- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Mobil flották
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
b0bcat
addikt
válasz
bostone #123075 üzenetére
Talán furcsán fog hangozni a kérdésem, de ez a jelenség kétkezes használatnál is előjön? Emlékeim szerint a Doogee X6-nál tapasztaltam érintésbeli furcsaságokat, amikor egy kézzel nyomkodtam. Amikor viszont az egyik kezemben volt a telefon és a másikkal nyomkodtam, akkor nem volt gond.
Az biztos, hogy bosszantó.
-
b0bcat
addikt
válasz
RVR400 #123038 üzenetére
Ne legyünk igazságtalanok! Bostone kolléga panaszai fakadhatnak abból is, hogy máshoz van szokva. Az akku problémáját - a pontatlan szintjelzést - más márkák is szokták produkálni (pl. Cubot), és az érintő kalibrációjával kapcsolatos gond is lehet személyes preferencia kérdése. De kifoghatott egy hibás példányt is.
-
b0bcat
addikt
válasz
bostone #123029 üzenetére
Évek óta "tesztelgetek" kínai telefonokat, egészen márkátlanokat is (eddig már közel 30 típust próbáltam), de fagyással vagy újraindulással szinte soha nem találkoztam. Ez tehát - az én szememben legalábbis - nem egy igazán értékelhető pozitívum, ha mellette olyan hibák vannak, amiket említettél.
-
b0bcat
addikt
válasz
PainKiller13 #123011 üzenetére
Tehát B20 probléma sincs.
-
b0bcat
addikt
válasz
KamuMazsola #122974 üzenetére
Van olyan, hogy egy nem működő, de élő wifi kapcsolat blokkolja a mobilnetes hozzáférést.
-
b0bcat
addikt
Arra van valakinek ötlete, hogy miért állítódhat vissza alapértelmezettre a billentyűzet a kis dínómon?
ASK-t használok (AnySoft Keyboard) mindig, erre a telefonra is letöltöttem, át is állítottam alapértelmezettnek már többször, de x idő után mindig visszaáll a gyárira (amit utálok).
-
b0bcat
addikt
válasz
pècsimunkás #122827 üzenetére
Az a baj, hogy te nagyon el vagy kényeztetve, mert az F1 kamerája legendásan jó.
-
b0bcat
addikt
válasz
pècsimunkás #122825 üzenetére
Inkább nem mutatok olyat, mert botrányosan elmosott képeket készít kevés fény mellett.
-
b0bcat
addikt
válasz
Attee88 #122794 üzenetére
A Note S-nek sokkal jobb a kamerája, mint a Picasso-nak.
Cserébe szerintem 30 alatt nem úszod meg egyiket sem.
Kicsit többre jönnek ki. Én mindenképpen a Cubot-ot javasolnám.
A Note S "nagy tesójáról", a Dinosaur-ról ejtenék még pár szót, ha megengeditek. Szoftveresen kellemes csalódás, hogy mennyi extra van benne. Nem csak mindenféle gesztusokat ismer (koppintás, betűrajzolás, kamera előtt hadonászás), hanem komoly power save funkciókkal rendelkezik (a Galaxy-féle, telefonos funkciókra korlátozott módot is ideértve), valamint a kijelző színhőmérséklete is állítható, sőt, automatikusan bekapcsolódó kék fény szűrő funkció is van.
Összefoglalva: szoftveresen is többet tud a dínó, mint a Note S.
-
b0bcat
addikt
válasz
nyuszi123456 #122776 üzenetére
Ez a gyártókon múlik, nem a vásárlókon.
Egyelőre engem nem győzött meg a 6-os, hogy sokkal jobb lenne az 5.1-nél.
-
b0bcat
addikt
válasz
pècsimunkás #122739 üzenetére
Ne cseréld le az F1-et semmire, amíg az jól működik!
-
b0bcat
addikt
válasz
pècsimunkás #122731 üzenetére
Szép és minőségi a ház. Meg nehéz.
Az enyém fekete.
-
b0bcat
addikt
válasz
pècsimunkás #122729 üzenetére
Igen, micro SIM-ek mennek bele. A GPS tökéletes. OTG-t tud elvileg. A kamerája nem egy nagy szám; sok fény kell neki. A sebességével nincs gond. A wifije baromi erős és gyors.
-
b0bcat
addikt
válasz
pècsimunkás #122721 üzenetére
Tévedsz. Külön helye van a micro SD-nek.
-
b0bcat
addikt
Megjött a Cubot Dinosaur. (A Note S helyett szereztem be.) Ahhoz képest, hogy minimálisan volt drágább, sokkal erősebb a hardver benne, és ez némileg érződik is.
A teljesség igénye nélkül ezekben lett jobb a Note S-nél:
- erősebb SoC
- (sokkal) több RAM
- Android 6.0
- van értesítő LED (csak kéken tud villogni)
- mintha a vibra motor finomabb lenne benne
- az akku eddig jobban bírjaDe sajnos negatívumok is vannak:
- Android 6.0 (kicsit máshol vannak a menüpontok, és megőrjít azzal, hogy mindenre engedélyt kér)
- mintha a fotós képességei gyengébbek lennének a Note S-énél
- elég hülye kinézetű átlátszó szilikon tokon adtak hozzá (az ajándék tartozék csomagot pedig egy az egyben elfelejtették elküldeni) -
b0bcat
addikt
-
b0bcat
addikt
Olvasd vissza a rivjúmat, és csodálkozz!
Segítek:
Ez a 10 napos üzemidő az alábbi formában jött össze:
- végig be volt kapcsolva a készülék
- be volt kapcsolva az energiatakarékos mód
- a wifi és a bluetooth végig be volt kapcsolva*, a mobilnet és a GPS nem
- egy SIM kártya volt a készülékben
- automatára volt állítva a fényerő
- több mint 5 órát ment a képernyő (ebből max. egy órányi használat lehetett intenzívebb, a többi csak nyomkodás, böngészés)
- több mint 3 órát telefonáltam -
b0bcat
addikt
válasz
tibcsi0407 #122695 üzenetére
Az Mlais MX Base állítólagosan 4300-as akkuja is inkább 3600 mAh körüli kapacitású valójában, de kit érdekel, ha azzal is elketyeg 10 napig?
-
b0bcat
addikt
válasz
tibcsi0407 #122693 üzenetére
A Doogee/Homtom 3000-es akku közismerten 2500-as kapacitású valójában.
A Doogee X6-nál nekem is ez volt a tapasztalatom (amire méréssel jutottam).
-
-
b0bcat
addikt
válasz
PainKiller13 #122359 üzenetére
És a biztosítás mennyibe kerül? Nem látom hirtelen az oldalon...
-
b0bcat
addikt
válasz
eszementális #122197 üzenetére
Mi baja a H1-nek? Nem lehet nagyon idős ez a készüléked.
-
b0bcat
addikt
További Bluboo Picasso tapasztalatok:
- erős GPS (10 mp alatt 9/9 műhold a házból kilépve)
- gyenge a fényerő beállítás automatán, cserébe 50%-os fényerő is elég erős napfényben
- két OTA frissítés volt már
- van noti led (piros)
- jónak tűnik a töltője (a W910-et a gagyi kínai töltők nem tudják tölteni), de gyengus (700 mA)
negatívumok:
- a hátlap minimálisan "mozog" egy részen
- a rezgő gomb-visszajelzés hol működik, hol nemLőttem képeket is, de azokat még fel kell töltenem valahova...
-
b0bcat
addikt
válasz
nyisziati #121807 üzenetére
Ha már meg lettem említve...
A legtöbb telefon nem sok időt tölt nálam - kivéve azokat, amelyek valamelyik családtagomnál landolnak -, így nem olyan sok készülékről van hosszútávú tapasztalatom.
De szívesen ejtek szót ezekről a "régebbiekről" is.
Jelenleg az alábbi kínai készülékekkel rendelkezik a család:
- Lenovo A6000: a nejem használja; a gyári, bloatware-es rendszer botrány, halódik a kevés RAM miatt
- Blackview Breeze: a nagyobbik lányom használja, hibátlan
- Bluboo Xfire: a fiam használja, hibátlan
- Doogee X6: a kisebbik lányom használja, hibátlan
- Bluboo Picasso: édesanyám kapta most hétvégén a születésnapjára; eddig tökéletesen működik
- Cubot S222: a nagynéném használja, nincs panasza rá, csak megrepedt a kijelzője egy esés következtében
- Mlais MX Base: a nagybátyám használja, imádja (THL T6 Pro-t váltott)
- Haier W910: én használom bő 2,5 éve; egyedül a kevés RAM okoz bosszúságot, máskülönben hibátlanul működik+1: egy kedves ismerősöm használ egy tőlem származó Mlais M9-et jó ideje, és a berepedt kijelzőt leszámítva nem volt panasza rá
Van még itthon elfekvőben Huawei Y200, Motorola Defy és Feiteng H7100 is. Az utóbbi eléggé a végét járja már, de a másik kettő jól működik még.
-
b0bcat
addikt
+1
Sokszor nagyon magasak az igények az anyagi kerethez képest.
Talán azt gondolják többen, hogy a kínai telefon az valami olyan csoda dolog, ami ugyanazt tudja, mint a márkás, csak sokkal olcsóbban. Pedig ez így többnyire nem igaz.
Aki kínai készüléket vesz, az mindig valamiféle kompromisszumot köt. (Legalább azt, hogy pusztán egy márkanévért nem fizet többletet.)
Rengetegszer le lett már írva: jó kamerás kínai telefon az alacsonyabb árszegmensben nincs. Sőt, a drágábbak között is ritka. Aki jó képeket szeretne lőni, annak a zsebébe kell nyúlnia. A kamerától eltekintve azonban jó ár-érték arányú ajánlatokat lehet találni a kínai kínálatban.
-
b0bcat
addikt
válasz
beencee #121690 üzenetére
Ma érkezett meg az édesanyámnak vásárolt Bluboo Picasso. Nagyon impozáns szerkezet. Ugyan csak 3G-t tud, de szép a kijelzője (5" HD IPS, 5 pontos érintővel), jó az akku (2 óra folyamatos nyomkodással merült kb. 25%-ot), vékony és kecses a kialakítása (ez ráadásul arany színű), a hardver elfogadható (főként a memória dicséretes), de nekem az egyedi, témázható UI is tetszik benne.
Mindez 25 ezerért.
@Gaborka30: Homtom HT3? Bár nem sokkal olcsóbb, mint ez a Picasso...
-
b0bcat
addikt
válasz
zolipapa66 #121527 üzenetére
Nem értelek. A kamerán kívül semmi borzasztót nem hozott ki a teszt.
60 dollárért ennyit adnak. Van, akinek ez bőven elég.
(Az egyik gyerekem a Blackview Breeze-t használja, a másik a Bluboo Xfire-t, a harmadik pedig most hétvégén kapja meg a Doogee X6-ot. A Minecraft mindegyiken jól fut.
)
Édesanyámnak rendeltem egy ilyet, és biztos vagyok benne, hogy lényegesen jobb lesz, mint a most használt 4-es ájfónja, ami egy katasztrófa.
-
b0bcat
addikt
válasz
zolipapa66 #121520 üzenetére
"BluBoo Picasso is a good looking handset loaded with decent hardware, unfortunately with a bad camera. Still not a bad option for $59.99 but this is with 3G support."
Én nem látom, hol írja ez a teszt, hogy nem ajánlott vétel ez a modell.
-
b0bcat
addikt
Én meg azt mesélném el nektek, mekkora csalódás volt az utóbbi napokban a Huawei Honor 7 és a P8. Igaz, nem sok időm volt barátkozni velük, de egyiknél sem tartom elfogadhatónak, amit tapasztaltam: már a menü görgetésénél, de különösen a futó alkalmazások listájának megjelenítésekor mindkettő csúnyán akadozott...
-
b0bcat
addikt
válasz
gagyilovag #121280 üzenetére
efox = coolicool = antelife
-
b0bcat
addikt
válasz
gipsztigris #121228 üzenetére
Annál azért többe kerül. Most kötött az egyik ismerősöm 40 ezres biztosítást a 230 ezres ájfónra, okulva abból, hogy az előző a vécében landolt...
-
b0bcat
addikt
válasz
viktorhu #121157 üzenetére
Kb. 30 centiről 4,5-5 colon már nem tudod megállapítani, hogy HD vagy FHD felbontást látsz. Ez az FHD-QHD-stb. őrület mesterségesen van generálva, miközben gyakorlati haszna lényegében nincs. (Ha közelről nézed, a ferde vonalak ugyanolyan "szőrösek" HD, FHD és QHD felbontás alatt.) Kétségtelenül szebb a nagyobb felbontás, de cserébe erősebb és éhesebb hardver kell mögé. Tehát gyakorlati haszna kevesebb van, mint vizuális értéke. SzVSz.
-
b0bcat
addikt
válasz
Atomcsirke #121138 üzenetére
Még mindig nem látok összefüggést a felbontás és a fejfájás között. A kijelző méretével összefüggésben már inkább.
-
b0bcat
addikt
válasz
Atomcsirke #121134 üzenetére
"...lehet, hogy fél nap után már jobban fárasztaná a szemem, mint egy FHD-s..."
-
b0bcat
addikt
Végre valami jó hír.
-
b0bcat
addikt
válasz
Milestone2 #121046 üzenetére
Azért a Lenovo A6000-et komolyan kell nyúzni ahhoz, hogy félnaponta tölteni kelljen...
-
b0bcat
addikt
-
b0bcat
addikt
válasz
gagyilovag #120999 üzenetére
Én a Zopo-t venném, egyrészt mert az egy "klasszikus" márka, másrészt pedig mert a Hero 1 már járt nálam, és nagyon tetszett.
-
-
b0bcat
addikt
válasz
tibcsi0407 #120909 üzenetére
Ugyanez nekem is a benyomásom...
-
b0bcat
addikt
Csak márkás telefont vásároljatok, nehogy így járjatok!
-
b0bcat
addikt
válasz
Atomcsirke #120881 üzenetére
Hosszú távú tapasztalatok nem voltak vele, mert a nejemnek nem tetszett (a kijelzőn elhelyezett Android gombok miatt
), úgyhogy azonnal az eladás mellett döntöttünk, és ezért egy rövid nyomkodást leszámítva a dobozában töltötte az időt. Ameddig viszont nyomkodtam, nagyon tetszett.
Nagyon minőséginek érződött kívülről, a rendszer pedig gyors és tökéletesen gördülékeny volt.
De hogy a lowest budget kategóriáról is szó essen: érkezett ma hozzám Homtom HT3. Eddig nagyon szimpatikus. Kicsit vaskos a ház, de nagyon egyben van, a nagyobbik lányomat pedig kilóra megvette a 3D-s, csilivili élő háttérkép.
Ennyi pénzért az eddig látottak alapján szuper ajánlat.
-
b0bcat
addikt
válasz
Cyborg #120830 üzenetére
A Zopo sokkal minőségibb cucc, mint a Doogee, az szerintem vitán felül áll.
@peestike: Nekünk is volt ZP700-asunk. Kb. egy év után azért kellett eladni, mert a nejem ráült a kijelzőjére, ami ettől foltos lett. Amúgy kifogástalan volt. Hibásan, alkatrésznek adtam el egy olyan embernek, aki kijelzőcserékkel foglalkozik, és ő azt mondta, hogy onnan lehet tudni, hogy a Zopo jó cucc, hogy egyrészt van hozzá alkatrész, másrészt javítható, ami más nagy márkákról - a THL-t említette - nem mindig mondható el.
-
b0bcat
addikt
Na, megtörtént az első teljes feltöltése a Cubot Note S-nek.
5 óra 28 perc alatt 4011 egység ment bele, úgyhogy a 4 Ah-s adat (egészen pontosan 4150 mAh hivatalosan) nem is annyira túlzó, bár ilyesmire nem is számítottam (mármint arra, hogy Cubot-ék kamuznának ebben a tekintetben).
Ennél is érdekesebb azonban, hogy a merítés micsoda kínszenvedés volt.
"Cél-bio-hardver" (gondolok itt a gyerekeimre, akik addigra már aludni mentek) hiányában ugyanis egy Fast Discharge nevű app-ra bíztam a merítést, amely magas órajelű procihasználattal és max. fényerővel igyekezett kipréselni a töltést az akkuból, de ez több mint másfél óra kemény munkájába került 16%-ról a készülék kikapcsolásáig.
Most pedig egyszerűen használni fogom a telefont, és megnézem, hogy az én normál használatom mellett mennyit bír, folyamatos ébrenlétet mutató akku grafikon ide vagy oda.
U.i.: Tegnap sikerült root-olni a készüléket. (Azt reméltem, hogy a Wakelock Detector többet fog mutatni így, de csalatkoznom kellett - a PC-s, root-ot nem igénylő változat ugyanennyit tudott.
) Ahhoz képest, hogy totál láma vagyok az ilyesmihez, a Kingroot - és egy tutorial videó - segítségével pár perc alatt sikerült a művelet.
-
b0bcat
addikt
válasz
ans1980 #120682 üzenetére
Köszönöm a válaszodat! Ami azt illeti, nálam az "indokolatlan mértékű" fogyasztás 5% volt egy éjszaka alatt.
Szóval annyira nem szörnyű a helyzet.
Most próbálom lemeríteni nullára (nem könnyű, mert 20 perc TeCső csak 2%-ot merít rajta
), aztán feltöltöm csurig - közben mérve a célhardverrel, hogy valójában mennyi töltést vesz fel az akku -, és megnézem, hogy normál használat mellett mennyit bír. Függetlenül attól, hogy mit mutat a grafikon.
-
-
b0bcat
addikt
A factory reset sem segített.
Elvégeztem a visszaállítást, majd első app-ként a Gsam Battery Monitort tettem fel. Az eredmény: ugyanúgy folyamatos ébrenlétet mutat.
Létezhet, hogy maga ez az app tartja ébren a készüléket?!
Amúgy az akku nem bírja annyira rosszul. Bő 2,5 óra nyomkodás alatt merült kb. 90%-ról 68%-ra. Ez nem is hangzik rosszul, csak sajnos egy délután alatt merült 100-ról 90% körülre, javarészt idle állapotban. Ezt sokallom, az üresjárati fogyasztását.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Trollok komolyan
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- BestBuy ruhás topik
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged