- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Yettel topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gipsztigris #85163 üzenetére
-
-
Lehet, hogy a Hardverapro-n találsz MT6589-es használt telefonokat 25 körül. Érdemes szétnézni, hátha 30 alatt látsz olyat, amelyikben van előlapi kamera.
Ha ismertebb típus, akkor fórumtémája is vélhetően lesz, ott pedig tudsz olvasni a teljesítményéről, előnyeiről, hátrányairól.
Támogatottabb telefonok esetén pedig akár többféle rom is elérhető. -
hogy van-e valami idegesítő betegsége ezeknek a telefonoknak?
H9500-nál (nem t'om miben különbözik a a "+"-os verzió) a közeledésérzékelő nem működött megfelelően; hektikus volt.a Star N9500 romjai jók a Feiteng H9500+?
Nem hinném. Szerintem ne próbáld meg 4-féle mentés nélkül. És még ekkor sem érezheted biztonságban magadat.
Támogatásra ne nagyon számíts, és az esetleges frissítéseket is erős fenntartásokkal kezeld (mivel szó nélkül megváltoztatják a hardvert...) -
válasz
janakbacsi #84601 üzenetére
-
válasz
sanyee75 #84376 üzenetére
Saját telefonodra gyártott twrp-t akartál feltenni?
Biztosan root-olt a telefon?más megoldás; adb-s
feltételezzük, hogy a /sdcard/twrp-recovery.img rendelkezésre áll.
ekkor:
adb shell
su -
dd if=/sdcard/twrp-recovery.img of=/dev/recovery
reboot recovery
De ezt csak akkor alkalmazd, ha érted is, mit jelent. Ez ugyanis nem kérdez/ellenőriz, hanem cselekszik. -
-
válasz
Crvsh3R #84316 üzenetére
régebbi root.zip
szerk.: ez supersu-sszerk.:
értesítő LED konfiguráló alkalmazást
light manager? -
-
-
Hát, nem is tudom.
Ezeknél a telefonoknál sajnos nem lehet előre megmondani, mi lesz a vége.Amit én tennék ebben az esetben az az, hogy a (vélhetően Flashtool-os) ROM-nak csak bizonyos részeit tenném fel.
Ehhez azonban megnézném, hogy a jelenlegi rendszer és a felrakni kívánt rendszer scatter fájljainak tartalma megegyezik-e.
Ha igen, akkor is csak a boot és a system szakaszokat jelölném be, és download-dal raknám fel.
Mivel van MTKDT mentésed, ebből baj nemigen számrazhat.
Ha mégsem érnéd el a kívánt eredményt, akkor még mindig vissza tudod tenni a mentésekből (CWM mentés-ből, de végszükség esetén MTKDT mentésből) a jelenlegi állapotot.Amennyiben a 2 scatter nem egyezik, úgy már veszélyesebb a helyzet, mert akkor FW upgrade-del kellene feltenni, ami viszont megköveteli a preloader flash-elését is, ami ezeknél a telefonoknál a téglagyártás előcsarnoka. Ez esetben nem erőltetném a frissítést.
-
válasz
#27216896 #83687 üzenetére
Amit én tennék az az, hogy először menteném a mostani rendszert (ha van root, akkor MTKDroidTools-zal).
Ezek után feltennék rá egy CWM recovery-t.
Ezek után az Android verziójának megfelelő gapps csomagot feltenném recovery-ből.
Ha ez sikerült, akkor egy CWM mentést csinálnék.
Ezek után jBart-os magyarítást merném javasolni, de csak akkor, ha nem félsz a vele járó munkálatoktól (hungobungo leírása a jBartról)
Igaz, ez nem feltétlenül lesz 100%-os magyarítás, de teljesen élhető. -
válasz
Ruffian #83597 üzenetére
Alapvetően milyen romot küldtél rá Flashtool-lal?
Biztosan rá való volt?
Ettől sok függ.
Az is fontos, hogy mit flesseltél, hogyan, mivel.
A részleteket egy hibakeresésnél nem szabad figyelmen kívül hagyni. Nagyon nem.
Továbbá a javaslatomat esetleg megfogadtad? Mármint mentést illetően. Hibakeresésnél ez sem egy elhanyagolható "apróság".Most próbáltam a TWRP mentést is, nem jött be.
Ilyenkor érdemes lenne azt is leírni, hogy mit csináltál, és hogy mi az eredmény.
Részletesen, mert ott szoktak elbújni a dolgok.ismét egy unbrick ROM-al, az sem jött be.
Olyannal, ami másnak már bejött?
Melyikkel?
Hogyan próbáltad?
Mi lett a folyamat vége?
Mi lett e telefon reakciója erre?Gyári ROM-ban meg nem találom a system.img-et, már ha azt kéne megkeresnem egyáltalán.
Ha a gyári rom reocvery-ből felteendő zip fájl, akkor nyílván nem is fogod.
Próbálj meg a topikjában kérni egy flesselhető gyári romot, hátha valakinek van. -
válasz
Ruffian #83591 üzenetére
Hogy flasheljek vissza gyári romot?
Ha van MTKDroidTools-os mentésed, akkor átalakítás után már flesselhető is.Flashtool tudtommal csak a .img kiterjesztést olvassa. Javíts ki, ha tévedek.
Nem csak .img, hanem .bin is van a flesselendő közöttTWRP backupom van.
Ez esetben - mivel említetted, hogy recovery-be nem tudsz belépni gombkombinációval, ezért az unbrick leírást kövesd, ami a telefon témaösszefoglalójában van. Ott lehet látni a képen, hogy boot, system, cache és usrdata img-ket flesselnek. -
válasz
Ruffian #83588 üzenetére
Ha volt mentésed, akkor Flashtool-lal vissza tudod tenni.
Ha nem volt, akkor még most mentsd le a rendszert (ha van adb elérés akkor MTKDRoidTools-zal, ha nincs, akkor flashtool-lal).Egyébként meg egy gyári romot kellene visszaflesselned, és elindul.
Ha redmi note, akkor a topikjában biztos van valakinek mentése, vagy gyári rom linkje. -
mi több linuxba particionáltam
Ebben az esetben nézd meg, hogy az alábbi adb parancs mit ad:
adb shell cat /proc/partitionsA memóriakártyára valami ilyesmit kellene kapni:
179 96 31166976 mmcblk1
179 97 31162880 mmcblk1p1
Ha ez megjelenne, akkor az már félsiker.Továbbá érdemes lenne megnézni egy mount kimenetet, egy /etc/vold.fstab fájlt.
-
válasz
akos727 #83268 üzenetére
Nagyon gyártó és telefonfüggő.
500MB-tól 2,5GB-ig szinte minden megtalálható.
Pl.
Lenovo A820: 600MB
WayteQ Talk5H: 1GB
Jiayu G4: 2,5GB
Jiayu G2F: 2,5GB
ZTE V970: 500MB
Jiayu F1: 1,2GB
THL W100s: 950MB
Haier w718: 1,2GB
...
..
stb..Ugyanakkor ezek azért megváltoztathatóak, jellemzően megnövelhetők 2,5GB-ra (extrém esetben akár 3GB is lehet)
-
-
válasz
ATM_automata #81878 üzenetére
A bluetooth kihangosító és hálózateldobás egy lehetséges "workaround"-ja, megoldása.
[link] -
válasz
RVR400 #81716 üzenetére
Én azért szoktam javasolni a szakaszonkénti mentést, mert az egyből ott van, visszaírható - kivéve a preloader, mert az valóban átalakítandó -, megnézhető, csatolható, módosítható, illetve nem kell még 1x végigfuttatni at MTKDT-n.
Másik előnye a szakaszos mentésnek az, hogy nem kell hozzá másik program, illetve az MTKDT átalakításhoz kell egy működő telefon. És ezt már páran megjárták. Mentettek 1 nagy ROM_x fájlt, elflesselték a telefont, és utána nem tudták átalakítani a Flashtool-os mentést.
De ez már egyéni, hogy ki hogyan szeretni. -
válasz
Dominó85 #81693 üzenetére
Helló!
Vettél egy egész SIM telepet ?
Viccet odébb helyezve, az a free parancs adb-n keresztül (adb shell busybox free) megmondja a valós RAM méretet.
Mint ahogyan írták is, az MTKDT-vel összehozva a telefont, az meg fogja mondani a valós SOC-ot.
Onnan pedig ideiglenes root-ot szerezve már mehet is a backup.(#81697) aytukabozs gyakorlatilag hibátlanul összefoglalta a lépéseket.
Mindegy mivel mentesz, csak ments. -
válasz
s3nsitivity #81682 üzenetére
Flashtool-lal tegyen fel egy a telefonjához való CWM-met, utána egy jól irányzott root.zip-pet telepítsen CWM-ből és kész.
-
Bendegúz98 képe FFC (Flat flexible cable)
RVR400 képe konfekcionált kábelköteg (ez esetben nem a klasszikus értelemben vett szalagkábelből, mert nincsenek a szigetelések egymással "összepréselve")Azonban mindkettő tekinthető szalagkábelenek a köznyelvben.
(Mint pl. már volt szó a szaknyelv elkorcsosulásáról: ROM-ot mondunk amikor igazából Firmware-t telepítünk, stb...)
Ennyi "pongyolaság" elférhet bárki részéről... szerintem. -
-
válasz
tihibaby #81016 üzenetére
Sajnos a "valós kedvezmény" az szerintem nem állja meg a helyét.
Egy másik oldalon kedvezmény nélkül 13,5GBP a 32GB, CL10-es mikroSD.
Szóval sánta a cikk (vagy szponzorált, de azért valóban olcsóbb (18$ vs. 13,5GBP | 4194
vs. 5187 --> 23% a különbség, nem 74%). Persze az is lehet, hogy az Amazon eddig nagyon drágán árulta, és most reális áron kínálja... -
válasz
Blue Eagle #80565 üzenetére
Igen. A nodl-es szakaszokat is mentsd.
-
válasz
Blue Eagle #80547 üzenetére
Ami a scatter-ben benne van, azokat kell kiolvasni, kivéve a BMTPOOL (ezt nem lehet) és FAT (ezt nem mindig lehet, és nem is mindig érdemes) szakaszokat.
A data mindenképpen szerepeljen, ám sajnos a legtöbb flashtool csak 4GB-ig menti a mem-szakaszokat. (0xFFFFFFFF) -
-
válasz
tboy93 #80508 üzenetére
Első teendő egy flashtool readback (kiolvasás a telefonról).
Ha van esetleg factory mode, és adb elérés és root, akkor MTKDroidtools-os mentés.
Minden más csak utána.Mit értesz az alatt, hogy nincs recovery?
sp flash tools alól egyszerűen nem megy fel rá semmi
Ezt bővebben kellene kifejteni, mert így csak annyit lehet, mondani, hogy flashtool-lal kutya kötelessége felmenni egy gyári romnak.Fastbootal se tudtam felrakni rá recoveryt.
Persze, mert nincs ilyen mód.Mik a lehetőségeim?
Részletesen leírni, hogy miért lett ilyen a telefon, mit próbáltál, mivel próbáltad, hogyan próbáltad.
Ezek nélkül nehéz segíteni. -
-
válasz
wincmd32 #79650 üzenetére
A factory reset csak a data és cache partíciót törli.
Ez miatt logikus, hogy ha a system-ben módosítasz bármit, akkor az nem jön rendbe egy factory reset-től.Első: CWM mentés nélkül nem piszkálódunk a rendszerpartíción. Ez az alap.
Aki megteszi, az így jár.
Második: MTK-s telefonnál első az MTKDRoidTools-os mentés.Ha megvan az eredeti build.prop-od, akkor azt CWM-ből, vagy root-olt telefon esetén adb segítségével vissza lehet varázsolni.
-
válasz
ggeleven #79539 üzenetére
a készülékhez csak egy kínai és egy orosz nyelvű CWM-et találtam.
Kérhetsz cwm-met a blogomban, ami angol (mivel ha jól látom, akkor mt6589-es).kérdés, hogy ha root explorerrel visszamásolom a lefordított apk-kat a system-be menni fog?
Inkább ne.
Jól megfekszik tőle a rendszered, aztán vakarózhatsz. Először egyébként is kell a cwm mentés. -
válasz
denike16 #79339 üzenetére
ha pedig a beviteli mód menüjébe lépünk, szintén csak kínai, azt sem tudjuk mi van oda írva.
Valahogy így néz ki?Ha igen, és ott van az a z aosp is, akkor a többi lehetőség elől vedd ki a pipát, indítsd újra, és elméletileg aktív lesz az alap gyári bill.
Ha nem, akkor még mindig van lehetőség (főleg ha van cwm a telefonon), de ne szaladjunk előre.
-
válasz
szili.tamas1 #79382 üzenetére
jiayu es oldalon nézz szét[link]
azt kellene jbarton atkuldeni es nagy %ban magyar lehet.
nem 100%os de hasznalhato lesz. -
válasz
NickGrabowsi #79343 üzenetére
Nem mert nincs
-
válasz
NickGrabowsi #79318 üzenetére
Esetleg a touchpal contacts -ot próbáld, az kezeli a dual sim-et is.
Igaz, angol... -
-
válasz
gergely64 #79290 üzenetére
Van ilyen.
Telefonja válogatja, hogy mit hogy oldottak meg.
A JY F1 esetén pl. nem is lehet belépni egyből recovery-be bekapcsoláskor..Ha telepítettél már gravitybox-ot, ott be lehet állítani a bővített kikapcsoló menüt, ahol kikapcsoláskor opcióként megjelenik a recovery-be lépés, így nem kell a MUT-ot használni.
A kínai kriksz-kraksz a factory mode lesz.
-
válasz
gipsztigris #79234 üzenetére
Tejóóóóóságos....
Ez aztán a cselendzs! -
válasz
FrozenThrone #79206 üzenetére
Ha töltőn van és úgy csinálja, akkor a töltő nem jó.
Ha nem töltőn csinálja, akkor esélyes lehet az érintő hardverhiba. -
Amit linkeltem azok biztosan jók. Én azt használom. Lehet, hogy rendszergazdaként kell futtatni az auto driver installert. De az is lehet, hogy kézzel kell hozzáadni. (Nekem elsőre felment, azóta semmi gondom vele)
Ha adb driver kell, akkor adbdrive.com oldalon megtalálod.
-
válasz
b0bcat #78984 üzenetére
wakelock detector (véklokk detektor)
-
-
válasz
fehér vadász #78306 üzenetére
Régesrégi kifutott modell. Biztos valami régi készletről ragadt bent, vagy ott maradt a honlapon.
-
válasz
takfer #78279 üzenetére
Van hozzá leírás, bár nem a legegyszerűbb.
-
-
Érdemes először a 2.4.8b-vel, vagy a 2.5.2-vel menteni. És scatter-t is ezek valamelyikével csinálni.
Ha root-olt volt már a telefon, akkor sárgán világít a bal alsó sarokban a kis négyzet, mellette pedig a felirat, hogy van már telepített su, lehet használni. [link]
Ezek után lesz aktív a backup gomb.Ha a scatter beolvasásnál hibát jelez, akkor ezek közül próbálj flashtool-t [link]
azzal el is indult, de csak a kis robot jelent meg piros háromszöggel. Így feltételezem, hogy nincs recoveryje.
De van recovery, ez a gyári recovery kezdőképernyője. Ekkor valamelyik gomb megnyomására előjön majd a rendes menü (telefononként eltérő, akár valamelyik szoft gomb is lehet).@(#78208) Lomha 8V
MTK-s telefonoknál, hogy működnek a Custom ROM-ok?
Legtöbb esetben csak módosított/portolt romokról tudunk beszélni.Kimondottan bizonyos telefontípusokra vannak írva, vagy vannak univerzális ROM-ok is?
Mint minden más telefonnál, itt is gyártó és típusfüggő a ROM-ok választéka.Abszolút nem ismerem a rendszert, Sony-éktól jöttem, ott meg minden leírás szájbarágós volt
Ha nem találsz a típusodnak megfelelő leírást, akkor a blogomban az A820-as összefoglaló-tervezetet nézd meg, sok infót tartalmaz. -
válasz
andras888 #78167 üzenetére
Hááááttt... ez nem a legjobb hibaüzenet.
Vagy kontakthiba, vagy halott emmc. (Volt már ilyen hibaüzenetem egy thl w100s esetén. Megmozgattam a telefont - pontosabban óvatosan "megtekertem", és csodák csodájára elindult. Aztán fél órával később megint nem működött; újabb mozgatás és egy napig ment, aztán megint nem...)
Még megpróbálhatod úgy rádugni a telefont flash indításakor, hogy közben nyomod a hangerő fel gombot.
(bár én elsődlegesen readback-kel szoktam kezdeni a kísérleteket, nem flesseléssel) -
válasz
andras888 #78165 üzenetére
Ha a driver telepítve van, akkor rádugás után pár másodpercig gondolkodik, felépíti a preloader kapcsolatot, és csak utána indul a tényleges flash.
Előfordul olyan is, hogy először a fájlokat készíti elő a download megnyomása után, ilyenkor rádugás nélkül is dolgozni kezd, ebben az esetben csak ezen munkálat végeztével szabad rádugni a telefont a gépre. De val'szeg nálad nem ez a helyzet.
-
válasz
paulkaresz #78020 üzenetére
A döntés szépsége és nehézsége a tiéd. Nem beszélve a felelősség kérdéséről, ami meg pláne a tiéd.
Van aki ezt, an aki azt fogja ajánlani.
Az biztos, hogy MTK vs Qualcomm.
Kinek melyik.
Az MTK nagyobb akkuhoz jobb fogyasztású proc jár, a Qualcomm esetén erősebb HW-hez jár gyengébb akku. -
válasz
fateless #78004 üzenetére
Szerintem most betömtek egy lukat a piacon, most majd jöhet a színesedés... Remélem.
Ha az F1-ből adtak ki fehéret, akkor előbb-utóbb ebből is lesz.
Méret/ár/érték alapján az én értékrendem szerint ez most bestbuy.
Persze a 854x800-ak felbontásnak nem fognak örülni sokan (tekintve, hogy a testvérmodell jobb felbontású a kijelző), de vállalható kompomisszum. Ez egyéni mindenkinek.Ja, a G2F alsó gombsorának nincs világítása,
-
van egy DG150-em ami kb. űrhajókat dobálni jó, feltöltöm az akkut és letitkosítom.
Aztán meg majd olvassuk a híreket, hogy a NASA-nak csapódott egy eddig ismeretlen okból lelőtt űrhajóA találat során az ismeretlen fegyver annyira roncsolódott, hogy nem beazonosítható.
(Na innen fogjuk tudni, hogy DG150-ről lesz szó)
-
Jiayu G2F WCDMA fórumtéma nyílt. Főleg a kereső miatt ítram ide be.
Első blikkre a telefon megnyerő, semmi extrával nem kecsegtető kinézetű készülék.
Szerintem piaci hézagot töm be azzal, hogy 4,3", és 4 mag, 1GB RAM, 4GB ROM. -
válasz
MotorBoy79 #77746 üzenetére
Szerintem (ez csak az én véleményem/javaslatom), hogy OTA frissítés előtt mindig csinálj egy CWM mentést. Biztos ami biztos alapon... (ha nincs CWM, akkor MTKDroidTools-zal, mert az is csinál CWM mentést a boot és system-ről; a datáról sajna nem)
-
válasz
Krinyo #77292 üzenetére
Azt meg konkretan letojom, hogy szerinted mi volt itt 2-3 hete, abban is te voltal a fokolompos, szitottad a flame-et, osztottad az eszt, esz nelkul. Ahogy szoktad, szoktatok...
Ez kikérem magamnak, én kizárólag szakmai hozzászólásokat írok!
Egy elnézéskéréssel megelégszem.
Ezen a vonalon többet néked nem válaszolok.
Szakmai segítségnyújtást ezek után is írok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- BestBuy ruhás topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mesterséges intelligencia topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- LEGO klub
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- Samsung S25 Ultra 12/512gb fekete Gyári Garancia 2028.02.24
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged