- VoLTE/VoWiFi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Mobilhasználat külföldön
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Pumika1975 #19996 üzenetére
Köszönöm, de egyik sem kétkártyás
Bár nem emeltem ki külön, hogy kétkártyás kell, de a topic címe alapján nem gondoltam, hogy szükséges ezt jelezni - szóval olyan kellene
-
Teszteltem magam az elmúlt napokban és végérvényesen arra jutottam, hogy csak olyan készüléket fogok venni, amin a vissza nyíl a bal oldalon van. Jelenleg ez Umi és Neo készülékeken van így. Tudtok még olyan telefonról, amelyeken ez a kiosztás várható négy magos készülékek esetén?
Még egy infó:
Antelife oldalán most az MTK6589 kóddal -2% van (gondolom "nyitási" kedvezmény) -
válasz
banderasz77 #19959 üzenetére
Alapvetően háromról (OEM gyártó esetén ötről) lehet valamennyire nyilatkozni: Az Umi X1s-ről és a Zopo-tól a 910 valamint 950+ ról, (valamint ezek OEM áltozatairól, a H7500+-ról és az A9600-ról), mert ezek a készülékek olyanok, mint az elődeik, csak a proci ki lett cserélve kétmagosról négymagosra. De még így sem kapsz biztos infókat, csak meg lehet jósolni, hogy ugyanolyan jók, mint fiatalabb testvéreik - kicsi a kockázat.
Ha nagyon sürgős, akkor rendelj be valamit, ha nem olyan életbevágó, akkor várj egy hónapot. Ennyi.
De ha rendelsz ,akkor várjuk az infókat...
-
Csakhogy nem vállalnak rá semmiféle garanciát, csak megrendelik helyetted. De ha pl fennakad a vámon, akkor neked kell kifizetni az ÁFA-t.
sasa311 #19932
Nekem még nem fagyott sem a Neo, sem a Zopo, pedig nem kapcsolom ki őket. A ZTE v970-re emlékszem, hogy egyszer lefagyott másfél hónap alatt.
-
A Newsmy NM890 már egy ideje elérhető több helyen is, szemezgetek is vele már vagy egy hete, de még nem találtam róla részletes tesztet, csak bemutató videót és rövidebb leírásokat. Valaki esetleg jutott "közelebb" ehhez a készülékhez?
-
válasz
Pumika1975 #19888 üzenetére
A 02-t szinte semennyire. Van jó fóruma, onnan tudtam feltölteni rá új ROM-ot is, de gyártói oldalról semmit nem találtam (és mások sem). Remélem mindez változik a 03-mal.
A Zopo ennek épp az ellenkezője. Nagyon sokáig van támogatás a készülékeikre és nem csak olyan módon, hogy kijön egy új OS, hanem az apróságokban is segítenek, folyamatosan reszelgetik a készüléket. A gyártó oldalán mindig megtalálod nem csak az alapokat, de olyan leírásokat is, hogy pl hogyan partícionáld át a belső memóriát meg hasonlók. Ha elakadsz ,akkor pedig segítenek. Érthető, hogy drágábbak a készülékeik, de más nem nyújt ilyet (meizu-t és Xiaomi-t leszámítva).
A teljesség igénye nélkül: ha nem vagy tapasztalt a buherálásban, vagy nem akarsz vele sokat vacakolni, akkor mindenképp Zopo, ZTE, Huawei. Ha van valamennyi kapacitásod ilyenekre, akkor THL, Jiayu, Umi nagyon jó készülékeket ad, ha pedig kész vagy bögyörészni velük, akkor bármely készülék jó.
-
válasz
Terentius #19882 üzenetére
Jól látod, csak sima jégkrémszendvics a készülék szoftvere.
Mit is mondjak róla...
A szokásos dolgokat nem részletezem, csak megemlítem: gyors, jó, mint minden ilyen hardverrel szerelt készülék. Sok más telefonhoz tudom hasonlítani, ami volt már a kezemben... Alapvetően nem rosszabb, mint egy ZP900, G3, W5 egy dolgot kivéve, ami a kijelző. Önmagában egyáltalán nem rossz a kijelzője (kb mint egy HTC Sensation), oldalról szinte 180 fokos a betekintési szög, alulról is jó, felülről egyedül nem olyan jó - de ez nem azt jelenti, hogy rossz, csupán csak itt előjön, hogy nem IPS. Még nem volt olyan helyzet, hogy ez bármikor problémát jelentsen vagy hogy emiatt kelljen másképp tartanom a telefont, de gondoltam, megemlítem. TFT kijelzők közül az egyik legjobb, amivel találkoztam.
A vakuja nagyon erős lámpaként is, viszont zabálja az akksit, ha azzal világítok - valamit valamiért.
A kamera jó képeket generál, megfelelő vonalélességgel, kontrasztos is, de a színek nagyon fakók - ami szoftveresen utólag jól javítható - HTC-ket hozza, de a korábbi N8-amtól nagyon távol van (mint mindegyik másik is).Talán az a legbeszédesebb, hogy bár havonta lecserélem a telefonjaimat, ez a készülék még mindig megvan és nem adtam el. Nem kimagasló semmi specifikációban, de ár/érték arányban nagyon jó volt, mikor vettem. Érdekes, hogy az elmúlt hónapokban az ára semmit nem csökkent, sőt, néhány helyen még nőtt is (pedig már jön a 03-as, minideal-en hamarosan megjelenik.)
-
válasz
#40993792 #19840 üzenetére
Nekem két tényező volt eléggé meggyőző e téren:
1. a Zopo ZP900-as akkuja mindhárom dimenzióban nagyobb vagy egyenlő, mint a G3-as akkuja, mégis csak 2300-as, tehát vagy sikerült a kis kínai cégnek egy sokkal jobb (min 30%-kal) sűrűséggel bíró akkut kifejlesztenie, vagy valótlan adatot írtak rá.
2. Legalább odafigyeltek volna, hogy ne pontatlan adatot mókoljanak rá, mivel jelenleg ezt látod az akkun: 2750mAh 3,7V 9,99Wh, de a 9,99Wh és a 3,7V alapján csak 2700mAh-s lenne az akku, vagy ha a másik adat téves, akkor pedig 10,175Wh-s.
Ez persze nem jelenti azt, hogy nem jó az akkuja, ne értsd félre. Úgy 2000-2100mAh körül lehet, ami jó üzemidőt ad a készüléknek. Egyébként is, nekem nagyon szimpatikus kis telefon volt a G3, azzal pedig tisztában vagyok, hogy nem kell mindent feltétlenül elhinni a termékek esetén.
MOD
A tiprást azért írtam, mert mint minden téren, vannak, akik objektíven tekintenek egy-egy termékre, de vannak, akik miután megvettek valamit, azt tűzzel-vassal védik. Remélem, itt nem lesz ilyen, de sok esetben elkerülhetetlen. -
válasz
Sanyesz. #19718 üzenetére
Néhány dolgot azért te is vegyél figyelembe. Például azt,hogy a Zopo 810 az első készülék, ami már valóba nelérhető. A Zopo kínai boltjából rendelve már most küldik, március 12-től pedig az olasz központból is elérhető, tehát mire a G4 - várhatóan - megjelenik, addigra a 810 már a kezedben lehet.
Írtad, hogy a G4 olcsóbb, mert az csak 245-250USD. Nos, ha márc 15-tel rendeled meg, akkor a 810-est is megveheted 245-ért sima postával ugyancsak 245USD-ért pl Pandáéktól. A Zopo online boltja az, aki mindig DHL-lel postáz, ezért tűnik annyival drágábbnak. De ha összehasonlítunk, akkor ugyanazzal a postázással hasonlítsuk ösze az árakat... Elhiszem, hogy te tudsz várni, de akkor a 810-esre is lehet várni.
Egyébként az mindenképp így van, hogy a Zopo készülékei rendre drágábbak, de nagyon ég és föld a Zopo háttértámogatása és a többi kínai készüléké. Persze, értem én, hogy van olyan közösség, aki fejleszt a többi készülékre, pl V970 vagy G3, de azért nem ugyanaz, mint amikor valódi, rendszeres frissítést kapsz a "gyártótól" - mert persze ők is bérgyártatnak, vagy ha kell valami, csak jelzed feléjük és segítenek. Nekem ez nagyon nagy piros pont a Zopo-nál (még ha el is adtam 900-ast).
Viszont a G4 erősebb RAM-ROM párossal jön mindenképp, amivel jó irányba viszik el a készüléküket, mivel ezzel kiemelkedik a mezőnyből, ez nagyon okos húzás volt, a számfetisiszták és játékosok között ezzel mindenképp arat (engem is nagyon vonzanak az erős hardverek, így várom a G4 és X2 megjelenését és a visszajelzéseket).
Jelenleg úgy látom, hogy a G4 a 2GB/32GB-tal emelkedik ki a mezőnyből, a Zopo a nagyon jó háttértámogatással és igazán átfogó készülékkínálattal, míg az Umi X2 nem csak a 2GB/32GB-tal, hanem a FullHD kijelzővel is, bár feltételezem, hogy a 260USD-s ár külföldieknek kezdetben inkább 350USD lesz. Ezekhez kapcsolódik majd a ZTE a V987-tel, ami pedig az ismertségével fog hódítani.
Ami miatt leírtam ezt az egészet az az, hogy kezd már lassan afelé mozdulni a fórum, hogy szinte csak a G4 létezik majd opcióként, mindenki csak arról beszél, miközben sok egyéb ütős alternatíva van érkezőben. Aki akar, vegyen nyugodtan G4-et, csak ne legyen ezzel is az, mint a G3-mal, hogy mindenkit arra akart rábeszélni a csoport pusztán azért, mert az itt maradók nagy része G3-mal rendelkezik, a többiek inkább csak olvasgatnak itt, de saját fórumaikban írogatnak. Ne menjünk ennyire el egy irányban. Nem vitát akarok kirobbantani, mivel mindenkinek más az igénye a négymagosok között (ütős hardver: G4, X2; ismert név: V987; jó háttértámogatás: zp810, zp910, zp950+), hanem kompenzálni a jó készülékek között.
-
válasz
Sanyesz. #19715 üzenetére
Igen, de ha úgy nézed, DHL-lel együtt 300 USD-ért megkapsz egy 6589-es ZP810-est. Ha lehetne kapni mondjuk az olcsóbb G4-et kb 250-260USD-ért Kínában, +35USD a gyorspostáért, akkor már az is ennyibe kerül és a garancia nem EU-n belül van. A támogatásban pedig és és föld a különbség a Jiayu és a Zopo készülékei között.
-
válasz
sasa311 #19291 üzenetére
Amellett, hogy optikai zoomot meg tudja oldani szoftveresen egész jól, sokkal fontosabb, hogy egy 5MP-es képet úgy készít el, hogy egy pixelt 4 pixelnyi érzékelő felülettel "old meg", ráadásul a szenzor 1/1,2-es, ami ugyan nem egy 4:3-os érzékelő, de messze jobb az átlagos kompaktoknál. Ez a pureview kamera egy 808-asban.
Ha ehhez hasonló lesz (HA az lesz), akkor nagyon várom. Nincs rá garancia, hogy nem csak MO-vadászat az egész, de reménykedni még lehet.
-
válasz
bendi806 #19101 üzenetére
A ZP200+ utódja a ZP600 ugyanazzal a kijelzővel. Jókat mondtak róla.
A Zopo előnye, hogy nagyon jó szoftveres háttér terén, ergo ezzel nemcsak hogy nem lesz problémád, de ha kell valami, a hivatalos oldalon segítenek is sokat.
Sok különbséget egyébként nem látok a ZP200+ és a ZP600 között elsőre. -
Megjöttek végre a Zopo új, négy magos készülékei (ZP810, 910, 950+)
Nekem valahogy még mindig a Zopo az etalon...
MOD
A 810-es azt hiszem, hamarosan megrendelésre kerül. A ZP900-ast kicsit nagynak találom, a 810 pont jó lesz. Ráadásul végre érintőgombos a home, amit jobban szeretek...
Ha valaki akar egy ZP900s / Hero 9300-ast... -
Azért az nagy szerencse, hogy anyaghasználatban nem másolták, így nem csak alul és felül van fémbetét - még ha nagyon jó minőségű is a G3 hátlapja, de azért a HTC One más testű...
Ez nem csökkenti a G3 minőségét, sem a formai zsenialitását - sőt, szerintem egy jó elismerés a cégnek. -
Valahogy most sikerült ráakadnom egy régi Acer dual sim mobilra azoknak, akik olcsón keresnek "vám-rizikómentes" készüléket.
Nem tudom, várható-e ilyesmi méretben 6577-tel utód (Gallant Duo-nál kisebb)... Nem lenne rossz ilyesmi áron. -
válasz
Rich49 #18186 üzenetére
Pandáéktól eddig hat rendelésem jött meg minden gond nélkül
A happy hour az valóban nagy genyaság szokott lenni (azon már vesztem velük össze), de egyébként nem az.Mindenképp várj még a dispute-tal, mert a végén könnyen lehet, hogy te fogsz kellemetlen helyzetbe kerülni...
-
válasz
gipsztigris #18138 üzenetére
A magasságra ugyanaz igaz, remélem ez világos. Azaz ha megnézed a fényképet, ott is egyértelmű, hogy az alsó és felső sáv nem 2cm.
De ha a magasságnál igaz lenne a méret, akkor szélességnél is, ahol még inkább szembetűnő a tévesztés, ezért utaltam a nyilvánvalóbb dologra.
-
válasz
gipsztigris #18131 üzenetére
Az, hogy elméletileg belefér, nem jelenti azt, hogy így is van. Azért az 1,8mm-es szegély a kijelző mentén a készülék szélétől mérve nagyon keskeny lenne, a fényképet megnézve pedig teljességgel egyértelmű, hogy nem az a valós méret.
-
Egyáltalán nem vonom kétségbe a tapasztalatodat, de program-és készülékfagyások nem csak, sőt, elsősorban nem a memória hiányából történnek leginkább. Épp ezért raktam egymás mellé két olyan készüléket, ami a memórián kívül teljesen egyforma volt, mert ez jobban visszatükrözi a különbségeket - illetve azok hiányát. Most is itt van mellettem egy 1GB RAM-mal szeret készülék (Neo N02-M) és egy 512MB-tal szerelt (Hero 9300/Zopo ZP900s), de ezeket nincs úgy értelme egymás mellé tenni, mint a korábban említetteket. Mellesleg a Neo-n néha kifagy a térkép, a másikon nem. A Chrome is hibátlanul megy mindkét készüléken.
Szóval nem a memórián múlik a stabilitás, hanem a jól megírt szoftveren. A legjobb példa erre a Nexus S vagy a custom rom-ok.
-
Egy Zopo ZP900 és Hero 9300/ZP900s volt nálam egymás mellett. A mindennapi használatú programokat vetettem össze (naptár, jegyzet, e-mail, kamera, internet, ebay, stb) és az 512MB-os készülék semmiben sem volt lassabb az 1GB-osnál (ezen kívül mindenben egyforma a két készülék).
Lehet, hogy vannak olyan játékok, ahol számít ez a különbség, de egyébként nem láttam jelen pillanatban előnyét az 1GB RAM-nak a mindennapokban
sasa311, kocka201
vigyázzatok az itt történő eladás reklámozásával. Az itt töltött két és félezer nap alatt nem volt soha gondom a "törvénnyel", de mikor ide felírtam, hogy van egy olyan eladó készülékem, amit valaki itt keresett, csak nem találom az illetőt, szépen ívelt figyelmeztetést kaptam a nyakamba és perceken belül törölték a hsz-t. (Persze tudom, hogy másoké meg simán fennmaradt...) -
G3 tulajok közül azokat kérdezem, akik:
egy nap telefonálnak minimum egy órát, 60-80 e-mailt olvasnak a telefonon, némelyikre válaszolnak is, WiFi, BT, HSDPA szinkronizálás állandóan bekapcsolva, valamint napi kb 1 óra net is megy (játék, zene, film nincs), hogy ilyen jellegű felhasználással meddig bírja a telefon.El kellene döntenem, hogy G3 vagy P770 legyen a következő készülékem és a G3 azért olcsóbb, de ezen kívül minden a P770 felé dönti a mérleget. Szóval várom a tapasztalatokat ilyen felhasználással.
Köszönöm. -
válasz
artiny #16694 üzenetére
Nem írtad, hogy Kínából rendelnél vagy mindenképp EU-n belülről, esetleg csak Magyarországról.
Ha magyar honból rendelsz, akkor egyik sem, hanem helyette Alcatel 997, esetleg a MyAudio Phone series 5, illetve néhány más készülék, vagy itteni Hardverapró.
Ha európa, akkor van több online webshop is szinte mindenféle készülékkel. Ha Kína, akkor uaz, mint EU, de kicsit olcsóbban és a lehetőség, hogy lesz egy "kis" ÁFA.Ha az első kérdést eldöntötted, utána könnyebb segíteni, addig is felejts el azt a Samsungot.
-
"bankszámlaszámot meg az a h.lye aki a sajátját megadja akáhol is"
Mindig is szerettem az oly egyszerű általánosító megmondásokat, amelyek ugyan nagyon bölcsnek indulnak, mégis épp az ellenkezőjükről árulkodnak.
Nem szoktál te ilyeneket tenni, remélem, ez csak valami figyelmetlenség volt.
Kérlek, inkább ne általánosíts!
Nem téged akarlak ezzel lehordani, hanem elejét venni valaminek, ami téves alapokról indul. -
válasz
Terentius #15433 üzenetére
Sőt, még az is lehet, hogy kínai lesz a postás is, aki átadja neked
Ha rendelsz valamit, előtte kérdezz rá a nyelvre és a Play-re az eladónál - ennyi.
A Neo NO2-M készülék esetén volt ilyen, hogy kínai készüléket küldtek Google Play nélkül olcsón vagy nemzetközi rommal play-jel drágán. Aki nem akart vele bajlódni, az vette a drágát, aki fel tudta vállalni a küszködést, az vette olcsóbban. De ez a ritka eset, többnyire minimum angol nyelv van (sőt, még a Neo esetén is volt angol nyelv, csak át kelett állítani, de minden alkalommal, ha valamit csináltál a szoftverrel, a kínai állt vissza, míg az új rom fel nem került).
Sokat rendeltem már sok helyről tabletet és telefont is, de még nem találkoztam olyan készülékkel a droidosok között, amelyiken ne lett volna minimum angol nyelv is a kínai mellett. Pedig tényleg tucatban mérhető a rendelésem, nem egy-egy darabban. -
Nem. Ha az egyik kártyán adatkapcsolat megy és közben van egy bejövő hívás a másikra, akkor a hívás idejére szétkapcsolja a netet, majd a hívás után folytatódik tovább a netkapcsolat.
Mivel a netkapcsolat adatcsomagok elküldésével és fogadásával történik, ezért tud a készülék hívást fogadni -
válasz
pallacko #14489 üzenetére
A H9500-t nem imerem, de a ZP900 itt pihen mellettem már pár hete, az jó kis készülék.
A 3,7 collhoz képest hatalmas lesz a mérete (feleségemnek Nokia 610-ese van), de jó készülék. Viszont a gyári hátlap baromi csúszós nekem.
Ha akarsz bármit tudni, kérdezz csak.Innen is lehet rendelni megbízható EU-boltból, valamint sok más helyről is.
-
válasz
zolszi #14190 üzenetére
Olyan, mint minden másik MTK6577-es procis, 1GB RAM-os készülék.
Gyors, erős.Kicsit bővebben is írok azért róla. Nálam egy ZTE V970 és egy Zopo 900-as közé ékelődött be a készülék. A kijelzője szép, nincsen vele semmi gond. A kamerája kicsit jobb, mint a v970-é, de nem túl színekkel telített, más szóval kissé fakó. A led jóval erősebb, valóban használható pl lámpaként (a v970 e szempontból siralmas). Az akku a szokásos, tehát nálam rendes használattal (sok telefonálás, naptár, jegyzetek, feladatlisták, állandó e-mail frissítés, olvasás, néha válaszolás, alkalmanként kis net) egy nap, estére úgy 30-40% marad. Aki kevesebbet használja, annak simán elmegy két napot. Játéktól pedig biztosan ugyanúgy gyorsan merül, mint minden más készülék.
Nekem nagyon szimpatikus, főleg mert végre nem a tetején van a bekapcsoló gombja. Masszívan össze van rakva, nagyon jó a készülék bevonata így nem csószik és nehezebben karcolódik, valamint a fent leírtak miatt is.
Persze hibái is vannak:
Amikor megérkezik, akkor szinte semmi nincs a készüléken, neked kell rootolni, majd felhúzni egy olyan ROM-ot, amiben legalább Play áruház van. Ha ezen túljutsz, akkor már csak az lehet esetlegesen zavaró, hogy ha gépigényesebb progit használsz huzamosabb ideig, akkor a készülék felső hátsó része kicsit melegebb lesz.Összességében azt tudom mondani hozzá, hogy megéri az árát
-
válasz
szabof1 #13494 üzenetére
Adok neki 3 hetet. Egyik SIM a 4,5-ösben lesz, a másik ebben az 5,3-asban. Ha meg tudom szokni, akkor marad, ha nem, akkor lesz egy eladó itt az oldalon. Majd meglátom.
Mivel bal kezes vagyok, ezért a képernyőzár pl már bosszantó benne a mérete miatt, le is kellett cserélnem -
Valahol olvastam (de nem tudom, hogy melyik fórumban) a leírást arról, miként lehet az alap kb 500MB-os belső tárat és a kb 2GB-os telefon háttértárat összevonni? Vagy van ötletetek arra nézve, hogy hogyan lehetne rákeresni (címszavak)?
Kösz -
válasz
pmikloska #13206 üzenetére
"Ha viszont azt a logikát követem, hogy az A-GPS funkció a GSM és Wi-Fi modullal van működtetve (úh, de csúnyán írtam ezt), akkor ez alapján igen, van benne A-GPS funkció"
Amiről te beszélsz, az nem A-GPS funkció. azt többnyire úgy szokták nevezni, hogy cellainformációkra támaszkodó helymeghatározás. A működése hasonló az A-GPS-hez, de attól még messze nem az. Éppen ezért lenne fontos, hogy ne keverd ezzel a fogalommal az A-GPS-t, mert roppant módon megtévesztő. A-GPS nincs GPS nélkül.
A cellainfók alapján történő helymeghatározás nem egy mai funkció, volt pl a Sony Ericsson w705-ben is, sőt, Google Maps térkép is kapcsolódott hozzá, mégsem nevezték GPS-nek, sem A-GPS-nek. Hozhatnék még sok más készülékpéldát is, de gondolom egyből is megérthető a különbség.Az, hogy a kicsi kínaiak mit írnak rá, messze hidegen hagy engem. nem attól lesz valami a-GPS, hogy ők mit írnak a dobozkájukra. De annak nincs értelme, hogy ennyire félremagyarázzunk valamit.
-
Csak még egy, aztán abbahagyom, remélem, nem kell több:
Szarkazmus ON
Nézzétek a hosszú listát, hogy mennyi telefont árul a T-mobile, amelyekben nincs GPS, hiszen mindenhol A-GPS-t írnak
Szarkazmus OFF (persze A-GPS.t írnak, mert az többre képes, mint a natúr GPS) -
válasz
pmikloska #13103 üzenetére
Jaj, ne csináljátok már, LámaZ, pmikloska
Azért raktam be a linket is, hogy lássátok, hogy az A-GPS nem azt jelenti, amit írtok. A Nokia 5800-ban is van GPS ÉS hozzá asszisztens, meg a ZTEv970-ben is, a Neo NO2-M-ben is (most épp nem tudok többet kipróbálni.
SIM és WiFI nélkül is megtalálja a műholdakat, de jóval tovább tart. (A kocsiban már egy ideje egy régi Nokia 5230-ast használunk. WiFi nincs benne, ahogy SIM kártya sem. Kb 10 perc, mire műholdat talál, mert nem tudja használni az "aszisztens" funkciót.)
Nem értem, hogy lehet az, hogy még a linkelt leírás sem volt elegendő nektek
Kérlek, mondjátok el, miért nincs GPS a ti telefonotokban? Milyen készülék az, mert akkor azokat gyorsan ki kell venni az ajánlottak listájából.MOD
Ahogy a V970-ben is van GPS "aszisztens"-támogatással, úgy van a Galaxy SIII-ban is. -
válasz
hungobungo #12883 üzenetére
Le lehet rá adni már most a rendelést?
Persze az ár előtte érdekelne...
-
Na, elértem arra a pontra, hogy besokalltam. 3 dual SIM-es telefon van nálam Kínából, a negyedik pedig úton van (meg még 4 single sim-es okosteló grátiszban a szekrényben, plusz sok hagyományos készülék)
Most jön a legnehezebb: el kell dönteni, melyik (na jó, melyik kettő) marad nálam (meg legalább egy Single SIM-es is), a többinek mennie kell.
Emberek, ez már függőség - még most is nézegetem, milyenek kaphatók...
Le kell jöjjek a "szerről"MOD
Egy kérdés: hogyan tudok MMS-t küldeni, ha nem akarok hozzá semmi spécit csatolni? Hol váltom át az SMS-t MMS-sé? -
válasz
berigazek #12175 üzenetére
Csatlakozom.
Én az ebay-t is többször a telefonon keresztül fizettem ki.Úgy mondanám, hogy ha nem adsz esélyt egy kártevő megjelenésére (összevissza felraksz mindenféle ellenőrizetlen ROM-ot, tört programot és hasonlókat), akkor csak irányzott támadással tudják elérni a telefonodat (azt pedig amúgy sem tudnád kivédeni sem számítógépen, sem telefonon), de akik ilyet tesznek, ilyenre képesek, azok meg nem a kisember gépét veszik célba.
-
válasz
b0bcat #12162 üzenetére
Ilyenkor azért sokkal bölcsebb megvárni pl a Pandawill válaszát, nem pedig azonnal leírni valakit vagy valamit.
Mintha nem révedhetnének...Ha azt írják vissza, hogy "mit képzelsz, miért tennénk bármit, te elfogadtad ezekkel a feltételekkel, szóval így jártál", akkor persze le lehet írni őket, de az éppen aktuális "ügyeletes lelkes újonc" még nem írta, mi lett a Pandawill válasza.
Mindemellett az is érdekes, hogy miközben szidja őket, közben pedig ajánlja másnak az akciós terméket.Szóval várjuk meg a másik fél válaszát, mielőtt lehúzzuk az eladót.
Ne kövessük el azt a hibát, amit a másik topicban levő fórumtárs elkövetett.
-
válasz
Sir Riccio #12135 üzenetére
Én csak 230-ért látom a Zopo oldalán a 300+-ot
, amire rájön még az 50 dolláros futárköltség.
A hétvégén csak 192 zöldhasú lett volna a Pandáéknál a zp300+ (ha nem költöttem volna el a pénzem, berendeltem volna azt is a ZP900 mellé, valamelyik biztosan megmaradt volna), az valahogy szemnek kedvesebb ár volt. -
válasz
pallacko #11984 üzenetére
Mindenképp az 1GB-os verziót rendeltem, nem is gondolkodtam az 512-esben.
Nézegettem a H9300-ast és 9500-ast is, de azért a Zopomobile mint márka nekem elég meggyőző.
Sokat rágódtam azon, hogy a ZP300+-ot rendeljem, vagy inkább ezt, de végül inkább a teflákot rendeltem. Gondoltam ha annyira nem jön be, akkor is el tudom adni árában és legalább kipróbáltam. -
Nem tudom, van-e valakinek ZP900-asa, de végül megpuhultam és berendeltem egyet. Ha túl nagy lesz a ZTE V970 után (bár még azt sem adtam el), akkor max keresek valami kisebbet (úgyis jön egy a kettő között is).
Azért ha valakinek van ZP900-a, bátorítson, hogy szeretni fogom
-
válasz
Bubcsi56 #11571 üzenetére
Bubcsi, tudnál feltenni valahova 8-10 képet eredeti méretben (lőhetsz párat lótás-futás közben is).
Vennék egy Zopo készüléket, de rájöttem, hogy a kamera fontos lenne (lusta vagyok a digit kamerát hordani magammal, a V970 pedig nem jeleskedik kamerában).Más:
Ha többen rendelünk a Zopo oldaláról együtt, akkor már olcsóbb lesz a postaköltség - 2-3 ember esetén már 5-7k-t spórolhatunk ezen, akkor már megéri olaszból venni Kína helyett... -
válasz
pallacko #11384 üzenetére
Ha erőt veszek magamon, akkor a legutolsó 3 rendelést feltöltöm majd, de már eleve több adatra nem is emlékszem, mint pl mikor rendeltem és mikor érkezett meg. A rendelés időpontját még meg tudnám keresni, az érkezését nem. Ide sem töltögettem fel, hogy hol jár a telefon, magamnak sem írogattam fel.
Nem csak azért nem töltöm fel, mert lusta dög vagyok, hanem mert nem emlékszem a számomra lényegtelen információkra. -
válasz
banderasz77 #10249 üzenetére
Előbb inkább az eladóval beszélj, mintsem hogy azonnal a claim-et indítsd
-
válasz
Ádibádi #10103 üzenetére
Telefonról írva nemigen volt kapacitásom mindent kifejteni, de eléggé biztos vagyok benne, hogy ez a weboldalon feltüntetett ár-készülék-rendelhetőség trió nem lesz még egy ideig valós. Vagy küldenek egy így kinéző készüléket, de nem ez lesz a hardvere, vagy nem ennyi lesz az ára, ha most veszed meg, vagy - ami a legvalószínűbb - idén még nem lesz ez a kezedben. Ezzel hódított a Hootablet is, hogy egy nem igazán elérhető készüléket (G3) elérhetőnek tüntetett fel, amivel sok rendelést ért el, csak nem jött telefon.
Ebből a négymagos készülékből még egyenlőre csak pár darab lehet, de persze el kellett küldeni tesztre egyfelől hogy a hibák előjöjjenek, másfelől pedig jól jön a figyelem fenntartása is (de inkább az előbbi a fontos).
Majd 2013. első felében érdemes ezek után ácsingózni.ÁrPi2 @ 10203:
Valóban hasonló árban van az N1, mint a V970, de valahogy én is inkább a V970-et rendeltem meg. Részint mert amikor rendeltem még nem volt elérhető N1, részint pedig nem akartam várni, mert a ZTE megbízhatóbbnak hat számomra, még ha kicsit kevesebbnek is hat a technikai adatlap alapján.
Persze lehet, csak túl félős vagyok... -
válasz
Doobie #10081 üzenetére
Hootabletről ne rendelj, átverés az oldal.
Ha beírod itt a keresőbe, egyből találsz egy tucat embert, akit átvertek, míg egyet sem, aki megkapta volna a készülékét.Uhh, egyből hányan írtunk
b0bcat:
Bátran kérdezz rá az árusítóra, hogy milyen processzorral van szerelve a készülék.
A MyAudio Series5-tel milyen problémák voltak?
Bár nekem most épp ZTE V970-em van, de sem azzal, sem másmilyen telefonnal nem tapasztaltam még az említett tárcsázáskori lassúságot. Meglátjuk, mások mit írnak vissza e téren... -
+ előlapi kamera
Ez csak személyes preferencia kérdése, de én még nem használtam a telefonon az előlapi kamerát (gondolom azért, mert skype-on is ritkán videótelefonálok, olyankor meg a tabletet használom. Utcán sétálva skype-on csak a hanghívást használom, akkor nem gond, ha véletlen pl átvált 3G-ről EDGE-re).+ gorilla glass
Nem tudom, mennyire lehet hinni a gorilla glass kiírásnak, hogy tényleg az van-e benne. Nekem a kijelző még nem karcolódott ,se ma rajta levő fólián nem látszik semmiféle karc, miközben egy esést követően a kijelző melletti krómcsíkról már lepattant egy pici darab.+ nagyobb aksi a huawei javára
Korábban egy HTC Sensationt használtam a gyári akkujával, illetve egy 2300-as akkuval, ami mindkettővel az én felhasználási módom mellett (állandóan bekapcsolt WiFi, BT, HSDPA, sok net, hívások, sms) épp kibírta egy napig. A ZTE V970-es többnyire 30-40% körül zárja a napot a kezeim között!!Szóval az, hogy mekkora számot írnak az akku hátuljára, még nem jelenti azt, hogy jól bírja, vagy jól optimalizált.
Emellett pedig az MSM8225-ös proci gyengébb is az MTK 6577-nél (ez utóbbi közelebb áll az MSM8260-hoz - azért számít ám az, hogy A5-ös vagy A9-es)
Jó készülék a Huawei, a tabletemet nagyon szerettem tőlük, de ha az előlapi kamera nem létszükség, én inkább a ZTE v970-et venném/vettem.
-
válasz
body007 #9426 üzenetére
Ha most ezt írtad volna:
kínai rendelés 1. hsz infó
Ha mindenki jelezné, h melyik bolttól van pozitív és negatív tapasztalata az is segítene, így pl.:
kínai rendelés 1. hsz infó
+6 pandawill (6 db kütyüt rendeltem onnan, mind szerencsésen megérkezett / nem volt probléma)
+1 mixeshop (1 db teló, no problem)
-1 hootabletakkor egyfelől mikor rákeresünk, hogy mi legyen az első hozzászólásban, akkor megtaláltuk volna, másfelől pedig ott lettek volna a linkek. Inkább így írdd, kérlek, hogy valóban hasznos infó legyen.
-
Kezdjétek el megírni az első hozzászólást a kínai rendelés topichoz, amit úgy gondoltok, hogy benne kell legyen.
Ha erről írtok, akkor "off topic" legyen és így kezdjétek:
kínai rendelés 1. hsz infóEz azért kell, hogy amikor jövő hét elején megcsináljuk a kínai rendelés topicot, akkor ne kelljen vacakolni a megtalálással, hanem elég legyen csak beírni a keresőbe ezt a pár szót, és egyből meglesz az első hozzászólásba szánt infó. Azt már csak egybe kell másolni és lehet nyitni az új topicot neki.
A hosszú hétvégén mindenki végig tudja gondolni, mi legyen benne.
(Ne azt írjátok, hogy legyen benne megbízható boltok listája, hanem az általatok megbízható boltot írjátok le link formájában. Továbbá ne azt írjátok le, hogy legyen benne szó a vámolás menetéről, hanem a vámolás menetét írjátok le)
Ezáltal nem egy embernek kell vele végiggüriznie, de mégis össze lesz szedve. (Ha pedig nem írunk le semmit, akkor annyira mégsem érdekel minket, hogy külön topicja legyen)MOD
Ha tényleg összeszeditek az infókat, akkor egybefésülöm és megnyitom az új topicot - de csak jövő héten, mert addig tele vagyok (lesz egy konferencia hétfő-kedd-szerdán, azon ráérek).
-
válasz
osztraksajt #9207 üzenetére
Nekem még nem volt olyan termék, amit akartam volna venni, de egyik barátomnak sikerült anno egy tabletet így újítania. Akkor ő mázlista volt. Biztos sokan figyelik ilyen áron, ami nagyon jó és okos reklám a cégnek.
-
Hagyjuk most berigazek fórumtársat, megvan a maga problémája, ahogy írta is korábban, ez a telefonos eset már csak a jéghegy csúcsa. Ő sem megbántani akart minket és sajnálja - meg gondolom mi sem azért írtunk neki és mi is sajnáljuk, hogy eszkaláltuk a beszélgetést.
Visszatérünk inkább a telefonokhoz, az mindenkit egyaránt vonz.
Éljen mr Wang!
-
válasz
berigazek #8407 üzenetére
Az eladó valóban mást írt rá, mint amit megbeszéltetek, de csak azért, mert blamás, hogy mégis telefon van a csomagban - ahogy a számlán is - noha Mp4 lejátszó volt írva a csomagra, amiatt ne tolj ki magaddal, hogy soká legyen csak telefonod. A vámtisztek teljesen tisztában vannak azzal, hogy a feliratok nem feltétlenül egyeznek a tartalommal. Sokkal inkább azért vámolják meg a csomagodat, mert épp erre esett a választás, mint azért, mert más volt ráírva, mint amit megbeszéltetek. Kell alkalmanként ezekből is egyet-egyet vámkezelni (amolyan elrettentő példaként) és most a tiedre esett a választás.
Mikor rendeltem a legutóbbi telefont, nem kértem semmiféle gift vagy egyéb feliratot, sem egyedi ármegjelölést, ennek ellenére az eladó mégis ilyeneket írt rá. Amit viszont kértem, hogy írjon rá (hogy az átvevők tudják, hogy mit kezdjenek vele az irodában), azt nem írta rá. Mégsem vámolták le a telefont, átengedték.
Szóval a 13- telefonodat megadóztatják, de inkább örülj annak, hogy 12-t nem kellett "megadózni". Sovány vigasz a mostani anyagi helyzetedben, de még mindig jó arány.#8413
Ez viszont kellemetlen, amikor az ügyintézőnek is tele van az a bizonyos és nem érdekli, csak legyen már túl rajta... -
válasz
banderasz77 #8028 üzenetére
Ezek aztán tudnak vakítani:
Rom:32Gbit+RAM:4Gbit
Mégiscsak jobban hangzik így leírva
A következőnél már azt írják majd, hogy 32768Mbit ROM -
válasz
banderasz77 #7980 üzenetére
Na igen, ez nem csak náluk van így, sajnos bevett módszer sokuknál. Persze nem ők az egyetlenek (elég csak a repjegyekre gondolni)
-
válasz
banderasz77 #7978 üzenetére
Azt kérdezted, melyik a jobb, mert árban ugyanott vannak
-
Aki már birtokol egy ZOPO ZP300+ telefont, az tudna néhány, a telefonnal készült képet feltenni valahova és adni hozzá egy linket? Mivel egy Nokia N8 helyett (is) lenne a készülék szeretnék olyat, ami ha nem is éri utol minőségben, de talán nem fog rosszullét kerülgetni a képekre nézve, ezért érdekelne, mit alkot.
banderasz77: a Zopo leírások alapján (is) jobb, mint az Alca.
-
Lehet, hogy én már extrém vagyok, de nekem a két SIM-es telefon mellett van egy tablet, egy subnotebook (dokkolóval az irodában 22"-oa kijelzővel), amit hordok magammal, valamint egy 17"-os nagy laptop is itthonra.szóval 4,3" / 7" / 12" / 17" / 22" egyaránt, mindez napi használatban.
-
válasz
Mathiax Rex #6748 üzenetére
Én a bankkártyámat rendeltem a paypal-hoz, sok éve vásárolok már ilyen módon és még sohasem történt visszaélés - nem hiszem, hogy egykönnyen lehet.
Azért szeretem ezt jobban, mert így ha beállítom, hogy kártyás vásárlásként fizessek ,akkor középárfolyamon vált, egyébként viszont valuta árfolyamon számolna, ami rosszabb.A postára azt mondom: ne kérj semmi trükközést, légy becsületes. Így is sokszor átengedik a vámosok, mert azt mondják, hogy az ügyintézés költsége magasabb a befolyó összegnél és átengedik VÁM + ÁFA fizetése nélkül. Ugyanakkor mégsem csalsz és nem kell azon aggódnod, hogy vajon most mi lesz, ha mégis be akarják kérni a számlát, miközben pl 20 USD-t írattam rá.
-
válasz
Novicsok #6585 üzenetére
Na igen. Ezért tartok ott, hogy most, mikor rendeltem egy 32gb-os micro sd-t, akkor nem a 8GBP változatot rendeétem meg, hanem a Sandisk ultra-t 18GBP-ért ismert forrásból. Kétszeres ár, de ha egy olcsó behal egy hét után, akkor már jobban jártam, az ultra sebességkülönbségéről nem beszélve
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Windows 10
- Autós topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- ASUS routerek
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- VoLTE/VoWiFi
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged