-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sasa311
veterán
válasz
cappa72 #18833 üzenetére
Saját faszságom volt.
A szimulált XP-nél felül az USB kontrol panelen kézzel kell csatlakoztatni a (virtuális) USB-ket. Így már végigment szépen a 2 restart, mindig factory módban újra indítva.
Első manőver végén kaptam egy hibaüzenetet:
Azóta mindig végigmegy a 2 restart minden gond nélkül de a "2. újracsatlakozásra várok" pontnál nem lép tovább...
-
sasa311
veterán
válasz
cappa72 #18831 üzenetére
De van factory mód. Most már sikerült is megoldani, hogy ott induljon újra (marha sokáig kell tartani, ha korán elengedem recoverybe megy, ha tartom kb. 10 mp-et akkor bemegy factory módba kék menüvel meg tesztekkel).
Viszont innen nem megy tovább és nem is indít újra másodszor:
Kezd a tököm tele lenni
Sztornó, van még egy ötletem! Pillanat
-
sasa311
veterán
válasz
cappa72 #18827 üzenetére
Azt hogy kéne összehoznom, hogy restardnál factoryba menjek vissza?!
Elindult a droidtools, restartolt, ahogy elsötétült a képernyő nyomtam neki a bekapcs + hangle gombot mégis bement RECOVERYBE (
). Onnan muszáj volt sima restartot nyomni, ettől meg behal a droidtools
Tipp?
-
sasa311
veterán
válasz
sasa311 #18818 üzenetére
Na kis beszámoló:
Win 7 64 bit prof angollal egyáltalán nem bírom felerőszakolni
Win 7 32 bit magyarra felment de össze vissza fagyWin7 64 bit alól emulált 32 bites Win XP-re simán felment.
Most tesztelem.
Hardware : MT6575
Model : B2000+
Build number : ICS_120727_COM_EN
Build date UTC : 20120727-080509
Android v : 4.0.3
Baseband v: MAUI.11AMD.W11.50.SP.V14, 2012/07/13 14:19
Kernel v : 3.0.13 (test@test-virtual-machine) (gcc version 4.4.3 (GCC) ) #1 Fri Jul 27 15:22:19 CST 2012Ennyit mond, de a "backup" gomb szürke.
-
sasa311
veterán
válasz
djnice #18686 üzenetére
Igen, mert a kínaiak nem olyanok, hogy beszedik a lóvédat és ha türelmes vagy örülnek ha reklamálsz visszafizetik...
NINCS MÉG QUAD CORE EU RÉSZÉRE!
Aki itt volt mikor a G3 hype elindult az még emlékezhet rá, hogy már hónapokkal a megjelenés előtt minden webshopnak "on stock" volt aztán a valóságban sehol sem volt...
-
sasa311
veterán
válasz
nash13 #18682 üzenetére
Hogyne számítana. Kevésbé neves gyártóknál még 2 egyforma telefon is lehet szerelve másfajta chipekkel. Pl.: nekem a Hero H2000+-omon mág fajta volt a GPS/WIFI/BT chip. Mikor fel akartam rá rakni egy ROOTolt ROM-ot akkor estem hasra, hogy minden oké, csak épp nincs wifi meg gps.. Napokig töltögettem orosz meg kínai ROMokat mire találtam egyet, amivel újra ment az említett 3 chipset.
Egy barátom kínai cuccokat hoz be nagy mennyiségben (egyik magyar webshop az övé) és ő mondta, hogy ez úgy megy kínában, hogy van egy alap platformjuk amit ők is vesznek (pl. az MTK platform) és vannak azok az alkatrészek, amiket ők szerelnek bele (kamera, gps, wifi, bluetooth, képernyő, stb...) És mikor valamelyik alkatrészből találnak pl. pár ezer darab akciósat hasonló specifikációkkal akkor azt simán felhasználják. Ilyenkor beheggeszt a kis kínai a ROM-ba egy másik "drivert" és csók. Persze a legritkább esetben adnak ki a kisebb gyárak verziószámos ROM-okat a publikumnak.
Ugyan így járt nálam magyarítani HERO I5 telefon (ami a gyakorlatban megegyezik a H2000+-al) és amíg az én H2000+-omban kifejezetten jó kamera volt addig az I5-ben csapnivalóan szar volt.
Amit csináltam feltételezem működik, mert már majdnem egy hete volt és nem érkezett panasz, pedig "laikus" volt a srác. Meg természetesen teszteltük is.
A rendszerhez sosem nyúlik, csak a rendszer APK-kat magyarítom hasonlóan a Jbarthoz, csak egy másik programmal és annyi különbséggel, hogy kb. 30 perc alatt kész vagyok az egésszel és nem kell újra telepíteni a ROM-ot sem. -
sasa311
veterán
válasz
Maxximus #18672 üzenetére
Ezt szerintem mind tudja elég sok jobb telefon.
- 1280*720 4,5 colon
- stabilak
- can főzött ROM (jópárhoz magyar is)Jiayu G3, UMI X1, ZOPO ZP300+, THL W3+, ZTE-nek is van valami high-end telója
Érdemes mindet végignyálazni. Pl.: egyesek a G3 kameráját gyengének tartják. pl.
-
sasa311
veterán
válasz
bucs12 #18660 üzenetére
A scatter.txt-ben nincs semmi, csak egy "térkép", hogy megmondja a programnak, hogy hova kell töltenie az adatokat!
A ROM-ban (ami egy csomó *.img file, a scatter minden sorához egy) benne van minden HA TELJES. De sokszor nem teljesek a ROMok, mert általában csak a system.img -t szokás lecserélni ez maga a rendszer).
-
sasa311
veterán
Nem kell. Ha nincs benne kártya ki kéne írnia, hogy a sim slot üres, ha pedig van benne SIM akkor azt magától érzékelnie kell.
Amúgy nem tudom, ma megcsináltam egy kolléga G2-jét magyarra. Nem tudom mi ez a nagy hype a telefon körül, nem mondom, hogy rossz cucc de maximum átlagosnak mondanám. Elég silány műanyagnak érezni az egész telefont, meg úgy összességében se nem szép, se nem könnyű, se nem minőségi érzetű. Sajnos
G3 sokkal de sokkal minőségibb érzést keltett, mikor kézbe vettem.
-
-
sasa311
veterán
Hiába hibátlan a HW, ha nem férsz hozzá vezérlésügyileg (ezt hívják téglának).
PC-s hasonlattal úgy képzeld el, hogy van egy PC-d, amin nincs semmilyen operációs rendszer meg semmi. Ahhoz, hogy használni tudd kell egy működő OP rendszer, mondjuk egy windows.
Ehhez mi kell neked?
1., DVD olvasó (ez egy telefonnál az USB port)
2., Billentyűzet, hogy ki tudd adni a parancsokat a telepítésreNa most a tégla telefonnal az a baj, hogy van egy működő HW-ed (jelen esetben a DVD olvasó), de a billentyűzet csatlakozásod nem működik, nem tudsz parancsot adni a DVD olvasónak (az usb-nek), hogy mit csináljon.
A billentyűzet portot szerencsés esetben meg lehet javítani egy ilyen rövidzárlattal.
-
sasa311
veterán
válasz
hevizms #18382 üzenetére
Biztos is. Nővéremnek Samsung galaxy ace-ben 1350 mAh akku látványosan jobban bírta a használatot, mint nekem az 1650 mAh. Kb. 2x annyit lehetett használni netezésre, stb... Nem hiszem, hogy a 0,5 collal nagyobb kijelző ennyivel többet enne, főleg, mivel érdekes módon az abba lévő akku nagyobb is, nehezebb is...
-
sasa311
veterán
-
sasa311
veterán
válasz
Maximum1 #18254 üzenetére
H2000+ volt előtte 1650-es akkuval. 3 napot akkor bírta ki, ha szinte elő se vettem, ha e-mail ment rajta akkor max 2 nap volt. A GPS pedig kb 2 óra volt a 100% -->0%.
Most egy B2000+ van 2000-es akkuval. Ha keveset használom 4 napot elmegy és most 3 nap után úgy töltöttem, hogy neteztem 3G-n, GPS-t is használtam legalább 60 percet és folyamatosan aktív a 3G a mailhez. A GPS pedig kb 4,6-5 óra 100% -->0%.
A nagyobb aku nem indokolja az ennyivel hosszabb üzemidőt.
-
sasa311
veterán
-
sasa311
veterán
válasz
attila199207 #18191 üzenetére
Másik telefonra való ROM 99,99%-ban NEM LESZ JÓ hozzá.
A H2000+ igen sokban különbözik az I5-től. Múltkor összehasonlítottuk őket egy fórumtárssal, kamera 100%, hogy más illetve a kijelző és a szenzorok is.
-
sasa311
veterán
válasz
balazs1011 #18170 üzenetére
G4 még nincs, ennek kapcsán ára sincs!
MINDEN, amit most kínai webshopban látsz (még a képek és a specifikációk is!!!!!) hazugság, simán hasukraütöttek!
-
sasa311
veterán
válasz
Gyuszkoo #18061 üzenetére
Kínaiaktól kapott ROM-ot sosem szabad feltenni.
Én is megszívtam ugyan így egy tablettel:
Nem volt jó a wifi (mag a chip jó volt, de hol volt net hol nem, de a wifi hálózatot akkor is látta mikor nem volt net), gondoltam ROM csere megteszi.Írtam a kínainak, küldött is ROM-ot, természetesen feltettem és képernyő nixx. Írtam neki, állította, hogy csak és kizárólag EGY (1!!!) ROM létezik az A13-es ÖSSZES tablethez, biztos én elkúrtam valamit.... Azóta sem vergődtünk zöld ágra
-
sasa311
veterán
Valaki tudná nézni ezt a ROM mentést, hogy jó-e?
Most mentettem le egy itteni kolléga segítségével a B2000+ -os telefonomról, csak nem tudjuk, hogy sikerült-e vagy sem
Ehun van-e:
system -
sasa311
veterán
-
sasa311
veterán
válasz
adambox #17840 üzenetére
Azt.
De értelme nincs, mert 2 eshetőség áll fenn:
1., A megjelölt érték alapján áfa köteles az áru. Ilyenkor TŐLED kérnek egy fizetést igazoló bizonylatot (átutalási, paypal, stb...) és ez alapján fizetsz
2., A megjelölt érték alapján NEM áfa köteles. Ilyenkor 90%-ban semmi sem történik, csak kihozza a postás. Ha pedig a vámtiszt gyanúsak ítéli meg a csomagot (hogy nem 3$-t ér) akkor kibontják és akkor tök mindegy, hogy fehér vagy színes a doboz, mert úgyis megnézi mi van benne.
-
-
sasa311
veterán
válasz
balazs1011 #17766 üzenetére
GG-re minek fólia? Há' szöget be lehet vele verni he!
-
-
sasa311
veterán
válasz
balazs1011 #17685 üzenetére
Hát igen, huncutak ezek a kínaiak
Nálam is járt már olyan Samsung klón (a fosabb fajtából), kívül matrica, hogy HD amoled, 4 mag, 4,0 android, szűzmária áldásával, stb...
Belemegy az ember, egy 2.3-as droid menüje fogadja, rendszerinformációban 4.0.3
Kijelzőteszt 480*800 px.
Azon is volt előre telepített antutu, de azt én nem néztem, de ezek szerint azt is le tudják hamisítani. Hiába, fő a kreativitás!
-
sasa311
veterán
válasz
cappa72 #17513 üzenetére
Közben módosítok egy pár dolgot:
Végigdugtam az összes androidos telefont (samsung, kínai, H2000+, B2000+, B3000) ami itthon volt, egyiket sem látja.
Most a B2000+ ROMját szeretném lementeni, de rájöttem, hogy azon nem tudom elindítani a factory módot (mind hang fel ill. hang le + bekapcsra a recovery jön be).
Nem kell ehhez valami spéci driver? ADB driverem van fenn MTK platformhoz.
-
sasa311
veterán
válasz
cappa72 #17510 üzenetére
1.8-at és 2.2-t próbáltam eddig, az nem látja egyáltalán.
2.2-vel próbáltam factory módban is (a kék), szintén semmi.
Még 1.8 factory módot megpróbálom (akkor kell csatlakoztatni, ha elindítottam factory módban?) ill. 2.1-et még valahonnan össze kell szednme akkor.
dejó, nem emlékeztem miért nem játszom rankedet. 5 perc csetelés és pickek után valaki leavel...
-
sasa311
veterán
válasz
cappa72 #17499 üzenetére
Így van, ahogy mondod.
Csak fingom nincs, hogy hexadecimális rendszerben hogy a túróban kell kiszámolni a kezdő értéket és a hosszt.
Ha jól értem akkor a kezdeti értékeket megadja a scatter file, ebből már csak a "köztes" méretet kéne kiszámolnom.
Kkcsit egyszerűsítem, mert az a baj el sem tudom mondani mi a nyűgöm
Ide mit kell írni értékeknek?
-
sasa311
veterán
válasz
cappa72 #17496 üzenetére
Megmondom őszintén nem tudom, hogy erre gondolok-e
Elvileg a scattere file alapján a ROM visszaolvasáshoz meg kéne adnom az egyes blockok kezdetét és méretét a visszaolvasáshoz.
Ehhez elvileg "semmi más" nem kell, csak a számsorok. ( 2 db / *.img) Csak baromira nem értem hogy kéne kiszámolni...
-
sasa311
veterán
Innen valaki ezt a részt le tudná nekem írni szépen szájbarágósan, hogy miként kéne csinálni?
It can be noticed that every partition has it's begin address... Using a hexadecimal calculator you can easily determine the size of each partition. For example, let's say that you wish to backup the boot image (BOOTIMG partition), taking into consideration that it begins on 0x00480000 and the next partition begins on 0x00A80000, then the partition size is 0x00600000.
Valahogy nem értem, hogy miként kéne kiszámonom a scatter file-ból (odáig megvagyok), hogy "visszafejtsem" a számokat.
-
sasa311
veterán
válasz
bazsy_ #17491 üzenetére
Jól hangzana, ha 4-essel kezdődne az ára nem 6-ossal
Más:
Valaki még régebben dolgozott azon, hogy megoldja a kis belső tárhely problémát.
A gondom az, hogy van egy ilyen B2000+ -om csak ICS 4.0.3-al. A gondom az vele, hogy a belső tárhelye iszonyat kicsi ( 180 mb ) és valamiért ha SD kártyára installálok appokat akkor egy darabig működik aztán a telefon újraindítása után lehal és nem is kel életre az app többet, pedig az app kezelőben ott van, csak egy furcsa szürke kiírással és nem programnévvel, hanem ilyen hülye névvel, hogy android.i5.hotmail.com meg hasonló.
Ilyet látott már valaki?
Vagy ha nem akkor hogyan tudnám megberhelni a szerkezetet, hogy az SD kártyát lássa "belső tárhelynek"? -
sasa311
veterán
válasz
attila199207 #17474 üzenetére
Nem tudom milyen telefon, mekkora kijelzővel és mekkora akkuval, de egy ~1600-as akkut egy 4 colos vagy nagyobb kijelzővel így eszi a netezés.
A G3-ban van asszem 2750-es aku és 5-6 óra netezést bír az is leírása szerint.
-
sasa311
veterán
válasz
Vvarpi #17443 üzenetére
Egyrészt igen, másrészt nem.
Az android rendszereknek van egy standard setupja. Pl. minden android kütyübe kötelező lenne a GPS, stb...
Viszont kínai barátaink szabadon értelmezik ezeket a dolgokat, így náluk semmi sem standard.Másrészt az android nem olyan, mint a Windows, hogy letölthetsz rá 200 nyelvet aztán váltogatod. Az APK-ba elég mélyen bele vannak építve a nyelvi file-ok, nem pedig külön kezeli a nyelvi file-okat (ez nekem se logikus, de aki linuxon szocializálódott annak biztos az).
Ergo a válasz nem. Sajnos.
-
sasa311
veterán
válasz
zolszi #17405 üzenetére
A "ROOT jogot" tulajdonképpen egy feltelepített program (vagyis több) adja.
Mivel mikor újra rakod a ROM-ot tulajdonképpen minden telepített dolgod megy a levesbe ami a telefon memóriájában volt, így előfordulhat. Bár nem értem a logikáját, hogyha valaki képes egy magyarított ROM-ot készíteni az 100%, hogy rootolta a telefonját, miért adná a ROM-ot rootolás nélkül...
-
sasa311
veterán
Eladnám fehér Hero H2000+ telómat ROOTolva, Magyar nyelvvel, vészhelyzet esetére elkészített .img ROM mentéssel. A teló tavanyi (novemberi talán).
MTK6577 dual core, 4 col.
Teljesen hibátlan, max. a hátlapján vannak mikrokarcok, de csak nagyítóval lehet észrevenni.
Füles van hozzá (fehér, sose használtam) meg fehér töltő.
Ha valaki ilyet akar mostanság rendelni dobjon egy pü-t, megegyezünk!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óvodások homokozója
- Medence topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Update 06.24. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged