- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
LámaZ
addikt
Továbbra is várom okos emberek véleményét a következő problémával kapcsolatban:
Külső GPS-vevőt szeretnék csatlakoztatni az okostelefonhoz, mert jobban fog műholdjelet.
Ez eddig működött is, de az utóbbi időben ezt a hibaüzenetet kapom:
"Connection failed [JSR82] connect: Connection is not created (failed or aborted)"Magyarán, nem sikerül létrehozni a Bluetooth-kapcsolatot.
Tablettel működik, ezzel a telóval is működött régen, de most nem tudom mi történt. -
LámaZ
addikt
Nem lehet.
Van itt mindenféle baromság, pl. ez a HDDRawCopy, de ez szektorról szektorra másol, és a végén a 16 Gb-os Sd-ből lesz egy 8 GB-osod. Azt meg nem fogod tudni átparticionálni semmivel, tehát jön a formázás, és a szenvedés.Kézzel persze át lehet másolni sok mindent, amit meg nem lehet, azt újra kell telepíteni, nincs mese.
-
LámaZ
addikt
Nem éppen.
Épp most pakolásztam át a tartalmat egy 8 Gb-osról egy 16 GB-osra, és csomó minden nem akar átmenni egyből. Mappánként csinálom, úgy mennek. Ki érti ezt?
Igenis, én értem!
Olyan mappanevek vannak, hogy:
=Nota: \.nn├ (waze-ban)
������"#.!�� (svox-ban)Ezt a Win7 nem fogja lenyelni.
-
LámaZ
addikt
MÉG MINDIG HIÁNYOLOM AZ ELSŐ HOZZÁSZÓLÁSBÓL a gyári ROM biztonsági mentésének (backup) leírását.
Pedig ez lenne a legeslegelső lépés! -
LámaZ
addikt
Állítólag a Cymera appal jobbak a fotók. Telepítettem, de én ebben nem vagyok profi.
-
LámaZ
addikt
Boldog ünnepeket!
Van egy kérdésem:
MTK6577 Android 4.0.4 telefon külső Bluetooth GPS-vevővel.
Eddig jól működtek, de most gond van velük - szerintem azért, mert egyes appokat a Beállítások menü segítségével átpakoltam a külső SD-kártyára.
A Bluetooth GPS-t használom a feladathoz.
Ezt a hibaüzenetet kapom:
"Connection failed [JSR82] connect: Connection is not created (failed or aborted)"A GPS-vevő úgy néz ki a Beállítások menüben, hogy kapcsolódott a telefonhoz.
Bármely ötletet szívesen veszek.
-
LámaZ
addikt
válasz
kiskatz #14149 üzenetére
Segítek:
remote area = Isten háta mögötti terület
A flottázásra visszatérve, leírom a józan paraszti eszem diktálta lényeget:
A mobilszolgáltatóknál - cégek vagy intézmények, szervezetek - vehetnek csoportos előfizetést, vagyis 100-1000-10 000 előfizető csatlakozik a telekomhoz. Ez persze, hogy megéri mindenkinek!
Nyilván ez facéroknak nem jó, de ők is létre tudnának hozni érdekszövetséget, ha ez olyan könnyű lenne. Helyettük egy cég meglátja a lóvét a dologban, és létre hoz egy vásárlói csoportot - olyan ez mint a Lyoness, vagy a Groupama stb. - és a nevükben jelentkezik a mbilszolgáltatónál, hogy helló, itt van 1000 ember, adj nekünk kedvezményt.
Tehát, te mint magányos telefonáló beléphetsz egy ilyen céghez, persze a cég sem hülye, valami pénz nekik is le fog esni.Nos, mit jelent ez az egész huncutság magamfajta magánzó számára?
Én jellemzően havonta 3000 ft-ra szoktam venni egy feltöltőkártyát, a nem sürgős privát beszélgetések Skype-on vagy hasonlón (GTalk, Facebook-talk, YahooMessenger stb.) mennek. A mobilnetre fizetek 2k-t, a vezetékes netre úgy 4k körül, a sima mobil meg mint említettem 3k, így összesen 9k a havi költség.
A flottázás ezen már csak növelne, mert a fentiek mind kellenek, ezek mellé jönne a havi flottázás költsége, úgy 1k körül. Az előny az lenne, hogy többet tudnék dumálni a mobilon, mert olcsóbb a percdíj, de nekem erre nincs szükségem.
Flottázás misztikuma felfedve, részemről téma hibernálva.
-
LámaZ
addikt
Az SD-kártyák felcseréléséről szóló alapvető infót nem találom az 1. hsz.-ben...
@hevizms: Grat!
-
LámaZ
addikt
válasz
Atti0925 #14117 üzenetére
Aki pl. ezt az ismertetőt összeállította, az egy idióta, már bocs.
Nekem felsőfokú diplomám van, de ez a rizsa még nekem is értelmezhetetlen.
Nem mondja el, hogy mi ennek az egész flottaságnak a lényege.
Az ember elsőre arra gondol, hogy ez egy szállítmányozó cégnek jó, amelynek hatalmas gépjárműflottája van.
C tarifa, D tarifa... anyámtyúkja...Én, ha ilyen szöveget látok, akkor biztosan tudom, hogy meg akarnak lopni.
-
LámaZ
addikt
válasz
Sanyesz. #14113 üzenetére
Akkor mást mondok neked:
Ha ezt elolvasod, akkor elgondolkodsz azon, hogy partnereid olcsóbban telefonálhatnának neked, magyarán vezetékes hívás díjáért hívhatnák a mobilodat is, cserébe te havonta fenntartanál egy mobilnetes előfizetést.
Persze, a te kimenő hívásaid is olcsóbbak lennének, de az már egy másik tészta. Én töprengek ezen, bár - mint írtam - nemtom, hogy havi 2k-ból cakkompakk kihozható-e.Átfogalmazom, hogy mindenki értse:
1. Veszek havi 2k-ért mobilnetet
2. Veszek havi kb. 3k-ért voipos egyenleget
=> minden telefonálgatásom (kimenő, bejövő) az interneten bonyolítom.
3. Kiröhögöm a mobilszolgáltatók nagyon magas percdíjait.
4. A csoda duál-simes telefon lehet egy-sim-es is. -
LámaZ
addikt
válasz
Sir Riccio #14091 üzenetére
"A 3G-t még nem teszteltem."
Ó, hát úgy könnyű. Talán még nem is telefonáltál vele rendesen.
-
LámaZ
addikt
válasz
albinolynx #14076 üzenetére
Én meg a Go Launcher HD-t ajánlom. Nekem a nagyobbik tabon bejött, szerintem mobilon is jó.
-
LámaZ
addikt
Ti hallottatok-e a nanoméretű okostelefonokról?
Mondjuk, Kurzweil mindig is szeretett nagyokat mondani, de a guglival a háta mögött ez komoly lehet. -
LámaZ
addikt
Hű a betyár mindenit!
Ennek az appnak a fejlesztője világosan leírja, hogy ez a gagyi Android még mindig nem támigatja a két-sim-es telókat:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.modoohut.dialer -
-
LámaZ
addikt
válasz
Sir Riccio #13916 üzenetére
Tényleg egy IMEI-számom van, de azt mindkét SIM használja.
Abban lehet igazad, hogy a rádióvevője egyszerre csak egy jelet képes fogni, de akkor meg nem dual SIM-esek ezek a sz.rok, hanem egysimesek, csak két hely van ezeknek.Egyébként meg, a régi, 386-os gépek is tudtak multitaszkingot egyetlen procival.
Itt is lehet váltogatni a két sim között tizedmásodpercenként, ha muszáj, és ha valahol kapás van, akkor oda koncentrálni. -
LámaZ
addikt
Gyerekek, nem hiszem el, hogy nincs itt olyan fejlesztő, aki ír egy appot a két SIM rendes kezelésére, hogy akár egyszerre legyen aktív két SIM, lehessen prioritizálni őket stb.
Én ugyan letöltöttem az androidos SDK-t, de öreg vagyok már ehhez.Senki nem akar pénzt keresni?
Mert én is megvenném az appot 1-2 dollárért, de ha ingyen van, akkor is jó.Ha megharagszom, nyitok egy topikot a prog.hu-n.
------------
Jut eszembe: autós töltőnek ilyent vettem, remélem a posta hamar hozza. -
LámaZ
addikt
válasz
csepelball #13860 üzenetére
Gratula! Én is végigcsináltam, de ilyen szépen nem tudtam volna leírni.
Re: mobilnet
Aranytársmicsodával könnyű.
Bár ha belegonolok, nekem 1998 óta nincs t-omos mobilom, de a netem, tv-m tőlük van, így adhatnának kedvezményt. -
LámaZ
addikt
válasz
Flottamester #13841 üzenetére
Ne tartsd magadban, én sem zárkózóm el a jobb mobilnetes ajánlatoktól!
-
LámaZ
addikt
válasz
Flottamester #13838 üzenetére
Tudsz jobbat kártyán?
Megvettem a Vocre-t, 648 HUF-ért.
Nagyon jó!Múlt héten Bécs mellett voltunk, és sapkát akartunk vásárolni. Mutogattuk a fejem, mintha ütődött lennék, - lelövöm a poént: nem vagyok az! :-) - és végre megértette a srác, hogy nekem Mütze kell.
Ha nálam lett volna ez a bigyó, úgy néztek volna rám, mint a gyülekezet a pünkösdi keresztényekre, akik nyelveken szóltak. -
LámaZ
addikt
Hű, a nemjóját!
Tegnapelőtt vettem egy témobilos 3G kártyát mobilinternetre, és ma sétafika közben szépen jöttek a mailek, örültem is neki, hogy milyen online vagyok, de utána derült ki, hogy két beszédhívásról lemaradtam.
Betettem a pipát a GPRS-nél a Beszédhívás előnyben kockába, de semmi nem változott.
Lehet, hogy újra kell indítani a telót? -
LámaZ
addikt
válasz
Sir Riccio #13812 üzenetére
Engem is zavar a kihelzőfény gyakori módosítása. Talán, ha lenne késleltetés...
Más:
Kipróbáljuk?
http://richpoi.com/cikkek/infotech/magyarul-is-azonnal-fordit-a-beszelo-tolmacsszoftver--video.html -
LámaZ
addikt
Ma láttam a tés fiúknál Huawei Ascendet 22k-ért, és remek Sony Xperia tabot is valami bagóért.
Igazából, okafogyottá váltak szerintem ezek a kínai rendelések. -
LámaZ
addikt
Villámkérdésem van!
Most vettem megint egy 3G mobilinternet SIM-kártyát, és nem sikerült rájönnöm, hogy ebben az okostelóban hol lehet letiltani a PIN-kód kérését.
Tudja valaki!
-
LámaZ
addikt
-
LámaZ
addikt
Létezik olyan ember, akinek az androidos okostelóján jó minőségben müxik a skype?
Nálam a kamera pocsék.
A hang sem tökéletes. Ennél már a tableten is jobb. -
LámaZ
addikt
Vocre
A konszekutív tolmácsgép magyarul is! -
LámaZ
addikt
YotaPhone
-
LámaZ
addikt
Most a történelemnek írok:
Ez a topik is úgy el fog süllyedni min. 5 év múlva, mint a Titanic.
A ma megvett kétmagos procival szerelt telók annyira butáknak fognak tűnni...A másik meg a Kínából rendelés.
Vagy máshonnan fogtok akkor rendelgetni, vagy már nem ilyen gizmókat. -
LámaZ
addikt
válasz
cappa72 #13366 üzenetére
Nekem ez a Star u920 egy kellemes meglepetés. Az érintőképernyője olyan jó, hogy hajaz az iPhone-ra.
A másik: nem kell csípőből reagálni mindenre.
Én a telóhoz kaptam egy tokot, de mivel nem tudtam rátenni, írtam is az eladónak, hogy rossz a tok.
Ma, kb. 3 nap használat után jöttem rá, hogy a teló hátlapjának lepattintása után tehető fel a tok. Még ilyent! -
LámaZ
addikt
válasz
hun_gery #13220 üzenetére
Köszi a linket (rémes az angolja), de közben meggyógyult. Most azon töprengek, hogy kiszedjem-e a pipát az EPO-fájl automata frissítése mellől. Ugyanis, ha már egyszer lejöttek a fájlok, gondolom jók lesznek egy darabig. Nem is értem, hogy miért kell frissíteni őket, vagy ez függ a pilanatnyi helyzetemtől? Akkor meg mi értelme van?
-
LámaZ
addikt
Akkor EPO-ügyben senki többet?
Szerintem az én telefonomban olyan szerver van megadva adatforrásként, amely nem müxik. Hol tudnék másik szervert megadni, hogy letöltsem az EPO-fájlt?
-
LámaZ
addikt
hiba: "EPO-fájlok sikertelen frissítése"
25%-nál tovább nem megy, de az sem bniztos, hogy annyi is lejött.
Szerintetek ezzel mit lehet kezdeni? -
LámaZ
addikt
válasz
szpali #13111 üzenetére
Nem jól nyomatod, bár elismerem én is csinálok ilyen butaságokat.
Ha beteszel egy linket, lakonikusan írd oda, hogy miről szól, hogy feleslegesen ne kattintsanak rá a népek. Ráadásul a te linked nem is kattintható, így ha mégis megnyitom, és nem érdekel, akkor kártérítést kell fizetned nekem az elpazarolt időért!A Nokia 5800-asomban akkor van IGAZI GPS? A mindenit! Akkor használtan is többet kérek érte.
Téma volt itt a névjegyek átvarázslása Nokiákról androidosokra.
Íme!
"1. On your Nokia phone go to Contacts
2. Go to Options > Mark/Unmark > Mark All
3. Options > Copy > To Memory Card
4. Connect your phone to PC
5. Browse to /Other/Contacts/ on your phone’s memory card
6. Copy all the .vcf files to your PCUse this tutorial to import your contacts to your Gmail account: http://mail.google.com/support/bin/answer.py?hl=en&answer=183711
If you have problems in importing multiple contacts, just use this command on Windows Command Prompt to join all your contacts in a unique vcf file > COPY *.vcf MyContacts.vcf
Sync your Android phone with your Gmail account and you will have the contacts on your phone."
Innen csórtam, ebből a fórumból. (Dailymobile)
-
LámaZ
addikt
válasz
fateless #13092 üzenetére
Tisztázzunk egy dolgot, jó?
Az a-gps-hez nem kell gps-vevő.
Nekem a Nokia 5800 XPressMusic okostelómban csak a-gps van, amely ugye a mobilhálózat cellaadatai alapján csinál helymeghatározást, de ahhoz képest meglepően jól működik, persze csak nagyvárosban, hol sok a torony. -
LámaZ
addikt
Hip-hip, hurrá!
Sikerült rootolnom a Star U920 (i9220) MT6577-es telefont e fórum első hsz-e alapján.
-
LámaZ
addikt
Továbbra is várok bármilyen segítő ötletet ennek a telónak a rootolására és javítására:
„Star U920 (i9220) smartphone with MT6577 chipset
Model No.: U920+
Android version: 4.0.9
Baseband version: MAUI.11AMD.W12.22.SP.V8.P2, 2012/08/22 18:19
Kernel version: 3.0.13 SMP PREEMPT Thu Sep 20 18:07:20 CST 2012
Build number: E1911_V77_ZGTX6_20120920”Nézegettem a XDA-Developers fórumokat, például ezt is, de még nem jutottam dűlőre. Az első hozzászólásban említett módszer nem tökéletes, a telefon a rootolás után nem teljesen funkcionális.
-
-
LámaZ
addikt
A linkjeid 404-esek!
Más téma:
Halihó, erre csörög a dió!
Megérkezett a Star okostelóm 30 napon belül. Most csöndben töltődik... Esetleg addig adjatok tanácsokat, hogy mit érdemes vele buherálni. -
LámaZ
addikt
-
LámaZ
addikt
Na, olyan mobilt szeretnék en, amely tud
ilyen teszteket.
http://index.hu/tudomany/2012/12/05/leheletbol_kiszurheto_a_belrak/ -
LámaZ
addikt
Egyébként az ember örül, hogy megvesz olcsón ilyen kínai kütyüket, aztán kiderül, hogy még ez is jó lenne hozzá, meg az is... és soha nincs vége.
A ledes lámpákkal is így voltam: először vettem simát, aztán ma eljutottam oda, hogy a nappaliba mozgásérzékelős ledeket tettem. Tisztán olyan, mint az Űrodisszeia.
A barinőm szerint ez már betegség. :-) -
LámaZ
addikt
Huh, köszi! Ugyanezt és másokat megtaláltam az Aliexpressen is, kérdés, hogy melyiket érdemes megvenni.
-
LámaZ
addikt
ÖRÖMMEL KÖZLÖM, HOGY NYITOTTAM EGY ÚJ TOPIKOT:
KÜLFÖLDI RENDELÉSEK: NYOMKÖVETÉS STB. címmel.A megrendelések nyomkövetésével, webáruházakkal kapcsolatos információkat, kérlek, ezentúl ott közöljétek, kérdéseiteket ott tegyétek fel!
Kérem a moderátort, hogy az első hozzászólásba tegye bele a topik fenti linkjét.
-
LámaZ
addikt
Na, tessék! Lehet hüledezni.
-
LámaZ
addikt
válasz
peter76bp #12574 üzenetére
A rossz fordításoknak nem mindig rossz fordító az oka, hanem a buta programozó és előkészítő. Gyakran exportálják a stringeket egy Excell táblába, amit Mancika, a fordítóiroda mindenese még ABC-sorba is rendez. Aztán a fordító kontextusból kiragadt, széttördelt mondatrészeket kap.
-
LámaZ
addikt
válasz
hungobungo #12465 üzenetére
Én, ha csak lehet, a DX-től rendelek. Utána jönnek az Aliexpress jobb boltjai. Nálam az ebay nem szereplő.
-
LámaZ
addikt
válasz
mikrofon #12456 üzenetére
Szerintem az volt okos, aki november elején és még pár napig rendel, mert az a közeljövőben látja az árut.
Mikulás utáni rendelésből már csak 2013-ban lesz valami, ha közben nem üt be a maja világvége.
Én kb. 6 csomagot várok, gps-vevőtől pótaksiig, meg tartóig, de a beszerzési tervem lassan teljesítem, és a jövőben szerintem már csak gyorsfutárok igénybevételével fogok üzletelni. -
LámaZ
addikt
Re: tőtés
-
LámaZ
addikt
Magyarítás ügyben sokkal egyszerűbb, ha írtok a gyártónak, hogy a legközelebbi förmverfrissítésbe tegye bele a magyar nyelvet.
Az Ainol Fire tabletem esetében én így tettem: írtam Feiyunak, hogy legyen szíves integrálja a magyar nyelvet is, ha már ott van mindenféle no-name nyelv.
Megcsinálta, ingyen, nekem, mert finom voltam vele, és amúgy is van érzékeim a kínai kultúrához és mentalitáshoz, meg minden.
Tehát, akinek ma a feiyu ROM-jában magyar nyelv van, az Nekem köszönheti. Eddig tartott az öndicséret. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The First Berserker: Khazan
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen autót vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Diablo IV
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged