- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple Watch
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keem1
veterán
Srácok, ha a telefonom csatlakoztatva van BT-n keresztül az autó hifijére és a Gmaps navigációt elindítom, azonnal indul vele a zenelejátszás is (mivel sűrűbben használom, a Spotify, de adott esetben ha előzőleg valamit a gyári Samsung zenelejátszón hallgattam, akkor az, tehát nem zenelejátszó függvénye).
Maga a megoldás, hogy tudjak navi közben zenét lejátszani, az pazar. Viszont nem szeretném hogy rögtön automatikusan elinduljon a muzsika.
Feltételezem, ez valamiféle Gmaps "feature", de nem találtam rá opciót.Valakinek van ötlete, hogy ne induljon el automatikusan (anélkül, hogy megszüntetném a maps-musicplayer integrációt)?
-
Keem1
veterán
Látom, itt szintén sokaknak nem tetszik a Google Play Store új felülete.
Ha már GUI... azt tudja valaki, hogy mi ez az új trend, hogy a (szerintem) príma hamburger menüt kezdik mindenhonnan kiirtani?
A hamburger menü kb mobilon a leghasználhatóbb menü megoldás, hisz egyrészt maga az ikon balra fent eléggé kevés helyet használ, másrészt a képernyő teljes bal széléről bármikor behúzható. És a tartalomból se foglal el semmit inaktív állapotban, nem úgy mint a mostanság trendi "tegyünk egy csomó gombot alulra", ami zavaróan sok helyet foglal el a tartalomból és szerintem teljesen feleslegesen kell bámulnom az idő nagy részében.Szóval van valakinek valami ötlete erre az új, idegesítő trendre?
Szerk, csak hogy produktív is legyek, ne csak a szám járjon, Gugli aszongya hogy:
"Space on a screen of a mobile phone is very limited and while hamburger menu looks like a clever idea on a first sight, it actually does more harm than good. According to NNGroup hamburger menu hurts the UX with its low discoverability, which results in lower engagement, confusion and slowed exploration.2018. okt. 31."
Nee, ez most komoly lenne? "hamburger menu hurts the UX with its low discoverability"... aki ezt írta, annak szerintem elmentek otthonról. Nem a menünek kell fókuszban lennie, amit a teljes tartalom megtekintés kb. 1-2%-ában nézünk, hanem magának a kontentnek. -
Keem1
veterán
válasz
zsoltip #152580 üzenetére
Nincs is rá szükség - fizetéshez legalábbis. Már a rendszer (Google Play Services) része, két módon ellenőrizheted, hogy nálad minden klappol:
- Beállítások - Google / Google szolgáltatások - Google alkalmazások beállításai - Google Pay
- Beállítások - Kapcsolatok - NFC és fizetés - Érintés nélküli fizetésekNálam mindkét helyen jelen van a Google Pay és megy is a fizetés rendesen, pedig a Google Pay app nincs is a telefonomon. Samsung Galaxy S10.
-
Keem1
veterán
válasz
KicsiRegő #152556 üzenetére
A MÁV meg 10-20%-kal olcsóbban adja a neten/appon vásárolt jegyeket a pénztárral ellentétben.
Ez lenne a követendő példa. Minden, amit önállóan, ügyintéző/pénztáros/alkalmazott nélkül te magad oldasz meg, minimum ugyanannyi, de inkább olcsóbb kellene hogy legyen. Az egyszerűen nonszensz, ha még drágább is.Ki érti ezt? 🤷♂️
De befejeztem az offolást -
Keem1
veterán
válasz
Somatom #152550 üzenetére
Szerintem a felszámított "kényelmi" díjra gondolt.
Én is utálom. Nem az összeg miatt (mozijegynél kb 150 forint), hanem az elv miatt.Válaszolt a Simple egy posztomra, amiben azt írták, hogy az otthoni ügyinztésé kényelmi faktora, plusz a viszonteladóként felszámított extra díj ami miatt reálisnak érzik.
Arra már semmit nem mondtak, hogy a képlet kb: (-100xAlkalmazottak) + (1xÜzemeltetés) + (1xKényelem). Ami még mindig olcsóbb, hisz az emberi munkaerő a legértékesebb.
Valamint hogy üzemeltetési költség, szerverek egyébként is jelentkeznek, továbbá ők a szolgáltatóktól nem a felhasználói árat kapják, hanem jutalékos árat. Így ez nettó bullshit, nettó lehúzás.Én is hanyagolom ilyen téren a Simple-t. Működik, meg minden, de autópályára, parkolásra, mozijegyre a kényelmi díjuk miatt felejtős. Érintésnélküli fizetésre, SZÉP egyenleg lekérdezésre és tsaira viszont tökéletesen fasza.
-
Keem1
veterán
válasz
Tökimanó #152537 üzenetére
Nem értettél félre, de sajnos már ezt is megpróbáltam és nem működik. Napok óta túrlm a netet, van vagy 7-8 flag ami már disabled, mégis itt van ez az átláthatatlan tab grid.
Ideiglenesen átmentem a Samsung browserre.
Hihetetlen, hogy képesek ekkora hülyeséget rám erőltetni a választás legcsekélyebb lehetősége nélkülcsak tudnám az okát.
Köszi azért
-
Keem1
veterán
válasz
Bozek #152530 üzenetére
Naa, lehet nekem is a Kiwi kell, most pakolom fel, egyelőre ígéretes
Eddig párhuzamosan bizonyos dolgokhoz a Samu browserét használtam, ami szintén szuper, csak nincs mobil-desktop átmenet sajnos.Nem találtam még olyan pw managert, ami nekem kényelmes lenne. A céges az (házon belül fejlesztett), de azt nem használhatom melón kívül, meg nem melós eszközön (céges felhőbe szinkronizál).
-
Keem1
veterán
Srácok, visszaolvasva a topikot, látom, hogy másnak se megy már a Chrome grid tab layout visszaállítása a kártyapaklira. 91-es verzió van fenn.
Öreg vagyok én már, az egy képernyőn egyszerre több tab nekem már túl kicsi. Semmi mód nincs arra, hogy visszaálljon a jó kis kártyázósra? Annyira de annyira jó volt.Átállnék én a Samsung browserre, de minden a Google-höz köt. Ha legalább a Chrome-os Samsung addon a bookmarkokon kívül a historyt meg a passwordöket is átvinné, legalább lenne motiváció. Minden másban tökéletes a Samsung browser.
Amit a Google az utóbbi kb 2 évben művel Chrome-mal, az gyalázat. És nem csak az, hogy én vagyok tőlük kiakadva, de az internet népe is. Legalább figyelhetnének a felhasználói visszajelzésekre.A Chrome szuper böngető lenne, de ez a két idegesítő "feature" (a másik a címsor rátapintva kiürül és a ceruza ikont kell pluszban megnyomni hogy editálhassam vagy kicopyzhassam a linket) lassan a sírba visz --> Samsungnál mindkettő pöpec. És legalább ezeket tennék felhasználó által ki/bekapcsolhatóra.
Tudtommal a Chrome opensource, bárcsak értenék az Androidos programozáshoz. De hátha jön egy team majd, amelyik felkarolja a a Chrome-ot (mint desktopon a Chromium) és a felhasználókra erőltetett szarságok nélkül kiadják a Chrome egyébként minden másban érintetlen verzióját, vagy a fentebb említett döntési lehetőséget adnák a kezünkbe. Frusztrál, hogy látszólag érthetetlen módon, süketet és vakot szimulálva azt tettetik, hogy nem látják a felhasználók jajveszékelését és ránk erőltetik a nyilvánvaló hülyeséget. A végigpörgethető kártyapakli egy álló tájolású telefonon tökéletes (tabletet nem használok, arról nem tudok nyilatkozni).
Szóval... any solution? Vagy fogadjam el, hogy ez már jobb nem lesz?
-
Keem1
veterán
Helló emberek!
Szilveszteri kis létszámú házibulihoz keresem a megfelelő appot.Háttér:
Úgy döntöttem, idén nem laptopról nyomjuk a zenét, hanem egy Nexus tabletről (tavaly majdnem lelökték az asztalról a lapost). Ahogy tavaly, idén is Spotify szolgáltatná a zenét, ez eddig pipa. A társaságnak időnként igénye lenne karaoke-ra, amit tavaly a lapossal egyszerűen megoldottunk. Az idei terv, a tablet amúgy készen áll a feladatra, van egy jack elosztó (külön mikrofon, külön hangfal).Mit keresek?
Azt a szoftvert, amivel legegyszerűbb esetben Spotify alatt a jack-re lógatott mikrofon is aktív lenne. Extra: ha a média és a mikrofon hangerejét kezelni tudja. A cél: Spotify alatt szól a zene, ellenben adott egy bulizó, aki úgy dönt, a következő szám alatt maga énekelne. Lehúznám a Spoti hangerejét kissé, a lelkes amatőr meg a mikrofonba énekelne. Ehhez nem lenne szükségem semmire, ha aktívvá lehetne tenni a mikrofont, de felvevő appon kívül nem sikerült eddig. Tehát valójában nem biztos, hogy egy külön szoftvert keresek, ha valaki ad egy tippet, hogy rootolt tableten hogyan varázsolhatnám akívvá a mikrofont felvevő app nélkül. Esetleg egy egyszerű keverőpad app is jó, ha a fentiekre képes.Hálás köszönet
Tudom-tudom, erre vannak profi cuccok, biztos lesz, akiben felmerül, miért egy tablettel akarok vacakolni. Nos, nincs igény profi cumóra. Egyszerű, hétköznapi dolgozó emberek vagyunk, napi robotok, akik időnként azért szeretnek kikapcsolódni. Például szilveszterkor. A házi megoldások tökéletesek számunkra, Spotify-jal mindenki elégedett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Autós topik
- Linux kezdőknek
- PlayStation 5
- PlayStation 4
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest