Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• AnTigy

tag

válasz janaman01 #1889 üzenetére

Köszi a választ és elnézést a hosszúra sikerült kifakadásért. Ma egyébként átmenetileg fel is függesztették az XDA alfórumot az efféle megnyilvánulások miatt. Sajnos ismét a többség bánja a kisebbség viselkedésének következményét :(

Anti

• AnTigy

tag

Kedves Guruk,

Nem tudom illik-e ilyesmit itt felvetni és előre is elnézést, ha unfair vagy off.
    de ezen az XDA fórumon napok óta megy egy érdekes polémia egy JiaYu S3-ra (MTK6752) készült advanced kernellel és a hozzá tartozó felügyelő apk-val kapcsolatban.
    A lényeg az, hogy egy német csapat (+ egy portugál dev) fejlesztette ki és tette hozzáférhetővé itt a fent nevezett kernelt + apk-t.
    A kernel szabadon flash-elhető, azonban alapértelmezett paramétereivel percek alatt "felforralja" a készüléket. A paraméterek módosítására alkalmas apk azonban kizárólag az ugyancsak a fenti csapat által fejlesztett ROM-on futtatható (minden más ROM on "white screen"-el lefagy).
    A fejlesztők azzal védik eljárásukat, hogy így akarják a potenciális felhasználókat befolyásolni arra, hogy inkább az őket szponzoráló cégtől vásárolják meg (drágábban!) a készüléket (+ support-ot), mint más európai vagy kínai forgalmazóktól.

Én ezt - bár csak egyszerű felhasználó vagyok - helytelenítem és az open source elvekkel valamint az XDA szellemiségével - több más ottani olvasóval együtt - össze nem egyeztethetőnek tartom. Ti mit gondoltok erről? Esetleg lehet-e/érdemes-e valamit/bármit tenni, hogy egy remek vashoz illő korrekt fw elérhető legyen a hétköznapi user számára is ilyen üzleti fogás + nem lényegtelen extra költség nélkül?

Üdv,
    Anti

Új hozzászólás Aktív témák