- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
válasz
Probert75 #134510 üzenetére
Talán csak nem adminként indítottad a szervert és 1024 alatti portszámon akarod használni (21 az alapértelmezett). Vagy nem is csatlakozott a szerverhez ez a kis beállító alkalmazás. Szóval el se igen indult a szerver amit adminisztrálni akarsz az ablakból vagy nem csatlakoztál hozzá hogy beállíthasd. (Nem tudom milyen piros üzeneted van - ha van - a kis beállító appban).
Amit még tudok ajánlani hogy használd akkor a portable-t [innen], abban nem kell állítgatni semmit csak egy user-t hozzáadni könyvtárral. -
crok
Topikgazda
válasz
Probert75 #134502 üzenetére
Igen, lehet, úgy, hogy nem használsz SMB-t mert marhalassú (igencsak ezt a hsz-em olvasta Somatom de nem biztos).
A lassú csatlakozás meg sokszor az SMB névfeloldása miatt szokott lenni. Megadhatod csatlakozáskor IP-vel is név helyett hogy spórolj időt. De alapvetően azt ajánlom tegyél fel a gépre egy egyszerű FTP-t (FileZilla FTP szerver pl.) vagy a telefonból csinálj web/WebDAV/FTP/SCP szervert pl. az FX tudja és a MiX is. Használj bármit ami TCP-n fog menni jó nagy TCP window-al ( : (Sorrendben alapbeállításokat feltételezve SCP/WebDAV/FTP) -
crok
Topikgazda
-
crok
Topikgazda
válasz
Fall-N #134484 üzenetére
Én ugyan nagyon sok éve megvettem az ES-t de kérdezném, hogy miért mondod egyébként hogy vacak? Mármint komolyan érdekel, mert ugye nekem megvan a teljes, nem tudom az ingyenes milyen manapság.
Azóta én pl. megvettem az FX-et is mikor le volt árazva (leginkább a WebDAV+FTP miatt) és a Solidot is egy ilyen akciókor, ez se rossz egyébként. Meg hát a MiXPlorer egy teljesen más állat ( : -
crok
Topikgazda
válasz
fireman123 #134403 üzenetére
Olvasd vegig, felehez se kell root.
-
crok
Topikgazda
válasz
fireman123 #134400 üzenetére
[Itt] keresd azt a részt hogy "nem alszik a telefon".
-
crok
Topikgazda
válasz
kispe82 #134390 üzenetére
Igen, itt menj alulról felfelé ( :
-
crok
Topikgazda
válasz
MikeWazowski #134375 üzenetére
"Elrejteni" nem mindenki elől rejti el magát, legalábbis nem tudom mitől gondolja hogy elrejti magát.
A VPN egy titkosított csatorna lesz a mobil meg a VPN szolgáltató közt, ő a VPN szolgáltatón keresztül netezik. Ami köztük megy forgalom az titkosított, abba meglehetősen nehéz belenézie annak, aki pl. ugyanazon a publikus Wifin szintén fent van és esetleg megpróbálja a csomagjait rögzÍteni. Ettől függetlenül a VPN szolgátató és a tényleges szerver közt ugyanúgy lesz mintha simán kérdezné le. Ha Google-ben keres ott úgyis lesz azonosítva hacsak nem keres még ott is inkognítóban. Használjon duckduckgo-t mellé ( :
-
crok
Topikgazda
Tudom hogy nem kifejezetten erről szól a topik de a Mobile Doc Scanner app most épp ingyenes (amúgy 1490JMF) és nekem régóta bevált ha dokumentumot kellett fotóznom - úgyhogy gondoltam megosztom.
-
crok
Topikgazda
válasz
kaciokos #134114 üzenetére
Ja, mert az az SMB (amit by default tud használni) annak a blokknagysága 4KB ellenben egy FTP TCP window by default 17KB (és emelheti ha nincs csomagvesztés) vagy az SCP TCP window by default 64..65KB (és ha van lehetőség window scaling-re akkor mégtöbb is lehet) vagyis arányosan ennyivel szinte biztosan gyorsabb lesz csak maga az átvitel. A bélyegképes hülyéskedésről már nem is beszélve ( :
-
crok
Topikgazda
válasz
Somatom #134106 üzenetére
Meglehet de az erősen látszana a NAS erőforrásaiban is
- de egyelőre a típusát se tudjuk -p mostmár tudjuk.
Amiről írtam mint hálózati oldalról jövő problémák arról van pár cikk meg hsz amit írtam de angol mert angolul kommunikálok melóban.. elég összetett dolog ez azért hogy csak úgy legyen róla egy összefoglaló laikusoknak mert még néha hozzáértőkkel is hetek mire rájövünk hogy mi a gond. De ha video thumbnail nélkül megvan a 6..7MBps (ami 48..56Mbps) az már akár reális is lehet egy sima WIn-es piszkálatlan gép esetén (gondolom egyik fél WiFi másik meg kábel ezek szerint, de megint ott van az RF környezet mint tényező meg a hálókártya a Win-es gépben.. etc.. etc..). -
crok
Topikgazda
válasz
Jared #134099 üzenetére
A hálózatodon belüli dologra: a Speedtest meg a saját szervered közti kapcsolat az nagyon durván nem ugyanaz a dolog. Az, hogy milyen TCP stack beállításokkal tudsz kapcsolódni a NAS-odra meg a Speedtest szerveréhez az csak kb. min. 10 helyen lehet teljesen eltérő (NAS portja 10/10/1000-re állt-e be, jó-e a kábel, TCP receive window nagysága, TX és RX buffer nagysága, van-e csomagvesztés, hogy tolerálja a TCP stack a csomagvesztést, van-e selective ACK, van-e TCP chimney/offload meg egyáltalán a NIC-je a NAS-nak támogatja-e vagy pont amiatt lassú mert hibás az implementáció.. etc.. etc.. tudnék mesélni órákig, sajnos)
-
crok
Topikgazda
válasz
Vertigo18 #134071 üzenetére
Esküszöm nem találom azt a hozzászólásod..
Biztos ide akartad ezt írni? ( : -
crok
Topikgazda
válasz
qwertly #133898 üzenetére
Kb. 3 hónapja volt már róla szó, sajnos a helyzet így maradt azóta is ahogy abban a hozzászólásban írtam és nem látszik hogy változtatott (changelog) vagy változtatni akar a PowerAmp rajta, ugyanis annyi van, hogy [itt] a Poweramp fórumban le van írva hogy:
"please note than older v2 skins will no longer work (unless their devs update them) because the interface elements have all been completely rebuilt and it is not possible to make them backward-compatible."- valamint -
"If after trying v3 for a while you find you still prefer the older, simpler design - or that the new features (such as the improved high-res audio engine) are not important to you - you are welcome to join the KitKat users and continue to use the old v2 product for as long as you want. An installable .apk file can be downloaded from the Downloads tab at the top of this page, and you will need to turn Auto Updates off in Google Play's Poweramp page. Please remember that v2 is now considered to be a legacy product, so if you continue to use it there will be no further updates or bug fixes, and it cannot be guaranteed to work forever with future Android versions."
Szóval ennyi a nagy ajánlásuk:
- nyaggasd a készítőt hogy frissítse v3-ra a kedvenc/megvásárolt skin-ed vagy
- használd a legutolsó v2-t és kapcsold ki a frissítést Play-ben.. -
crok
Topikgazda
válasz
nababika #133887 üzenetére
Annál azért sokkal másabb, már eleve a működése is de alapvetően mégis ugyanaz. Olyan, mint egy wrapper a Maps-hez ami nem külön app hanem egy webalkalmazás ami a Google Chrome-ot használja "alapnak" (írja is hogy kell hozzá hogy telepítve legyen vagy ha nem akarod telepíteni akkor inkább simán használd a www.google.com/maps URL-t egy böngészőből). Olvasd el a leírását, az app neve is com.google.android.apps.mapslite - így akarják a gyengébb készüléket használókat is rávenni hogy a Google Maps szolgáltatást használják a megszokott kinézettel. Nem rossz de nem is mondanám teljes értékűnek - dehát kinek mi a fontos (de természetesen megvan a Lite faktor, vannak dolgok amiket nem tud a Maps Go).
-
crok
Topikgazda
válasz
kaciokos #133860 üzenetére
Ez autóval is pontosan így működik: nyilván nem állandóan nézi hogy hol jár a GPS vevő hanem prediktálja a sebességből hogy hol tarthat és ahhoz "kalibrálja" az előrejelzést is. Könnyen ellenőrizhető, mert ha valahol le kell kanyarodni de nem kanyarodsz le akkor egy kis ideig még úgy fogja mutatni hogy "jó úton haladsz" majd utána "visszatesz" oda ahol tényleg jársz.. meg persze "újratervezés" ( :
-
crok
Topikgazda
válasz
darvinya #133845 üzenetére
Az Android szakmaiban jártál már ezzel? Lehet több szem többet lát.
-
crok
Topikgazda
válasz
st6969 #133814 üzenetére
Csak majd ne felejtsd el a lakat + háttérbenfutás + automatikus indulás kombót megadni az appnak.
-
crok
Topikgazda
válasz
[lAyCsI] #133807 üzenetére
Via browser - egyujjas és "sima" kétujjas fokozatmentes zoom van.
-
crok
Topikgazda
válasz
kaciokos #133798 üzenetére
Mindenki aki kicsit értett hozzá. De kellett valami ami mindenen is megy az R1 userek miatt. Az MTP megy. Az más kérdés hogy pl. a max. filenagyság 4GB és nem az alatta levő filerendszer miatt hanem mert az MTP így van megírva. Ha mégis kell az USB szerű felcsatolás akkor root után USB MASS STORAGE Enabler (@XDA Labs).
-
crok
Topikgazda
válasz
Indiant #133793 üzenetére
Valamint azért maradt az MTP mint megoldás a régi natív USB helyett, mert az MTP-nél megoldott, hogy egyszerre tudja használni a tárat a telefon/tablet és a PC is - ellenben a natív USB megoldásnál a telefonról/tabletről le kell csatolni a partíciót és át kell adni az USB-nek (ami így a PC-s csatkaloztatás alatt elérhetetlen/használhatatlan, egyes appok ebbe szépen bele is álltak mint a gerely).
-
crok
Topikgazda
válasz
MADcat #133750 üzenetére
Igazából mondok jobbat:
Lépj mondjuk be egy inkognító módos böngészőből GMail-be úgy, hogy felhasználónévnek csak annyit adsz meg hogy probabela majd a jelszó (meg ha van 2 lépcsős beléptetés akkor az is) és simán belép pont nélkül is. Mert így működik. Így tudod használni a "pont nélkülit". Igazából csak a pont nélküli userID létezik, szóval te gyakorlatilag ha eddig a "proba.bela@gmail.com"-ot használtad akkor tudtod nélkül használtad ezt a feature-t - egyfajta automatikusan létrehozható email alias, egy 11 éves feature, azt hittem hogy sokan ismerik. -
crok
Topikgazda
válasz
paolinho #133725 üzenetére
Külső forrásból telepítettél appot?
A Google Playben levő Play Protect-et bekapcsoltad, lefuttattad?
Addons Detector megmondja miben van popup, sok ember Droidjáról füstültünk ki a segítségével ilyeneket. -
crok
Topikgazda
válasz
Elemental #133661 üzenetére
Ha a vele járó tárhelyet nem használod akkor
miért nem használtál címkét és pont(ok)at hogy ne legyen olyan sok emailcímed?Egy példa: tegyük fel az emailcímed akarkicsoda@gmail.com
Annyi pontot és oda teszel pl. regisztrációkor ahova és annyit mennyit csak akarsz, úgyis betalál a fiókodba:
akarkicsoda@gmail.com
akarki.csoda@gmail.com
akar.ki.csoda@gmail.com
a.k.a.r.k.i.c.s.o.d.a@gmail.com
Ez mind különböző emailcím mert ugye sztringre különböző - de mind betalál a saját fiókodba.Csinálhatod úgy is hogy az "@" elé teszel egy "+"-t és utána írsz bármit amit akarsz "egyben"
akarkicsoda+telekom.hu@gmail.com
akarkicsoda+digi.hu@gmail.com
akarkicsoda+randomoldal@gmail.com
akarkicsoda+sosekelltobbetezacim@gmail.comKombinálhatod is a fent leírt két dolgot.
Ezekre utána akár automatikusan címkét is csinálhatsz,
egyszerűen, hiszen a To: mező tartalma "egyedi" lesz.Én pl. így tudom hogy ha jön spam levél és látom a mailcímben hogy egy tökéletesen más helyre volt használva már repül is az email az eredeti webhelynek hogy "igazán köszönöm hogy kiadták a címem" és már csinálom is hozzá az automata törlő rule-t GMail-ben.
Ha meg tudom előre hogy a reg csak egyetlen dologhoz kell akkor eleve "eldobható" emailcímet használok, vagy a 10minutemail-t vagy a Guerillamail-t.
-
crok
Topikgazda
válasz
mobilizmo #133561 üzenetére
Még vastagon beta/experimental, ajánlani még nem ajánlanám. Nem rövid az ismert hiba lista se.
Meg egyébként érdekes, hogy azt írja hogy a visszaállítást ő máshogy látja - holott a Titanium Backup-ból is lehet flash-elhető ZIP-et csinálni amit TWRP/custom recovery alól lehet telepíteni, ami utána "telepíti" a Titanium Backup-ot és vissza is telepíti az appokat, adatostól mindenestől. -
crok
Topikgazda
válasz
mobilizmo #133551 üzenetére
Migrate@XDA - kicsit bővebben
(Custom UI-okkal nem igazán működik együtt - még - egyelőre.) -
crok
Topikgazda
válasz
Somatom #133520 üzenetére
Ok. Mindegy. Eldngedem a dolgot. Nem, nem szegeny Google hanem szegeny dev, mert a szabalyokat nem a dev irja. Megoldana milliofelekepp foleg ugy hogy az adataid ne kompromittalodhassanak, pl. trukkozik a Games APIval hogy a Drive tarhelyed fogyasztasa nelkul mentsen, de nem egyszeru mert a szabalyokat nem o irja, az APIkat csak hasznalja. De be is fejeztem.
-
crok
Topikgazda
válasz
Somatom #133512 üzenetére
A symlink még akár jó is lehetne - még az Adoptable Storage miatt se lenne gond - csak ott keletkezik egy másik inode az eredeti mellett aminek ugye megint mások a jogosultságai mint az eredeti file-nak és ha az eredeti file jogosultsága változik azzal nem változik a symlink jogosultsága (a hardlink-é igen, de azt nem tudod filerendeszek közt húzni, az Adoptable Storage miatt ez cink).
De ott a SELinux is, esélyed nincs enfoced alatt a context-et úgy beállítani hogy mindenkire illjen, pont az a lényeg hogy egymás vackát ne láthassák az appok, vagy minden app mentéskor beállít egy szemafórt / socket-et és a rendszer egyesével állítgatja a symlink SELinux context-jét.. mert olyan policy-t nem nagyon tudok mondani amiben ez menne, hacsak erre nem lenne külön policy. És akkor még erről a védett helyről ki is kéne emelni ezeket (az akár titkosított) mentéseket. Nem egyszerű eset.
Szóval maradna a mount bind (csak külső binárisból menne vagy integrálni kellene bind-et) vagy a FUSE (full internal használatra áll csak rendelkezésre mókolás nélkül), az egyik gázabb mint a másik, pl. kéne a bináris, nyilván busybox-ot nem fog feltenni a ROM mellé a Google.. a mount-hoz megint ott a namespace probléma..
Aztán ugye MarshMallow óta ott van a android:allowBackup="false" amivel egyelőre még mindig korlátozható a mentés készítés az appról és adatairól.
Nem egyszerű ez, na. #rootalmindenkönnyebb
-
crok
Topikgazda
válasz
Somatom #133502 üzenetére
Az, hogy ahova mindenki tud írni onnan általában mindenki tud olvasni is.. Ezért nem szeretik az adatvédelemmel tudatosan foglalkozó emberek ha egy-egy app úgy használja a DocumentsProvider API-t hogy nem szólnak róla hogy mire is kell. Ezért lehet a jogosultság megadásakor tallózni, hogy "bezárhasd" az appot egy adott könyvtárba.. persze megadhatod neki a komplett SD kártyát is ha akarod, de akkor azt te akartad úgy megadni, te csináltad a te kezeddel. Persze mint ötlet jó, menthetne minden app egy file-t a saját könyvtárába.. csak a fentiek tükrében..
-
crok
Topikgazda
válasz
Fall-N #133500 üzenetére
Nos, pont az [A-Z]{2}UI tudna általában olyat, hogy "beépített app backup", és ha nem tiltaná le sok dev az sokat segíthetne a dolgon. Gondolom ezért nincs univerzális megoldás.
Szerk: Ha meg olyan megoldás lenne az appban mint a Google Play Games Services API-val menthető játékállás is (trükköznek is ezzel amúgy) akkor meg azért nem lenne jó mert nem mindenki használ még GApps-ot se custom ROM-on, nemhogy Play Games Services. Akkor ez megint nem univerzális.
-
crok
Topikgazda
válasz
Somatom #133496 üzenetére
A /Android/data/.. illik menteni minden app adatot, ez tény. De a /Android/data/.. alá mentéssel az a baj hogy amikor törlöd az appot akkor ami itt volt az minden törlődik (ugyanúgy ha azt mondod hogy az app összes adatát törlöd akkor ez törlődik). Márpedig gondolom ennek ezesetben nem sok értelme volna (mármint a beállítások exportálását pont ide tenni). Nem?
Plusz a /Android/data/.. írásához/olvasásához csak a Files API szükséges,
míg a minden egyéb máshoz kell legalább a DocumentsProvider API. -
crok
Topikgazda
válasz
dzsordzs69 #133483 üzenetére
A gond imho talan a MIUI meg a csuda aggressziv memoriakezelese / "optimalizalasa".
Lakatold le az app-ot, tedd az akkukimeloben kivetelek koze, jogosultsagoknal add meg neki hogy futhasson hatterben meg hogy automatikusan indulhasson majd teszteld megint.
-
-
crok
Topikgazda
válasz
snooze #133381 üzenetére
Én spec. direkt módot (mókolás nélkül) erre nem ismerek.
Indirekt módot igen:
APK-t beszerzed (vagy a telefonról/tabról/eszközről magáról vagy APKMirror, etc) és extract majd re-sign és feltelepíted az általad aláírtat - onnantól mivel nem Playből van telepítve és nem egyezik az aláírás így nem is lesz ott a listában. Néhány APK-ra nem kényelmetlen, sokra már nem valami kényelmes. Régen működött pl. root-al + Titanium Backup-al a Market link "törlése" az APK-hoz - nem tudom az megy-e még. -
-
crok
Topikgazda
válasz
MikeWazowski #133269 üzenetére
A linket amit adtam azon a BetterBatteryStat telepítéséhez ott a leírás hogy a jogokat root nélkül PC-vel ADB-vel meg tudod adni. Egyáltalán nem bonyolult, pár parancs az egész csak, copypaste. A Logout link elején ott van a minimal ADB telepítő is ha nincs fent, Win-re click-click-finish. (Sőt, ha esetleg cmd / powershell alatt csinálod és azt mondja "rosszparancsvagyfájlnév" akkor itt Upo már összeírta mit kell/lehet tenni).
A BetterBatteryStat az alarm-ok alatt írja hányszor indult el egy-egy app "ébresztőre" de a pontos idejét nem írja ki csak a darabszámot. De nem teljesen értelek hogy miért lenne 100% összefüggés egy app háttérben indulása és a képernyő felvillanása közt. Be van kapcsolva amúgy, hogy ha van értesítés akkor villanjon a kijelző? Ha igen akkor egyszerű a teszt: egy-két napra kapcsold ki ezt a funkciót és ha nincs ébredés.. akkor nyomon vagy.
GSAM: arra jó, hogy meg tudd mondani pl. hogy az idő függvényében hogy merült a telefon, össze tudod vetni a merülést a hőmérséklettel, a térerővel, meg tudja mutatni hogy időarányosan hogy merült a telefon adott pillanatban, milyen CPU terhelés volt pl. a nagyobb merülések közben. Valamint van benne kernel wakelock lista, processzorhasználat lista appok szerint (elő- illetve háttérben végzett munka szerint bontva akár), appok szerinti hálózathasználat, szenzorhasználat (GPS, gyro..), ébrentartási idő.. Vastagon tartalmasabb mint a beépített. Inkább arra való, hogy meg tudd mondani mitől merül a telefon ha túlságosan merül (nem-e azért merül mint a nyeletlen balta a Balatonban mert nincs térerőd a fémszerkezetes raktárban vagy mert van egy beragadt/beakadt appod ami kikapcsolt kijelző mellett se hagyja aludni a SoC-ot).
Nem nagyon off ez már itt? : \
-
crok
Topikgazda
válasz
MikeWazowski #133266 üzenetére
Teljesen mindegy milyen rendszer, a leírás miatt linkeltem csak, semmi köze nincs ott se a dolognak a MIUI-hoz - a lényeg az ébresztés meg hogy a gyorsan eltűnő értesítés csinálja-e. Vagy alarm + partial screen on / screen dim wakelock vagy gyors értesítés lesz imho.
Ha mégis az ébresztések, wakelock-ok száma kell vagy az alarmok mennyisége akkor a BetterBatteryStats és a Wakelock detector lehet hasznodra, megint csak azt tudom mondani hogy a megfelelő eszközt a megfelelő célra (ha kis segítség kell a telepítéséhez/használatához akkor [itt] keress rá arra hogy BetterBatteryStats)
A másik hogy ne mondd azt, hogy a "gsam batter monitor pro kb. semmire nem jó" mert totálisan nem arra használod amire való, olyat keresel benne ami nem található meg benne így aztán persze hogy "semmire nem jó" ha nem arra használod amire való.
-
crok
Topikgazda
válasz
MikeWazowski #133264 üzenetére
-
crok
Topikgazda
válasz
Kenderice #133260 üzenetére
Én mondtam.. akkor viszont marad a horses for courses elv mert szerintem a videokép PC-n képlopóval rögzítésénél kb. ugyanaz lesz a gond mint a képekből video készítésnél. A telefonból is csinálhatsz valamilyen szervert, mondjuk SMB-t is akár de jobb lenne egy FTP vagy SFTP vagy valami.. a rögzítőn hátha lehet olyat beállítani hogy darabolja a felvételt (mondjuk 1..2GB-onként) aztán a PC-n állítsd be hogy X időnként mentse le (vagy mentsd kézzel) a telefonról a cuccot és törölje az eredetit.
-
crok
Topikgazda
válasz
Kenderice #133225 üzenetére
Nagyon off és nagyon elméleti..
Elég sok dependenciája van (tethering, root, selinux permissive, busybox pl.) de szerintem megoldható:
- Telefont USB-n összeködöt a géppel (és még töltöd is)
- Bekapcsolod az USB tethering-et így lesz IP kapcsolat a gép meg a telefon közt (esetleg Wifi-n keresztül is mehet ha a rögzítést elbírja)
- selinux-ot permissive-re állítod a telefonon, akár ezzel akár kézzel (nem megy a mound enélkül)
- belső tárolón csinálsz egy könyvtárat amit mentési könyvtárnak ki is tudsz választani a rögzítő app-ban
- busybox mount-al felcsatolsz ebbe a könyvtárba - az USB tether-en keresztül - egy SMB megosztást a PC-n és utána a rögzítő app menthet ide
Csináltam már hasonlót de nem tudom a rögzítés milyen adatfolyamot generálna és elbírja-e stabilan ez a fajta kapcsolat (nekem másra kellett). -
crok
Topikgazda
válasz
MikeWazowski #133245 üzenetére
Hogyhogy hol? A beállításaiban.. jobb alsó sarok három pont - egyből ott van hogy értesítési ikon megjelenítése - kapcsold ki.
A GSAM azt nem mondja meg neked hogy adott pillanatban mi ébreszti a kijelződet (wakelock-ot néz de a logokból szedi ki és a wakelock nem ébresztés (alarm) hanem ébren tartás (alapvetően 4 fajta van amit app kérhet plusz amit a kernel)) ez az app nem erre való.
Milyen rendszer, milyen telefon, milyen ROM?
Egy másik fórumon - ahol MIUI rendszer van - ott már leírtam egyszer hogy mi okozhat ilyet, ha érdekel. -
crok
Topikgazda
Akkor még max. három nagyobb lehetőség van:
- ha szerencséd van és az app/játék olyan akkor Google Play Games-el lépsz be és szinkronizálsz..
- vagy Google saját backup-jával szinkronizáltatsz menüből
- vagy Google saját backup-jával (bmgr) kézzel szinkronizáltatsz (itt keress rá hogy bmgr, leírtam hogy működik, terminálban kell szüttyögnöd hozzá, nem tudom mennyire vagy otthon az ilyesmiben + van némi korlátja is)- szintén terminál.. adb backup de szerintem ugyanaz lesz vele a gond mint a Helium-al (erről egyébként a logout linken pont a bmgr alatt írtam)
Root nélkül nemigen van több lehetőséged.
-
crok
Topikgazda
Hogy megadjad neki a megfelelő jogosultságot amit rendszerből nem kérhet és nem adhatsz meg (mármint root nélkül.. a linken említem a Chrome kiegészítőt is mint megoldást a program helyett de mindenképp meg kell neki adni a jogosultságot hogy működhessen - de leírtam mindent).
-
crok
Topikgazda
Pont ezt akartam írni én is, mert még a FAQ-nak is első pontja.
-
crok
Topikgazda
Franco Kernel Manager leértékelés van
1399.-799.- -
crok
Topikgazda
válasz
Mogyoró T #132999 üzenetére
Szerintem írj át a MIUI topikba, ott jobb helye lehet ott.
Újrahúzáskor pedig a MIUI a /persist-en ment bizonyos dolgokat.
Volt hozzáadva PIN/Pattern/Fingerprint? Ha volt akkor most a PIN-t kéri, vagy a Pattern-nek megfelelő számsort vagy a Fingerprint megadásakor kért PIN/Pattern-hez tartozó számsort. (Itt keress rá arra hogy "Ha volt lockscreen PIN" ha nem tudod hogy hogy képeződik le a pattern-ből a számsor)Ha nem ez akkor Google Factory Reset Protection - és be akar léptetni.
-
crok
Topikgazda
válasz
Somatom #132840 üzenetére
Developed with Google nemegyenlő Google LLC
Nézd meg jobban ki csinálta az appot - nem a Google LLC hanem a Developed with Google
-
crok
Topikgazda
válasz
tekes #132756 üzenetére
Hacker's Keyboard - más miatt de én ezt használom: nyílt forrás, nincs reklám, megvan az összes F billentyű és kurzormozgató is ha kell és ahogy nézem ha hozzáadod a magyar nyelvet meg 5 sorosra állítod számsorral akkor pont azt kapod amit akarsz (szerintem).
-
crok
Topikgazda
válasz
GrotESC #132727 üzenetére
Szerintem bekaphattál valami malware-t ami webview-nak használja a Chrome-ot a reklámjaihoz/spammeléshez, szóval alapvetően szerintem nem a Chrome csinálja.
Az oldal SSL cert-jét egy ingyenes SSL CA írta alá (Let's Encrypt) és ami számomra kicsit gyanússá teszi az az, hogy tegnap előtt 11:59-kor lett aláírva és csak május 14. 12:59-ig tart. Esetleg gondold át mit frissítettél vagy tettél fel mostanában, esetleg ha melegszik+merül is a telefon akkor lehet egy javascript bitcoin miner.. vagy.. nem adtál jogot neki értesítések megjelenítésére? [Szerk.:] Chrome-ban a beállítások - honlap beálítások (site settings?) - értesítések alatt? -
crok
Topikgazda
válasz
kiraly.andra #132723 üzenetére
Hmm.. kiváló kérdés, nálam nincs olyan készülék amin nincs root.. de az Automate-hez vannak [itt] külön appok (ikon nélkül) amikkel a megfelelő jogosultságokat (és csak azokat) meg tudja kapni az Automate app maga (talán elég neki a network + a settings de inkább azt mondom hogy root + network + settings mert a flow eleve írja a root-ot mint opciót).
-
crok
Topikgazda
Automatikus 2G-re váltás mobilnet kikapcsolással amikor csatlakoztatott WIfi van érzékelve, és amint nincs onnantól 2G/3G preferált (vagy amit akar az ember) és mobilnet bekapcsolása => Automate + Teasaver flow
Az meg hogy egy navigációs app úgy van megírva hogy nincs benne ez a flag az appban az nem plusz igény hanem hiba. Ezesetben az automatizáció csak workaround.
-
crok
Topikgazda
válasz
napalmdude #132650 üzenetére
Magánvélemény, de ugye azt írod, hogy:
"Meg az óriási, jó drága bővítő kártyákat"
Ali-ról vagy eBay-ről, megbízható helyről megbízható uSD kártyákat lehet venni akár.. Egy 32GB-os U1-es ~2500.-, egy 64GB-os U3-as ~4000.-, az már 4x több mint amid most beépítve van és valószínű gyorsabb vagy ugyanolyan gyors. Szerintem nem drága. Szerintem.Valószínű ezek szerint a linkelt írásom szerintem végül nem olvastad meg azt se ami körülötte volt, akkor lehet megúsztad volna azt a három órát, mert az esetek elég nagy százalékában egy-egy rosszul generált és meghízott .thumbnail file szokta a helyet foglalni amit amúgy az SD Maid root nélkül is írt volna. (Környezetemben előfordult már 200MB küröltől 7.5GB nagyságú thumbnail file is). Régi letöltött APK-kat nem tárol a rendszer. Meg egy egyszerű Disk Usage is sokat segít(het)ett volna.
De ezt már nem tudjuk meg, te se, mi se. Ha gondolod legközelebb nézz rá ezekre. Hátha még azt a 3 órát is megspórolhatod magadnak.
-
crok
Topikgazda
válasz
napalmdude #132637 üzenetére
Hello, valamikor kérdezték már tőlem és [itt] le is írtam hogy hogy működik ez, mi hol milyen helyet foglal.
-
crok
Topikgazda
válasz
kezman #132619 üzenetére
Keepass2Android vagy pl. KeepassDroid ami F-Droid-on is elérhető így nem kell hozzá Google Play se.
A Keepass2Android-al Google Drive-ba és egyéb felhő alapú tárolóba- vagy ból szinkronizálható az adatbázis.
-
crok
Topikgazda
válasz
petymeg #132606 üzenetére
IPv6 címet kapsz/használsz? Wifi kapcsolatok beállításainak legalján szokott lenni hogy mi az IP-d, ha ott van IPv6 cím is akkor próbáld meg letiltani hogy ne kapjon. Meg akkor gondolom új készülék, költözésre nem használtál valami wifin keresztül költöző appot? A hotspot nem maradt bekapcsolva véletlen? [Szerk.] @macilacus ezt én is kérdeztem.
-
crok
Topikgazda
válasz
acsati #132598 üzenetére
Mindjárt más a leányzó fekvése.
Azt általában lehet állítani hogy csak WiFi-n mehessen - de talán Android főverzió függő.Szóval milyen telefon / milyen ROM / milyen OS?
Egyébként a Play beállításai közt ha a beállításokat megnézed van olyan menü amiben be lehet állítani hogy hogy tölthessen le frissítést: bármilyen hálózaton / csak wifin / mindig kérdezzen.
-
crok
Topikgazda
válasz
kuksa90 #132595 üzenetére
"A google play frissíti le, ez egy gplay alkalmazás (gplay services), de mivel rendszer alkalmazás, nem hat rá a gplay beállítása (frissítés tiltás stb.)."
Nem tudom mennyire jó ötlet ZipSigner-al aláíratni a Google Play Services-t, aztán elfelejtkezni róla aztán megint ide írni hogy nem frissül semmi Google Play-en keresztül meg nem kap meg üzeneteket (egyszercsak mondjuk meghal a GMS is mert az API outdated) aztán kb. esélyed se lenne kitalálni hogy mi lehet a gond. Vagyis de, nekem pl. igen, mert belefutottam már bugzó Google Play Services-be jópárszor és persze nem nagy etwas töröltetni a frissítéseket. Meg rendszerappot - ami integrált - nemigen lehet csak úgy aláíratva visszatelepíteni (eredetit tiltani ha lehet, aláírtat meg feltelepíteni). Mindenesetre a changelog-ot érdemes átolvasni, hátha javították azt a hibát ami miatt kéne a "megoldás".
Inkább azt kéne tudni, hogy mi a gond ami miatt ezt akarja csinálni és miért nem frissít pl. kézzel ha egy verzió egyszerűen rossz. (Akár ott van a Play Services Info app is vagy APKMirror-ról is leszedhező - mellesleg pont van alig egy hetes stabil frissítése, vagy esetleg pont ezzel van gond?)
-
crok
Topikgazda
válasz
Jakuu #132589 üzenetére
Bizonyos esetekben azt szoktam ajánlani, hogy YouTube video letöltésére (ésvagy abból csak a hanganyag letöltésére) használja az ember a clipconverter.cc-t.
(CLI-ben meg a youtube-dl-t,
böngészőben meg a (Tamper|Grease)monkey mellé a YouTube Center Developer Build-et (nekem még remekül működik, és remélhetőleg lesz folytatása maia-yt néven)). -
crok
Topikgazda
válasz
vizimento #132493 üzenetére
Akkor MIUI 10-ed van gondolom. Tárcsázóbal alsó sarok beállítások 3 vonalas gomb -> Hely (location) -> Alapértelmezett országkód itt 36 és alatta van egy gomb hogy ezt adja is hozzá minden egyes számhoz -> na ezt kapcsold ki.
(Megjegyzem a számaid átírását javaslom, ezt javasolta már a Telekom is 10 éve) -
crok
Topikgazda
válasz
bb.bocs #132463 üzenetére
Ja ha nem is volt root-olva akkor a MyBackup is max az APK-t mentette el.
Nincs amúgy az apphoz password reset saját email-re, SMS-re vagy valami?A root megjegyzésre: pont emiatt zárják a bootloader-t alapból és pont emiatt próbálják úgy erőszakolni hogy csak úgy nyitható ha factory reset-et csinál a telefon hogy a bootloader nyitással ne tehess fel egy időben root-ot is (mindegy hogy Magisk (vagy az "elődje" a phh su) vagy SuperSU vagy KingKang bármi..) úgy, hogy az eredeti adatok kinyerhetőek legyenek mert a file-okhoz hozzáférsz.
-
crok
Topikgazda
válasz
kuksa90 #132456 üzenetére
Feltételezésekre hagyatkozom, de:
0, Nougat-ot használok, ott ilyen nincs is.
1, Én nem mondtam hogy telepítsd fel
2, azt pláne nem hogy futtasd
3, azt végképp nem hogy random nyomkodd de
4, ha egy appot csak letiltani lehet akkor az rendszerapp, márpedig rendszerappot telepíteni a semmiből APK-ból nem lehet mezei felhasználóként, ahhoz root kell mert a /system-et remount-olni kell RW-re, átmásolni az APK-t és visszamount-olni RO-ra. Kért root-ot a rendszerapp telepítéséhez? Megadtad neki? Mondjuk ezt se mondtam hogy tedd meg.
5, Ám ha már fent van és van root akkor ugyanezzel a jogosultsággal meg Titanium Backup-al (vagy bármi random root uninstaller-el vagy ADB-vel..) törölheted is az appot. -
crok
Topikgazda
válasz
pvt.peter #132448 üzenetére
Esetleg..
MIUI hidden settings appot tedd fel - nyisd meg - megfelelő Android verzió tabot nyisd meg - harmadik pont / Notification log - aztán böngészheted hogy pontosan mikor pontosan mitől jött-ment értesítés (hátha benne lesz).
-
crok
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest