- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
KamuMazsola #137116 üzenetére
De tudod, másnak lehet más igénye.
Én például tudom magamról, hogy azért gondolkodtam el 6/128-as készüléken, mert buta kocka vagyok, aki annak örül, ha nagyobb számadatot lát. Leküzdöttem aztán felesleges vágyaimat észérvekkel, de hetente újra eltöprengek rajta. -
válasz
nyisziati #136974 üzenetére
Nem is a rendelésről van szó, hanem a garanciáról.
Sajnos az idő utolsó 10-20%-ában sok bolt már így áll hozzá. Anno a focalprice-ot pár ezer dollár elköltése után épp ezért hagytam ott inkább. A sokak által gyalázatosnak ítélt Pandawill pl - bár lassan, de - mindig megjavította a készüléket. -
válasz
Blizzardking #136839 üzenetére
Nem valószínű, hogy lesz belőle, de ha nem sürgős, akkor várjátok ki. Most, hogy terjeszkedni kezd a cég, akár még kiadhatják B20-szal is. Jelenleg persze még határouottan drágább a mi8 SE, a 330 USD-s ár 100k körül van, ha nem számoljuk a vámkezelés során fellépő költségeket. Viszont ha lesz B20 változat és az eustock is ráharap, akkor jó ára is lehet.
Csak ugye várni kell arra, hogy a sok "ha" esetleg ténnyé váljon... -
Valóban nem fiatal már a P25, ebben teljesen igazad van, 3 nappal korosabb is, mint a SD 625. Teljesítményben is elmerad 1-2 százalékkal attól, ha a GPU-t nem számoljuk (mert nincs rá szüksége valakinek). Amennyiben igen, akkor már 13% a különbség GPU-val együtt a SD javára.
Szóval tényleg koros a proci, csakúgy, mint a másik gyártóé. Viszont a fogyasztás terén kifejezetten jól álja a sarat, csakúgy, mint sebességben. És pontosan itt jön az a csapda, amibe beleesnek sokan, köztük most te is. Amikor ugyanis erre a hardverre gondolnak, akkor az általad is linkelt féle készülőkre gondolnak, ahol az optimalizáció teljes hiánya van jelen. Fognak egy hardvert, rákényszerítenek egy szoftvert, amitől dadogós lesz és rossz fogyasztású. Utána pedig az a koncepció, hogy ez a hardver ilyen, ennyit tud. Ugyanakkor ha mindezt egy olyan gyártó alkalmazza, mint pl a meizu, akkor a hardverhez a szoftver jól optimalizált, fluid szoftver a végeredmény, és teljesen más élmény fogad a végén.
Az általad linkelt féláras telefon (ami persze EU-n kívül van még, csakúgy, ahogy a garancia is kérdéses, kétséges, számlát sem fogsz kapni hozzá, ha kellene) pontosan ott bukik el, hogy bár csupán a hardvert nézve ugyanazt adja olcsóbban, de ahogy te is jól tudod, hatalmas a különbség a két készülék között.Én az mi A1-gyel tudom összevetni a készüléket (olyanom volt, ez a Bluboo nem), azzal számomra mindennapi használatban teljesen egy szinten említhető a meizu Pro 7. Amennyiben valaki inkább az Amoled kijelzőt preferálja, a kisebb méretet, az olyan különlegességet, mint az extra hátlapi kijelző, vagy a jobb hangzás, akkor pedig számomra nem is kérdés, hogy inkább a meizu-t ajánlanám a xiaomi ellenében ez esetben. Persze természetesen ha inkább a játék, a mindig friss OS, a nagyobb kijelző a fontosabb, akkor a másikat mondanám előbb.
A jó az egészben, hogy nem nekünk kell döntenünk a kérdésben
-
válasz
Blizzardking #136827 üzenetére
Vess egy pillantást erre is.
Létezik pirosban is, de nem tudom, van-e itt. -
válasz
b0bcat #136660 üzenetére
Több dolog is történt
- Felnőttek az emberek, már nem gyerekjátékoznak
- Új megmondóemberek érkeztek egy időben, így a nagyöregek eltűntek inkább
- Nálam jött két gyerek, inkább velük töltök időt, mint az itteni "gyerekekkel"
- Már nem akkora üzlet kintről rendelni, itthon is megkapod a jó kínait
- Több lett egy időben a kínai teszt a MA-n
- Lecsökkent a kínai telefonokat gyártó ismeretlen cégek száma (hol van már a Big Cola és társai)Ezen kívül is sok más tényező miatt történt váltás.
Számomra a harmadik és második pont a leghangsúlyosabb. Elöbbi egyértelmű, utóbbi pár éve távol tart engem a milyen laptopot, okostelefont, tabletet, egyebet vegyek topikoktól is, hogy leírjam a tapasztalataimat, elvégre bizonyosan nem érthetek hozzá, ha csak ilyen vállalkozásom volt, de nem tudom fejből az antutu adatokat
De ha átfutod a hsz-okat, azt látid leginkább, hogy a régi nagy telefoncserélgetős eltűntek, pedig ez pörgette a topicot (mára már nálam is csak 6 készülék van a régen megszokott 20 helyett, azok is régiek). De azzal, hogy már nem jön át olyan könnyen a telefon a határon, valamint hogy már nem működik az, hogy megveszed, egy hónapig teszteled, használod, majd eladod árában, logikusan a keresletet is csökkenti, illetve a hozzászólások is ritkulnak. -
A Samsung S7 dual kialakítása hogyan van? Nem lehet jó? Az 142mm, ráadásul 70 alatti a szélesség
-
International Redmi 5 3/32 160USD a geekbuyingnál. Jó lesz ez az ár
-
válasz
Viktor0610 #135485 üzenetére
Így vagyok én is, csak nekem nem néha, hanem gyakran hiányzik.
-
válasz
Donki Hóte #135353 üzenetére
Látom, nagyon berágtál az eustock-ra. Biztos megvan rá az okod, de én a negatív tapasztalatokat a készleten kívül csak cáfolni tudom, az A1 esetén pedig fogalmam sincs, milyen buherálást vélsz szükségesnek, mert noha régen rengeteget vacakoltam így telefonokkal, de ezen készüléknél semmit nem kellett csinálnom.
Nem árt, ha ennyi negatív írás mellett egy "vénember" pozitív tapasztalata id megjelenik.
-
-
válasz
monti0222w #135158 üzenetére
Tisztában vagyok vele, hogy nem arról írsz, de attól még annak az emléke idéződött fel bennem.
-
válasz
monti0222w #135156 üzenetére
Ezt olvasva visszasírom az Axon minit
-
válasz
superTibcsi #134971 üzenetére
Én az elődjét használtam egy jó ideig és oda voltam érte meg vissza. A generációváltás során nem igazán volt fejlődés, de attól még jó telefon.
-
Édesanyám készülékének gyártásakor úgy látszik, jó alkatrészek voltak raktáron, mert megvásárlása óta semmi gondja nincs vele (na jó, a kameráját nem szereti).
A Thor-nál az átlagnál komolyabb a szórás minőségben, ebből fakad rengeteg probléma. Lehet valakié hibátlan, míg másoké állandó probléma forrása. Olyan, mint a latinos autógyártás.
-
válasz
gippazoid #134343 üzenetére
Elfogadjuk, hogy számodra a Samsung tökéletesen megfelel, nincs azzal semmi gond.
Ugyanakkor az általad felvázolt problémákat a kínai telefonokkal én és a környezetem nem tapasztaljuk. Persze ehhez az is szükséges, hogy már 14 éve vásárolok kínai telefonokat (is), így megfelelően tudok szűrni a felmerülő igények esetén az elérhető készülékek között, hogy a tőlem tanácsot kérők ne az általad felvázolt tapasztalatokat gyűjtse be.
Ezért jó egy ilyen fórum, mert lehet megfelelő tanácsokat kapni igény esetén. -
válasz
tibcsi0407 #134138 üzenetére
Ha csak alsóközépnek számoljuk, akkor még inkább nagy szó ez a rekeszérték
-
válasz
tibcsi0407 #134132 üzenetére
Samsung J7 700-as és 710-es is F/1,9, a 730-as (tehát a 2017-es) pedig F/1,7
-
válasz
pauliboy23 #134099 üzenetére
Ideális lenne, épp tabletet keresünk egy gyereknek, de csöppet messze van ahhoz, hogy "elfussak" érte.
-
válasz
tibcsi0407 #134092 üzenetére
Na igen, elég gáz ez így.
Én is így vettem a telefont, mivel nekem is van vállalkozásom, édesanyámnak is, de eszembe nem jutna, hogy utána meg eladjam egyből. Az meg pláne nem, hogy több darabot is vegyek és egyből eladjam. Durva következményei lehetnek egy ellenőrzés során ez utóbbinak...Szeretném elhinni, hogy ne ma 10.000.000 adócsaló országa vagyunk...
-
válasz
b0bcat #134055 üzenetére
Jó kérdés, én egy panaszt nem tudok még mondani.
Belakni azonnal ment, csak lerántotta a telefon a P8 progijait a korábbi telefonról (ezt magától elvégezte), extraként feldobtam a nova launchert (erre kellett egy percet szánni), és kész volt.
Megy, nem kell figyelni rá. Első alkalommal 4 óra 9 perc SoT volt 89%-ról 27-re merülve -
válasz
Prien #134037 üzenetére
Vedd esetleg még számításba a Lenovo P2-t, de csak ha akcióban van (úgy két hónapja volt 80-kért)
Az mi A1 esetén viszont ne csak az akku méretét vedd figyelembe. Ugyanazon roppant intenzív felhasználással, amivel az LG G3 2 óra SoT-t produkált nálam, a Xiaomi 4,5 órát.
-
válasz
aytukabozs #133996 üzenetére
Két napig nem voltam itthon, ma eddib munka volt, csütörtök délutántól estig pedig mindig előbb a családé, majd ha alszik a gyerek, akkor kettőnkké, szóval nem fogok ma sem nekiállni.
Talán hétvégén lesz rá időm. -
válasz
aytukabozs #133993 üzenetére
Közben aktiválták
-
Mi történt? Nem jött fekete A1 az eustock-hoz, vagy 3 perc alatt elfogyott a fekete?
-
válasz
Atomgeszi #133950 üzenetére
Jelenleg nem látom a helyét ennek pl az Mi 5x (international: Mi A1) ellenében. Bár nagyobb az akku, kicsit újabb a proci és szebb a készülék, szóval nem mondom, hogy nincs keresnivalója, inkább csak nem igazán látom, hogyan tudnak jó eladásokat produkálni ezzel - Note 3 Pro-ról , 4-ről még nem érdemes erre cserélni, talán elérnek vele elég új felhasználót...
-
válasz
spe88 #133906 üzenetére
El tudod mondani azt, hogy miért fontos a dual active számodra a dual standby helyett?
Nem azért kérdezem, hogy okoskodva megmondjam, hogy neked nem is az kell, csakk lehet, hogy valami félreértés van, ami miatt azt gondolod, hogy nem felel meg a másik a felhasználásodnak, mert rossz infóval rendelkezel, vagy azt gondolod, hogy egyik vagy másik kártyán nem leszel elérhető vagy hasonlók. -
válasz
tibcsi0407 #133781 üzenetére
1+1 volt, szerettem, nem volt vele bajom, de pl a Honor 3x előtte sokkal jobban megragadott valamiért.
Mondjuk mindig eladási ár/értékben szemlélem őket, nem egymáshoz viszonyítva. -
válasz
tibcsi0407 #133775 üzenetére
Csak álmodsz, hogy sokáig bírod.
Nálam három telefon bírt ki egy évet (bár nem folyamatosan használtam őket)
Samsung i780
Honor 3X
Meizu m1 Note -
válasz
battag #132791 üzenetére
A Nubia sosem volt B kategória, csak idehaza nem ismert.
A ZTE két felsőkategóriás sorozata a Nubia és az Axon.
Ha pedig már itt tartunk, az Axon 7-re is vethetsz egy pillantást (a rádió ebből is hiányzik, de ezt a legkönnyebb orvosolni, mivel sok az online rádió, és még gyenge netkapcsolattal is jól működnek).Egyébként a Honor 8 szerintem az egyik legjobb választás (netrádióval).
-
válasz
DarknessHope #132754 üzenetére
Azért nincs ilyen telefon (note 5 dual nagy akkuval Kzoom optikával víz és ütésállóan), mert ez már olyan rétegigény, hogy egy készülék fél-egymillió forintba kerülne, vagy kézzel gyártanák le.
Viszont ha tényleg akarsz ilyet, lehet rendelni Kínából ilyen készüléket egyedi gyártással, csak fizesd meg az árát.
De a 150-200k az távol van a valóstól... -
válasz
Secretknight #132544 üzenetére
Nézegettem én is, de annyira jók a specifikációk, hogy az már nem lehet valós.
A készülék szélessége pedig túl nagy -
válasz
Rawulf #132054 üzenetére
Értelek, nem kötözködésből írom, de Crytek egyik hozzászólásában sem hozta fel, hogy könnyen cserélhető legyen az akku, sőt, a kérdés arra vonatkozott, hogy olyan készülék legyen, amihez vehető akku (vehető -
értsd: felmész egy oldalra, és megrendeled, nem külön gyártatsz, világvégéről előásod az utolsó darabot) -
válasz
Crytek #132049 üzenetére
"Van valami értelmes telefon ami 4000-es vagy a feletti akkuval bír"
Pl Redmi note 3, pro, SE, Redmi 3, Redmi note 4, Redmi 4 és variációik. (Sok más készülék is van, ez csak példa)
"és lehet hozzá akkut is venni külön?"
Lehet hozzájuk olcsón venni akkut
Amit pedig nem kérdeztél: könnyen cserélhető is.
-
A J7-nek esélyes, hogy jobban is örülne a lányod. A Samsung név jobban "vonzza" az ifjakat, a technikai paramétereket nem biztos, hogy annyira figyelné, a Super AMOLED kijelző - bár én nem szeretem a kalibrálását - eye candy, a kameráról pedig jókat hallottam a kategóriájában, ráadásul ha jól emlékszem, szelfi vaku is van.
Magamnak a Xiaomi-t venném, de egy tinédzser lánynak inkább a Samsungot ugyanazon árért... -
Tetszik a pillanatnyilag bal oldalon látható kép:
Csak kínai telefonok vannak nevükön nevezve a szakmai témák legfrissebb tizesében.
Ez azért eléggé beszédes... -
Nem az a kérdés, hogy én megvenném-e, hanem hogy a fórumtársnak az szimpatikus, és úgy érzi, megfelel a - szerintem túlzott - elvárásoknak. Persze nem Dual SIM, így végül mégis elbukik a készülék...
Pedig egy 1+1 akár meg is felelne az elvárások nagy többségének, és ha nem is 30k-ért, de meg lehetne venni közel annyiért, amennyit szán rá.
Megjegyzem, én is szeretnék egy használt kocsit, aminek v8-as hangja van, 5 liter LPG gázzal elmegy 100km-t, van benne legalább 250 lóerő, nem rozsdásodik, minimális a fenntartási költsége és megvehető 500.000Ft-ból, de attól tartok, nem tudnak az autós forumban ilyet ajánlani. -
Ötlet, leírás esetleg Qualcomm procis telefon bluetooth hangerejének növeléséhez? Hasonló, mint az MTK esetén lehetséges...
-
válasz
IldiH #129920 üzenetére
Pár éve elmentünk Győrbe a hajóra egy koncertre. A Junkies játszott, megvettük a jegyet, bementünk az előzenekarra - miattuk mentünk el - a Reaktor játszott. Aztán kezdődött a Junkies koncert, addig kimentünk a Wansör-be enni egy pizzát.
Amit mondani akarok ezzel, hogy a Junkiest nagyon szerettem régen, még a Nihil albumkor ismertem meg őket, de aztán annyira tinibe mentek át, hogy a koncertem 30+ évesen úgy éreztem, hogy a gyerekeimmel jöttem koncertre. A Reaktor mellesleg jobb is volt és csak nyolcan voltunk ott - mint egy privát koncert.
Szóval igen, változnak az izlések, a játszott zenék is, de ennek az oka, hogy csak a mainstream tud eltartani zenészeket. Ha nem azt a stílust szereted, bizony így jártál/jártunk.Pápán egyébként most már úgy szervezik a játékfesztivált, hogy a város Fő terén van a köznépnek a koncert, lent a ligetben pedig a rockszínpad. Így jobban lehet élvezni.
Bár vicces volt, hogy a tankcsapdát a Fő szonpadra szervezték, és a koncerten csak röhögtem, hogy az emberek nem is ismerték a dalokat. Aztán jött egy sláger, amit játszott a rádió, a pleb pedig boldogan énekelt, hogy végre felismert valamit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest