- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Yettel topik
- Légies iPhone halvány színei
- 8300 mAh, maradhat?
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
válasz
Nashville #143364 üzenetére
Erre alkalmaz helyett inkábba azt mondanám, hogy power gombbal kapcsolja ki a képernyőt kézzel max - meg nézze meg, hogy a közelségérzékelőt nem-e takarja pl. a fólia rajta.
@WhiteWalker: ennek nem feltétlen az a baja - de még mindig gond a Xiaomiknál.. gyári tesztmenüjében ennek asszem' van amúgy proximity sensor calibration de nem vagyok benne 100% biztos.
-
-
crok
Topikgazda
válasz
Submarine #143343 üzenetére
Itt vagy a telefonon a bugreport-ban / hibajelentésben (Beállítások -> Telefon info talán?) és a HiCare / Support app-ban tudnád lejelenteni, esetleg a LiveChat-ben itt a lap legalján - ha lenne értelme, de mivel EMUI 8 a ROM amit használsz így ezt ebben már nemigen fogják javítani ha le is jelentenéd, hiszen ha jól látom van rá Android 9.0 Pie ROM EMUI 9.1-el, lehet abban amúgy is javítva van (EMUI 10-et már nem kap). Esetleg egy másik, alkalmasabb alkalmazás alkalmazása jobb lehetne, van elég sok a topikban ajánlva (összefoglalóban is van 3).
-
crok
Topikgazda
válasz
HoldfenyLuna #143334 üzenetére
Azt egyelőre nem tudom mit rontasz el de ha az apk file rajta van a készüléken és úgy se telepíti.. akkor milyen telefonod is van milyen rendszerrel? Nem-e lehet hogy csak magasabb Android főverziótól működik az a bizonyos app? Meg Play linket tudsz adni ehhez a "Dark Sky" apphoz?
-
crok
Topikgazda
válasz
WhiteWalker #143329 üzenetére
Én is csak akkor térek vissza rá mikor valakinek nagy nyűgje van vele és segíteni szeretnék, de utána tolom is vissza a "rendes" rendszerem azon nyomban..
-
crok
Topikgazda
válasz
darvinya #143323 üzenetére
Nincs MIUI 11 Android GO alapon, semmilyen MIUI nincs Android Go alapon. Még a Redmi Go se MIUI hanem Android Go ami pontosabben egy Oreo Go Edition csak mellé van téve a Google féle appok Go változatai mellé még egy marék MIUI app (Mint Browser, Mint Launcher, MIUI File Explorer..)
De van menü arra amit keresel csak nem látható MIUI alatt: Hidden Settings for MIUI - ezzel elérhető a "sima" Android rendszer app kezelőjén kívül a teljesség igénye nélkül pl: értesítéstörténet, Android (nem MIUI) app akkuoptimalizálás menü.. meg még vagy 10+ menü ami alapból a MIUI féle Beállítások app-ban nem érhető el (mert kigyomlálták). Egyébként Activity Manager app-al is elérhető vagy a Quick Shortcut-al is elérhető az a "sima" Android app akkuoptimalizálás menü, csak a csilli-villi MIUI SystemUI beállításokból lett kihagyva, nyilván nem véletlen. A gond inkább az lesz, hogy az Android a "sima" Android app akkuoptimalizálás menüben amiket beállítasz azt legközelebb restartkor a MIUI reset-eli kénye-kedve szerint, úgy rémlik talán a MIUI optimalizálás kikapcsolásával ezt már nem csinálja (MIUI 8..9-ban pl volt még külön MIUI memória optimalizálás is) de régen még az se volt elég.
Ahogy this is life is írja ami még van, az az automatikus indítás engedély (nem csak a bootolás utánra vonatkozik..) + a más programok általi indítás engedély + háttérben futás.. ez mind MIUI gyíkság hogy ha minden de minden ki van iktatva ami arra van kitalálva hogy sok-sok szabad memória legyen akkor talán nem fogja bezárni.
A nincs installer-re visszatérve: gyors Google szerint lehet nálad valami app ami beül mint installer és az nem tud mit kezdeni az APK-val. Pl. ahogy itt vagy itt tapasztalják. Egy logcat megmondaná azonnal, de érdemes lenne szétnézni a telepített appok közt hogy nincs-e hasonló telepítve (APK analyser, Amazmod, valami). Esetleg a MIUI-s beállítások közt a telepített appoknál jobb fent a menüben az alapértelmezett appoknál van egy lista hogy milyen appot nyisson meg a rendszer egyes weblapoknál / filetípusoknál, hátha most ott neked ez is listázva van.
Megj: A MIUI gyíkságja ez a free RAM fetisizmus, ezzel alapvetően vagy megbarátkozol vagy nem. Rendszerszinten ez az egészet (a már említett Android lmkd mellett) az mcd (memory control daemon) nevű daemon csinálja a MIUI fejlesztéseként valamint a bedrótozott Biztonság nevű app jön még emellé (LBE által írt Security appra alapul és össze van mosva az LBE Privacy-vel (ez a MIUI-s engedélykezelő app) meg a CleanMaster-el meg az optimalizálójukkal/gyorsítójukkal meg a vírusírtójukkal (AVL/Tencent/Avast adatbázissal tud dolgozni), nem tudom ismered-e a céget, egyébként a Parallel space-t is ők jegyzik és ezt használják a MIUI-kban is dual app-ra, meg a Second Space-hez ők adják a megoldást ha jól emlékszem). A világ más részein szó szerint megőrülnek azért hogy az appváltóban minél több free RAM-ot mutasson a készülék, mindegy mennyi RAM van benne. Persze elsőre jól hangozhat csak ez nem Windows, a file cache pedig egy nagyon jó dolog.. az LKM küszöbszinteket legtöbbször alig éri el a rendszer de a MIUI okoskodásai már góráltatják is kifelé a memóriából a folyamatokat is (alacsonyabb oom_adj_score, cache kategóriába sorolt appokat hamarabb csap ki) meg a file cache-t túl hamar szabadíttatják fel hogy minél több fel nem használt maradjon. Szerintem nettó rossz megoldás az egész. De ez vastagon nem az AOSP forrás és nem is a Google hibája.
-
crok
Topikgazda
válasz
iceQ! #143284 üzenetére
App nem biztos hogy megmondja, itt ebben a Logout bejegyzesemben keress ra hogy Battery Historian es lesz jo leiras, meg tudod nezni mitol lehet + ott vannak appok is ajanlva (root nelkul es root-al). Ha nem boldogulsz irj ram privatban, kideritjuk.
-
crok
Topikgazda
válasz
WhiteWalker #143276 üzenetére
Ha nyersz majd keri hogy add meg, de gondolom ki lehet mashogy is fizettetni.
-
crok
Topikgazda
válasz
WhiteWalker #143274 üzenetére
Elfogadjak, persze, regisztracional kernek bankszamlaszamot es ha nyertel eleve ertesitenek is meg par napon belul utaljak a nyeremenyt ha 200.000.- alatti az osszeg (felette meg be kell menni erte).
-
crok
Topikgazda
válasz
nyisziati #143252 üzenetére
Annyira nem érdekes a válasz, mert az ETSI alkotta a GSM protokollokat aminek a központja Franciaországban van és a másik nagy fejlesztő ország Németország volt (ISDN pl, mindkét ország nagyban hozzájárult a digitalizálás megteremtéséhez / bevezetéséhez, a franciáknak saját ISDN switching megoldásuk is van pl.). Ja, és ha te ezeket használod akkor nem magyar hangok írásos megfelelőit küldöd
-
crok
Topikgazda
válasz
lomposfarkas #143237 üzenetére
-
crok
Topikgazda
Aki használja a Simple Gallery Pro-t F-Droid-ról vagy Google Play-ről annak írom, hogy jött ki frissítés.
-
crok
Topikgazda
válasz
WhiteWalker #143115 üzenetére
A SuperFreezZ és a Brevent is non-root módban megy Accessability permission-el. A háttérben futási engedélyt adb-vel is el lehet venni az apptól és akkor biztosan nem fog futni csak ha előtérben van (csak vigyázni kell, mert pl. egy letöltés elindíása is megáll ha az app nem adja át a letöltésvezérlőnek a letöltés elvégzését).
-
crok
Topikgazda
válasz
fecus #143114 üzenetére
De, csak 2020-ban nem triviális kérdés egy olyan appot kiajánlani ami elfut egy legjobb esetben is minimum 6 éves OS-en (a KitKat az API 19, ma meg a Pie 28, a 10 meg API 29). Azt nem is mondod melyik az ami nem megy, szóval:
Buttons remapper - Mapping & Combination vagy APKPure-on
Ez kiírás szerint 4.3-on már elfut:Key Mapper
Ez kiírás szeirint már 4.2-n is elfut és F-Droid-on is elérhető (nincs Google-d)Volume & Brightness Control vagy APKPure-on
Ez még 2.3.3-on is elfutMeg a Brightness Bocker-t jegyzik még [sok] [helyen]
-
crok
Topikgazda
válasz
WhiteWalker #143110 üzenetére
Hasonló kellene, mint a Greenify? Mert akkor Servicely, SuperFreezz (F-Droid) vagy a Brevent pl. de ha Doze mode hack (is) kell akkor inkább Naptime. vagy kézzel szerkesztés Doze Editorral. Vagy mi a cél pontosan? Meg milyen ROM milyen készüléken? Háttérben futás jogának megvonása nem elég?
-
crok
Topikgazda
válasz
w.miki #143106 üzenetére
Ez nem sima Android, ez Android TV, speciálisan erre van kitalálva és a Play is azt jeleníti meg ami meg van jelölve mint Android TV alkalmazás (az app Android TV-re (is) optimalizált) mert a készülék fingerprint-je Android TV-s, nincs klasszikus "kapcsoló" amivel "átállítható", az egész rendszer alapvetően más, másra van kitalálva.
Magisk + MagiskHideProps és behazudhatsz egy másik device fingerprint-et ami nem Android TV-s, ezt elég okosan megoldja a MagiskHideProps, a /system/etc/permissions/tv_core_hardware.xml -ben pl. Android TV specifikus engedélyek vannak amik nélkül meg majd a TV-s alkalmazások fognak vacakolni (FC), ro.build.characteristics build.prop pedig nálad nyilván tv és nem default, ezt is át kéne írni, meg van még egy jó másfél tucat ro.product.* build.prop érték is amit meg kell(het) változtatni. Szóval persze, ha megfelelő mértékben módosítod az OS-t akkor natívan is menni fog a Play Store. Kérdés hogy belevágsz-e.
Mert ehhez kellene Magisk root, ahhoz meg olyan bootloader amit lehet patkolni, meg egy recovery hogy könnyebb legyen, még ha nem is flash-eled csak elindítod rajta, de ha nincs akkor marad hogy Magisk Manager-el megpatkoltatod a boot.img-t és fastboot-al tolod fel.. ha meg még A/B is a rendszer.. vagy ha a rendszer alapból root-olt (brrrrr..) akkor átírogathatod a build.prop file-t kedved szerint, csak akkor nem tudom mennyi root-ra érzékeny appot akarsz használni - mert hogy azok 100% nem fognak menni.Vagy nézz utána van-e a készülékre valami értelmes custom ROM, mondjuk egy (un)official LineageOS ami nem Android TV. Vagy olyan készüléket kellett volna venni amin nem Android TV hanem Stock Android fut, mert ez egy ennyire régi probléma. Vagy marad a sideload ahogy itt írtam. Vagy hátha a többieknek van megoldásuk
-
-
crok
Topikgazda
válasz
Atos23 #143039 üzenetére
A helyzet ezzel a kütyüvel is pontosan ugyanaz: annyira lehet pontos mint amennyire a felhasznált chip-ek és egyéb alkatrészek. Van ilyenem nekem is, az elve szerintem is jó de én azért egy Alis dologra nem bíznám rá magamat, a készülékek belső mérő mechanizmusa (Coulomb counting) legalább a gyártó szerint hitelesített (feltételezve, hogy eredeti az akku). Itt egy tipikus IC leírása hozzá + egy részletesebb leírás.
-
crok
Topikgazda
Az tulajdonképp sima pm disable.
adb shell pm uninstall -k --user 0 com.google.android.apps.tachyon - esetleg ki tudod próbálni?
Esetleg tudsz nekem egy teljes kimenetet adni (nem screenshot-ot) erről?
adb shell pm list packages -f
Ha Win-t használsz akkor egyből vágólapra is mehet a kimenet így:
adb shell pm list packages -f | clip
..utána beillesztheted a listát egyből ide vagy notepad-be pl.De hogy pont EMUI-n húz vissza valami egy Google alkalmazást..? Fura..
-
crok
Topikgazda
Pont akartam kérdezni hogy hogy tiltottad le. ADB-vel pm uninstall -k --user 0 [csomagnév] után nehezen tudom azért elképzelni hogy valami visszahúzza. Ja, milyen telefon, milyen ROM?
-
crok
Topikgazda
-
crok
Topikgazda
válasz
acsati #142971 üzenetére
Jakérem! Címsorban bal szélen rákattintasz a legszélső ikonra (HTTPS esetén ez egy zöld lakat pl.) aztán oldalbeállítások (site settings) a felugró menüben, majd legalsó pont adatok törlése (clear data) majd frissítés (de mintha amúgy is frissítene magától?) - és profit
-
crok
Topikgazda
válasz
szimi57 #142966 üzenetére
Van itt pár ajánlásom (: MiXPlorer, FX, Solid.. FTP, SFTP/SCP, WebDAV..
-
crok
Topikgazda
válasz
nyisziati #142956 üzenetére
Szakmai fórumon ékezet nélküli írást 4..5 sornál hosszabbat láttál-e tőlem bárhol itt a PH!-n? [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] Nem véletlen, hogy 4..5 sornál többet nagyon ritkán írok mobilról, az is általában gyors segítségnyújtás vagy valami piszlicsáré dolog csak (mint pl. ez is volt). Azt gondolom, hogy ha valaha olvastad a hozzászólásaimat joggal feltételezhetem, hogy láttad: mindig megpróbálok úgy fogalmazni, hogy az ne legyen "igénytelen". Mindezt nem mobilról teszem általában, mert gyanítom azt is látod hogy rengeteg hivatkozást is használok, amit mobil felületről nem könnyű megoldani és utálom is - főleg olyan mennyiségeknél amiket általában használok - de inkább az ékezeteket áldozom fel az információátadás oltárán. Rajtad kívül ez gondot még senki másnak nem okozott, pedig így csinálom már 20+ éve, így is kezdtem el akkor, amikor még nem nagyon volt más csak a GSM 7 bit-es készlet, de ha később mégis úgy döntöttünk hogy szeretnénk ékezetesen írni akkor 70 karakterre rövidült egy standard 160 karakteres SMS hossza: ez számomra több, mint 50% információátadási veszteség, olyan overhead ami engem erősen zavar, olyan kompromisszum amit nem szeretek meghozni. Nem fogok hazudni, volt amikor egy leányzónak nagyon-nagyon hosszú és helyesen írt, ékezetes üzenetet akartam írni - amit meg is tettem, MMS-ben, mert 1000+ karakternél olcsóbb volt és az egyetemista énem sem volt kevésbé racionális, mint a mostani (megérte, mert végül el is vettem a leányzót). A typo-kért és vesszőhibákért elnézést, a félreütés jogát fenntartom.
Én úgy tudom, hogy ékes magyar nyelvünk egyes hangjait jobbra dőlő ékezetes betűkkel jelöljük írásban így - mivel szabad országban élünk - mindenki eldöntheti hogy megszegi-e és hogy hogy szegi meg ezt mobil eszközről írva: nem ír ékezetes betűkkel egyáltalán (és gyorsabban megvalósítja az információátadást, programozásban/scriptelésben amúgy se használ(hat)) vagy helytelen hangok betűivel írja le a mondatait amik írásban, kinézetben hasonlítanak. [Ezt] veszem alapul kb. de természetesen még ezt se tartom be teljes egészében mert kiterjesztem mindenre amit írok, úgy veszem, hogy a technológia számomra nem megoldható módon ellehetetleníti az ékezetek kiírását így elhagyom.. valamint mobilon én már hozzászoktam a 7 bites karakterkiosztáshoz (említettem fentebb) így én már így maradok.. néha szakmai fórumon igénytelenül? Igen!
Az érthetőséghez annyit, hogy úgy gondolom a konextus sokat segít egy szöveg megértésénél, az esetek kevesebb, mint elhagynagolhatóan kis részében okozhat gondot az ékezet elhagyása azokban az esetekben mikor elhagyom.. ha ebben a hozzászólásban se használtam volna egyet sem akkor is megértette volna szerintem mindenki hogy mit akartam írni.. egy szó mint száz: úgy vagyok vele, hogy kétféle ember van: 1, aki fél- (de nem hamis!) információkból képes kiegészíteni a képet és
-
crok
Topikgazda
válasz
Viktor0610 #142948 üzenetére
Mobilon irva soha nem hasznaltam ekezetet, barmit irtam
-
crok
Topikgazda
válasz
Atos23 #142940 üzenetére
Accubattery - olvass ebbe bele, a linkekbe is. De csak annyira pontos mint a mérésre használt chipek a készülékedben. Olyan pedig nincs hogy hány százalékosnak kell lennie, mert azt senki nem tudhatja hogy milyen terhelést kapott ezidő alatt (hőmérséklet töltés alatt és merülés alatt, áramleadás, áramfelvétel, töltés módja (sok rövid, kevés hosszú, keverve, fast charge/quick charge), mennyi százalékról mennyi százalékra, ésatöbbi, olvass bele amiket írtam és linkeltem).
-
crok
Topikgazda
válasz
#30610944 #142912 üzenetére
Cink, akkor nálad nemigen lehet kikapcsolni mert még így is benne van az AA kapcsolata. Pontosabban ha talán olyanra állítod amit nem ismer fel a kocsi.. de nincs benne az AA se akkor technikailag megoldottad. A file transfer az az MTP, az USB tethering az a netmegosztás PC felé, a MIDI hangszer, a PTP az egy fényképezőgép/nyomtató "mód" meg ugye marad a no data transfer. Próbáld ki a tethering-et vagy a MIDI-t, az valószínű nem ismeri a kocsi és nem is lesz benne az AA se.
-
crok
Topikgazda
válasz
svgyula #142879 üzenetére
Meg is fog, azért küldtem a kis segítséget mert az ilyen "törölt" igazából nem törölt, a /system partícióról nem tűnik el, kvázi deaktiválódik, attól függ mi volt a használt parancsod: pm uninstall, pm uninstall -k --user 0 vagy csak sima pm disable, de mindegy melyik volt mert az uninstall-ból is visszahozható az app a cmd package install-existing <csomagnév> parancsal a ROM-ban levő eredeti apk..
-
crok
Topikgazda
válasz
svgyula #142866 üzenetére
Ez a ROM-tól függ és attól hogy "mennyire" system app a system app, attól is függ hova volt telepítve:
/system/app
/system/priv-appadb shell pm list packages -f | grep com.google.android.apps.messaging
Erre kellene legyen match mert ez a Google Messages app.
Kis segítség még adb-hez.Ha /system/priv-app alatt volt akkor a ROM-ban levő kötelező XML-ben kell megadni hogy milyen jogai vannak.
Mi volt a gond és mi lett a megoldásod egyébként? -
crok
Topikgazda
válasz
MikeWazowski #142849 üzenetére
Amiből a Pro-t F-Droid-ról is letöltheted (: Ahogy a fejlesztő többi alkalmazását is.
-
crok
Topikgazda
válasz
seger #142846 üzenetére
Akkor érted azt is hogy nem a reklám a gondom (azt még talán meg lehet oldani..), hanem hogy ismeretlen a su forrása, ismeretlen a ROM, ki tudja mikor mit csinál a háttérben, milyen okos call home van még mögötte. De ha mindenképp használni szeretnéd nézd meg hogy hol van a su bináris és írjunk rá egy script-et hogy mikor TVGO-zol előtte futtatod a scriptet és átteszi a su-t, utána egy másik script meg visszateszi. Fontos lenne tudni hogy van-e értelme egyébként ebbe egyáltalán belefogni, mert ha nem elég régi (vagyis elég modern már..) az Android verzió akkor talán van értelme belekezdeni (Marshmallow vagy előtti, abban még nincs benne ez a sok fancy lehetőség rendszerszinten, mint pl. a SafetyNet, CTSProfile, basicintegrity) valahogy így csak ehhez tudni kellene hogy most épp hol van a su bináris.
-
crok
Topikgazda
válasz
seger #142826 üzenetére
Erre tessék (: Összefoglalóban keress arre hogy gyorstalpaló (: Ha a ROM amit használsz "jó" akkor neked elég a 0., 1. és|vagy 2. pont valamint ha olyan appot használsz mint az Ingress vagy a Pokemon Go és használsz TWRP-t és van vagy a belső tárolón vagy az SD kártyán TWRP nevű könyvtárad (pl. mentés..) akkor addog azt a könyvtárat nevezd át másra..
-
crok
Topikgazda
Közben jött ki NewPipe frissítés és hozzá a blogbejegyzésük, mindkettőben van changelog.
-
crok
Topikgazda
A Franco Kernel Manager 50%-al le van értékelve ha valakit érdekel vagy használná (a fejlesztőnek most született meg a gyermeke).
-
crok
Topikgazda
válasz
Viktor0610 #142754 üzenetére
.*mentes
-
crok
Topikgazda
-
crok
Topikgazda
válasz
#40047616 #142740 üzenetére
Szerintem nem olyan - ez a QuickPic sokkal jobb.
Telegramon is könnyedén elérhető amúgy:
a WSTprojects (saját) csatornáján:
https://t.me/WSTprojects
@WSTprojects
vagy az Android Repository csatornán (keress a "QuickPic Mod"-ra):
https://t.me/AndroidRepo
@AndroidRepo
És itt az FAQ is Telegra.ph-on.
Meg az XDA thread.. elég összeszedett a srác (: -
crok
Topikgazda
válasz
-=RelakS=- #142735 üzenetére
XDA.. meg valahol tárolni kell, arra van GDrive meg Mega mirror. A QP Gallery az teljesen más.
-
crok
Topikgazda
válasz
-=RelakS=- #142733 üzenetére
Jártak ők már házon kívül
Reméltem hogy ez lesz a végük.. remélem így is marad. De a QuickPic-et egyébként egy régebbi forrásból újraépítette egy ember és elég jó
-
crok
Topikgazda
válasz
fecus #142727 üzenetére
Szerintem is működőképes, igen, ha amit fentebb írt nyisziati nem akadály akkor ha visszaolvasol kicsit itt akkor volt róla szó ebben a szálban [1] [2] hogy mit hogy lehet reszelni egy ilyen régebbi vason ha van root + Kernel Adiutor vagy valami más amivel lehet állítgatni LMK-t, VM változókat..
-
crok
Topikgazda
Na, ma frissült az iCsekk alkalmazás is végre. Én használom startja óta Díjnet.hu-val összekötve, most megcsináltam mindent amit írtak hogy szükséges lesz (pl. új reg..) és egyelőre jól is néz ki (már nem olyan mintha 2005-ben járna a design) meg most mintha működni is látszana a dolog megint (mivel régi volt már és nem volt belefejlesztve a FireBase Messaging így nem volt értesítés ha jött csekk már vagy két éve - mondjuk ezen kívül minden ment és a Díjnettől emailt amúgy is mindig kaptam).
-
crok
Topikgazda
válasz
Rigormortiis #142692 üzenetére
Device Care - látod, odafigyelnek rá(d)
-
crok
Topikgazda
válasz
Rigormortiis #142689 üzenetére
Érdekes, más is kérdezte pont most.. nem is egy helyen..
Úgy látszik mindegyik Samsung volt?
Jó lett volna ha hosszan nyomtok rá mert kiderülhetett volna melyik program volt ami generálta. Esetleg egy notification history app-al érdemes lenne megnézni hogy látszik-e (kellene) és hogy mi volt az. De úgy néz ki a Samsung Device Care volt az egyébként, tele a Google meg az összes Samsung és egyéb fórum.. egy éve is volt hasonló, Samsung bug. -
crok
Topikgazda
válasz
#30610944 #142677 üzenetére
Program promók topikban latom most is volt akciojuk cca. 3 hete, szokott lenni..
-
crok
Topikgazda
válasz
mobilizmo #142665 üzenetére
Nem hozza fel a captive portal-t?
Menjünk át a szakmaiba vagy privátba,
ROM lesz az nem GApps de meglátjuk,
kéne egy pár parancs kimenete:
PC-ről adb-vel:
adb shell settings list global | grep captivevagy telefonról terminálból root-al:
su
settings list global | grep captivePico-ra amúgy húzhatnál Nano-t minden gond nélkül
de a Nano-ban nincs semmi olyan plusz ami ezt állítgatná. -
crok
Topikgazda
válasz
WhiteWalker #142658 üzenetére
Root nelkul mar egy adb logcat-el is bentebb lehetnenk, root-al MatLog pl.
-
crok
Topikgazda
válasz
#30610944 #142643 üzenetére
Szerintem nem véletlen nem találsz ilyet.
Talán az lehet a gond hogy nem tudod vagy érted hogy működik a root nélküli adblocking.Az AdGuard és a Blokada (és társai) egy elég speciális VPN megoldást használnak, így tudják kontrollálni hogy mi kerüljön be / ki a forgalomba helyileg de ennek a végpontja helyben van a készülékeden, ez egy "trükk".
Amit VPN-nek hívnak meg úgy "rejt" el téged, hogy kapcsolódsz egy valamilyen országban levő valamilyen VPN szolgáltatóhoz, rajta keresztül fog menni minden forgalmad (smh..) és utána majd az kidob valahol egy másik szerveren (akár egy másik országban, ugyanis megutaztathatják a csomagjaid bárhova..) és így jön össze hogy más IP-t látnak mint ami public IP-d neked van (most az mindegy hogy van-e a szolgáltatódnál CGNAT vagy nincs). Mivel ehhez mindenképp kell jónéhány pár szervert meg egyéb hálózati háttért fenntartani így ez nem lesz ingyen - ez szinte biztos - ami ingyen van az meg úgyis valamilyen szinten korlátozott lesz (sávszél, egyidejű kapcsolatok száma, etc..).
Namost.. volt itt róla szó ollie meg énáltalam is hogy miért nem látsz egyes oldalakat VPN-en keresztül. Na, emellé jönne még az hogy reklámblokkolnál. Tartalomszolgáltatói oldalról ez nem tűnik jó ötletnek (én azt értem hogy szerinted meg jó ötletnek tűnik (:
Szürke öttlet: ha van olyan VPN-ed ami már bevált miért nem használsz esetleg olyan DNS kiszolgáló(ka)t ami eleve reklámszűréssel működik és azokat a lekéréseket mik nagy val'séggel reklámot visszaadó domain-re mutatnak azt "kiiktatják"? DNS szervereket találsz itt az egyik Logout bejegyzésemben ha rákeresel arra hogy "DNS szerverek", pl. egy bevált VPN mellé AdGuard (176.103.130.130 / 176.103.130.131)? Esetleg Alternate-DNS..? Vagy más..
A Blokada-nak van fizetős VPN-je egyébként. Vagy ugye root, gondolom az nem játszik.. ha mégis akkor van arra is némi mankó a blogbejegyzésben..
-
crok
Topikgazda
válasz
kaciokos #142642 üzenetére
Mivel amúgy is meg volt vévee így feltettem az OfficeSuite Pro-t és mivel használom aktívan az IBM-3270 fontot amúgy is így fent volt már TTF-ben (MIUI Theme Editor mellett) szóval az OfficeSuite Pro-ban van a beállításokban egy olyan hogy Font könyvtár beállítása és alatta hogy scan, scan után szerkesztőben simán ki tudtam választani az IBM-3270-et. Szóval ha jó helyen van a font, jó helyre van beállítva a font könyvtár és volt scan is.. akkor max azt tudom elképzelni hogy a, mégsem azt a fontot használták a dokumentumban vagy b, gond van az appal magával.
-
crok
Topikgazda
válasz
WhiteWalker #142620 üzenetére
Azert nem, csak hogy mindig minden friss legyen.
-
crok
Topikgazda
válasz
draco31 #142515 üzenetére
Külső telepítés vagy bármi nélkül a sajátodon kívül márki más telefonját telefonszám alapján? Nagyon remélem nincs..
El nem tudom képzelni hogy a hozzájárulásom nélkül ezt bármi is megoldja ami publikusan elérhető és nem min. titkosszolgálati / rendőrségi megoldás. Max. a Glympse app de az se teljesen ilyen..
-
crok
Topikgazda
-
crok
Topikgazda
Ebben a percben érkezett be egy Magisk Modul submission a Black Vanced-re.. már új 15-ös verzión.. kétlem hogy el fogják fogadni mert ott van az eredeti Vanced és nem az lett frissítve, meg nem tudom hogy ki ez aki feltette de nem az eredeti Modul dev-je, az biztos..
-
crok
Topikgazda
válasz
DAVID0000 #142473 üzenetére
Erősen függő hogy mit és hogy lehet visszacsinálni.. de általában mindent vissza lehet állítani. És alapvetően nem az Android főverzión múlik hogy a root-al mit lehet és mit nem (pl. elrejteni) hanem a root-olás módján. Rég nincs már SuperSU,
a Kingroot meg hasonlóakat remélem már rége elfelejtette mindenki, nagyrészt már mindenhol Magisk van, olyannyira, hogy pl. a LineageOS hivatalosan is száműzte a saját addonsu csomagját és a Magisk lett az ajánlott rootolási mód. A telefonod topikjában biztos le van írva minden. Bár ahogy nézem.. nem nagyon eresztették el.. ha még mindig az XCover 4S-ről beszélünk. Na majd a Samsung-osok megmondják. -
crok
Topikgazda
De ezt a beállítást teszik egyébként összevissza, MIUI verzió és Android főverziótól is függően.. nálam pl. Note 4-en settings - notification and status bar - Notification - Lock screen notification de ez egy ilyen ikon.. és ott lehet kiválasztani az appokat amik kitehetnek lock screen-re notification-t és külön lehet állítani a Format-nál hogy tartalmat mutassanak-e ezek az appok vagy csak annyi hogy "üzenet érkezett".. de feleségem Note 7-esén meg azt mondja ott ahol a #142469 írtam.. ki érti..?
-
crok
Topikgazda
válasz
Tökimanó #142468 üzenetére
Nem tudom a magyar menüben mire lett fordítva, de
ebből a leírásból neked a második fele kell, nem?
settings - lock screen & password - advanced settings - On the lock screen - show all notifications.. vagyis válszd amit szeretnél itt -
crok
Topikgazda
válasz
gyuribácsi88 #142410 üzenetére
Közben dobtam fel egy MIUI 11-et:
Tárcsázó - bal alsó sarok három vonalas menü - bejövő hívások beállításai - közelségérzékelő - ezt kellene bekapcsolnod. Fura hogy ide került, mert nem csak a bejövőre vonatkozik természetesen..
-
crok
Topikgazda
válasz
#30610944 #142454 üzenetére
Az attól függ mit értesz hivatalos alatt mert ők ezt https://vanced.app/ és 15.05.54 a letölthető verzió. De a net tele van "hivatalos" Vanced app oldalakkal, erre fel is hívják a figyelmet az XDA thread-jükben (és itt is előfordult már ilyen nemhivatalos link említve, ott amúgy nincs ott a 15.x.y verzió.. valószínűleg nem véletlenül.. te is egy ilyet nézel - vagy pont ezt nézed).
-
crok
Topikgazda
válasz
Dr.NX #142448 üzenetére
Az van a repo-ban, igen, a module.prop-ban mindkét modulban [normal] [dark] a version=v14.21.54(b01.40.20) szerepel és Vanced Telegram csatornán ezt írták tegnap:
2) Magisk module will soon be removed from repo. The module wasn't updated in the first place because disabling APK signature verification is required to install the app. So pour one out for the module
Egyébként még működni működik, csak ki tudja meddig - meg úgyis töröltetik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Hardcore café
- Renault, Dacia topik
- World of Tanks - MMO
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BestBuy topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Playstation Portal - 3 hónap Bolti Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Remek áron Lenovo ThinkPad x395 AMD Ryzen 7 pro-3700U/16GB/256 SSD/AMD Radeon Vega 10 Grap/FHD/IPS
- MacBook Air M1 8/256 92% Aksi szép állapotban
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest