-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kretenallat #35008 üzenetére
a g4 kisebb mint a g3, szoval nem is olyan nagy tepsi!
-
-
-
válasz
BullZeye #34954 üzenetére
Belülről a Zopo 950/950+ ugyanaz, annak a CWM-e akkor ezek szerint jó hozzá? (még nem kerestem ahhoz, csak hogy van e alapja a dolognak)
Nem feltétlenül, lehet más a kernel benne. Nem érdemes megpróbálni. (Illetve, ha bátor vagy akkor, ok, legfeljebb fehér vagy fekete kép fogad CWM helyett)
-
válasz
instantwater #34924 üzenetére
Erről csak magad tudsz meggyőződni, de sejtésem szerint igen. (Főleg, ha nem mod rommal érkezik)
-
válasz
Killerlaca #34901 üzenetére
Legtöbb mtk-s telefonnál a hangerő fel+power gomb egyidejű hosszan tartó megnyomása eredményezi.
-
válasz
Killerlaca #34894 üzenetére
Kínaszoft eltávolító mtk6589-hez
Ez CWM-ből telepíthető szkript. (fizikai sd kártyáról)
Mielőtt sim kártyát tennél bele érdemes lefuttatni. -
válasz
iMaverick #34824 üzenetére
Bizony sokan nem tudják, hogy a szolgáltatók készülékein kívül is vannak jó, és olcsó telefonok.
Ez persze 3 év alatt fejlődött fel jobban, előtte azért a kínai androidos két kártyás telefonok jó része minőségileg jelentősen alulmaradt, aztán elindultak felfelé. Egészen jól.
Nagyokat szoktak nézni néhányan a v970-esre, meg a v889m-re. Nem beszélve a Lenovo A820-ról.
Amíg a szolgáltatók diktálnak idehaza (és feltételezem , hogy más országokban is ez lehet), addig a többség oda megy vásárolni, mert olcsó a készülék (és 2 év alatt kifizetnek 2 új telefon árát, beépítve a havidíjba) -
válasz
iMaverick #34818 üzenetére
Neked is és Zsolt_72-nek is nagy +1.
Ezek az 5 éves tervek, hogy évenként 0,1"-lal növeljük a "teljesítményünket" képernyőméretben, minden évben kiadunk egy 0,5Mpx-szel nagyobb számú fotóapparátot... és ebből 2323432453$ plussz jövedelem lesz évente.
Röhej, és nekem még undorítónak is tűnik. Persze nem hármunk miatt fognak ezen változtatni... -
A linkelt programot letöltöttem.
Melyiket? Többet is linkeltem.Ez a program is felcseréli a két particiót, vagy ezzel más a végeredmény?
Az előző válasz függvénye.A lalszi leírására utaló link nem működik.
Ezek szerint átköltözött ideEzt a programot CWM-ből kell telepíteni?
Első választól függ.Az MTKDroidtools-al ugyan úgy teljes mentést csinálok, mint CWM-ből, vagy így tudom menteni külön az EBR1 fájt? (szóval kicsit homályos, bocs)
Nem, az mtkdroidtools teljesebb mentést csinál, majd' az egész hóbelevancot lementi - köztük az EBR1 fájlt is.Ha átparticionálok és aztán teszek fel másik romot, akkor a particiós kiosztás megmarad, vagy újra meg kell csinálnom. Tehát a particionálás független a romtól?
Igen, az átparticionálás megmarad, mert a romok többsége (99%-a) nem tartalmaz ilyen jellegű infót.
Éppen ezért új rom felrakása után le kell tiltani a belső SD kártyát, mivel nem fogja tudni a rom, hogy az átparticionálás megvolt.
Az átparticionálás után a belső SD ugyanis gyakorlatilag megszűnik. -
Menteni több módon is lehet.
- MTKDroidtools-szal (root kell hozzá), de nem feltétlenül kell követned a leírást, mert az újabb verzió már több mindent felismer. (2.4.6)
- Flashtool-lal
- dd-vel (ez parancssoros, számolgatni kell hozzá)Ami pedig az átparticionálást illeti, van rá program is, nem csak flash, ez eléggé egyszerű.
Az első a mentés. Mentés.
CWM és egy ,ásik mentés. -
-
válasz
Rover418 #34461 üzenetére
Fordításhoz:
Hungobungo blogbejegyzéseszerk: hun_gery megelőzött
-
-
Caterpillar CAT B15 strapafon
Ma volt szerencsém látni, dobálni egy B25-öst belőle, de az nem androidos.
-
válasz
CoolBoy323 #34092 üzenetére
ez kisebb kép, de a lényeg u.a
Na de a másik legalább tartalmazta a how-to-t! -
válasz
hungobungo #33787 üzenetére
Dehát a mondat mindenképpen hülyeség
Na ez így ebben a formában jól leírja a lényegét. -
válasz
bigrock #33656 üzenetére
Amúgy szükséges a root az alapvető rendszermentésekhez.
Ez nem teljesen helytálló kijelentés.
Ugyanis, ha MTK platformról beszélünk (mostanában leginkább erről), akkor pl. CWM-ből menthető a rendszer, ha root-olt, ha nem.
A másik pedig a flashtool readback opciója, ami szontén nem igényli a root jogokat.
Ha valaki dd-vel vagy MTKDroidtolls-szal szeretne menteni, akkor valóban igaz, szükséges a root jog. -
-
válasz
Vjankovics82 #33281 üzenetére
Szia!
Azt nem mondom, hogy ne vedd meg. Én csak javasolni tudok.
A választás összes öröme és felelőssége a tiéd.2 magos esetén a ZTE V970 lehet egy jó opció, de annak is 1,6Ah-s az akkuja.
-
válasz
Vjankovics82 #33259 üzenetére
Én biztos nem venném meg.
Nagyobb a fogyaztása az MTK 6589-nél, jóval gyengébb gpu (Adreno203) és relatíve kicsi akku. Már a két éves Xperia Neo-ban is Adreno205 mocorgott.Mint azt már sokszor elmondtuk, a készülék vásárlásakor ne csak az árcédula lebegjen a szemed előtt, hanem a termék mögött lévő háttér: módosított ROM-ok, közösség, netán helyi fórumtéma, vagy xda-s téma.
-
válasz
Vjankovics82 #33254 üzenetére
Mivel az apktools-ra épül, ezért nem gondolom, hogy platformfüggő lenne.
Ráadásul egyesével lehet kibontani fájlokat, innentől kezdve pedig az út nyitva.Egyébként Keeperv85 írása a magyarításra.
Szerk.: Az pedig, hogy mennyire magyarítja, az nem a keretprogram "felelőssége", hanem az alkalmazott fordítási referenciájé, adott esetben a tiéd (ha te fordítod)
-
válasz
Vjankovics82 #33249 üzenetére
-
válasz
instantwater #33210 üzenetére
Lassan összejöhetnénk szakmai sörözésre
-
válasz
cactusjack #33086 üzenetére
képernyővédő... [link]
-
Leírás:
ROM mentése MTK657x/89 platformon, root nélkül, SP Flashtool program segítségével.szerk: természetesen észrevételeket is várok.
-
-
Újab IP67-es telefon a Lenovo-tól: S750
Még drága, de... -
válasz
Terentius #32786 üzenetére
CWM-ből, kínaszoft eltávolítóval.
-
válasz
w.miki #32673 üzenetére
hadd kérdezzem meg, lehet rendelni jó tableteket is?
Tablet topik -
válasz
instantwater #32515 üzenetére
Beállítások --> helymeghatározás (vagy helyhozzáférés) --> gps bekapcsolási csúszka mellett a szövegre katt.
Angolul val'szeg ott lesz, ahol írtad -
válasz
fecg21 #32469 üzenetére
Hű de rég voltál itt!
Azóta a kínai telefonok minősége is kiugróan javult, hát még a magok száma!
Sztem 2 magos telefonok közül a ZTE V970 egy igen jó választás. Akku gyenge (azért 1 napot elmegy), minden másban elégedett vagyok vele, így 9 hónap után is. Van topikja is. Ám ez az egyik legkisebb 4,3"-os.
Viszont nem sokkal drágábbak belépő szintű 4 magosok (~160$-ért már elérhető néhány), de ezeknél a 4,5" a mininum (legnagyobb sajnálatomra).
-
Ezt a topikot kasználta már valaki képfeltöltésre?
[Fotók, videók mobillal (telefontípust írjatok!) - képfeltöltő-oldal linkek a #0-ban] -
válasz
instantwater #32314 üzenetére
25k-ért már van
Lenovo A789
Lenovo A660
Jiayu G2
ZTE V970 -
válasz
instantwater #32308 üzenetére
JY G1, de mintha már lett volna róla szó régebben.
Hát ezt találtam még neked.Vagy még pandás cucc.
-
válasz
instantwater #32300 üzenetére
4" dual sim - olyan 100$ körül lehet venni tényleg normálisat, de az már 25k.
Lehet, hogy a harveraprón is érdemes megpróbálni, hátha.
-
válasz
r3dwo0d #32107 üzenetére
- Ha nem kell az a 240MB hely, akkor érdemes "letiltani", és a fizikai SD-t megadni, mind elsődleges tárhely.
vagy (/system/etc/vold.fstab fájl)
- Megcseréled a két tárhely elnevezését (/system/etc/vold.fstab fájl)
vagy
- A beállítások --> tárhely --> alapértelmezett íráslemez beállítása
vagy
- Mint említetted, 3. szoftver használata (lgcamera, cameramx) -
válasz
janakbacsi #32104 üzenetére
Igen, mindenképpen.
-
válasz
janakbacsi #32100 üzenetére
Először flashtool-lal tedd fel az átparticionáláshoz szükséges fájlokat.
Utána factory reset (ez formázza az új /data partíciót).
Eztán mehet rá fel az a rom, amit szeretnél --> Bruno rom-ja Aromainstaller-rel megáldott, és szokása, hogy az ő átparticionálási módszerével történt átparticionálást az Aromainstaller észreveszi és a szükséges módosításokat elvégzi. Így neked sok mindent nem kell már tenni, legfeljebb CWM mentésedből a /data részt visszarakni. -
válasz
janakbacsi #32096 üzenetére
Először, hogy ellenőrizd, lépj be csak simán recovery-be, és ha ott látja az sd kártyát (pl. válaszd az install zip from sd card --> choose zip from sd card menüpontot; ha ekkor tudod tallózni a az sd kártyádat, akkor a csatolási pontok nem működnek jól a ROM-ban.)
Minek akarnád visszarakni a gyári rom-ot? -
válasz
janakbacsi #32094 üzenetére
Sajnos nem jöttem még erre rá. Ha az eredeti vold.fstab-ot visszarakod, akkor talán... (szerk.: de ebben az esetben lesz egy kis 14MB-os belső sd, és külsőnek érzékeli a fizikai SD-t)
Ezért én mindig úgy kezdem, hogy átparticionálás, utána pedig a rom felrakása.
Pedig teljesen logikátlan, hogy utólag nem megy, de pl. ZTE V970, V889M és Lenovo A820 esetén is ezt tapasztaltem. -
válasz
janakbacsi #32085 üzenetére
Ha utólag átparticionálásra került a belső tárhely (a /data megnövelése érdekében), akkor (is) előfordulhat ilyen.
-
válasz
SlayerPrince #31941 üzenetére
Itt gyönyörűen leírja peter76bp.
Természetesen a fájlok, amiket ott linkelt a kolléga, azok neked nem lesznek jók.
Neked szükséged lesz:
- flashtool-ra, amit peter76bp leírásából letölthetsz
- scatter file-ra, amit MTKDroidtools-szal készíthetsz
- a recovery fájlra, amit linkeltem (nem a zip-re, hanem az img-re -
válasz
SlayerPrince #31823 üzenetére
Akkor gyári, 3e recovery-d van.
Ha más ROM-ot akarsz feltenni akkor vagy flashtool-os verziót tudsz feltenni, vagy lecseréled a gyári recovery-t CWM-re, és onnan már lehet zip-es egyéni ROM-okat feltenni.szerk: az Etotalk-os rom-ban szokott lenni még pár alkalmazás ami meg blokkol mindenféle dolgot.
iOcean X7 CWM recovery: [link]
Tyúklábas recovery-ből telepíthető CWM frissítő zip -
válasz
SlayerPrince #31774 üzenetére
Az a menüpont a hivatalos frissítésre szolgál. (biztos, hogy CWM?)
Van olyan, hogy install zip from SD card? -
válasz
Cyborg #31677 üzenetére
Nem szintetikus teszt:
ZTE V970 (1600mAh) vs. Lenovo A820 (2Ah)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest