- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
b0bcat
addikt
Egy kis segítséget szeretnék kérni, kedves kollégák!
Mindenben szuper a Cubot Note S, egy dolgot leszámítva: sokkal jobban merül az akku, mint ahogyan az elvárható, és ez meggyőződésem szerint valami szoftveres gond okán van így.
Azt látom az akku grafikonon, hogy a készülék folyamatosan ébren van. Ez nyilván nem normális. Telepítettem a Wakelock Detector-t, de sokkal okosabb sajnos nem lettem.
Pontosabban azt látom - ha és amennyiben jól értelemezem a WLD statisztikát -, hogy egy bizonyos "Connectivity Services" nem hagyja aludni a procit.
Elméletileg minden folyamatos bekapcsolva tartást ill. adatkapcsolatot igénylő dolog ki lett már lőve, sőt már 2G-re is átállítottam a mobilhálózatot, de semmi nem javult.
Várom az ötleteket - akár privátban -, hogy mi okozhatja ezt a problémát!
-
b0bcat
addikt
Van már Leagoo Shark 1 EU raktárban is.
Bár pont most néztem róla egy friss videó rivjút, amiben érzéketlen volt a képernyő (fólia nélkül), és akadozott az egész rendszer...
-
b0bcat
addikt
Gyors beszámoló a Cubot Note S-ről:
Alapvetően hozza azt, amit vártam tőle: jó minőségérzet és gyors, gördülékeny működés.
Íme, néhány fontosabb pont:
- puha anyagú, stabilan a helyén maradó, nem csúszós felületű a hátlapja (bár én a gyári TPU tokjában tartom, ami szintúgy nem csúszós)
- szép a kijelző és kifogástalan az érintő érzékenysége
- alapból kb. másfél giga szabad RAM és 11,5 giga belső tárhely (egyben!!!)
- a kategóriájánál jobb fotókat készít ("vakuval" is, nem csak napfényben)
- jó a hangminőség külső hangszóróval és fülhallgatóval is
- a szobában ülve tudott pozíciót fixálni a GPS (ez általában nem jellemző az általam próbált készülékekre)
- az Antutu Battery Test-en 6700 körüli pontot kapott (ami nem valami kiemelkedő eredmény egy 4 Ah-s teleptől; ez minden bizonnyal az öregecske, nem annyira gazdaságos procinak tudható be)Ha a hasonló árfekvésű Doogee X6-tal hasonlítom össze, akkor a Doogee minden szempontból elbújhat...
SIM kártyát még csak most fogok beletenni, mert cseréltetnem kellett a régit (ebbe ugyanis csak micro SIM megy bele, az én kártyám meg olyan régi volt, hogy vágni sem lehetett kisebbre), ami csak ma délután történt meg. Amúgy ingyenes volt a csere, és pár perc alatt végeztünk (Magentáéknál).
Örömtelinek tartom, hogy már bőven 100 dollár alatt is lehet ilyen minőségű, egyes jellemzőiben (képernyő, akku, RAM és ROM) nem is belépőszintű hardverrel szerelt készüléket kapni. Látni a fejlődést ebben a szegmensben is.
-
b0bcat
addikt
válasz
Atomcsirke #120407 üzenetére
Az MT6735 minden normál igényt kielégít.
-
b0bcat
addikt
Megjött a Cubot Note S. 4 nap alatt ideért a németektől.
Hamarosan írok róla pár sort.
-
b0bcat
addikt
Rengeteg múlik a tesztelőn és az ő személyes preferenciáin, elvárásain, megszokásain, stb...
Én például a múlt héten vásároltam egy új erszoft shotgun-t, miután kipróbáltam egyet egy játékon. (Meg mindenféle TeCső rivjúkat is megnéztem róla előtte.) Megjött a shoti, elmentem vele játszani, és hamar kiderült, hogy bár minden paramétere impozáns, olyan apróbb hibái vannak, amelyek együtt már olyan mértékben rontják a használati értékét, hogy inkább azonnal megváltam tőle. Ezzel szemben a csapattársaim, akik ugyanilyet rendeltek, maximálisan elégedettek. Pedig a termék ugyanaz.
-
b0bcat
addikt
válasz
janakbacsi #120242 üzenetére
Trükkös!
-
b0bcat
addikt
válasz
janakbacsi #120237 üzenetére
Így is bőven 30 felett lesz a sarcok után...
-
b0bcat
addikt
válasz
janakbacsi #120222 üzenetére
Csak 90 dollár. És egy nagyon jó készülék, úgyhogy ennyit tutira megér.
-
b0bcat
addikt
válasz
Graphics #120196 üzenetére
Miután volt Doogee X6-om, tudom, hogy a hangminősége nem kielégítő.
(Több forrás szerint a csúcs cuccaik sem remekelnek ebben.) Továbbá a kétpontos érintő is kicsit gáz, bár nekem nem volt komoly gondom vele. Ezzel szemben eddig minden Cubot cuccom stabilan hozta az elvárt minőségi szintet minden szempontból.
Ennek fényében nekem megér 100 ajrót, ha egy héten belül a kezembe kapok egy Note S-t.
-
b0bcat
addikt
válasz
peestike #120192 üzenetére
Az íbéjről.
Kb. ugyanannyira jön ki végül, mintha Kínából rendeltem volna (100 ajrót fizettem szállítással együtt, ami kb. annyi, mint a 80 dolláros kinti ár + itthoni sarcok), de így nem kell heteket várnom, mert 1 hetes kiszállítást ígértek, mindezt sarcmentesen, hiszen Németországból jön a cucc.
Természetesen be fogok számolni a tapasztalataimról a készülékkel kapcsolatban.
-
b0bcat
addikt
Na, végül Cubot Note S-t rendeltem Németországból. Túl nagy falat lett volna most hirtelen a Leagoo Shark, de ha a Cubot nem válik be és mindenki dicséri a cápát, akkor még akár válthatok is később...
-
b0bcat
addikt
válasz
tibcsi0407 #120168 üzenetére
Bezzeg arról soha nem blogol senki, hogy az almás telefonok sokszor olyan alapvető feladatokra nem képesek, mint zökkenőmentes telefonálás.
Döbbenetes, hogy szinte kizárólag ájfónt használó ismerőseimmel folytatott telefonbeszélgetések során szokott szakadozni, néha teljesen meg is szakadni a vonal.
-
b0bcat
addikt
Aki tudna segíteni nekem Haier W910 rendszerfrissítés (4.0 -> 4.1) terén, az keressen meg privátban, kérem!
-
b0bcat
addikt
válasz
pècsimunkás #120064 üzenetére
Az eddigi tapasztalataim szerint (C11, S168, S222 és X12) a Cubot készülékek stabilan hozzák az elvárt színvonalat.
A hangminőségük a jobbak közé tartozik.
@Rodzser Mór: Vagy talán a te igényeid túl speciálisak.
(Viccelek csak. Én is ebben a cipőben szoktam járni.)
-
b0bcat
addikt
válasz
Tappancs2001 #120052 üzenetére
Akkor megveheted 65-ért itt az aprón.
Bár az is igaz, hogy ez olyan magas ár, mintha a 170-175 dolláros készülékre kifizetnéd itthon a sarcokat.
Szerk: Az Antelife-on van EU raktárban Shark, bár 220 dollárért...
-
b0bcat
addikt
válasz
Tappancs2001 #120029 üzenetére
Elég új még. Itt még senki nem jelezte, hogy lenne neki. Magyar nyelv van benne elvileg.
-
b0bcat
addikt
válasz
zolipapa66 #120016 üzenetére
Nekem meg pont a képernyő gombok a gyengéim...
-
b0bcat
addikt
válasz
zolipapa66 #120013 üzenetére
A kamera számomra másodlagos, és csak egy SIM-et használok, tehát ez nem lenne kizáró tényező.
Hanem az MT6753 nem gyenge a full HD-hoz?
-
b0bcat
addikt
válasz
zolipapa66 #120011 üzenetére
Korábban is nézegettem Leagoo modelleket (pl. Elite 5), de valamiért mindig más lett helyettük...
Most ez a - nem sokkal fentebb linkelt - Shark mozgatja a fantáziámat.
-
b0bcat
addikt
válasz
zolipapa66 #120002 üzenetére
Ja, nem.
Most néztem csak, amikor írtad.
Tényleg elgondolkodtam egy Leagoo-n.
-
b0bcat
addikt
Leagoo készülékkel kapcsolatosan tapasztalattal rendelkező kollégákat kérdezem: a telefonálási hangminőség milyen? A Doogee-ban csalódtam ezen a téren, és szeretnék úgymond biztosra menni.
-
b0bcat
addikt
válasz
tibcsi0407 #119904 üzenetére
Én úgy tudom, ők egy OEM gyártó, úgyhogy nem aggódom miattuk.
-
b0bcat
addikt
válasz
tibcsi0407 #119897 üzenetére
Úgy értettem, hogy az extrém (irreálisan) alacsony SOT-on nem fog érdemben változtatni.
-
b0bcat
addikt
válasz
tibcsi0407 #119895 üzenetére
Én ebben nem bíznék.
-
b0bcat
addikt
Ha valakinek van ötlete, honnan lehet a legolcsóbban (EU-ból ill. Kínából sarcmentesen) Cubot Note S-hez jutni, az ne tartsa magában!
(Ha nem publikus az eljárás, akkor PM-ben is örülnék az infónak.
) Előre is köszi!
-
b0bcat
addikt
válasz
Milestone2 #119597 üzenetére
Sajnos a Doogee X6-nál is szűk keresztmetszet a telefonálási hangminőség.
-
b0bcat
addikt
válasz
zolipapa66 #119386 üzenetére
Az Mlais egy OEM gyártó fedőneve, úgyhogy én erre nem vennék mérget.
-
b0bcat
addikt
Ma megjött a Zopo Hero 1. Sajnos a nejemnek nem jön be (a képernyő-gombok miatt - normális?!
), úgyhogy talán az enyém lesz, de előbb kell micro SIM-et szereznem.
Kívülről nagyon tetszetős darab.
Egyebet egyelőre nem tudok mondani róla, mert csak pár percet volt a kezemben.
-
b0bcat
addikt
válasz
hoszibarat #116986 üzenetére
Az Oukitel és a Doogee is "kevésbé márkás", mint a Cubot.
Szomorú, hogy pont kifogtál egy hibás darabot.
-
b0bcat
addikt
válasz
Core2duo6600 #116924 üzenetére
Az összes hazai 3G és 4G frekvenciát elvileg a legolcsóbb MT6735 procival szerelt modellek is tudják.
Inkább a felsőbb kategóriákban kérdéses ez.
-
-
b0bcat
addikt
Elkészült a Doogee X6 rivjúm.
-
b0bcat
addikt
Érdekes szoftveres probléma merült fel az X6-tal. Ha bármilyen képernyő-feloldásvédelem be van kapcsolva, akkor a bejövő hívás nem éleszti fel a képernyőt (ergo nem látom, ki hív).
De ha kikapcsolom a védelmet, akkor rendesen működik. Ez valami szoftver bug lehet? Hogyan lehet vajon kivédeni?
(A mindenféle Gesture funkciók kikapcsolása sajnos nem segített...)
-
b0bcat
addikt
válasz
RVR400 #116590 üzenetére
szarkazmus ON
Szerencsére kínai barátaink egyre több nagy akkus, B20-at tudó, mégis 70 dolláros modellel örvendeztetik meg azokat, akik "lealacsonyodnak" erre a szintre.
szarkazmus OFF
@ÁrPi2:
A HT7 Pro a specifikációja alapján igen jó ajánlatnak hangzik, mégis írnak róla kedvezőtlen dolgokat (pl. a gizcsájnán olvastam ilyet a kommentek között), főként a sima HT7 alapján, mondván, hogy az nagyon kompromisszumos készülék, ami pl. akkuban sokkal kevesebbet tud, mint amit papíron kellene neki, és akkor talán a Pro változat fícsörjeit is fenntartásokkal kell kezelni.
Azt persze nem tudom, mennyire hihetőek ezek a vélemények, mert még nem volt a kezemben Homtom.
-
b0bcat
addikt
Úgy nézem, nemsokára megjelennek a következő tesztelendő Mediatek SoC-ok.
@CineDOG: Köszi, ránézek!
Hogyé' adják őket?
-
b0bcat
addikt
Most már valami negatívumot is kell mondanom a Doogee X6-ról.
Az egyik az, hogy lemértem az akkut a célszerszámmal, és bizony csak 2500 mAh-t mértem a névleges 3 Ah-s kapacitás helyett. (Egészen precízen 2503 egység töltést vett fel 4 óra 24 perc alatt, 0-ról töltve.) Ez mondjuk nem akkora gáz annak fényében, hogy 57%-ról kikapcsolásig 3 nap alatt, 3,5 óra kijelzőidő mellett - SIM nélkül, de végig bekapcsolt wifivel - sikerült lemeríteni. Nemsokára tolok rajta egy Antutu Battery tesztet...
A másik dolog engem személy szerint jobban bosszant. A Hero V6888 óta nem találkoztam ilyen problémával: a normál USB kábelek micro csatija nem elég hosszú, ezért csak a saját kábelével hajlandó venni a töltést. Ez nem jó pont.
De azért összességében még mindig nagyon tetszik.
-
b0bcat
addikt
válasz
Kornel #116421 üzenetére
"Itt mindenki a 60 usd-s "telokra" bukik?"
Szerintem örömteli, hogy most már nem csak 100 USD körül, hanem a 60-80 dolláros sávban is vannak a hétköznapi célokra tökéletesen alkalmas okostelefonok.
(Más kérdés, hogy mennyit gyengült a forint az utóbbi években, aminek köszönhetően forintosítva kb. ugyanott vagyunk az olcsóbb készülékekkel, mint korábban a drágábbakkal...
)
Azt gondolom, hogy a júzerek nagy része (most nem a jelen topik rendszeres látogatóira gondolok elsősorban, hanem általában az Androidos telefontulajokra) inkább alap dolgokra használja a telefonját, és ezért nem annyira vágynak erős hardverre. Természetesen azzal is tisztában vagyok, hogy a túl gyenge hardver sem jó, hiszen akkor használhatatlanná válik egy készülék a legalapvetőbb feladatokra is. (Véleményem szerint a márkás, de olcsó készülékek miatt terjedt el az a nézet már legalább másfél éve, hogy az 1 giga RAM is csak szűkösen elég, és inkább 2-3-4 legyen, mert a bloatware-rel teletömött gyári UI-k memóriaéhsége határtalan, és 1 GB-tal éppen csak döcögnek azok a készülékek.
)
Én eleve kedvelem az olcsó cuccokat (amik nem mindig annyival rosszabbak a drágáknál, mint amennyivel kevesebbe kerülnek - de persze vannak kellemetlen bukták is néha
), ráadásul tényleg nincs szükségem erőműre, hiszen semmilyen igazán hardverigényes appot nem futtatok, éppen ezért nem is kívánok a minimálisan indokoltnál több pénzt fizetni egy telefonért. És azért örülök ezeknek az olcsó készülékeknek, mert egyre kevesebb dologról (pl. szép képernyő, hosszú üzemidő, stb.) kell lemondani az erős SoC mellett az alacsony árért cserébe.
-
b0bcat
addikt
Kíváncsi leszek a Bluboo Xfire2-re. Egészen hihetetlen áron fogják adni.
(Remélhetőleg jobb touch panel kerül bele, mint az első generációsba.
)
-
b0bcat
addikt
Bővebb tapasztalatok a Doogee X6-ról:
POZITÍV:
- erősnek tűnő, névlegesen 3 Ah-s akku (a tesztek még hátra vannak)
- ergonomikus készülékház
- jók a gombok (nem lötyögnek, van határozott nyomáspont)
- számomra tökéketes a rezgő visszajelzés benne
- rengeteg szoftveres extra (gesztusok, gombnyomásos segélykérés)
- van benne breathing light (noti LED), de csak egyszínű (fehér)
- gördülékeny felület (a gyári launcher-t Google Now-ra cseréltem, de a gyári is ugyanolyan gyors volt)
- szép kijelző (IPS)
- magyar 5.1-es rendszer (néhány beállítási ponton angol maradt)
- 2 alternatív billentyűzet app volt csak gyárilag rátöltve extraként, amúgy csak a launcher egyedi, máskülönben a rendszer stock-nak tűnik
- a kamera az árkategóriájában kb. átlagos minőségű, de szokatlanul világos képeket tud készíteni ("vakuval" és anélkül is)(INKÁBB) NEGATÍV:
- a külső hangszóró minősége csak átlagos
- minőségi fülhallgatóval hallgatva kevés a basszus (cserébe tökéletesen tiszta a hang)
- 2 pontos érintő (de kifogástalanul működik)Összességében nagyon tetszik. Nagy, nehéz, masszív, és jó a minőségérzete.
Tesztelem tovább...
-
b0bcat
addikt
Megjött a Doogee X6. Komolyan mondom, le vagyok nyűgözve.
Egy kategóriával jobbnak érződik, mint az ugyanennyibe kerülő Oukitel U7 Pro, pedig a hardver és a szoftver is elvileg ugyanaz. Hihetetlen, hogy 70 dollárért használható phablet-et lehet ma már kapni.
Még majd biztos írok róla.
(Egyelőre nem tudom kivenni a nejem kezéből.
)
-
b0bcat
addikt
válasz
Viktor0610 #116216 üzenetére
Azért a Cubot elég ismert márka...
-
b0bcat
addikt
válasz
Viktor0610 #116206 üzenetére
Miért? Egy csomó 60-70 dolláros MT6580-as modell van már a piacon.
-
b0bcat
addikt
válasz
peestike #116139 üzenetére
"azt vettem észre, hogy ram ürítés után valóban jobb 250+ mega szabad ram felett, mint 100 mega alatt. (1 gigás teló esetén)"
Egyről beszélünk. Egy olyan készülékben, ahol indokolatlanul sok memóriát zabál a rendszer, kevés lehet az 1 giga RAM, mert ilyen kritikusan alacsony szintre, 200 MB köré vagy alá esik a szabad RAM mennyisége alap helyzetben. Ezért kell olyan készülék, amiben nincs tele felesleges, memóriazabáló cuccokkal a rendszer, és máris elég tud lenni az 1 giga memória (ha nem akarsz igazán multitaszkingolni).
Az Oukitel U7 Pro-n a téli szünetben - merítési célzatból - több mint 2 órán keresztül neteztem, főleg a 9GAG oldalon, ahonnan minden más 1 giga RAM-os eszközöm (két tablet és az elsődleges okostelefonom) max. fél óra után "kidob", mert elfogy a memória, de ott végig nem fogyott el.
U.i.: Egy rendszer gördülékenysége a szoftvertől is nagyban függ ugyebár. Pont az U7 Pro-nál volt az, hogy a CM Launcher-rel drasztikusan pörgősebb lett a rendszer, mint a gyárival volt.
-
b0bcat
addikt
válasz
tibcsi0407 #116133 üzenetére
Ezen a modellen már túl vagyunk.
Nem jött be a nejemnek. Leginkább azért, mert 5 colosnál nem szeretne nagyobbat.
@Milestone: Látsz valahol teszt fotókat, vagy a műszaki paraméterek alapján mondod ezt?
-
b0bcat
addikt
válasz
Outlander #116130 üzenetére
A plusz memórián felül nem sok előnyét látom*, és a Zopo mégis jobb márka, mint a Doogee. Elvileg. (Meg az X5 Pro kamerájáról már tudjuk, hogy elég gyenge.)
Ezért kérdeztem, amit kérdeztem, hogy mit tudunk a Zopo Color E modellről.
*A nejemnek elég 1 giga RAM, ha stock a rendszer. Az A6000-rel sem az a baj, hogy 1 giga a RAM benne, hanem az, hogy a sok gyári bloatware miatt ebből csak szűk 200 mega szabad belakás után, ami már tényleg kevés.
-
b0bcat
addikt
válasz
elfelejtette #116126 üzenetére
Láthatóan mást jelent mindenkinek az, hogy "mindennapi használat".
Számomra egy mostani ilyen "alap" hardverrel (4 mag + 1 GB RAM) szerelt telefon belakás után 500+ mega szabad memóriával rendelkezik, ami nekem már elég a gördülékeny működéshez. (Legutóbb az MT6580-at próbáltam, és az én szerény igényeimet az is kielégítette 5.1-es Androiddal.)
-
b0bcat
addikt
válasz
Outlander #116124 üzenetére
Kevés a hardver? Mihez?
Én nemrégiben bő másfél hónapig használtam ilyen hardverrel szerelt készüléket, és a mindennapi dolgokhoz tökéletesen elég volt.
A kérdés inkább a készülék minőségére vonatkozott volna. (Volt már Zopo a családban, és nem volt panasz a minőségére, de ki tudja, a mostani Zopo-k milyenek. Valamiért mostanában kevés szó esik erről a márkáról.)
U.i.: Itthoni boltból 40 ezerért ez még mindig jobb ajánlat, mint a Lenovo A6000 volt, amit le akarunk éppen cserélni.
-
b0bcat
addikt
A Zopo Color E-ről tudunk valamit? Milyen lehet a kamerája?
-
b0bcat
addikt
Még egy Xiaomi-láma kérdést engedjetek meg...
Ha netán nem tetszene a nejemnek a MIUI felülete, akkor tud másik launcher-t feltenni?
(Vagy a MIUI-n belül tud gyárilag "szkinelni"?)
-
b0bcat
addikt
Köszi mindenkinek!
Elmerengünk a Redmi 3-on.
-
b0bcat
addikt
Kollégák!
A nejemnek keresek telefont a Lenovo A6000 helyére. Valami olyasmi kellene, ami legalább ennyit tud minden szinten, tehát
- 5 col, min. HD felbontás
- legalább Tátika 410 szintű SoC
- inkább 2 GB RAM
- Lollipop
- bővíthető memória
- legalább Lenovo A6000-szintű kamera
- min. 5-6 órás képernyőidőMárka mindegy, csak Lenovo ne legyen.
Árban lehetőleg 60 ezer alatt, kinti rendelés is lehet.
(Azért is kérek most másoktól segítséget, mert én nem figyelem a kamera kérdést amúgy...
)
Előre is köszi a tippeket!
U.i.: B20-képesség nem számít!!!
-
b0bcat
addikt
válasz
Secretknight #115523 üzenetére
Mármint U7 Pro. A sima U7 infofmációim szerint nagyon gyenge eresztés.
A Pro viszont tökéletesen használható. Kellemes csalódás volt az MT6580.
De mi a gond az X5 Pro-val?
Eddig csak jót olvastam róla itt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest