- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Mobil flották
- iPhone topik
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Külföldi SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibcsi0407
félisten
válasz
KamuMazsola #135455 üzenetére
Hát akkor Neked egy Nokia 3210 is elég lesz.
Csak dilizek.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
aprokaroka87 #135451 üzenetére
Az mindegy, hogy mire van tervezve, ha egy cryptominer script elkezd háttérben dolgozni, mert a rendszer biztonsága nem megfelelő. Csak annyit veszel észre, hogy merül a telefonod, meg meleg, de az okát nem fogod tudni.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
KamuMazsola #135446 üzenetére
Átlagfelhasználónak is fontos a biztonság:
- érintéses fizetés
- bankfiókok
- Jennifer Lawrence képei.(Ő is azt hitte, hogy biztonság másodlagos...)
- én személy szerint azt sem szeretném, ha valaki a FB, vagy Instagram fiókomban túrkálna
- azt sem szeretném, hogy valami alkalmazás a háttérben bányásszon és merítse a telefonomat
- kismillió egyéb ok, amik miatt egyre fontosabb lesz a személyes adatok védelme -
tibcsi0407
félisten
válasz
KamuMazsola #135444 üzenetére
Az adataid védelme érdekében. Lehet Neked nincsenek kényes adatok a telefonodon, de én mérnökként sok olyan munkán dolgozom, amiknek az email-ezése szigorúan bizalmas és a telefonomra is megkapom ezeket az üzeneteket olyan adatokkal, amelyek harmadik fél részére nem adhatóak ki.
Sok esetben több milliárdos beruházásokról is szó van, szóval számomra nagyon is fontos.
A Vendor partíció miatt egyébként nem csak maga a security patch lesz gyakran újabb, hanem a rendszer nehezebben lesz törhető 1-1 hibás firmware miatt. -
tibcsi0407
félisten
Azok a custom ROM-ok is sokkal jobb minőségűek lesznek.
XDA-n egy froma 1 nap alatt működő AOSP rendszert készített Mate 9-re, ami boot-olt Treble-lel. De nem is ez az érdekes, hanem az, hogy ugyanez a ROM a Mate 10 Pro-n is simán működött hála a Vendor különválasztásának.
Amit írtál az is igaz, így talán már minden hónapban kapunk biztonsági frissítéseket is, meg több lesz a quick-patch egy-egy problémára. -
tibcsi0407
félisten
válasz
Somatom #135412 üzenetére
Nem csak a custom hanem a gyári támogatás is gyorsabb lehet, mivel nem kell várni majd a firmware-ekre a gyártóktól, hiszen a Treble ezt egy kompatibilitási rétegen keresztül megoldja.
Az elkülönített Vendor partíció miatt a rendszer biztonsága is sokkal nagyobb.
Sokkal könnyebb portolni rá az új rendszereket, ezért hosszabb támogatás jogosan lesz elvárható a gyártó részéről.
Pontosan a felsorolt okok miatt nem akarja se a Xiaomi, se a Oneplus ezt támogatni, hiszen már lassan havonta adnak ki telefont és jobb egy kamutámogatást nyújtani, mint valós munkát letenni az asztalra.
De ráb#sznak, mert a jövő évi telefonokkal nem ússzák meg. -
tibcsi0407
félisten
A Mix 2 esetén nálam a kamera. Valamint az összes Oreo-ra frissülő Xiaomi a Project Treble hiánya miatt.
Nem lesz Mi6-ra sem az Oreo-ban.
Oneplus-nál sincs, nagyon ciki.
A Google-t leszámítva a Huawei és az Essential tette bele a régebbi telefonomban a Treble-t.
Ez az Android egyik legfontosabb újítása és nem tudják beletenni... -
tibcsi0407
félisten
Sajnos nem. Mi Note 2 után a Honor V9 egy megváltás volt nekem. Van összehasonlítási alapom. A többi Xiaomi is mind elvérzik valamiben. Kamera, vagy más mindig gyenge. Ebben az árkategóriában pedig ez nem f@sza, csak annak, aki elfogult, mint a fórum egy része..
A Honor 9 meg ugyanaz, csak kompaktabb. -
tibcsi0407
félisten
Nincs olyan, hogy stock csomag, meg Pico csomag a hivatalos Google csomagban. Ez csak az Opengapps elnevezése, de ők nem más, mint egy harmadik személy, akik készítettek flashelhető Google Play-t. Ettől függetlenül a Google-nek semmi köze ahhoz a projekthez.
Azt hiszem van valami szerződés, ami szerint a Google megköveteli, hogy a sok lomját tegyék fel a gyártók. -
tibcsi0407
félisten
válasz
Donki Hóte #135350 üzenetére
Kínában is kevés van belőle most. Brutálisan népszerű lett a telefon.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Donki Hóte #135348 üzenetére
Nem a Note 4 a gond, hanem az A1.
SPEmall-lal állok kapcsolatban, Xiaomi-ra jobb beszerzési forrást sosem ismertem sehol.Mielőtt kérdeznéd, nem én csinálom a magyar raktárt.
De ott is van 4/64 Note 4, viszont A1 nincs, mert mire ideért el is fogyott.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Donki Hóte #135345 üzenetére
Mert maradt nekik valamennyi. Én kapcsolatban állok kínai bolttal és tudom mi a helyzet most Kínában.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Donki Hóte #135343 üzenetére
Én elégedett vagyok az ügyfélkezelésükkel, szerintem korrektek alapvetően.
A Xiaomi raktárkészletekkel viszont nem lehet mit kezdeni és ez globális probléma sajnos. A Xiaomi a ludas. Elmondjam miért? Mert gyökerek és nem képesek alkalmazkodni a vevői igényekhez a gyártással. -
tibcsi0407
félisten
válasz
Donki Hóte #135340 üzenetére
Szerintem csak ajánlott lesz most.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Donki Hóte #135338 üzenetére
Jól csinálják, ez nem az Eustock elleni támadás a részemről, én csípem Őket, hanem arról szól, hogy milyen könnyen befolyásolható a közösség, ha egy új márkáról van szó.
Kíváncsi vagyok mit lépett volna a Vernee, ha előtte róluk is több éves tapasztalat gyűlt volna össze itt a topikban például. -
tibcsi0407
félisten
-
tibcsi0407
félisten
válasz
patvaros87 #135131 üzenetére
Ezért vagyunk itt.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
patvaros87 #135129 üzenetére
Amint feltetted a TWRP-t, egyből bootolni kell bele és flashelni egy SuperSU-t. Az kiiktatja a verity-t.
Annak az a lényege, ha bármi változás történik a rendszerben, akkor nem engedi boot-olni a telefont. Ezért kell kiiktatni.
Szóval pont a root kell, hogy a TWRP működjön. Vagy esetleg ha van a telefonodhoz NO-Verity.zip készítve, amit flashelhetsz TWRP alól. -
tibcsi0407
félisten
válasz
patvaros87 #135127 üzenetére
TWRP-t keress rá és onnan flashelj SuperSU-t, vagy Magisk-et. Ez a programos root-olás már egy ideje nem nagyon divat.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Viktor0610 #135021 üzenetére
Egy ideje nem jár erre a mester.
(#135022) Duliee
Ebben jobb a kamera, mint a 652-es változatban, meg sokkal több ROM van rá, hála a nagy XDA közösségnek.
(#135023) hari73f
Axon 7 is jó. Én személy szerint a QHD AMOLED és az Audio miatt inkább azt tartanám meg. Bár a kínai Axon 7-ben nincs B20.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Viktor0610 #135019 üzenetére
Mondá a (Fejvadász) kalózcimbi.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
LantosBerry8 #135004 üzenetére
Sok helyen nincs odaírva, remélem nem ők tévednek.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
LantosBerry8 #135002 üzenetére
Ebben nincs B20, ahogy korábban írtam is.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
LantosBerry8 #135000 üzenetére
A Snapdragonos LeEco jó vétel. Sajnos az Elite-ben nincs B20, csak a sima X720 verzióban. De ha ez nem probléma, akkor nagyon jól jársz.
Nézz be a topikjába, túl csendes, ami jót jelent, pedig rengeteg tulaj van itt a PH-n. -
tibcsi0407
félisten
válasz
LantosBerry8 #134998 üzenetére
Ha egy ZUK Z2-t valahol le tudnál akasztani. Vagy egy LeEco Le Pro 3-at. Eléggé ár alatt szórják ki őket.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
monti0222w #134979 üzenetére
EU-s verziót csak EU-ban lehet kapni. Ebay-en is lehet van, de csak EU-s forrásokat nézz. Kínában nem volt beszerezhető sajnos. (régen én is szerettem volna egy EU-s változatot)
-
tibcsi0407
félisten
válasz
monti0222w #134976 üzenetére
A kínai árán sehol. Amazon-on nézz szét, ha nem baj, ha kicsit drágább.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Graphics #134960 üzenetére
Tetszhalott állapot. Közben a Tata lehet bevásárolja magát szép nagy áron a Faraday Future-be. Azon sem lepődnék meg, ha az egész erre ment volna ki.
Jia Yueting minden, csak nem hülye. Nem lesz valaki csak úgy Kína egyik leggazdagabb embere, ha annyira marha, hogy fél év alatt bedönt mindent az amcsi piac miatt.
Kíváncsi vagyok mi lehet a valós üzleti döntés mögötte, bár lehet annyira túl van bonyolítva, hogy meg sem érteném. -
tibcsi0407
félisten
válasz
Viktor0610 #134922 üzenetére
-
tibcsi0407
félisten
válasz
sasa311 #134905 üzenetére
Mindig Őtajánlom. Más nem nagyon ismerek, aki ilyesmivel foglalkozik. Bár személyesen Őt sem, de csak jó értékelést kap mindenkitől.
Küldd el neki a képet, hamar kiderül, hogy lehet-e valamit kezdeni vele, vagy pótalkatrész kell. Én azt biztosan a Vernee-től kérném, ha szükség lesz rá, mert a Gearbest-tel nem könnyű zöld ágra vergődni.. -
tibcsi0407
félisten
válasz
KamuMazsola #134749 üzenetére
Így van. Szerintem ők nagyon rendben vannak.
-
tibcsi0407
félisten
-
tibcsi0407
félisten
-
tibcsi0407
félisten
Aki szürke importosat vesz, az már vette a fáradtságot, hogy utánajárjon a beszerzési forrásoknak és a telefonnak is. De az esetek 95%-ában nem az a jellemző. Szolgáltatónál, Media, Speedshop, hasonló helyeken veszik, ahol az EU-s verzió van.
Puremobile-nál ugye nem, de azok még pár mobilra ráhazudják a B20-at és le is húzhatják a rolót. -
tibcsi0407
félisten
válasz
Nikaré #134739 üzenetére
Hamarosan úgy is mindenki csak az EU piacról fog Xiaomi-t venni. Akkor meg nem is érdemes magunkat összezavarni a kínai modellekkel.
Ahogy a Huawei híreknél is mindig megy a károgás a rengeteg elnevezés miatt, hogy egy telefont miért kell máshogy hívni a különböző piacokon.
Nem mindegy? Itthon egy neve van. -
tibcsi0407
félisten
válasz
ekrisztian #134733 üzenetére
Hely is kellene a gomboknak. Ott van még a káva alatt az USB csatlakozó, a hangszóró, nem lesz hely a kapacitív gomboknak is egy olcsó telefonnál.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
szbalogh #134660 üzenetére
Nem biztos, mert rengeteg képkockát kell a kamerának tárolnia egységnyi idő alatt. Ezt a Sony telefonokban is egy az IMX szenzorra dedikált RAM modul oldja meg.
Nem látok rá opciót, hogy ez pár éven belül 100 ezer Ft alatti kategóriában megjelenjen.
Szerintem a Snapdragon 820/835 is minimum elvárás ide.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Macska topik
- Renault, Dacia topik
- Trollok komolyan
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Anime filmek és sorozatok
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged