- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple Watch
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
Aktív témák
-
petipetya
nagyúr
válasz
clouse #13629 üzenetére
Mivel mindenki másként, máshogy, másmilyen net csomaggal használja, így szinte lehetetlen megállapítani azt, hogy xy havi 88MB-os adatforgalma alapján az neked elég lenne-e.
Szerintem egy 100MB-os csomag mindenképpen kell rá, persze olyan melynél a 100MB átlépésekor nincs túlforgalmazási díj, csak lassítás.
-
petipetya
nagyúr
válasz
modd3r #13610 üzenetére
Nem tudom.
De ha azt látod hogy a többieknek frissül és neked nem, akkor csak elvégzed az alábbi lépéseket:
- alkalmazások kezelése / market / frissítések eltávolítása
- alkalmazások kezelése / maps / frissítések eltávolítása
- marketen a maps-ot felfrissíted, és ezzel együtt a market is frissül majd -
petipetya
nagyúr
válasz
petipetya #13372 üzenetére
Rájöttem arra, hogy én voltam tudatlan az y5 használatához.
Aztán feltelepítettem PaFec által említett auto wifi enabler-t, amely megfelelően működött - viszont ma nem kapcsolta be itthon a wifit, mikor hazaértem. És ekkor rájöttem az okára: a mobilnetnek aktívnak kell lennie amikor az elmentett wifi hálózathoz érek, mivel a cellák alapján azonosít be és kapcsolja be-ki a wifit.
Tettem is egy gyors próbát, lekapcsoltam a wifit és a mobilnetet, majd az utóbbit bekapcsoltam - és ekkor egyből felmászott a wifire is automatikusan.
Csak azért jöttem rá, mert tegnap is ugyanazzal a mozdulattal tettem le a telefont zuhanyzás előtt a mosógépre mint ma, és egyből feltűnt a különbség, mivel a wifi és mobilnet kapcsolója egymás mellett van:
- Tegnap aktív volt a wifi és a mobilnet is.
- Ma egyik sem volt aktív, és már majdnem ideges lettem hogy nem működik a progi, amikor belémnyilalt a tegnapi kép, és egyből megvilágosodtam. -
petipetya
nagyúr
Annyit tennék hozzá, hogy nyugodtan letörölheti, kipróbáltam.
Van pár alkalmazás melyeket megvásároltam, pl. Tasker és különféle power widgetek. Ezeket már rég töröltem, ám ennek ellenére bármelyik androidos telón le tudom tölteni a market-ről - a "my apps" részben mindig ott lesznek "purchased" felirattal, ahol rábökve egyből letölti.
-
petipetya
nagyúr
válasz
phantom88 #13371 üzenetére
Szia!
Y5 - Battery Saver a neve.
Habár nálam sosem működött megbízhatóan.
-
petipetya
nagyúr
válasz
zolikaDB #13291 üzenetére
A Gio = Samsung Galaxy Gio.
A HTC Desire-t csak ajánlani tudom, van benne fém is, és abszolút nem recseg-ropog sehol. A Sense felülettel tökéletesen kiszolgálja a gazdáját - mondom ezt én, aki más telókon főzött romok után kellemes felüdülésnek érzem ezt a vasat.
-
petipetya
nagyúr
válasz
cassius.clay #13243 üzenetére
Olyankor is ezt műveli, ha az egyik alkalmazást visszateszed a telefon memóriájára majd ott ráfrissítesz? Ha így működik, akkor utána visszateheted sd-re. Persze ez csak félmegoldás, de jobb nem jut eszembe.
-
petipetya
nagyúr
válasz
aggleány #12932 üzenetére
Mostanság:
2G-3G on-off: a 2G és 3G között kapcsol (2G, 2G+3G, 3G)
AudioManager: minden hang állítása a telón (alarm, music, alerts, ringer, vibrate ki-be, system volume és voice call volume)
Battery Status: aksi %-os kijelzése, illetve egyéb adatok (hőmérséklet stb.)
BpMenetrend: bkv menetrend megállókra lebontva (az útvonalat pedig már a Maps is megtervezi)
Call Confirm: megerősítő gomb, mielőtt felhívunk valakit
DND Call Blocker: hívás szűrő és engedélyező
Documents to Go: office csomag
Dropbox
Made in Hungary és Magyar Alkalmazások
Menetrend Droid: vasút és volán
Mybackup Pro: mentés sd-re vagy online (alkalmazások, képek, kontaktok, hívásnapló, könyvjelzők, sms, mms, beállítások, home képernyő, ébresztések, t9 szótár, naptár és zenelejátszó lista )
NameDay: mikor vannak a kontaktok névnapjai
Passdroid: jelszó generátor és mentő
Schedalls: időzített sms plugin (free), időzített facebook üzenőfali beírás bármelyik ismerősünkére plugin (1 dollár), és a jövőben időzített email és időzített twitter bejegyzés
Taskos: jegyzetek -
petipetya
nagyúr
1 dollár a plugin, megvettem. Időzített üzenetet (nem privátot) lehet vele küldeni a facebook-os ismerős üzenőfalára. Mivel a Sense leszinkronizálta a naptárba a facebookos ismerősök születésnapját is, így ezzel előre megírom a köszöntőt (az arra érdemlegeseknek), melyet az alkalmazás a megadott napon és időpontban kiposztol az illető üzenőfalára.
A nameday pedig a névnapokat figyeli a telefonkönyvből, az eredmény ugyanaz.
Persze az igazi az lenne, ha mindez egybe lenne gyúrva, de már ez is nagy segítség - az adott hónapra mindig előre elintézem a köszöntéseket.
-
petipetya
nagyúr
válasz
atillaahun #12853 üzenetére
Nekem ezt írja a netbookon:
"Google Voice is not available in your country.
Thanks for visiting Google Voice. We're not yet open for users outside the US, but are planning to expand our service to additional countries in the future." -
-
petipetya
nagyúr
válasz
petipetya #12810 üzenetére
Megvan!
Life Reminders a neve, ez jobban tetszett így már teszem is fel újra.
Valakinek ajánlottam emailben kb. egy hónapja, ott csücsült a neve az elküldött levelek között.
-
petipetya
nagyúr
Volt egy másik is amit kipróbáltam, de már nem emlékszem a nevére pedig az is bevált. Abba be lehetett írni jegyzetet emlékeztetővel, jövőbeni hívást beállítani felbukkanó ablakkal és jövőbeni sms-t beállítani automatikus küldéssel. Sárgás volt a színvilága.
Néztem a webes marketen a listámban, de nem találtam meg - pedig ott sok olyan app van, melyet már nem használok a telefonon.
-
petipetya
nagyúr
válasz
naksys #12734 üzenetére
Nekem ez bevált:
Battery Status Bar
-
petipetya
nagyúr
válasz
dokee78 #12496 üzenetére
Ezek lehettek?
Silent Toggle Widget
SilentMode OnOff -
petipetya
nagyúr
Meglestem neked a Dolphin Mini-vel egy olyan telón, melyre nem volt feltelepítve.
- A telepítés után az első indításnál beállítottam azt, hogy a cache-t az sd kártyára mentse.
- Böngészés előtt az alkalmazások kezelése részben a Dolphin mini-nél a gyorsítótár mérete 0,00B
- Böngészés közben egy-két oldal betöltése után az alkalmazások kezelése részben a gyorsítótár mérete 1,67MB
- Böngészés végén az exit gomb benyomása után (cache törlés nélkül) az alkalmazások kezelése részben a gyorsítótár mérete 1,67MB
- A telefon újraindítása után után az alkalmazások kezelése részben a gyorsítótár mérete 1,67MBRemélem, ezzel választ kaptál a kérdésedre.
-
petipetya
nagyúr
- Opera Mobile:
Normál böngésző, meglehetősen erőforrás igényes, kisebb memóriájú telefonokra nem ajánlom.
- Opera Mini:
A kisebb erőforrású telefonokra alkalmas, ráadásul ennek a szerverein keresztül mennek át az adatok melyeket tömörít, tehát kevesebb adatforgalmat generál. -
petipetya
nagyúr
-
petipetya
nagyúr
Köszi mindenkinek, aki kipróbálta a traffic widgetet.
-
petipetya
nagyúr
Amiket eddig olvastam a témával kapcsolatosan, arra tippelek hogy:
- Ha a kapcsoló zöld és a cellaadatok engedélyezve vannak, akkor a telefon a helyváltoztatásával részt vesz a nyomkövetésben, melynek a lényege hogy a Google a mozgásunk alapján pontosítja a forgalom figyelési részt a térképén.
- Ha piros, akkor mindez le van tiltva - Orwell rajongóknak kötelező. -
petipetya
nagyúr
válasz
Illusion1010 #11714 üzenetére
Itt vannak róla a negatív vélemények.
-
petipetya
nagyúr
válasz
Szeky91 #11622 üzenetére
"Esetleg arra gondoltam, hogy az Advanced Task Killer vagy a Memory Booster programokkal, amikor leállítom a felesleges dolgokat ezt is kilőnék? Akkor hogyan tudom újraindítani."
Igen. Tedd be a kivételek közé, de úgy sem garantált a siker.
A task killer téma pedig olyan, mintha a vallási fanatikus beszélgetne az ateistával, mindenki mást vall. Itt egy cikk róla:
http://appdroid.blog.hu/2010/12/20/tippek_trukkok_tevhitek_a_taskkiller -
petipetya
nagyúr
Ha jól emlékszem, az alarmdroid-ban le lehet állítani az ébresztést vagy a kamera gombbal, vagy a telefon lefordításával. Másik telón volt főzött rom alatt, így már nem tudom, hogy melyik funkciót tudta a rom és melyiket a progi.
-
petipetya
nagyúr
válasz
klepto #11575 üzenetére
Ebben a helyzetben élből gyalulnék mindent és formáznám az sd-t is. A google levelek nem vesznek el, mert megmaradnak a szerveren. Ugyanígy megmaradnak a kontaktok és naptárbejegyzések is.
Az alkalmazásokat újratelepíted, csak nem több mint 50?
Az sms / híváslista már más tészta, ha fontosak akkor azokat külön progival le lehet menteni - kérdés, hogy ezt miként telepíted fel a te esetedben. Itt jön a képbe a fórum szerepe, talán valakinek lesz valamilyen ötlete.
-
petipetya
nagyúr
válasz
gamek!ller #11397 üzenetére
-
petipetya
nagyúr
Nálam erre a célra remekül bevált a
3G Watchdog
Magyar nyelvű telón magyar nyelvű.
-
petipetya
nagyúr
Nálam erre a célra remekül bevált a
DND Call Blocker
Magyar nyelvű telón magyar nyelvű.
-
petipetya
nagyúr
"A Magyar Máltai Szeretetszolgálat okostelefonra letölthető életmentő szoftvere különféle veszélyhelyzetekben nyújthat hasznos és gyors segítséget. A program készítői arra törekedtek, hogy a készülék útmutatóit a lehető legszélesebb kör használhassa. Meggyőződésük, hogy az itt elérhető tanácsok adott esetben emberéletek megmentéséhez segíthetik hozzá a felhasználót. A leírás hangsúlyozottan laikusoknak, nem egészségügyi szakembereknek készült. A széleskörű terjesztés, a telefonos alkalmazás korlátai, és nem utolsó sorban a laikus segítségnyújtás reális lehetőségei miatt több helyen szakmai kompromisszumokra kényszerültünk. Újraélesztési irányelveink a Magyar Resuscitatios Társaság és az Európai Resuscitatios társaság 2010-es ill. 2011-es irányelvei alapján készültek."
-
petipetya
nagyúr
válasz
Dark Archon #10836 üzenetére
X8-nál a kamera gombra elindul a fényképező.
-
petipetya
nagyúr
válasz
szőröscica #10780 üzenetére
Kíváncsiságból - és utólagos engedelmeddel - meglestem, hogy tudok-e koordináták alapján keresni a google térképben. A keresés mezőbe így kellett beírni: 43.107113, 17.347387
kép1 kép2 (a 2. képről eltűnt a jelölő a fotózás alatt, a 8-as szám melletti ház az)A kérdésem az mindenkitől, hogy ez visszafelé miként működik, vagyis milyen módon tudom kinyerni egy megadott cím vagy térképre bökés után a hely koordinátáit pusztán a telefon segítségével?
-
petipetya
nagyúr
válasz
hodostamas #10796 üzenetére
Hogyan lett átlátszó? Mert alapállapotban nekem sem tetszik. Vagy legyen fekete, vagy átlátszó, de ne fehér...
-
petipetya
nagyúr
Segítséget kérek.
A digitalstand telepítőjére lenne szükségem. Ha valaki feltenné, kimentené (/data/app) és átküldené emailben, azt megköszönném. -
petipetya
nagyúr
Segítséget kérek.
A digitalstand telepítőjére lenne szükségem. Ha valaki feltenné, kimentené (/data/app) és átküldené emailben, azt megköszönném.
-
petipetya
nagyúr
válasz
hmiki28 #10298 üzenetére
Nyugodtan vedd meg, az a lényeg hogy mindegyik rom-nál az a gmail címed legyen az elsődleges, amivel megvásároltad. Ha ez megnyugtat akkor elmondhatom, hogy például az általam megvásárolt alkalmazást több rom-on (ho!no, miui, froyomod, gyári) és másik androidos telón is egyaránt tudom használni.
-
petipetya
nagyúr
Frissült az anysoftkeyboard, szép sötét színt kapott.
-
petipetya
nagyúr
válasz
klepto #10071 üzenetére
A Motorola teljesen más tészta, mint a többi gyártó. Aljas módon különbséget tesz az amerikai és az európai piac között, jó példa erre a Droid (=amerikai Milestone) nyílt bootloadere és annak 2.2-re való frissítése, míg mindez a frissítés az európai piacon jó fél évvel később jelent meg, a bootloader pedig azóta is zárt. És ez csak egy példa volt, egyetlen telefonnal.
Egy Európa-barát szemlélettel akár a duplájára is növelhetné az eladásait a kontinensen, de mire ez megtörténik, addigra lehet hogy már késő lesz.
-
petipetya
nagyúr
Telepítettem a google translate-t, majd a fordítást beállítottam magyarról-magyarra. Bármit írok be, azt felolvassa a női hang.
-
petipetya
nagyúr
válasz
mclaren777 #10036 üzenetére
Nekem a legjobban a dropbox vált be erre a célra, melyet nemrég ajánlottak nekem ugyanitt.
-
petipetya
nagyúr
válasz
customrobi #9946 üzenetére
Ez a telefontól függ. Nálam is 10% lépésenként méri az aksit.
-
petipetya
nagyúr
válasz
default. #9907 üzenetére
Nálam ez így megy:
- Gmail webes címtárában a "címtár" csoportban csak azok maradnak bent akiket látni akarok a telón is.
- Ezután a telón rámegyek a kapcsolatok / opciók / megjelenítés beállításai (display options) / elsődleges gmail fiók lenyit részbe és csak a "system group: my contacts" részbe teszek pipát, a többibe nem.
- Ezután a fiókok és szinkronizálás részben szinkronizálom a névjegyzéket. -
petipetya
nagyúr
Némelyik program a telefon lokalizációját veszi alapul a nyelv beállításakor. Ennél az alkalmazásnál nem tudom miként van, de próbáld ki ezt:
- Telepítsd fel a morelocale2-őt és állítsd be ennek (fotó) a hozzáadásával.
- Indítsd újra a telefont és tedd fel fel a magyarított progit.Nekem ezzel a gyári news and weather már behozza a magyar híreket is.
-
petipetya
nagyúr
válasz
Reverting #9733 üzenetére
A HTC egyedi felületét Sense-nek hívják, így általában ezzel a kulcsszóval érdemes rákeresni:
Sense Analog Clock Widget Dark (dokee78 már belinkelte)
-
petipetya
nagyúr
válasz
szata.68 #9725 üzenetére
Az easymoneyben minden kategóriát kitöröltem, és helyettük létrehoztam kettőt: bevétel-zöld-income és kiadás-piros-expense.
Így a progiba való belépés után csak pár mozdulatba telik egy tranzakció elkönyvelése: hosszan bökés az account-ra / add transaction / pénzösszeg beír / legördülőből bevétel vagy kiadás kiválaszt / save and done.
A legjobb az, hogy a különböző accountok között lehet pénzmozgást is bejegyezni. Például átutalsz az ebay számlára, akkor a bankszámlád összege csökken, míg az ebay számla egyenlege növekszik stb.
Külön pont azért, hogy widgetből (4x1) is vezérelhető.
-
petipetya
nagyúr
válasz
szata.68 #9719 üzenetére
szata.68:
Gyorsban kipróbáltam kétféle pénz kezelő progit:Moneymanager
Ez a legegyszerűbb, a mindennapi bevételeket és kiadásokat lehet vele villámgyorsan vezetni.EasyMoney
Ez már bonyolultabb egy kicsit. Létre lehet benne hozni több kategóriát, én például ezeket kreáltam: 100/200, bankszámla, készpénz és ebay egyenleg. Mindegyikbe be lehet állítani azt, hogy az adott kategória pénzmozgásai beleszámolódjanak-e a totális egyenlegedbe, vagy sem.Phami:
A 2.3-as Cronos rom-ot többen is ajánlották a Milestone topicban. -
petipetya
nagyúr
válasz
szata.68 #9719 üzenetére
Ilyenben én is várom a tippeket, egy nagyon egyszerűt keresek. Vannak a spórolt 100/200-asok és a normál pénzmozgásom. Ezért ilyet keresek:
- Két csoportot lehessen benne létrehozni.
- Mindkettőben csak annyit kelljen megtennem, hogy bevétel vagy kiadás után beírom az összeget, rányomok egy plusz vagy mínusz jelre és máris látom a jelenlegi egyenlegemet.
- Minél kisebb legyen a program mérete. -
petipetya
nagyúr
Ez esetben a "Nettáblák, tabletek Android op. rendszerrel /MID Apad stb." topicot tudom ajánlani, mert ott biztosan van valakinek ilyen irányú tapasztalata.
-
petipetya
nagyúr
válasz
kristof83 #9579 üzenetére
A teljesség igénye nélkül leírom a jelenleg használt alkalmazásaimat:
bpmenetrend, cachemate for root users free, converter, DND Call blocker, Google Docs, Documents to Go, Dolphin Mini, Dropbox, Hír24, Made in Hungary, Quick Settings, RemindMe, Root Explorer, Screen Filter, Simple Notepad, Sms Scheduler, Tapcounter, White Noise free, Wireless tether for root users, Anysoftkeyboard, Countdown Timer Widget, Névnap és Zeam launcher.
-
petipetya
nagyúr
válasz
hodostamas #9545 üzenetére
Félreértés ne essék, nem rád gondoltam, hanem arra hogy napok óta erről cikkeznek.
-
petipetya
nagyúr
válasz
hodostamas #9543 üzenetére
Ennyit a nagy hisztiről.
-
petipetya
nagyúr
A minap volt szó a hívás blokkolásról, melyre találtam is egy magyar nyelvű alkalmazást a
Made in Hungary-n kutakodva. A neve
DND Call Blocker.
A telefon hvásnaplójában nem jeleníti meg a blokkolt hívásokat (pedig van benne ilyen lehetőség, vagy csak én értettem félre), holott két különböző telefonnal próbáltam ki.
Mivel ez egy blokkoló alkalmazás (foglalt jelzést ad a hívónak, vagy lenémítja a telefonunkat), kimondott "white list" nincs benne. Ezekre képes:
- rejtett számok elutasítása
- tiltólistán szereplő számok elutasítása
- minden bejövő hívás elutasítása
- minden bejövő hívás elutasítása, kivéve a telefonkönyvben lévő kontaktok
- minden bejövő hívás elutasítása, kivéve a kedvencek csoportban lévő kontaktok
Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- HP notebook topic
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- Mars Gaming ML-LCD240 2x ARGB 120mm FDB Fan LCD Display (Alkatrésznek) INGYEN FOXPOST
- CORSAIR K55 RGB PRO XT (Kartámasz nélküli) INGYEN FOXPOST
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Philips 32E1N1800LA/00 4K monitor
- LG UltraGear 27GS75Q-B (IPS/2K/180hz)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged