- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
TRob1
veterán
válasz
Dark Archon #11439 üzenetére
-
TRob1
veterán
-
TRob1
veterán
válasz
gamek!ller #11353 üzenetére
Türelem pénzt terem!
-
TRob1
veterán
válasz
Luissimo #11341 üzenetére
Nem mondanám hogy nincs humorérzékem, csak az utóbbi pár évben divat szidni a "picipuhát", és legfőképpen azoknál, akik kb. nap mint nap használják (de véletlenül se váltanának más oprendszerre ezért vagy azért, tehát --> mégse olyan rossz) Félre ne érts, se kutyám se macskám a Bill és haverjai, viszont az elmúlt néhány évben igencsak megszerettem a dolgaikat (win7, IE9, Live MSN, Live Mesh, MSE ... még bill.+egér párost is azt vettem
) Jut eszembe, az mit takar hogy Msn nem tud beszélni (a droid appra gondolsz?)? Fringgel és Nimbuzzal lehetett Skypeolni is mint írtam lejjebb/feljebb, csak hát ugye szépen felkérték őket, hogy ne lehessen többet velük "Szkájpolni" Nade msot hogy MS felvásárolta, gondolom lesz kompatibilitás (vagy nem
) MSN és Skype között leőbb-utóbb, és akkor újra a Fring és a Nimbuzz is mindenes lehet.
-
TRob1
veterán
válasz
stefi68 #11335 üzenetére
Igen, eléggé kitérő volt, de persze nem is gondoltam komolyan
(persze ha megcsinálod, akkor oké) vagy pl. : k9-mail (rengeteg nyelv van benne, magyar nincs - legalábbis az én példányomban
, itt még esélyes is lehet hogy belekerül hivatalosan)
szinkronizálva=magyar szinkron/magyar hang
(Jó lesz a te hangoddal is, nem kell felfogadni hivatalos szinkronszínészt)
Miért nem teszel fel 2.3-at már? Sztem nagyon jók (egyre többen állnak át, ahogy olvasom folyamatosan)
-
TRob1
veterán
válasz
stefi68 #11332 üzenetére
Ez van.
Ez a kettő tudta a Skype-ot, csak el kellett távolítani belőlük: "a Skype rendkívül agresszív módon lépett fel az alternatív kliensek fejlesztőivel szemben, akik sorra kénytelenek eltávolítani szoftverükből a népszerű VoIP megoldást. "Hamár így összejöttünk, egy kis fordítás nem érdekel?: Edomondo magyarul+ szinkronizálva??? hehe
(#11333) hossszú : nm
-
TRob1
veterán
válasz
hossszú #11326 üzenetére
Aham, értem.
Próba?EZanswer Trial
-
TRob1
veterán
válasz
hossszú #11320 üzenetére
Nincs alapból a telefonodba ?
szerk: FullScreenCaller Pro - És még teljes kép is lesz akkor
-
TRob1
veterán
-
TRob1
veterán
válasz
Tesztelo.hu #11224 üzenetére
Akkor még szerencse hogy csak 512Mb van az enyémbe, mert nem lassul be, és az akksit se eszi.
-
TRob1
veterán
válasz
5150head #11207 üzenetére
Nekem pl. pont nincs óra, időjárás csak annyi amit a naptárwidget mutat, és kapcsolók se (azok az értesítő sávon vannak)
Nekem azok vannak a home-on, amit használok is.És én pl. nem feltétlenül törekszem az állandó újítgatásra, inkább használható legyen.
szerk: máj 24-i képmentés, de ma is így néz ki, még nem untam meg
-
TRob1
veterán
válasz
5150head #11203 üzenetére
CircleLauncher light . Full lebutítod az alap home-ot, és csak ezt teszed rá.
vagy esetleg a telefon lecserélése pl. egy Nokia 3210-re, annak tuti a "Home Launchere"
(#11204) pollai: Launcher 7 szintén az ocsmány wp7 stílus, és mint írta: "Wines launcher se tetszik"
-
TRob1
veterán
válasz
elfelejtette #11193 üzenetére
Csak az érdekesség kedvéért, tegnap éjjel rákérdeztem Szólista nevű fórumtársnál a problémádra (véletlen láttam egy topicban, hogy neki is az a tel van mint neked), és ma hajnali válasza: "Nálam még nem jelentkezett a memoriahiány."
-
TRob1
veterán
válasz
Luissimo #11191 üzenetére
Hát hogy örülj, hogy milyen gyorsan indul, ha legközelebb használni akarod (mert ha nem indulna újra, akkor mikor indítod, lassan indulna, és azt kérdezgetnéd, hogy miért ilyen lassan indulnak az appok
)
Az előző hsz-emben a kérdésre a válaszod? (Mert tényleg érdekel, gyűjtök mindenféle infot, hadd okosodjak
)
Huh, full átmentünk "csetbe"
-
TRob1
veterán
válasz
Luissimo #11189 üzenetére
Hé, arról nem beszéltél hogy akár 1 héttel ezelőtt használt cuccról van szó (habár lehet hogy azóta semmi mást se használtál, azért)
Akkor itt is az a megoldás, mint minden másnál: akinek úgy jobb az használ ilyen-olyan killert/vagy kilövöldöz, akinek felesleges (mint többek között nekem is), az meg nem
Na mind1, hagyjuk mára az offot, már késő van hozzá
A végére egy kérdés: Nálad is van olyan mint elfelejtette-nél, ha visszajönnek ezek (vagy nem lövöd ki), akkor nem indul valami app? Mert ilyet még nem hallottam: szép is lenne, ha egy átlagjúzernek nem mennének az appjai (viszont köze sincs a lövöldözéshez), hordhatná folyamat szervízbe a telefonját -
TRob1
veterán
válasz
Luissimo #11187 üzenetére
Olvasd el jobban: "A gyakran használt programok általában a memóriában vannak, így igen gyors az alkalmazások indítása"
Gondolom, amiket használsz (vagy használ a rendszer), azokat visszapakolja, a fentebbi okból kifolyólag.
(#11186) elfelejtette : Én nem értek a linuxhoz, csak olvasgatok erre arra folyamatosan. Ilyesmit nem tapasztaltam (mondjuk Pengében kicsit több a memo), mindig indul minden appom (mind az 52, ami jelen pillanatban telepítve van
)
-
TRob1
veterán
válasz
Luissimo #11183 üzenetére
Na akkor idézet anglerbab fórumtárstól, csak neked (na jó, másnak is, akinek a bezárogatás a mániája), hogy megértsd, és ne kelljen tovább keresgélned a megoldást
"Az Androidon nem kell bezárni az app-okat. A Linux kernel intelligensen menedzseli a memóriát, nem fog betelni. A gyakran használt programok általában a memóriában vannak, így igen gyors az alkalmazások indítása. Nem kell használni task killert, mivel sokszor hozzájárulnak az akksi merüléséhez (állandóan bezárogatsz programokat, a rendszernek meg mindig el kell indítani, ez energiaigényes).
Továbbá a háttérben "futó" programok alvó üzemmódban (sleeping) vannak. Ezek nem használnak CPU-t, így az akksit sem merítik. Az Android Linux alapú rendszer, nem pedig Windows alapú. A legtöbb user minden bizonnyal Windowst használ -- így bármennyire furcsa is -- de nem fog a RAM betelni Androidon."Úgyhogy lehet hogy mégiscsak okosabb
-
TRob1
veterán
válasz
Hosiminh #11165 üzenetére
Pedig nyugodtan töröld a sim számokat, teljesen feleslegesek. (Eleve korlátozva van a nevek hossza, és még adatokat se ment mellé)
Szinkronizálni kell gmail accal, és máris van biztonsági mentés az összes névjegyedről (én még MyPhoneExplorerrel is szoktam néha menteni, ill. van vcf-be is lementve, fő a biztonság)
-
TRob1
veterán
Hurrá!
GoSMS Pro magyarul, stefi68 jóvoltából: [link]Köszönjük az újabb remek munkát!!!
-
TRob1
veterán
Beírod a telszám elé: #31#
(#11094) Killing : Nemrég írtad, hogy nem szeretnél rootolni, aztán meg a garivesztést, úgyhogy ha rám hallgatsz, nem rootolsz (legalábbis addig, amíg utána nem nézel a gar-nak, a visszaállításnak, és egyáltalán annak, hogy számodra szükséges-e a root).Javaslom, beszélgess pár emberrel (akár priviben), akinek olyan tel-je van mint neked (nagyon jó erre a fóruma is szvsz).
Egyébként úgy tudom, hogy amit eredetileg szerettél volna (Wi-Fi hotspotot), ahhoz pl. kell a root mindenképp. -
TRob1
veterán
válasz
Killing #11089 üzenetére
Egyébként ha már a garanciánál járunk, számoljuk össze, ki hány droidost ismer (akit tényleg ismer, nem csak hallotta, mikor a szomszéd látta...), aki a root (csakis a root) miatt bukta a garanciáját (főleg, hogy gar a hardverre van, és nem egy eleve nyílt oprendszerre). Biztos érdekel ást is, nem csak engem (mert én tényleg kiváncsi vagyok) (Olyanról elég sokról tudok, hogy pl. átpartícionálás miatt, meg rendszerfrissítés miatt lett tégla a rootolt tel, és cserélték neki
) Részemről off vége.
(#11093) Tesztelo.hu : Az okosokat érdemesebb volna idézőjelbe tenni
Mindig rendszergazdaként használtam a pc-met, de mint írtam is lejjebb/feljebb, nálam neigen jellemző rendszerújrahúzás. Vista mikor megjelent, felment 32bit, kb. egy évre rá kipróbáltam a 64bitet, maradt is win7-ig. Ott valamiért szintén 32bittel kezdtem (nem is értem miért), aztán év elején felment abból is a 64bit (na kb ennyi telepítésem volt a 4-5 év alatt a saját gépemre) Mikor rendszervinyót cseréltem, még akkor se telepítettem újra a rendszert.
-
TRob1
veterán
Nem támadásnak szántam, csak a pontjaidra válaszoltam (amik véleményem szerint inkább hatottak támadólag).
Egyébként a legtöbb droidra jó: SuperOneClick nevű prog.
Téglásodás az egyéb módszerekkel előfordulhat (a "régi" módszerekkel) , de kb. csak akkor, ha nem stabil az oprendszer, vagy áramszünet lesz éppen.És ami fontos: Sokan azért tartanak tőle, mert összetévesztik a SimLock/Unlock-kal!
Pedig csak simán Rendszergazdai jogokat adsz vele magadnak
Vitázni én se szeretnék, de szerintem így tiszta, hogy ne csak a sötét oldalt lássa, aki nem ismeri a rootot, hanem lássa a jó oldalról is.
És igen, Mindenkinek szíve joga eldönteni mit szeretne. Épp ezért nem is bíztattam senkit, de nem is beszélek le senkit.
-
TRob1
veterán
válasz
dokee78 #11079 üzenetére
Mert nincs fogalmuk arról, hogy mi is az.
(#11082) sssz:
1.Soha nem hallottam róla, hogy rootolással téglásított volna valaki (ellenben pl. T-s gyári frissítéssel!!!)
2.Akkor eleve nem kell neki root és/vagy nem is érdekli. (Egyébként magyarul is vannak leírások)
3.Ha valakinek bonyolult a root (főleg hogy kb. annyira egyszerű, mint feltelepíteni egy játékot pc-re, és használni), akkor annak bonyolult az androidos telefon használata is (vegyen inkább valami zárt rendszerű, egyszerűbb telefont)
4.Én általában nem húzom újra PC-n a rendszert, hanem megoldom a problémát (kivéve ha másfajta kerül rá, vagy esetleg "megköveteli" 1-2 újabb hardver)
5.Nem veszik észre (vagy "visszacsinálod", vagy annyira bedöglött, hogy ők se látják rajta)
6.Nincs rá igény, de kellene a progi amihez root kell??? (Elég sokszor ez az eset áll fenn)Szvsz nem nézte le őket, csak csodálkozik hogy miért félnek tőle (mint pl. én is csodálkozom, elvégre azért vesznek ilyen telefont, hogy kihasználják a lehetőségeit)
-
TRob1
veterán
válasz
Pubszon #10966 üzenetére
válasz 1. : Nem kell. Lehet így is/úgy is. Menü/művelet és ott Futtatás gomb a Biztonsági mentést készít a felhaszn. alkalmazásokról előtt. (Javaslom, hogy rendszeradatokról ne, vagy csak akkor, ha ugyanazt a romot tennéd vissza, de még akkor se tuti)
válasz 2.: Nem kell. TB visszateszi az appot is.
-
TRob1
veterán
Áh, nem tudjátok mi a jó. De majd megtudjátok, ha egyszer kipróbáljátok
(Habár jobban örülnék ha megmaradt volna egy "kissebb" launchernek, de mivel a legjobb (
), ezért nem kerülhette el a sorsát, és hamar bekerült a topba) (Csak nehogy jöjjenek a reklámok, frászbúk és egyéb xarság integrációk, fizetőssé tétel... stb.).
-
TRob1
veterán
válasz
szőröscica #10780 üzenetére
Akkor ti valami faoduba fogtok lakni (a googlemaps műholdképe alapján
) Mingy negnézem a koordinátákat naviba is, de ez tényleg jóval odébb van a Tiny utcától)
Viszont az tuti, hogy akkor el kell döntened, hogy a Tina utcába fogsz lakni, vagy az adott koordinátákon, mert nem egy hely
(de mindenképp írd majd meg, legalább priviben, ha hazajöttetek, hogy melyik volt a jó)
szerk: Ennyit ír erre: Jadranska Magistrala, 21330 Gradac (de semmi utca, csak alatta a Jadranska Magistrala)
-
TRob1
veterán
válasz
szőröscica #10777 üzenetére
Na megnéztem neked:
1.dolog: Podaca, Gradac --> Majdnem mindenhol egybe írják (pl:[link]), kb. olyan lehet mint nálunk Agárd-Gárdony-Velence
2. Navteq térképpel megtalálja a címet pl. így beírva: Gradac, Tina Ujevica , de el kell szomorítsalak: Podaca alatt van, és nem Gradacban: Szélesség: 43,12387°, Hosszúság: 17,30065° (Ez kb. az utcaközepe kordináta, nem a 12-re kerestem)szerk: És ha nézem a naviban (primo, új navteq map), érkzési címnek is így írja: Tina Ujevica 11 Gradac, Podaca
-
TRob1
veterán
-
TRob1
veterán
válasz
szőröscica #10774 üzenetére
Nem lehet hogy a térkép nem jó a Motonavban? Ha gondolod, mondd a várost és az utcát (megnézem 3 féle térképpel, melyik hová mutat) Illetve a koordinátákat is, összehasonlításképp. (Jöhet priviben is)
-
TRob1
veterán
válasz
Csigusz 1 #10772 üzenetére
Egyikbe (az általam próbáltak közül) szépen leírja hogy kell kalibrálni, és nem így ahogy ezen a videón
Simán, vízszintbe (ahogy tartod is), leírni egy 8-ast (ill. egyikben függőlegesen is kell ugyanezt, mert van benne "hajós" vagy mifeneféle radar is)
De ez a videó is így mutatja ahogy írtam: [link]Itt se összevissza, hanem simán vízszintbe 8as: [link]
Lehet hogy az ájfón ilyen szempontból is különleges állat
-
TRob1
veterán
válasz
aggleány #10754 üzenetére
De melyik "felel meg" (melyiket használod)?
Én Go-t használok, abban is lehet állítani, hogy ne "görög"-jön (De az ADW-ben és a LauncherPro-ban is)
(#10755) ben11: Na akkor én kiestem a játékból (Főleg azokhoz intézném akik nem telepítik hetente a telefonjukat.)
Egyébként meg, Igen, a telepített appok teszi bizonytalanná a működést, vagy az akksi rohamos merülését (persze alapból is tud merülni egy hatalmas kijelzős telefon, ha használják)
Ha gyári szofttal használod (és a rajta lévő gyári appokkal), akkor nem lesz ilyen gondod.
Egyébként nekem "csak" egy ZTE Blade-m van, és folyamat új romokat is teszek fel (plusz jelenleg 52db egyéb app van telepítve), de az akkuidővel sose volt gondom (kopp-kopp), és a hálózatot se dobta el soha!!! -
-
TRob1
veterán
-
TRob1
veterán
válasz
RootRulez #10587 üzenetére
Mivel Temp mappáról van szó, "elvileg" törölhető. De csak saját felelősségre.
(Nézz bele, milyen apk-k vannak, találsz-e olyat ami nincs is már a telefonon. Gondolom lesz pár)(#10585) Krisinto: Sok minden ingyenes, de kb. 1,5 hete már vannak fizetős appok is dögivel (mindig látod a neve mellett hogy free avagy xy Ft)
Mobilnet? -
TRob1
veterán
válasz
Krisinto #10583 üzenetére
1. Felteszel drivert gépre (ha automatán nem találja), ha rádugtad usb-re, lehúzod az értesítési sávot (képernyőt), és engedélyezed az usb csatlakozást...
2.Market-ra katt, beállítod gmail-es neved és jelszavad, és megy is. (vagy beállítások/fiókok.../ és ott hozzáadod a fiókot)Kb. ennyi
-
TRob1
veterán
-
TRob1
veterán
válasz
Shrike7973 #10458 üzenetére
Fruit Ninja elérhető: kb.238,-Ft
-
TRob1
veterán
válasz
Luissimo #10475 üzenetére
Én microSD-re gondoltam, mivel arról volt szó. Egyébként normál SD-ből is 2GB volt eredetileg, és azért alkották meg a HC-t hogy tudjanak nagyobb kapacitást, aztán utólag kiderült, hogy normál-t is tudnak nagyobbat csinálni (4GB). Persze előfordulhat hogy micro-ból is létezik 4GB-os nem HC (de nagyobb tuti nem)
"microSDHC
Kifejezés:microSDHC
Szinonimák: Nincs szinonim kifejezés!Jelentés: 2 GB feletti kapacitással rendelkező Flash memória alapú kártya, melyen FAT32 állományrendszer található. Fontos mindig odafigyelni, hogy egy microSD befogadására képes eszköz, nem biztos hogy boldogul az új rendszerű és nagyobb kapacitású kártyákkal…" - [link]
-
TRob1
veterán
2 GB felett csak SDHC van!
És egy idézet Edenyke fórumtárstól, hátha segít dönteni 1-2 embernek:
"memóriakártyából érdemes maximum class 6-ost venni, mert a class 10, bár nagyobb sebességű, de a kicsi file-ok másolásánál nagyon belassul, és többségében ilyen műveleteket végez a telefon"
-
TRob1
veterán
válasz
naksys #10395 üzenetére
Pl.:
AppMonster
-
TRob1
veterán
válasz
default. #10158 üzenetére
Ez esetleg?
Google Sky Map
-
TRob1
veterán
-
TRob1
veterán
-
TRob1
veterán
Ha valaki a GoLauncher Ex-t használja, és magyarul szereti (mint én
), stefi68 ma elkészítette a 2.20-as "hunosítását": [link]
-
TRob1
veterán
válasz
CoolBoy323 #9256 üzenetére
Szeptember
Iskolakezdésre kapja
-
TRob1
veterán
válasz
dokee78 #9252 üzenetére
Azt beszélik ez elég tuti (én nemtom, mert képtelen vagyok telefonon filmet nézni):
moboplayer_egy_remek_medialejatszo_magyarul -
TRob1
veterán
(#9210) szki : Egy ideig én is az Android Manager WiFi-t használtam, de szerintem jobb a MyPhoneExplorer (persze ízlés dolga)
-
TRob1
veterán
válasz
Sir Sparrow #9157 üzenetére
Elég. És még "esetleg másra is"
-
TRob1
veterán
válasz
hecktor #9107 üzenetére
Jah, az is igaz
Alternatíva? : Karóra + ablakon kinézés?
vagy
Make Your Clock Widget és esti hiradóban a másnapi időjárás?
Vagy esetleg ezeket nézd meg: idojaras-widgetek (Alul a hozzászólásokban is linkelnek 1et)
-
TRob1
veterán
válasz
CoolBoy323 #9102 üzenetére
(#9101) hecktor: Szerkesztés gomb, pls.
(#9104) morfondőr: Szerkesztés gomb, pls.
-
TRob1
veterán
Köszi, elhiszem, mint írtam is, lehet hogy ez is egy ilyen kivétel ami jól működik.
Nekem olyan szempontból felesleges, hogy amennyit én msn-elek telefonnal (skype-ot meg 1általán nem), arra elég az a kis fél megás cucc is amit linkeltem. Szinte egész nap pc előtt vagyok, ha meg nem, akkor inkább telefonálok. MSN ritka nálam telefonon. De azért köszönöm. -
TRob1
veterán
-
TRob1
veterán
válasz
RootRulez #9079 üzenetére
Én nem ismerem ezt a "buzidobozt", de tuti rootolva vagy? Mert ezt akkor akarja, ha nem vagy rootolva. Most íg megy? Talán automatán is felrakja a box-ot? Mert én külön nem tettem fel.
Esetleg próbáld ki marketről a MyBackup Root-ot is, az is kér az elején rootjogot. Ha az se kap, akkor vmi bibi van a root-tal.
-
TRob1
veterán
válasz
watford123 #9065 üzenetére
Még nemigen olvastam tapasztalatot, de szerintem teszteld, és oszd meg velünk az eredményt.
(#9059) sssz : A hozzászólásokból, meg a csillagokból se úgy veszem ki hogy a "legjobb" lenne. Ha valaki csak MSN-re keres vmit, akkor meg főleg nem a legjobb egy jóval nagyobb méretű, "mindentudó" app.
1ébként az életem során az a tapasztalatom, hogy az "univerzális", "mindenttudó", "kombó" dolgok (nem csak progik, hanem termékek is) legtöbbször semmit nem érnek, vagy amit "tudnak" azokat nem maximálisan, csak mindenből 1 kicsit. Persze néha (ritkán) akadnak kivételek is (lehet épp ez az app is ilyen) -
TRob1
veterán
válasz
schmo07 #8969 üzenetére
Felesleges hezitálni, semeddig nem tart párat feltelepíteni, kipróbálni. Ha valamelyik nem tetszik, uninstall. Ha egyik se tetszik, mind uninstall.
(Kb.2 perc alatt felteszel 4-5-öt.) Amiket érdemes (én sorrendem): GoLauncherEX, LauncherPro, ADWLauncherEX, Zeam, Meg esetleg a Launcher 7 (mondjuk ezt fel se tettem, mert már képek alapján se jön be, habár néhány ember szereti)
(#8967) dokee78 :A legjobb
(csak kár hogy nem elég folyamatos a magyar support
)
-
TRob1
veterán
Aktív témák
- Canon EOS 250D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (200 vagy 970 expoval)
- DJI FPV Fly More Combo drón szett +Motion Controller
- Hama uRage CyberBoard billentyüzet+HAMA Urage gaming egér
- 6gen i3 pc i3-6100/8gb ddr4/120 gb SSD GTX 960-2 gb DDR5
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. ( 777 vagy 3800 expoval)
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2985
- Felújított számítógépek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest