel vannak írva mindnek a hibái, meg kellene néznem.
Lehet hogy kénytelen leszek a köré szabni újból a rendszert hogy minden működjön.
külön külön minden működik, csak nem ugyanabban a romban De mivel kitartó vagyok és még igen az elején vagyok a linux/android ismerkedésnek addig úgysem nyugszom amíg meg nem csinálom valahogy.Megnéztem tc-vel és aszerint a 2 fájl megegyezik. Azért gondolom hogy amit én kernelnek nézek az nem az amit néznem kellene.
Keeperv85: a kernelt nem is szerettem volna módosítani, tudom hogy azt nem lehet, csak a beállításokat a boot.img-ben, de az sem ment Bármit módosítottam próbaképpen, szinte mindig akksikivét és új telepítés lett a vége
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz Keeperv85 #14590 üzenetére
Én az mtk_unpack-al bontottam ki. Ott több fájl van, azokat néztem:
rmdisk\
kernel
kernel_header
ram_disk
ram_disk.gz
ram_headerItt a kernel és a kernel header fájlok mindegyik boot.img-ban megegyeznek, csak a mellettük lévő rmdisk nem, mert ott vannak a különböző beállítások.
Összecsomagoláskor csinál ramdisk.cpio-t ami a rmdisk-et tartalmazza ha jól láttam.
Te mivel nézed? gondolom linux alatt, ha jól olvastam wint csak akkor használsz ha muszájA rmdisk mappában pedig ez a fájlszerkezet, itt találtam csak különbségeket.
data\
dev\
proc\
sbchk\
sbin\
sys\
system\
default.prop
enableswap.sh
factory_init.rc
factory_init.project.rc
file_contexts
fstab
fstab.nand
fstab.fat.nand
FWUpgradeInit.rc
init
init.rc
init.aee.customer.rc
init.charging.rc
init.environ.rc
init.modem.rc
init.project.rc
init.protect.rc
init.ssd.rc
init.trace.rc
init.usb.rc
init.xlog.rc
meta_init.rc
meta_init.modem.rc
meta_init.project.rc
property_contexts
seapp_contexts
sepolicy
ueventd.rcksanc: nem is mókolni akarok, csak rájönni hol a hiba. Azt már így hozzáértés nélkül is látom hogy minden összefügg, mert semmit nem tudok változtatni, csak ennek ellenére ugyanaz a rom az egyik boot.img-vel működik ( a menüről beszélünk) a másikkal nem. És mindegyikkel működik mindegyik ilyen rom, csak beállításokban lesz különbség. A telefon mindegyiknél ugyanazt írja kernelnek:
Kernel verziója:
3.4.67
system4@ubuntu #2
Tue Sep 23 21:01:53ST 2014Vagy ettől még eltérhet akernel?
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz Keeperv85 #14588 üzenetére
Akkor amit én néztem az nem az a kernel amiről alapban beszélünk?
Sajnos nem tudom mi az a zImage.
Annyit még megtennél hogy megnéznéd a gyári boot.img-t ami az érintetlen nem custom gyári romból van? Ebben a kernel megegyezik valamelyikkel? -
mexel
veterán
válasz Keeperv85 #14586 üzenetére
Hoppá Csak a méretéből gondoltam, ha a kibontott boot.img-ben a kernel és a kernel_header az amit kernelnek nevezünk
Meg hogy a telefon az információknál mindkettő kernelnél ugyanazt írja. ha nem ez a kernel amit nézni kell akkor bocs, ahogy mondtam ehhez sajnos méfg nem nagyon értek. Mi a különbség egyébként a kettő között?
Sajnos nagyon win-es aggyal gondolkodok.
Mi miatt lehet a hiba jelen?[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz Keeperv85 #14581 üzenetére
Én is arra tippeltem legelsőnek ( illetve elsőnek a default.prop-ra), főleg hogy az első 2 boot.img amit megnéztem ( 1 "jó" és egy "rossz" ), azokban ez a fájl nem volt egyforma. Örültem is hogy megvan a különbség. Sajnos megnéztem még egy "jó" boot.img-t és abban tökéletesen megegyezik ez a fájl a "rossz"-ban lévővel. Sajnos nem az volt a hunyó hamarosan feldobok kttő boot.img-t ha úgy jó. Ha esetleg ránézel akkor nagyon hálás lesz az F1 közösség.
( mondjuk ma szembesültem egy nagyobb problémával: azt mondják a használók - én nem vagyok az - hogy véletlenszerűen szinte minden romnál vannak olyan hibák, hogy a készülék mutat térerőt, de nem megy ki a hívás, vagy ami rosszebb mert nem észrevehető: nem hívható a készülék. egy-két gyári romnál nem tapasztalták ezt, de azokat alig használja valaki talán azért - ennek nincs valami köze a RIL-hez és a baseband-hez? - lehet hogy abszolút messze járok, akkor bocs a hülyeségért)Közben fel is raktam:
Ez az amit használok, de nem jó a menü.Ez pedig az egyik jó, amivel megy a menü.
Ez pedig a komplett rom amire most azt mondják hogy eddig a legjobban működő, ha esetleg szükséges.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz Keeperv85 #14578 üzenetére
Ha így érted akkor már összehasonlítottam. A kernel ugyanaz mindben. A ramdisk néhány fájlban illetve a méretükben tés el, amibe lehetett belemnéztem, látom is a különbségeket . Az a baj nem tudom mit keressek?
Nyilván számít a beállításokban, mert akkor nem lennének ott
Eltérő fájlok pl:
default.prop
factory_init.rc
file_contexts
init
init.rc
init.charging.rc
init.project.rc
init.trace.rc
init.usb.rc
meta_init.rc
sepolicy -
mexel
veterán
Lenne egy kérdésem a hozzáértőkhöz. Most mégegyszer leírom mert az előbb. a komplett hsz-em ment a levesbe valamiért.
Tehát:
A rom amiről szó van, a Huawei Emui 3.0-ja. Ez lett portolva Coolpad F1 telefonra.
Adott egy rom, amit már majdnem sikerült összehoznom teljesen hibátlanra, de van egy kis gond vele:
Ha pc-re csatlakoztatjuk a telefont, akkor előugrik egy menü, az "USB csatlakozási módok", amiben beállíthatjuk hogy milyen módon csatlakozzon. Pl MTP, USB-tár vagy csak töltés.
Ez minden csatlakozáskor előjön, és mindig ki kell választani a módot. Van viszont egy opció: " Ne emlékeztessen újra". Ha ezt bejelöljük akkor elvileg megjegyzi amit választotunk és következő csatlakozáskor úgy fog működni.
Ebben a romban amivel már majdnem készen vagyok, sajnos kiderült hogy ez a "ne emlékeztessen újra" opció nem működik, ha bejelöljük akkor újraindítás után ez az USB csatlakozási mód végleg eltűnik, és csak usb töltés módban üzemel a telefon. Csak a rom újratelepítésével jön elő megint, amíg be nem jelöljük az fentebbi opciót. ( utána megint eltűnik)
Szinte ugyanilyen custom romokból van kb 20 darab, amik szinte teljesen ugyanezek, de elég sok hibával. Ezekből viszont kb 2-3-nál működik ez a funkció: Ha bejelöljük a ne emlékeztessen opciót, utána az értesítési sávból előhozható a menü és később is változtatható ( és meg is jegyzi mit választottunk)
Amit sikerült kiderítenem: a hiba az boot.img-ben található. ( sima boot.img cserével ugyanannál a romnál előhozható vegy eltüntethető a hiba oda vissza a romokban, viszont a boot.img csere nem végleges megoldás mert akkor máshol okoz anomáliákat)
Belenéztem e bott.img-kbe, a kernel ugyanaz, csak beállításokban van különbség.
Az a baj, nem tudom pontosan mit nézzek. Először a default.prop-ra gynakodtam, mert az mindig eltér a "jó" és "rossz" boot.img-kben, de ennek az átírása nem segített illetve hibát okozott.
Néztem au init.usb.rc -t is de az van amikor megegyezik jó és rossz boot.img-ben is. Van még sok fájlt amit végignéztem, de sajnos sokszor nem tudom mit látok vagy mit keressek.Van erre valakinek ötlete hogy hol kellene ezzel kapcsolatban keresgélnem?
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz Blue Eagle #14460 üzenetére
Az audio fájlt ha bemásoljuk habgosabb lesz a zene, és hangosabban hallod és hallanak telefonálás közben. Főleg arra panaszkodtak sokan hogy utcán telefonáláskor full hangerőn nem hallani amit mondanak. ( ez coolpad F1-re vonatkozik)
A fájl bemásolása után a zene ( fülesen és hangszórón is) és a telefonálás is hangosabb.Az a baj, hogy az emui 3-as romoknál nem lehet belépni az engineering menübe valamiért. Sem tárcsázón sem mut-on keresztül.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Jó lenne ha az alsó tartomány halkabb lenne, sajnos túl hangos a legkisebb állásnál, jó páran azért nem használják.
-
mexel
veterán
Sziasztok! A custom rom feltette az új 2.37-es supersu-t. Mindig frissíteni akarja a su binárisát, de semmilyen módon nem sikerül. Próbáltam a zip-et futtatni recovery-ből ami van hozzá, de semmi. Hogyan kell ezt frissíteni?
-
mexel
veterán
Na megint egy kérdés: Szeretnék egy supersut frissíteni még. A telepítőcsomagban külön választják az "arm" és "armv7"-hez való motyókat. A coolpad F1-hez szerintem armv7 kellene. Info1, vagy info2
Aza baj, hogy ami most van a romban az olyan felépítésű mint a sima arm csomag. Az armv7 1 fájllal kevesebb.
Melyik kell ehhez?
A build.prop-okban armeabi-v7a szerepel. Ez akkor az armv7?[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Na Te szebben fogalmaztad meg amit akartam mondani azt hogy hogyan jön létre a fájl. Számomra a lényeg hogy elkészül és ott figyel.
Úgy tűnik kb ott a script a linken. Belenéztem de nem értem. (számomra ez nem is meglepő) Pontosabban a scriptet talán igen, de miért üres az APRDCL mappa? Vagy ez univerzális és mindenki másolja be magának azt ami szükséges? Én így értelmezem
Viszont ha csak az 1 fájlt írom be akkor a többit törli a mappából?
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz Blue Eagle #14409 üzenetére
Mikor? Feltételezem jók a jogosultságok mert nem nyúlt hozzá senki. A rendszer működik, a fájlt csak rootexplorer-el lehet felülírni rootolt telefonon ha engedélyezem neki a felülírást.
Mégegyszer írom, semmi-de semmi baja sem a rendszernek sem az imeinek. Minden működik tökéletesen. Akkor is ha a fájlt belemásoljuk és felülírjuk a régit. Csak egy jó módszer kellene a bemásoláshoz vagy egy script hogy ne kelljen rootexplorer-el bemásolni.
-
mexel
veterán
Azért nem igazán értek a dologhoz, ha win-es lenne könnyebben boldogulnék
Próbáltam azokat a fájlokat berakni ahogy írtam is, van egy módszer ahogy sikerül, de akkor mindig nvram error van. Azt már ki is fejtetted hogy miértHa odaadok egy custom.romot ( amit mindenki elérhet) és egy audio fájlt amihez szintén bárki hozzájuthat, esetleg a többi audio fájlt ami abban a mappában van, és megmondom hogy ezeket milyen mappába kellene másolni abból mi baj lehet az imeinek? Nem a komplett saját nvramomat adnám oda nyilván.
Azért írtam ilyen hosszan hogy érthető legyen a probléma Röviden lehet hogy egyszerűbb: Adott egy telefontípus aminek halk a hangereje. Ahhoz hogy hangosabb legyen be kell másolni a data/nvram/APCFG/APRDCL mappába az Audio_ver1_Vol_custom nevű fájlt. Hogy ne utólag kelljen rootexplorerel másolni, jó lenne telepítés során, vagy az után.
Amilyen módszert én tudok, az hibás. Kifejtetted hogy ezt így nem is lehet normálisan megcsinálniAz imeim odébb van és nincs benne sem az audio fájlban sem az APCFG mappában. Ha jól tudom itt az a data/nvram/md/NVRAM/NVD_IMEI alatt található, szerintem ezt menti le pl az MTKDT is ha imeit mentünk.
Szerintem ne keverjük ezt bele, tényleg csak annyi lenne a lényeg hogy az az audio fájl felülírja azt amit a rendszer telepít.
Köszönöm Blue Eagle -nek hogy figyelmeztetett , jogos a pont, de nem az a célom hogy a komplett nvram mentésemet odaadjam, csak max az APCFG mappa tartalmát.
A telefon mtk-s, és szerintem egy olyan zip is elég lenne ami telepítés és újraindítás után bemásolja a fájlt. Ahhoz hogy a rendszer már így telepítsen valószínűleg azoknak a fájloknak a paramétereit kellene megváltoztatni amik tartalmazzák az értékeit ennek a volume fájlnak amit a rendszert készít. Ilyen szintem még win alatt sem tudnék belenyúlni egy progiba, itt pedig azt sem tudom hogyan zajlik egyáltalán a telepítés folyamata azon kívül hogy a system mappát felmásolja, vagy hogyan szagoljak meg egy linux-os gépet . Hogy előtte és utána mi történik az nekem nagyon homályos még, és azt hiszem nagyon sokáig az is fog maradni
Ahhoz hogy több romból összeollózzak egyet ahhoz nem kellett ilyen szintű ismeret.
A progi amit írsz nem tudom mire jó, csak azt láttam hogy tudnak vele imeit cserélni ( és valósznűleg igen sok mindent), de nekem nem ez a célom.Küldjem a romot és a cserefájlt az elérési útvonalával együtt?
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Nem
Tehát van egy rom, amivel molyolok már egy ideje. Egy Coolpad F1-re portolt Huawei G750 Emui 3-as rom. Az a baj, hogy kijött ezekből kb 5-8 verzió, mindegyikbe piszkáltak valamit. Kb 2-3 rom régebbi kiadás, és a többi újabb, ugyanaza build. Nagyrészt megegyeznek, de nem teljesen, sok fájl ugyanaz.
Sajnos egyik sem teljes értékű, van amelyikben nem megy a youtube vagy a google szolgáltatások, van amiben nem jó a kamera, vagy eldobálja a hálózatot, fagy a képernyő, hiányoznak jó huawei-es programok, vagy túl sok kínai és más szoft van benne vagy éppen melegszik, esetleg akad, stb. Mindnél más és más apró hiba, de a lényeg hogy egyikben sem megy minden. ( valószínűleg nem fordítottak sok időt rájuk)
Mivel most télre úgyis android és kínai telefonok tanulása a ( hobby) célom, úgy gondoltam megpróbálok a sok romból összehozni egyet amiben minden működik. Na idáig úgy tűnik, hogy ez nagyrészt megvan, éppen most fejezem be, most próbálom ki mégegyszer mielőtt odaadom pár embernek tesztelni. ( a múltkori majdnem kész verzióm már jó volt, nagyon tetszett mindenkinek, csak nem vettem észre hogy a kapacitív gomdok nem reagálnak a rezgés bekapcsolására és recseg néha a dts hangkiemelés. Ezután szétszedtem és újra kutakodtam mi lehet a hiba, ez már megvan)
Ez e legjobb fajta elérhető rom talán ehhez a telefonhoz. Sokan használják a telefont, de összevissza szoftverekkel, hiánypótló lenne.
Utolsó mozzanatként kiderült, hogy mindenki panaszkodik arra hogy halk a hang. Már az első romok óta van hozzá egy audió csere fájl, amivel nagyobb lesz a hangerő. Amelyik romokba ezt betették a telepítőbe, azoknál a telefonoknál a wifi hálózatok között megjelent egy felirat: NVRAM WARNING: Err = 0x10
Ez javítható, ha a fentebb taglalt mappába bemásolunk 2 fájlt. ( gondolom ezek törlődtek)
A wifi ettől függetlenül tökéletesen működik, sokaknak fel sem tűnik, de akkor sincs ott a helye egy ilyen szövegnek. ( engem legalábbis zavar ha valami nem tökéletes)Mivel elkészült az összerakott rom amin kalapáltam, sokan kérték hogy ez még kellene bele. Mivel megnéztem mások hogyan építették be, így volt sejtésem, de azért itt megkérdeztem mi lenne a jó menete ennek.
Aki beépítette, az simán bemásolta a zipbe a data mappát a könyvtárstruktúrával és csere fájllal együtt, a scriptben pedig azt találtam amit ide is beírtam. Ezzel a módszerrel viszont jön az nvram error, és erre vonatkozilk a fentebbi magyarázatod amit így már érteni vélekMost az a kérdés, hogy kerüljön a helyére ez a fájl. Vagy mindenki bemásolja magának ahogy akarja, vagy valami más mód kellene. Én arra gondoltam, hogy csinálsz egy pici zip fájlt ( audio_patch.zip-et) amiben ez a fájl lenne és recoveryből feltehető utólag. Ez a következő resetig jó lenne értelmezésem szerint.
A másik amire gondolok, hogy a komplett romot kéred, és a META-INF-ben lévő updater-script-be írnád be ami kell. ( ez már megvan elvileg, csak lehet hogy nem jól írták meg és ezt tudnád javítani/újraírni)
Melyik verzióra gondoltál?
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Így van. Akkor nem fogja törölni a többit ami a mappában van? Mert az APCFG mappában van még egy mappa ( összesen 2) és azokban a fájlok. Nem kellene az összes bele? Kb 15 kis fájl.
A legegyszerűbb ha csinálok egy twrp-s mentést a datáról amikor már belemásoltam a jó fájlt, abból ki tudom szedni a fájlokat. Ez így nem jó? -
mexel
veterán
válasz Blue Eagle #14378 üzenetére
Válasz fentebb
-
mexel
veterán
Köszi!
Nem nagy ügy ha tud valaki jó scriptet írni Azt hiszem lenne annyi szintaktikai hiba hogy győzném kutatgatni, főleg hogy azt sem tudnám mit írjak
De most arról beszélünk hogy a rom másolja fel ezeket fájlokat? Mert annak ugye ahogy beszéltük nincs sok értelme mert nvram error lesz.
Vagy másoljam ki a komplett data/nvram tartalmat amiben jó már bemásolt fájl van, és egy utólagos zip-el felteheti mindeki ha már fent van a rendszer?[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Köszönöm a segítséget!
Sajnos én a zip-et külön nem fogom tudni megcsinálni, marad az a módszer hogy mindenki bemásolja magának pl rootexplorer-el és amíg nem resetel működik. Jó lenne ezt valahogy "automatizálni" mert sokan ezt sem fogják tudni megcsinálni.Azt hogy ezeket a fájlokat mi hozza létre tudni? Feltételezem ott kell lennie a telepítőben valahol. Persze ez már csak kíváncsiság.
Akkor marad így a rom ahogy most van, a telefon azonosítói is maradnak mert így végre minden működik a romban úgy tűnik, bár nem akarom elkiabálni.
-
mexel
veterán
Így már értem azt hiszem, köszönöm!
Akkor viszont milyen módszerrel írjam át azt a fájlt? Telepítéskor sehogy?
Elvileg így másolná be a fájlt ha minden igaz, ez a script végén lenne, de így akkor kapom az nvram err-t. ( most már akkor kapisgálom hogy miért)
package_extract_dir("data", "/data");
unmount("/data");És közben néztem is: TWRP-ben nyomtam egyfactory resete, és a beépített filemanagerrel megnéztem a data tartalmát, ami gyakorlatilag üres.
Ezzel sokat segítettél, megint megtudtam valamit amit eddig nem, ennek majd még akkor bővebben utánaolvasok amint lesz időmEz azt jelenti ( ha jól értettem), hogy hiába is írom át akár működő rendszer alatt a fájlt, egy factory reset után az alap-eredeti fájl fog visszakerülni? Magyarul minden reset után újra felül kell írni? Mert akkor valahol még máshol kell módosítani viszont az már nem biztos hogy ilyen egyszerű.
-
mexel
veterán
Lehet hogy rossz szót használtam a gyárilag alatt azt értettem, hogy a rendszer települése után ez a fájl ott van ahová ez a struktúra mutat. Erre értettem a gyárilag szót.
Én nem a systemben lévő data mappáról beszélek ( szerintem Te arra gondolsz) amit a factory reset vagy a format/data töröl, hanem a gyökérben lévő data mappáról, amiben az nvram mappa van. Ebben van még a fentebb említett 2 mappa és ezekben ott csücsülnek ezek a fájlok. De azt nem vettem észre hogy factory reset után a data/nvram tartalma törlődne, mert megmarad az oda bemásolt fájl. Ráadásul ha nem telepítéskor másolom be a módosított ( gyártó által kiadott) fájlt hanem mondjuk rootexplorer-el aműködő rendszerben felülírom, akkor miért nem lesz nvram error? Hiszen ugyanúgy módosulnak a fájlok, a következő induláskor már szólnia kellene, de nem teszi, hanem működik.Az most nem tárgya a kérdésemnek hogy egy mókolt rom milyen, tény hogy egy gyári jobb lehet ha egyáltalán csinálnak jót. Mondjuk egyelőre ez az Emui 3 jónak tűnik, gondolom azért portolták mert a 2 készülék hardvere megegyezik.
Amit írsz a jogosultságokról ez már érdekes, ezt nem nem tudom hogyan kell megtenni, bár valószínűleg látok ilyet a scriptekben amiket nézegetek. (Utólag már néztem működő rendszeren a jogosultságokat, vissza is kerestem és erről Keeperv85 írt is, azt is elolvastam és segített is)
Tehát ha egy fájlt vagy appot kicserélek a zip-ben ( custom romról beszélünk) egy ugyanolyan nevűre, de mondjuk nem a hibásra hanem a jóra akkor mit kellene változtatnom a scriptben? Szerintem semmit, hiszen ugyanolyan fájlra utal a script, vagy a folyamat ami végigfut általa. Vagy csak példaképpen az appok közé beteszek valamit ( mondjuk egy plusz billentyű appot) akkor kellene módosítanom a scripten? Eddig úgy láttam simán feltelepíti és működik.(Félreértés ne essék: nem új romot építek, hanem az eddigi kb 5-8 majdnem egyformából akarok egyet amiben minden működik. Eddig jól haladok, már szinte minden megy, kivéve a digi mobilnetes kártyát dobja el valamiért )
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz Keeperv85 #14364 üzenetére
Én is valami olyanra gondoltam, hogy felülírja a meglévőt, ezt a végén kellene oda bemásolni.
Így néz ki a zip belseje:
data\
htfy\
META-INF\
system\
boot.img
logo.binA data mappa pedig így: data\nvram\APCFG\APRDCL\Audio_ver1_Vol_custom
Az elgondolás szerint így oda kerül a rendszerben maga afájl van, pontosabban ott is lesz mert működika dolog, de az APCFG mappa mellett van egy mappa amiben a wifihez van 2 fájl, ez valószínűleg törlődik. utólag vissza lehet másolni. Próbáltam úgy is hogy előre beírtam ide a wifis mappát is hogy másolja vissza azt is, de akkor meg eltűnt a bluetooth, mert annak is vannak ott fájljai. Valószínűleg így elég érthetetlen de nehezebb leírni mint megmutatni vag elmondani gyorsan
Azért gondoltam, hogy az update-script-be nem lehet-e valahová a végére beírni hogy másolja be a fájlt valahonnan egy odakészített mappából, majd ha végzett törölje hogy ne csúfoskodjon tovább ott. Persze ez így lehet hogy nem jó ez csak agyalás még. Most még teszek egy próbát, átnyálazom az update scripteket amik a romokhoz vannak, hátha látok valamit ami utal erre.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Akkor jó helyre kerül, mert a fájl gyárilag a data/nvram/ satöbbi mappában van. Ez a struktúra van bemásolva a zip-be is. Akkor jól sejtem hogy jó helyre írja? A lényeg hogy oda kerüljön. ( de akkor miért lesz nvram error a wifinél? Nem csak a fájlt írja át hanem törli a régi mappát?)
Igen, a build.prop-ról kb mindig ennyit írnak. Hogy információs jelentősége van, nem érek el változást stb. Fentebb írtam, hogy az átportolt rom miatt átírtam a telefon adatait eredetire ami a gyári romban van és pl a dts nem működött. Nem írom le megint, fentebb kifejtettem, de sajnos valamelyik azonosító eléggé be tudott kavarni
Engem valóban érdekelne mi mit jelent, már azt is kifejtettem hogy nem egyszeri mókolási céllal akarom most piszkálni, maradhat így mert így működik, hanem tanulni akarok ( jelenleg hobby szinten) erről is. De nem találok konkrét leírást a dologról. Amikor kb 20 éve az első pc-t jumperelni kellett majd később egyre jobb biosokban turkálni azt sem úgy lehetet megtanulni hogy reggel felkeltem és tudtam, hanem gyakoroltam és kísérleteztem vele sokat, de volt elég sok irodalom is róla pedig a net még nem volt ilyen egyértelmű -
mexel
veterán
válasz Keeperv85 #14360 üzenetére
Így van. A fentebb írt fájl létezik nem én módosítottam, enélkül igen halk a telefon. Már próbáltam, ha működő rendszerbe beleteszem akkor jó a hangerő. Erre minden felhasználó panaszkodik.
Akik a custom romokban alkalmazzák úgy oldják meg, hogy a rom főkönyvtárába bemásolják az data/nvram mappát struktúrával-fájllal együtt. Gondolom ilyenkor amikor a systemet felmásolja a rendszer akkor az nvram is odakerül a helyére. Az a baj, ha így csinálják akkor később a wifi hálózatok menüjében megjelenik az NVRAM ERR stb mint egy hálózat. Ezt lehet orvosolni utólag, de ez így nem túl jó.
Mi a normális menete, hogy ez a fájl telepítéskor felülírja a gyárit és mást ne csináljon? Valamiért úgy gondolom ez a bemásolós módszer nem tökéletes.Arra nincs valami ötlet hogy honan tudhatnám meg a build.prop-ban lévő dolgoknak mi a jelentése, mit csinálnak? Nem találok leírást, csak pl hogy írd be ezt, módosítsd azt stb. Arra nem találok utalást, hogy mi micsoda pontosan.
-
mexel
veterán
válasz Keeperv85 #14352 üzenetére
Az alábbiak. Ezek megegyeznek mindkét romban. Elvileg már majdnem kész, minden működik csak ezt a telefon azonosítót kellene megcsinálnom rendesen. ( érdekes hogy a beállítások menüben a telefon infónál soha nem írja hog 8 magos, max négy, legtöbbször 2 de néha semmi)
audio.primary.default.so
audio_policy.default.so
audio_policy.stub.so
bluetooth.default.so
camera.default.so
gps.default.so
gralloc.default.so
gralloc.mt6592.so
hwcomposer.mt6592.so
keystore.default.so
libaudio.r_submix.default.so
libaudio.usb.default.so
lights.default.so
local_time.default.so
power.default.so
sensors.default.soMás:
Még lenne egy nagyon fontos kérdés: gyárilag nagyon halk a hangerő, mindenki panaszkodik. Egy-két custom romban van egy "Audio_ver1_Vol_custom" fájl amit a data/nvram/APCFG/APRDCL/Audio_ver1_Vol_custom helyre kellene bemásolni. Sajnos a custom romokban úgy van megoldva, hogy a rom.zip-ben van egy data mappa, abban a többi ahogy jönnek sorba, de ebben a formában mindig NVRAM ERR lesz a vifinél ( ez orvosolható utólag, de így nem tökéletes)Sajnos nem vagyok jó a scriptek írásában, nem tudom mit kellene írni az updater-script-be hogy ezt oda bemásolja a régit felülírva, de mást ne töröljön? Gondolom ezt onnan lehetne megoldani. Azokba na romokban amikben van ilyen, nem találok utalást erre.
-
mexel
veterán
válasz Keeperv85 #14268 üzenetére
Sajnos úgy tűnik mégis Ahogy írtam régebben, a buil.prop-ban átírtam a telefon azonosítóit a gyárira ( coolpadra huawei-ről), az infókat a gyári buil.prop-ból vettem ki.
A youtube lejátszás hibát kerestem ( az is meglett, egy nyomorult libstagefright.so volt a hibás, ez XBMC-s fórumon szerepelt már hibáskén, videóknál okozott crash-t, ezt a fájlt cseréltem és megjavult a youtube )
Közben a dts nemváltozott, de az egyik romban amit már összeraktam működött, és a youtube változás nem hatott rá. Akkor jöttem rá a próbálgatással hogy valamelyik változtatás a build.propban a ludas. ( Huawei-es beállításokkal jó)
Ha beírom ide a sok azonosítót a buildból tud valaki segíteni melyik mire szolgál? Nagyon sokat kutakodok utána de nem találok semmi konkrét infót.
Gondolok itt ilyenekre, de van még ezekből pár ahol említik a coolpad-ot vagy huawei-t ez csak néhány amit nem tudok:
ro.build.id=Coolpad8297W
ro.product.model=Coolpad 8297W
ro.product.brand=Coolpad
ro.product.name=Coolpad8297W
ro.product.device=Coolpad8297W
ro.product.board=yulong92_wet_kk
stbha minden kötél szakad visszaírom a huawei-es azonosítókat ha az kell neki.
Itt az átírt van, eredetileg Huawei van a romban. Melyik mire van hatással?
Pár build.prop-os kérdésem lenne még, plusz so k más is -
mexel
veterán
A dts-be ne menjünk bele valóban nekem a dts mást jelent mint itt Ez más kérdés most.
A lényeg hogy a romban van a hangoknál egy dts kapcsoló, és amikor aktív akkor kicsit olyan mint amikor valami fiziológiai hangszínkiemelést csinál az ember. ( egyébként meglepően jól szól nagy AKG fülessel is a telefon, főleg bekapcsolt dts-el)Az, hogy gyakorlatilag ugyanaz, az azt jelenti hogy ebből a romból volt egy régebbi és egy újabb verzió amit mindenki használ és piszkál és legalább 5 változat. Mindegyikben valami más jó és rossz. Mindegyikből próbálom összeszedni a jó és használható részeket, az appok, és szinte minden fájl megegyezik, apróbb beállítások különböznek az egyforma verziókban. ( pl a camera hangját nem lehetett kikapcsolni az újabbakban és nem jegyezte meg a beállításokat, egy fájl különség volt a régitől, ezt cserélve jó lett, vagy gps nem ment és a BT nem ment, stb)
Más mindben a build.prop és az updater-script és a boot.img is különbözik némelyikben.
Most ott tartok hogy minden megy, csak éppen a dts-t bekapcsolva recseg valami.
Volt egy jó verzió, de az mindig eldobálta a hálózatot vagy újraindult hívás közben, nem emlékszem vagy éppen a téma letöltés nem ment, abban jó pl a dts.
Amit összepiszkálgattam a sajnos rendkívül hézagos és ehhez kevés tudásommal, az eddig működik, kivéve dts
Persze ha egy hozzáértő látná a szakmaiságomat ( ami itt nincs) miközben turkálok a romban, az biztos fogná a fejét
Ha a végeredmény működik akkor nem lesz gond, csak sajnos sokat kell kérdeznem[ Szerkesztve ]
-
-
mexel
veterán
válasz Keeperv85 #14270 üzenetére
Tulajdonképpen az a baj, hogy működik is a dts bekapcsolás és megy is, csak ebben a romban valami kb fél percenként, vagy amikor változik a képernyő világítása akkor egy kb 1-2 mp-es gerjedő hangot ad. Kikapcsolt dts-nél nem. De hallani hogy működik a dts csak ez a baja. A másik romnál ami szinte megegyezik ( build.prop és az app mappák mások), ott nincs ilyen gond. Olyan mint egy zavarás.
Pedig nagyon jó lenne megoldást találnom, mert ezen kívül szinte már minden megy tűrhetően ( egy külső emailkliens kivételével, exchage nél kiakad), végre lehetne egy jó rom a telefonhoz, persze ha a többi résznél nem jönnek elő plusz hibák a tesztelés alatt.
Lehet dts nélkül is élni, de nagyon jól szól benne[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
-
mexel
veterán
válasz Keeperv85 #14265 üzenetére
Köszi! Tehát az Europe/Budapest jobb elvileg.
Néztem az etc mappát, gyakorlatilag minden ugyanaz mindkettőben. Van egy fájl, az audio effects.conf, mintha ez hivatkozna a system/lib/soundfx/ mappábanlévő fájlokra. Ez is ugyanaz mint a jól működőben. Jelenleg a 2 konfban főként a system/framework és az app mappákban van eltérés, ott sem sok, esetleg minimális a build.prop-ban.
Pontosabban a build.prop.ban át vannak írva a telefon adatai az eredeti gyártóra, a Coolpadra. ( a másikban Huawei-ként szerepel, lévén Huawei rom lett átírva a coolpadra, valószínűleg közel azonos hardver így nem tudom sokat kellett-e módosítani.)
Lehet hogy a build.prop-ban kell keresnem a hibát? Esetleg kipróbálom a huawei-es azonosítókkal, ha az számíthat. Sajnos nem tudom melyik a jobb megoldás, milyen azonosítókat használjak a telefonhoz. ( a gyári build.prop-ból szedtem az adatokat a gyári adatokhoz, még az is lehet hogy jól írtam be ) -
mexel
veterán
Sziasztok, talán tud valaki segíteni:
Build.prop ro.config.default_timezone= sorába mit írjak? az Europe/Budapest, vagy az Etc/GMT+1 jó? Vagy mit érdemes? Wifin nem állítja be automatikusan az időzónát, vagy ez így normális?Másik kérdés: ha a kettő majdnem egyforma rom-ban az egyikben megy a dts hang jól, a másikban recseg akkor kb milyen mappában vagy fájlban keressem a megoldást ami eltérő lehet a kettőben?
-
mexel
veterán
Na most nem értek valamit. Idáig teszteltem a romot, semmi gond nem volt. A build.prop-ban default time zone-hoz beírtam hogy Europe/Budapest és mindig megtalálta a közép európai időt. Most hogy véglegesítettem a dolgot és feltettem sokadjára, nem hajlandó beállítani az időzónát. Mit írjak be?
-
mexel
veterán
Közben a build.prop-ban átírtam minden azonosítót Coolpad 8297W-re, a legtöbb helyen a win is így látja, de azért megkérdi hogy a GT750-el mit szeretnék csinálni? Az eszközkezelőben Coolpadnak 8297W látja, az intézőben is, és a telefon a telefon infónál is coolpad 8297W-t ír.
Amit nem tudok mitől lehet: A telefonon a beállításokban a telefon információinál van amikor 2 magosnak, van amikor 4 magosnak, van amikor semmilyen magosnak írja Ezt az infót vajon honnan olvassa ki? Nyolc magost még soha nem írt.
-
mexel
veterán
válasz #79335424 #14214 üzenetére
Nekem is megvan mindkettő, azokat hasonlítgatom. A custom rommal nincs gond, jó drivereket használ, tökéletesen működik minden. Gondolom portolásnál ezt megnézték. Több ilyen emui 3.0 romot is átnéztem, és megnéztem a különbségeket is. Amik szinte ugyanazok, azokból tudtam mazsolázni a működő dolgokat, mert egyik sem volt teljes értékű. (egyik nem tartja meg a rootot, a másikban nincs play és nem wcdma-s, a harmadikban nem jó kamera és a proximity szenzor, vagy nem megy a youtube stb. Ezekből próbálok meg összefésülni egy jót, és közben kiszedni a sok oda nem illő dolgot. Elvileg már van jól működő, de még szeretnék finomítani a build-prop-on stb.
(Átnéztem a gyári romnál írt hardvereket, ugyanazokra hivatkoznak a custom romokban is.)
-
mexel
veterán
válasz Keeperv85 #14212 üzenetére
Csak hogy lássam hogyan kell. A mostaniban van néhány kínai karakter, kíváncsi vagyok át tudom-e írni. Most ezeknek nem jelenlegi valós oka van, egyszerűen most ez érdekel és kicsit tanulni akarok belőle, nagy az elmaradásom android és rom téren. Ezen atélen ez lesz a fő csapásirányom, kicsit talán sikerül megtudnom erről is
Most pl ha minden igaz lesz egy rom a mi jól működik, de szeretném ha tudnám is mit csinál pontosan a build.prop ( a beírás sorrendje pl számít? ), a meta-inf, az boot.img stb. nagyvonalakban annyit tudok, hogy mit csinál, olvastam pl blogodat is. A nagy vonalaknál kicsit jobban érdekel, majd bele akarok nézni. ( akkor értem meg igazán, elég tapasztalati ember vagyok)
Nem feltétlenül azért akarok módosítani még valamit hogy használjam, inkább csak hogy megértsem.
(annak idején többet kellett volna foglalkoznom linux-al is, de akkor az csak felületes dolog volt, amennyit a tananyag megkövetelt - most igen jó lenne )Szeretném kiatapasztalni hogy 1-2 változtatás milyen hatással van a rendszerre, de egyelőre nem tudom mit írjak.
Nézem a gyári build.prop-ot és a custom romokét és találgatok, és rákeresek a beírt dolgokra, de nem nagyon akadok sok hasznos infóra még.(pl meta-infből látom a script-et, de nem tudom hogy készül hozzá a binary )
Most pl a már aránylag jól működő romból kiszedtem a kangvip-et és nem tudom visszatenni. Néhány összefüggést nem látok ( sokat ).
Majd igyekszem egyébként kevesebbet kérdezni[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz #79335424 #14210 üzenetére
Köszi!
Igen, erre utaltam én is. Azért kérdés hogy írjam-e be a gyárit ( Yulong, Coolpad9237W) így lehet hogy nem minden ismeri, vagy legyen a huawei ami ismertebb, ráadásul a portolt emui 3.0 is a huawei-é.
Az a baj, hogy a build.prop-ban kb 10 sor is van ahol utalnak a gyártóra típusra, de nem tudom melyik hol kell.
(Pl a system/etc/devicetypeinfo mappában van 2 xml fájl amik "g750-t01_device_check_list.xml" névre hallgatnak. Nem tudom hogy a build.prop alapján utal-e valami ezekre, vagy ez független ettől? Talán ezekben vannak a hardver típusai, pl camera, szenzor, stb?)
A gyári build.prop-ban van egy felsorolás a hardverről, pl:
"ro.yulong.version.bt=MT6625N
ro.yulong.version.wifi=MT6625N
ro.yulong.version.gps=MT6625N " stb. A custom-ban nincs ilyen
Ezen kívül van még sok dolog ami nem tiszta, de hiába keresek rá nem találok jó magyarázatot, csak egy-két szót böknek a magyarázathoz, vagy annyit sem.
Egyébként milyen 2 fájlt? -
mexel
veterán
Még lene kérdésem
Build.prop szerkesztésről, pontosabban a tartalmának a leírásáról találni valahol valami átfogót, vagy tapasztalati és sok kis infó begyűjtése?A helyzet, hogy a coolpad f1-re van gyári rom ami nem a legjobb. Ami jó lenne a huawei atportolt emui 3-om. A build.prop-ban az átportolt rom legtöbbször huawei-ként említi a készüléket.
Mennyire fontos úgy hagyni, mennyire számít pl play-nél vagy más egyéb helyen hogy milyen hardverként ismeri fel bármi a készüléket.
Átírjam arra ami a gyári build.prop-ban van, vagy hagyjam a huawei-est ( abból is több verzió van, van ami ilyen, van ami olyan)
Szeretném ha a lehető legjobb beállítások lennének beírva, de nem találok nagyon magyarázatot bizonyos sorok értelmezésére.( működik már a rom amivel molyolok, csak ez van hátra - ja, a tárcsázóban és a beállításoknál a hálózattal kapcsolatos részeknél nem minden magyar, ez a teleservice.apk -ban található, vagy valahol máshol kell keresgélni a nyelvi fájlokat? Vagy ez így marad )
-
mexel
veterán
Ismét kérdésem lenne: Meta-inf tartalmát hogyan tudom módosítani vagy átírni? ( nem a telepítéssel kapcsolatos részt, csak a kínai krikszkrakszot szedném ki, ami nem fontos csak érdekel)
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz #79335424 #14194 üzenetére
Írtam fentebb, hogyigen, azt is megcsináltam, de nem segített ( több időzónát is próbáltam). Úgytűnik a build.prop is ludas a dologban, mert azt cseréltem és akkor megy a play. Megnézem mi a különbség bennük.
Közben kipróbáltam még valamit: lehet hogy a ClearMotion szívatott a webm lejátszásnál? 0-ról 1-re állítottam és megy a webm-es oldalakon a kép
Közben már megy aplay, a youtube, a webm, a chrome is teljes képernyős, stb.
Most már csak azt kell megtudnom mennyire lesz stabil.Ami még izgat, a wcdma kérdés. Ez egy kínai rom volt, a wcdma beállításokata a wcdma zipből tettem bele. Ebből viszont két félét is találtam Honnan tudhatom melyik a jobb?
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Még valami: az új rom ami ide került abban a fájlok nagy része odexelt. Ez jó vagy nem jó? Arról olvastam hogy miben jó, de olyat is hogy ezeknél a romoknál nem szokás odexelt fájlokat használni. ( lehet hogy rosszul értelmeztem)
A kérdés: ezek a fájlok ugyanúgy használhatók ( apk+odex) mint a sima apk fájl? Azaz csereszabatosak? Vagy a telepítő folyamat kifejezetten a sima apk-t keresi ha azzal készült a rom, vagy "megeszi" az odexeset is?( ha nagy baromságot kérdezek akkor nem röhögni - hamarabb kérdezek mint utánajárnék de az is meglesz idővel, csak igen sok mindent kellen még megnéznem)
Ja, csak azért kérdezek egy ilyen lehet hogy nagy baromságot, mert elkövettem egy barbárságot: A youtubon kívül jól működő rendszerből vettem a boot.img-t és a meta-inf-et ( mivel a fájlok megegyeznek -kivéve odexelés- így gondoltam hogy akkor nagy galibát nem okozhatok, legfeljebb leáll a telpítés ) és úgy telepítettem. Így azt a jó telepítést kaptam mint a jó rendszeren, és gyorsabbnak is tűnik. Csak most azt a hibát kapom, hogy ugyanúgy nem jó a play. ( ebből arra gondoltam hogy a hiba nem a telepítés módjában van hanem a fájlokban, vagy a build.prop-ban esetleg mert az maradt, ha ennek lehet ehhez köze?) Lehet hogy rossz a gondolatmenetem persze.
Most annak is utána kell néznem komolyabban a felületes ismeretek után hogy mit tud aboot.img és Meta-inf. ( itt már olvastam mindent amit találtam róla, de az lehet hogy kevés)[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Közben új problémám akadt:
Érkezett egy előzőekhez nagyon hasonlító rom, a system szinte ugyanaz. Ezzel az a gond, hogy a play mindig azt írja hogy nincs kapcsolat. Ezzel mit lehet kezdeni? ( több módon próbáltam telepíteni, beletettem a romba ( a másiknál úgy jó volt), külön gapps zip-el, stb. A youtubot külön telepítve sikerült elindítani, de a play nem megy. Ennek mi lehet az oka?
Próbáltam cserélni a phonesky-t, időzónát és időt állítottam ( olvastam hogy ez is lehet gond), de semmi.
Hol kutakodjak? Milyen fájlok felelnek a google szolgáltatásokért? Jópárat találtam, de nem tudom ezt mi okozhatja.Más: a bot.img, logo.img és a Meta-inf udater script-jével kapcsolatban hol keresgéljek jó leírást? ( módosítás, mit miért csinál, stb, olvasgatnom kellene még hogy tudjak gyakorolni )
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Na a másik telefonon ez a rendszer van, lőttem egy képet. Elvileg 57-kor nyomtam meg a lejátszás gombot, hogy ne kelljen annyit keresnem
Az itt látható piros lenne a hiba?
Közben lenne egy másik kérdésem is:
A másik romon mindig NVRAM Error-t ír a wifihez ( ettől működik persze). A megoldását tudom hogy hogyan kell a telefonon megoldani, 2 fájlt kell bemásolni a data/nvram/APCFG/APRDEB mappába.
A rom.zip-ben van is egy mappa, a Meta-inf fölött, egy data mappa. Ebben már van egy "nvram\APCFG\APRDCL\Audio_ver1_Vol_custom" mappa. Ha ebbe másolom a 2 hiányzó fájlt, nincs is gond telepítés után, mert megszűnik az NVRAM ERR a telefonon. Az a baj, hogy a gps és bluetooth is megszűnik, mert abban a mappában vannak eredetileg. Ilyenkor törli a mappa tartalmát nem csak belemásolja? ( talán érthető vagyok) -
mexel
veterán
válasz Keeperv85 #14175 üzenetére
Ugyanaz az apk. Illetve 3 félével is próbáltam már a dolgot
Esetleg arra gondolok, hogy amikor a jól működő youtub-ot csináltam, akkor a rendszer telepítés előtt lehet hogy kiamradt pl valamelyik vipe vagy a format data, és maradt valami a fájlokból, ez alapján kreálta azt az xml-t. Így azzal működik, de friss rendszeren nem tud ugyanolyat generálni. ( remélem ez is érthető mire gondolok)
Somatom: Sima Logcat Xtreme is jó? Mert azzal már csináltam log-ot, talán linkeltem is feljebb a részt amikor belépek a youtubba, de lehet hogy az másik log volt. Az biztos hogy ezt is próbáltam. Persze nem sokat láttam a hibából. Tulajdonképpen a youtuba app működik, majdnemhogy el is kezdi a videót, látszanak a kezelők, és akkor irja hogy hiba, próbáljam meg újra. De az app nem omlok össze, akárhányszor megpróbálhatom elindítani a videót.
-
mexel
veterán
Közben úgy tűnik eza megoldás mégis működik factory reset után is.
Mit kellene módosítani a telepítőben ( buil.prop, vagy valamelyik fájl a systemben) hogy ez jó legyen?
-
mexel
veterán
válasz Keeperv85 #14080 üzenetére
Na közben hagytam a log fájlt ( az is meglesz ha sikerül), más megközelítéssel próbáltam kitalálni miért nem megy a youtube. ( mint írtam egyszer elindult és akkor csináltam a működő rendszerről nandroid mentést)
Most csináltam a nem működőről is egyet. Összehasonlítottam, és csak és kizárólag a data rész különbözik.
Elkezdtem összehasonlítani azon belül mi nem egyezik. Leszűkült a kör, és találtam valamit kizárásos alapon:Amit kipróbáltam, hogy ha a data/data/com.google.android.youtube/shared_prefs mappából bemásolom a youtube.xml fájlt a frissen telepített rendszer ( amiben nem megy a youtube) fentebb említett mappájába, akkor elindul a lejátszás. Érdekes hogy ugyanaz a méret, elvileg egyezőnek tűnik, a többi nem ugyanaz, de elég ezt bemásolni.
Ha viszont a recoveryben csinálok egy wipe-cache/dalvik cache és factory resetet, utána újból belépek, újból feltelepítem a youtubot, stb, akkor már hiába írom ugyanúgy felül a youtube.xml fájlt mint az előbb, már nem lesz jó a lejátszás.
Mi lehet a hiba a telepítőben?van egy majdnem ugyanilyen rendszer, az egyel régebbi, és abban tökéletesen működik a youtube ( ott más bajok vannak, azért nem az a nyerő)
Nem lehet köze lokációhoz, esetleg rossz gapps-hoz ( illetve nem gapps van, hanem a zip-be integrálva a play és telepítés után lehet feltenni ami kell.
Build.prop-ban vagy meta-inf-ben valahol módosítani valamit nem lehet? Vagy play beleintegrálása nem tökéletes? Hogyan tudok minimal gappst beintegrálni a rendszerbe? ( pl. ami youtube-ot gmail-t és pl térképet tesz fel automatikusan)
-
mexel
veterán
válasz Keeperv85 #14080 üzenetére
Köszönöm!
Közben molyoltam a 2 rommal. Egy két dologot cseréltem, töröltem, és próbáltam rájönni mitől nem mehet, mit módosítottak a régihez képest.
Szerencsére (?) egyszer csak az egyik romon amit módosítottam és feltelepítettem, végre működött a youtube app. Volt öröm és bódottá.
Egy a baj. Ha ugyanazt a zip-et másik telefonra, vagy újból felrakom már nem jó. Szerencsére csináltam a működő rendszerről egy twrp mentést, ha azt teszem vissza akkor azzal megint jó. Egy factory reset után viszont már nem.
Azaz egyszer elindult, azóta sem.
Na ez mi lehet? Erre hogyan jöjjek rá? Ez azt jelenti hogy működhet a rom, nincs végleg elveszve, csak nem találom az okot. Azóta minden létező formában telepítettem a youtube appot stb de akkor sem megy.
A log majd meglesz amint lesz időm arra is[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz Keeperv85 #14047 üzenetére
Végül is már van egy logfájlom, de nem sok mindent hámozok ki belőle Nem tudom ilyen log fájl jó-e. Illetve 2 féle is van. Mindkettőn látszik amikor elindítom a youtube appot és rábökök egy videóra. ( ott is a linkje) Akkor kiírja a videó lejátszás helyett a telefon hogy " Hiba történt a lejátszáskor próbáld újra" vagy valami hasonlót.
Ha átküldöm log text fájlját megnéznéd?Az egyik fájl simán telefonon egy lo progival készült, a másik pedig az eclipse-el.
Itt van 2 kép arról amikor rábökök a videóra:
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz Keeperv85 #14039 üzenetére
Így is úgy is próbáltam. van külön gapps, azzal sem. Volt hogy beleépítettem a jól működő rendszerből a play-t amivel letöltöm, úgy sem. Próbáltam több különálló apk-val, régebbiekkel is, de mindig ugyanaz.
Somatom: ez oké is, csak ha egy romot szeretnék csinálni akkor jó lenne ha jól működne ha olyan felhasználóhoz kerül aki ezeket nem tudja az csak szívni fog vele.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz Keeperv85 #14025 üzenetére
Úgy gondoltam, hogy a gapps már fent van, ( ugyanaz mindkettő romon) és az egyiken megy minden google alkalmazás, a másik romon pedig a youtube hibával leáll ha a vidót elindítanám. A keresés és minden egyéb youtube dolog megy. ( több féle gapps-el és youtube-al ki lett próválva, sehogy sem megy)
Ugyanakkor a böngészőkben nem mennek a webm-es oldalak. ( példának okáért az időkép oldalán az időkép aloldal. Ott egyszerűen nem mutat semmit vagy csíkozódik a kép. Több ilyen oldal is van, ez csak példa)
Nem csk egy böngészőben nem megy, hanem egyikben sem ami fellelhető. Abban a romban amiben viszont a youtube is megy, ott hibátlanok ezek az oldalak.Kíváncsi lennék mi a különbség a 2 romban, csak nem tudom ezt hol kell keresni, mi a felelős pl a webes felületért.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Synology NAS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Háztartási gépek
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Milyen autót vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Delta Force béta teszt
- További aktív témák...
- iPhone 12 Pro 128GB Vodafone Használt/1-3 hónap gar./Akku 89%/p3981
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone X 64GB gyári független nagyon szép megkímélt állapotú
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 Pro 256GB Független Használt/1 hónap gar./Akku 85%/p3982
- iking.hu - Apple iPhone SE - Fekete - Használt, megkímélt állapotban - 3 hónap garanciával
- iking.hu - Samsung Fold 5 - Ice Blue - Használt, karcmentes állapotban
- iking.hu - Motorola Razr 40 Ultra - Infinitie Black - Használt, karcmentes állapotban
- iking.hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Black Titanium - Használt, karcmentes állapotban
- Samsung Zfold 3 12/256gb eladó