- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
b0bcat
addikt
válasz
Mr.Csizmás #77792 üzenetére
A 37 ezer jó ár érte.
A készülék is jó. Gyors, stabil, és egész jó az üzemideje (hála az MTK SoC-nak). Ilyen van a nejemnek, aki teljesen elégedett vele.
-
b0bcat
addikt
válasz
Mr.Csizmás #77790 üzenetére
Szerintem ezek mind 40 ezer felett vannak.
A ZP700 például a Mobilamb-nál 43 ezer.
-
b0bcat
addikt
válasz
Secretknight #77782 üzenetére
Ez egy POMP C6 mini leánykori nevén.
Az MT6582 támogatja a Glonass-t?
U.i.: A GPS Test program például külön jelöli a Glonass holdakat.
-
b0bcat
addikt
válasz
Dominó85 #77229 üzenetére
Valami nem stimmel azzal a telefonnal. 10-11 ezer helyett kevesebb mint 8000 pontot mutat az Antutu benne. A RAM is valószínűleg max. fél giga, és a 4000-es akkunak is legfeljebb a fele igaz. Szerintem.
Amúgy az MT6572 mellé alapvetően elég a fél giga RAM tapasztalataim szerint.
-
b0bcat
addikt
válasz
gyuszito #77010 üzenetére
Az a baj, hogy heti szinten esik be ide olyan ember, aki látszólag a minimális fáradságot nem veszi arra, hogy utánanézzen azoknak a kérdéseknek, amiket itt ezredszerre is feltesz (miközben nem csak az összefoglalóban, de sokszor az övét megelőző néhány száz hozzászóláson belül van válasz a kérdésére).
Egy idő után a legbékésebb, legsegítőkészebb kollégáknak is felmegy a pumpa emiatt. Nem beszélve azokról, akik - leginkább talán sértődöttségből - mindezek után még jól ki is kérik maguknak, hogy miért nem segítenek nekik, amikor ez a topik erről szól...
Én mindkét oldalt megértem. A "veteránok" lehetnének kicsit megértőbbek, a lelkes újonc érdeklődők pedig türelmesebbek és érdeklődőbbek az összefoglaló illetve a visszaolvasás tekintetében.
-
-
b0bcat
addikt
válasz
aytukabozs #75979 üzenetére
Ergo ez is egyéni preferencia kérdése.
Van, akinél szempont az egykezes kezelhetőség, míg másoknál nem az.
@Baginze: Jól tudod.
-
b0bcat
addikt
válasz
aytukabozs #75967 üzenetére
Sosem értettem, miért kell egy kézzel kezelni egy telefont.
10-ből 9-szer két kézzel nyomkodom az elsődleges telefonomat, pedig az nem olyan hatalmas a maga 4,5 colos képernyőjével.
Ekkora méretben (5 de még inkább 5,5 col felett) szerintem inkább a készülék kényelmes hordása a kérdés.
-
b0bcat
addikt
válasz
fateless #75914 üzenetére
"A legtöbb bolt azért nem azonnal adja fel a készülékeket, ezt nem árt tudni..."
Igen, ez közismert tény.
Bár az egyetlen Minideal rendelésem másnap útra kelt (tavaly nyáron), és a Geekbuying is 1-3 napon belül postázott a legutóbbi, botrányos, 12 napos teljesítésük előtt.
-
b0bcat
addikt
válasz
sanyee75 #75906 üzenetére
Ha a plusz költségbe az itthoni sarcot is beleérted, akkor arra érdemes készülni (27% áfa és még 1500 Ft cserébe azért, hogy hetekig ülnek rajta
).
Én telefont rendeltem tőlük kétszer is, de mindkettőből több hét elteltével refund lett, mert nem sikerült annyi idő alatt postára adniuk. Azóta sem próbálkoztam náluk. (Mások gond nélkül rendeltek onnan sokszor, de ez engem nem vigasztal.
)
-
b0bcat
addikt
válasz
sanyee75 #75902 üzenetére
Nincs extra költség. De ha onnan rendelsz, készülj fel lelkiekben, hogy csak hetekkel a fizetés után adják postára a csomagodat.
A panda banda az elsők között kezdte el a pofátlan kamuzást a nem létező raktárkészletről, amit mára szinte minden webshop eltanult tőlük.
-
b0bcat
addikt
Ez a Doogee 450 nekem tök új, de jól hangzik 100 dollárért.
-
b0bcat
addikt
válasz
aytukabozs #75317 üzenetére
"A csettintés gyors, a sárkány meg erős, mit várhat többet egy ember egy processzortól?"
Ez bennem is felmerült.
-
b0bcat
addikt
válasz
aytukabozs #75311 üzenetére
Nem kell hinni nekem. Utána lehet nézni. Mondjuk itt.
De simán lehet az is, hogy a gyártó eleve és szándékosan "csettintés sárkány"-nak keresztelte a procijait, nem tudván, hogy ez a szóösszetétel amúgy mást is jelent.
-
b0bcat
addikt
válasz
terra052 #75066 üzenetére
"A hangminőségen először megütődtem..."
A Samsunghoz képest féláron nem várunk Samsung hangminőséget.
Több más tulajdonság mellett a hangminőség is olyan pont a kínai készülékeknél, hogy ritkább az olyan - főleg alacsonyabb árfekvésben -, ami hozza a márkás (itthon kapható) modellek szintjét. Az olcsóbb (<100 USD) készülékek közül eddig a Cubot C11 volt az egyetlen, amivel találkoztam, aminek teljesen rendben volt a hangja, a többi kissé "dobozhangú" volt.
-
b0bcat
addikt
Érdekes... Csak nekem tűnik úgy, hogy ez egy az egyben az Ulefone (Star) U5 külsőre?
-
b0bcat
addikt
Ráadásul a Motorola már a Lenovo-é, ergo kínai az is, nem?
-
b0bcat
addikt
Kezd a topikunk híres lenni. Írnak bele külföldiek és a PW is hirdet már itt.
-
b0bcat
addikt
válasz
aytukabozs #74549 üzenetére
De már úton van...
-
b0bcat
addikt
válasz
wincmd32 #74299 üzenetére
A Star telefonokért (amit linkeltél, az elméletileg az) nem nagyon rajonganak az itteniek. Ennek az is az oka, hogy a Star nem is kimondott márka, hanem mindenféle OEM gyártmányokra rászitázzák.
Nekem személy szerint egy élményem van ezzel a "márkával", a HD9000 modell, ami teljesen jó volt, sőt, felül is múlta a várakozásaimat, miután MT6589-nek vártam, de MT6582 volt benne.
-
b0bcat
addikt
válasz
cappa72 #74225 üzenetére
+1
Az árához képest a Feiteng/HTM jó cuccokat gyárt.
Nekem a HTM M1 kimondottan kellemes meglepetés volt, de a gyengébb TFT kijelzője és a doboz hangja annak is megvolt. 70 dollárért. Nem mellesleg két ismerősömnek is ilyenje van fél éve, és hibátlanul fut mindkét készülék.
-
b0bcat
addikt
válasz
#46372352 #74209 üzenetére
Az kb. 115 dolláros webshop-os ár. Ez azért valamelyest behatárolja a lehetőségeket, bár maga a max. 4,3" is ilyen szempont.
Nekem is amúgy a Jiayu F1 jutott elsőre eszembe, bár az "csak" fél giga RAM-os, ami ugyanakkor tapasztalataim szerint "normál használatra" teljesen elég. De 115 dollárért már kapsz 1 gigát is.
-
b0bcat
addikt
-
b0bcat
addikt
válasz
szunyooo #74143 üzenetére
Nyilván senki nem szeret sarcot fizetni, de egyrészt nem tudunk okosabbat mondani annál, mint hogy készülj úgy, hogy lesz sarc, másrészt pedig erre van külön topic.
-
b0bcat
addikt
válasz
bbkbarbar #73776 üzenetére
Ne vedd sértésnek, de ezt komolyan gondoltad?
A kolléga 80 ezer forintig bezárólag keres valamit, erre te ajánlasz neki egy alig 80 dolláros tablet-telefont az egyik nem feltétlenül legmegbízhatóbb boltból, ráadásul fél giga RAM-mal, ami abszolúte nem a 60-80 ezer forintos kategória jellemzője...
A segítőkészséged természetesen elismerésre méltó.
De ha nincs rálátásod a témára, akkor miért írsz be butaságot? (Több tucatnyi 6 colos készülék van, amit ajánlhattál volna...)
@ggg1: A Concorde 5700 még most is túl van árazva. (70-ről indult...) Hasonló tudású készüléket kb. 2/3 áron lehet most "sarcostul" berendelni, illetve 80 ezerig bezárólag már szinte űrrepülőt (de legalábbis 8 magos tepsit) is kapsz kintről.
Itthoni viszonylatban a Talk 5H gyakorlatilag besztbáj.
-
b0bcat
addikt
válasz
margithid #73416 üzenetére
1) Nem kell kérni a kínait, alapból 10-20 dollárt ír rá.
2) A vámost nem érdekli, mi van odaírva. Utalási bizonylatot kér.
3) Ha valami nem kerek, végső soron a vámos maga is megállapíthat vámértéket.
4) Nem szórakozunk a NAV-val, mert megüthetjük a bokánkat. Aki kintről rendel telefont, tisztában van azzal, hogy azok az idők elmúltak, amikor még sarc nélkül megjött a telefonok többsége. Ma már ritkaságnak számít, ha ilyen történik.De van ennek a témának saját topikja, igaz, ott ilyen kérdéseket egyenesen tilos boncolgatni.
-
b0bcat
addikt
válasz
Graphics #73118 üzenetére
Ezt hívják kompromisszumnak. Ha 5,5 colt akarok igazán márkásban, akkor az legalább 160 dollár (Lenovo A850/+).
De még az iNew8000 is 150 USD. Bár az én szememben az iNew nem nagyobb márka, mint a Cubot (amivel pozitív tapasztalatom volt, tehát nem leszólni akarom az iNew-t). 160 dollár környékén lenne még Cubot S222 is HD kijelzővel.
Engem ez a támogatósdi kevésbé érdekel, mert nem piszkálom a rendszert. Eddig - szerencsére - még semmilyen támogatásra nem volt szükségem.
De persze ez másnak fontos szempont lehet.
-
b0bcat
addikt
A HTM belépőszintű, 4,5-4,7 colos modelljei megfelelő helyről rendelve 20 ezer alatt megállnak, és pont annyit vagy többet tudnak, mint az itthon 30-40 ezerbe kerülő noname telefonok.
Természetesen ettől még igaz, hogy az embernek ne legyenek túlzott igényei, ha nincs pénze rá.
-
b0bcat
addikt
válasz
zolmesz #72552 üzenetére
A Galaxy S fél giga RAM-mal, táccsvizzel és régebbi Android verzióval lassabb, nehézkesebb, mint ezek a mostani MT6572-es csodák fél gigával és gyári 4.2-es Androiddal.
Persze a fél giga RAM a hárdkór júzereknek semmi szín alatt nem elég, de "normál használatra" elegendő tud lenni.
-
b0bcat
addikt
válasz
kiralytom #72460 üzenetére
A te ilyen vásárlásodra (magánszemélyként vásárolsz boltból) nem a 45, hanem a 22 eurós határ vonatkozik. Ennyiért nem találsz okostelefont Kínában. Tehát 99%-os valószínűséggel kell sarcot fizetned, de nem 40%-ot, hanem "csak" 27% áfát plusz 1500 Ft-ot a teljes vásárlási összeg után.
-
b0bcat
addikt
válasz
aytukabozs #72396 üzenetére
"a pofija tetszik"
Valóban szemrevaló.
Több Cubot modellel kapcsolatban így érzek, a C11-et is azért vettem meg anno (pedig még 3G-t sem tudott), és most az S208 is ilyen a szememben.
Aki ilyet szeretne, annak látatlanban csak annyit tudok mondani, hogy mind összeszerelési minőségben, mind akkuidőben, mind hangminőségben maximálisan elégedett voltam az általam próbált, alsó kategóriás Cubot C11-gyel, így ha ilyesmit keresnék mostanság, márka alapján ebben a modellben megbíznék.
-
b0bcat
addikt
válasz
aytukabozs #72390 üzenetére
Nekem pozitív tapasztalatom van a Cubot márkáról és ez a modell sem hangzik rosszul a leírás alapján, de ebben az árfekvésben elvileg már Doogee DG550 is van 8 maggal...
-
-
b0bcat
addikt
válasz
Viktor0610 #72119 üzenetére
A Coolpad nagyobb márka, mint a Zopo, thl, Cubot, Umi, stb. A világ 6 legnagyobb mobilgyártójának egyike.
-
b0bcat
addikt
Megint működik a topik! Hurrá!
-
b0bcat
addikt
válasz
margithid #71761 üzenetére
Szerintem nem igazán fog esni.
Az eleve jó árú modellek ára nem igazán szokott lejjebb menni, legfeljebb különleges akciókban. Mindig mindenki abban reménykedik, hogy esnek az árak, de mindig az történik, hogy megjelennek az új modellek, amelyek le kellene, hogy nyomják az árakat, de hamarabb fogynak el a készletek, minthogy esnének az árak.
Vagy csak én érdeklődtem mindig olyan modellek iránt, amelyek tartották az árukat.
-
b0bcat
addikt
válasz
aytukabozs #71744 üzenetére
Én is aggódtam a kamera miatt, de többen - köztük Hungobungo - mutattak képeket, amik ZP700-zal készültek, és azok meggyőztek arról, hogy a vállalható kategóriába esik a fotós képessége a modellnek.
-
b0bcat
addikt
válasz
svgyula #71742 üzenetére
Az is érdekes, hogy nem "hiányolja" a kártyát. Értsd, nem írja ki, amit minden más eddigi Androidos telefonom emlékeim szerint kiírt, ha nem volt benne SIM, hogy nem találja a kártyát (vagy nincs rendesen behelyezve).
A grafikonon meg frankón azt jelzi ki, mintha állandóan a hálózaton lógna. (0%-ot ír arra, hogy mennyit NEM volt a hálózaton a bekapcsolás ideje alatt.
)
Remélem, ma már beleteszi a nejem a SIM kártyáját (valamelyiket), és akkor okosabb leszek talán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Konteó topic
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Motoros topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Robogó, kismotor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos cigaretta 🔞
- Call of Duty: Black Ops 7
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 128GB Karcmentes Független/2027.01.22.Gar./Akku 100%/p4320
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest