- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Hirdetés
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
válasz
svgyula #138497 üzenetére
Kétlem, hogy ez Play áruházas project lenne. Az egyik telóm topikjában nemrég írták a megfejtést. Sztem ez nem váltható ki egy app telepítésével.
-
Somatom
veterán
válasz
aprokaroka87 #138453 üzenetére
Sztem fölösleges egyéb igényekkel szűkíteni a lehetőségeket. Hány dual SIM -es, vízálló teló van 70 -ig?
-
-
Somatom
veterán
válasz
Beni2360 #138418 üzenetére
Ha fontos az autós üzemmód, akkor egy Z sorozatú Motorola a tuti és hozzá egy Incipio Vehicle Dock Mod.
-
Somatom
veterán
válasz
svgyula #138384 üzenetére
Egy drága teló is elveszhet, vagy megsérülhet és akkor oda a rajta levő adat. Tök mindegy, hogy olcsó, vagy drága a teló, biztonsági mentés mindíg kell. Ami a sebességet illeti, a hardverösszetevők nem változnak a használattól. A belső tárhely csatolójának buszsebessége nem lesz lassabb a használattól. Az átviteli képesség amúgy is lényegtelen statikus tárolásnál. Ha a galéria nem szkennel, vagy szinkronizál ész nélkül, akkor tök mindegy, hogy hány képet tárol vki a telóján.
-
-
Somatom
veterán
-
-
Somatom
veterán
válasz
Graphics #138187 üzenetére
Nem egészen. A külső fizikai méretei valóban kisebbek, de a kijelzője nagyobb (5,5" vs. 5,85"). A gond az hogy a régi 16:9 -es, ez viszont nyújtott kijelzős. Emiatt átlóban hiába nagyobb a készülék, fekvő nézetben mégis alacsonyabb. Én pedig többnyire fekvőben használom a telóimat. Ráadásul ezt szélességgel sem kompenzálja, mert a notch melletti csücskök is beleszámítanak a fizikai képátlóba, de fekvőben azokon semmilyen tartalom sincs. Ugyanolyan, mintha ott is káva lenne, nem kijelző. Tehát, a nagyobb kijelző, tulképp kisebb.
-
Somatom
veterán
Aki kitalálta ezt a nyújtott kijelző képarányt, azt ütném még a mentőben is. Amikor fekvőben megjelenik az Anysoft 5 soros qwertz, alig marad valami a kijelzőből.
-
Somatom
veterán
Köszönöm mindenkinek a segítséget! Egy "édibédikék" Mi A2 Lite -om lett. Tokot nem árultak hozzá, de ajánlottak egy bótot. Ott tényleg volt hozzá olyan, amilyet szerettem volna. Mellesleg megmutattam a srácnak a hajlítható kijelzős Moto Z Playemet. Azt mondta, hogy 8 rugóért símán megmenti nekem. Azt hiszem, egy ideig el leszek látva telókkal.
-
Somatom
veterán
válasz
pècsimunkás #138161 üzenetére
Köszi! Nem vettem, mert szombatig Németben vagyok és napi 15 óra meló mellett nem nagyon marad időm és energiám. De, sztem maradok annál a MI A2 Lite -nál. Nem akarok többet költeni rá, mert mindenképpen csak átmeneti telónak szánom. Jön a Moto Z4 Play, Note10, meg még néhány, amik érdekelnek.
-
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
válasz
svgyula #138150 üzenetére
Köszi, de ez nem opció. Egyrészt ismerem a korlátaimat és ezért nem kezdek olyan szerelésbe, amihez a hatos villáskulcsnál kisebb szerszám kell. Másrészt, ez egy cirka négy éves Moto Z Play. Üvegizé hátlap és ott a Modokhoz való csatolófelület is. Ki tudja, hogy mivel szembesülnék a hajszárítózás után.
-
Somatom
veterán
Köszönöm a tippeket! Utánanézek a lehetőségeknek.
-
Somatom
veterán
válasz
pècsimunkás #138142 üzenetére
Köszi! Jól gondolom, hogy az "értesítést kérek" azt jelenti, hogy nincs készleten?
Az átalakító milyen? Csak jack, vagy töltő + jack?
-
Somatom
veterán
Most szembesültem azzal, hogy a telóm a haláltusáját vívja. Kidomborodott a helyéből a kijelző, vszínűleg kinyomta az akku. Úgyhogy konkrét elképzelés nélkül csöppentem hirtelen telóvásárlásba. Vmi aktuális, közepes procit szeretnék. Snapi 6xx, 7xx. Most dual SIM+mikroSD van, de gondolom, ez irreális vágy. Akkor viszont 128 -as belső kéne. Jó GPS, OTG (esetleg video out), nagy kijelző. Kamera mindegy, akku nem lényeges, B20 és jack kell. Amoled talán felejtős ebben a kategóriában. Úgy cirka 80 ezerig, viszont nagyon gyorsan. Bp. -i boltok is játszanak. Javaslat?
-
Somatom
veterán
Nem csak a hardver. Azonos hardveren is régiótól függően eltérőek a ROM -ok. A Samu három betűvel jelöli a régiót. Nekünk a XEH, XEU ROM -ok jók. Persze, független készülék esetén, mert a szolgáltatós ROM -oknak más betüjeleik vannak. A hardver itt csak annyiban lényeges, hogy arm -nél ugyebár portolni kell a vasra. Ha van egy Exynosos Sx Samu, arra sanszos, hogy találunk XEH, XEU ROM -ot. De, egy Snapishoz nem hiszem, mivel nem szállították a mi régiónkba.
-
Somatom
veterán
Így van. Az összes frekvenciára vonatkozik, beleértve a B20 -at is. Ugyanúgy, ahogy a netes stickeknél, a modem szoftverében vannak definiálva a frekvenciák. Az pedig a firmware része. Nyilván alapfeltétel, hogy a hardver tudja, de ettől még a régiós korlátozás szoftveres.
-
Somatom
veterán
válasz
svgyula #138055 üzenetére
Én Puppylinuxot használok, aminek az alapértelmezett üzemmódja a frugal, vagyis a telepítés nélküli mód. Nemrég próbáltam egy 64 bites Xenialpup verziót. Abban van vmi segédszoftver Androidos teló csatlakoztatásához. Nem tudom, hogy ez pontosan mit takar, mert nem szoktam a telóimat USB -n géphez csatlakoztatni.
-
Somatom
veterán
válasz
svgyula #138002 üzenetére
Van ennek árnyoldala is. Nemrég olvastam olyan véleményt, ami szerint az 5G következményei szűkíthetik a piac résztvevőinek körét. Ez nem jó nekünk, meg a topiknak.
-
Somatom
veterán
válasz
KamuMazsola #137981 üzenetére
Ne keverd össze a rootolást a ROM -olással! Eddig minden rootolt telóm teljes értékűen és stabilan működött, működik. ROM -olni viszont útálok, mert az tényleg kalandokba sodorhatja az embert.
-
Somatom
veterán
válasz
gardener #137977 üzenetére
Próbáld meg Dual SIM Control -lal manuálisan kapcsolni! Ha megy, akkor a pro -val menni fog automatizáltan is. Sajnos, nincs garancia a működésre, mert a SOC utasításait használja, mivel az Androidban erre nincs API. Eredetileg MTK -hoz való, de sok utasítás megegyezik az Exynoséval. Ha nem tudod kapcsolgatni, akkor root nélkül csak érintésemulációval lehet megoldani automatizáltan. Ehhez viszont bekapcsolt, feloldott kijelző kell.
-
Somatom
veterán
válasz
Nikaré #137822 üzenetére
A Whatsapp -ról tudok nyilatkozni. Annál az appon belül kell társítani a SIM -et. Amíg az aktuálisan regisztrált a telóban van, addig mindegy, hogy milyen SIM -et rakok a másik slot -ba. Általában nem az alkalmazások szoktak alkalmazkodni. Vannak olyan telók (az enyém sajnos nem ilyen), amiknek a rendszerébe a gyártó beépítette az alkalmazások duplikálásának lehetőségét.
-
Somatom
veterán
válasz
punky10 #137683 üzenetére
Ha jól értem, akkor az "Alkalmazás1 kikapcsol" az az "Alkalmazás1 leállítása" lenne. A Robot tudná. DE! Az "alkalmazás indítása" művelethez nem, viszont az "alkalmazás leállítása" művelethez root jogosultság szükséges. Ez Android követelmény, tehát minden automatizálóra vonatkozik. Kivétel az az eset, amikor a vezérlendő alkalmazás fejlesztője beépíti az alkalmazásába, hogy engedelmeskedjen a más alkalmazásokból meghívható utasításoknak (broadcast üzenetek).
-
Somatom
veterán
válasz
punky10 #137681 üzenetére
Sajnos, épp a melós két hetét gyűri. Egy röpke 13 órás műszak után dekkol (értsd: sörözik
) az osztrák - lichtensteini határon.
Ezek gyári alkalmazások, megfelelő jogosultsággal. Nem tudok arról, hogy automatizálóval lehetne alkalmazás kettőzést csinálni root jog nélkül.
Sajnos, a slotok működésének befolyásolása sem egyszerű. -
Somatom
veterán
De, azért köszönöm, hogy linkelted a szabályt, mert felfedeztem benne egy számomra újdonságot.
"Ha Ön ezalatt több időt tölt külföldön, mint otthon, és a belföldi szolgáltatásoknál nagyobb mértékben vesz igénybe roamingszolgáltatásokat"
A linkedben az "és" alá is van húzva, ami azt jelenti, hogy mindkét feltételnek teljesülnie kell. Nekem korlátlanom van, havi 15GB roaming -gal. Ha én 1 nap híjján 4 hónapra külföldre megyek, ott elhasználok 4x15=60GB -ot, majd azon az 1 napon itthon elfogyasztok 61GB -ot, akkor a mondat értelmében méltányosan roamingoltam.
-
Somatom
veterán
Direkt kiemeltem, hogy jogszabály szerint a szolgáltató figyelmeztethet. Ez nem jelenti azt, hogy figyelmeztet is. Én is többször megszegtem már az 50% -os szabályt, de eddig még nem kaptam figyelmeztetést.
Nem szoktam helyesírás miatt pampogni, de azt írtad, hogy "németbe" telefonálni. Ez nem a "hol", hanem a "hova" kérdésre válaszol, tehát a célirányt definiálja, nem azt, hogy te hol tartózkodsz.
-
Somatom
veterán
Egyik állítás sem igaz. Méltányos használatnak hívják. Négy hónapot vizsgálnak és azon belül kell legalább 50% -os legyen a honos hálózat használati aránya. Tehát, max két hónap roaming lehet benne. Ezt meghaladó roaming használat esetén a szolgáltató figyelmeztethet. Ez EU -s szabály, tehát minden EU -s csomagra egyformán érvényes függetlenül attól, hogy feltöltős, vagy számlás.
A honos hálózatból indított nemzetközi hívás nem tartozik az EU -s roaming egyezmény hatálya alá. Az ilyen hívásokért számlázhat magasabb díjat a szolgáltató. -
Somatom
veterán
válasz
instantwater #137570 üzenetére
Görgesd végig! Lesz ott only LTE is. Tudom, mert szoktam használni.
-
Somatom
veterán
válasz
instantwater #137566 üzenetére
*#*#4636#*#* -> Telefon adatai -> Preferált hálózattípus beállítása.
Van egy olyan menüpont, hogy "Rádióhullámsáv kiválasztása". Nehogy átállítsd másik régióra, mert nem lehet visszacsinálni!!! -
Somatom
veterán
válasz
aprokaroka87 #137529 üzenetére
Ez inkább az Android szakmai topikba való kérdés. Sztem ez két, külön utasítás. A "setenforce 0" terminálparancs kapcsolja ki az enforced módot. Ami a build.prop -ban van, az a boot során történő aktiválódást befolyásolná. De, mivel # van a sor előtt, ezért ez az utasítás jelenleg inaktív.
-
Somatom
veterán
válasz
instantwater #137526 üzenetére
Nem. Ezek kompakt gépek, amiken mindíg ott van az optika. Ebben a kütyüben az a kunszt, hogy cserélhető az optika és teljes szenzor van alatta. Ha leveszed az optikát és egy "vakdugót" teszel a helyére, akkor tulképp egy mezei teló (is lehetne, ha támogatná a hanghívást), vagy tablet (ha nincs hanghívás funkció). Ha már példát keresünk rá, akkor inkább a Moto Z sorozat valamelyik tagja, a Hasselblad Mod -dal. De, az sem cserélhető objektíves, és nem teljes szenzoros.
-
Somatom
veterán
válasz
KamuMazsola #137520 üzenetére
Sztem nem lenne olyan fura látvány. Ha nincs rajta az objektív, akkor formára nem nagyon különbözik egy telótól.
-
Somatom
veterán
Rég volt már kamera-nap. Kamu, hogy egy Androidos "teló" nem tud DSLR minőséget.
Sajnos, az nem derül ki, hogy dual SIM -e, vagy, hogy van-e benne egyáltalán SIM slot.
-
Somatom
veterán
válasz
attiati #137399 üzenetére
Ez csak egy a rizikófaktorok közül. Mi van akkor, ha tokban volt, leejtette, nem látszik rajta sérülés, de belső vérzése van, amitől majd nálam fog elhalálozni? Csak új telót veszek és mivel egyébként sem vagyok egy kalmár típus, ezért 2-3 év után veszem a következőt, a régi pedig megy a fiókba. A 6210 -es Nokia óta megvan az összes telóm.
-
Somatom
veterán
válasz
svgyula #137345 üzenetére
Bocs, lemaradtam a story elejéről! Az LTE átállítást nem tudom, de a GSM frekik mások. Az én telómban (Moto Z Play) tárcsázó *#*#4636#*#* -> Telefon adatai -> felül három pötty ->Rádióhullámsáv kiválasztása.
Ott nekem "US" és "Japan" van. De nehogy valaki rábökjön!!!! Azonnal elszáll a GSM, és a 2G/3G elérés és mivel nincs EU opció, ezért nem lehet visszaállítani. A modem alapbeállításait a gyári visszaállítás sem hozza vissza, csak a ROM újrahúzás. Nekem az volt a mákom, hogy épp kijött a telómra a Nugátra frissítés és ez visszaállította a modemet. -
Somatom
veterán
Bocs, ezt töröltem, mert mellément!
-
Somatom
veterán
válasz
b0bcat #137214 üzenetére
Nyilatkozz csak a magad nevében! Részemről Forever Young.
-
Somatom
veterán
válasz
svgyula #137123 üzenetére
Évek óta Androidot használok asztali környezetben. Otthon, a PC -men trialboot -ban van Win10, Puppylinux és Android (RemixOS). Alapértelmezetten az Android indul, azt használom.
Ez a screenshot a telómról származik. Szerinted ezzel mit lehet beállítani? -
Somatom
veterán
válasz
Viktor0610 #137113 üzenetére
Én meg a felvetésedet nem értem. Ezek a vasak olyan számítási teljesítményre képesek, mint pár évvel ezelőtt a laptopok. Gondolj a Samsung DeX -re, vagy arra, hogy arm Snapin X86 -os Win 10 -et emulálnak és léteznek már ilyen laptopok is.
-
Somatom
veterán
válasz
Viktor0610 #137110 üzenetére
-
Somatom
veterán
Bocs az OFF -ért, nem találtam passzoló topikot, itt viszont sokan rendelgetnek kütyüket.
Geekbuying, Olasz raktár, DHL szállítás, a termék még most is "stock". Csütörtök délelőtt rendeltem meg, 1-2 munkanapot ír kiszállításra, de az oldal még most is azt mutatja, hogy "processing". Ha kedd estig nem hozzák, az gáz, mert két hétre elutazom. Szerintetek várjak, vagy kezdjek el kérdezősködni? -
Somatom
veterán
válasz
interstate76 #137043 üzenetére
Vagyok én folyamatosan, csak már nincs olyan miniPC -s topik, amiben érdekelt lennék. Átnyergeltem X86 -ra (Vorke V1) és azon Remix OS az Androidom. Ezt a topikot is nézem, csak ritkán merül fel olyan téma, ami érdekelne. Mindenbe meg nem akarok belevauzni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- iPad topik
- Nintendo Switch 2
- Futás, futópályák
- Autós topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3075
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Legion Pro 7 RTX 4090-es laptop 999.000Ft-ért, HP, DELL, Lenovo dokkolók 12.300Ft-tól
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest