- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
Dyingsoul #108446 üzenetére
APKMirror megbízható, ahogy mások is írták.
Szerk: A linkelt oldalon egy 2015. júniusi verzió érhető el a telefonomra, szóval az se okés.
(#108450) vadászcsiga Szerintem neked se az újabbat ajánlja fel. Nálam is 7.0 van, de csak a 2.5-ös Google Camera tölthető le a Play-ből.
-
Bozek
nagyúr
válasz
tahepa #108264 üzenetére
Itt az örökélet licenc kerül 1500 Ft-ba, ez csak mobilra van. Gondolom nem kell neki Windows-ra vagy Mac-re. Amit te linkeltél, abban az is benne van.
(#108263) GEPESZ66: Elvileg jó a Samsung böngészőjéhez, de egyszerűbb a teljes verziót letölteni a hivatalos oldalról (a Play-ből az ilyenek ki vannak tiltva) és megvenni hozzá a licenc-et.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Narxis #108009 üzenetére
Elő is jött egy bug, szerencsére a legújabb bétában, a 2.9.17-ben javították. A hiba, hogy az Adguard blokkolta a GCM-et, így a push üzenetek elakadtak a levegőben. Amikor kikapcsoltam az Adguard védelmet, egyből megjött az összes.
Szóval aki a 2.9.1-es bétát használja az Adguard-ból, az frissítsen.
-
Bozek
nagyúr
válasz
szabacsik #108215 üzenetére
Azért van így, mert ha hosszú ékezetet írsz (nem mindegyik, az é például nem így viselkedik), akkor nem 160 karaktert tudsz beírni, hanem jóval kevesebbet. Az már UTF-8 (ha jól emlékszem) karakterkódolásnak számít. Valahol a beállításokban biztos van a Handcent-ben ilyen, de én nem használom, úgyhogy csak az elvet tudom leírni, hogy miért van így.
-
Bozek
nagyúr
válasz
#79335424 #108195 üzenetére
Ha meg nem akar telepíteni, akkor ott a Remix OS Player.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Juditta_56 #108137 üzenetére
Bocs, rosszul írtam. Az OfficeSuite-ban úgy van, hogy Beillesztés - Csak szöveg.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Juditta_56 #108124 üzenetére
Az OfficeSuite tudja, annak a menüsávjában van, a Kezdőlap-on. Esetleg a WPS-nél nincs valahol a menüben beszúrás?
-
Bozek
nagyúr
válasz
Kékes525 #108094 üzenetére
A kép alapján nem egyről beszélünk... Bár a Samsung-ok menüjét nem ismerem, de ha hazaértem, akkor ránézek. Itt a kép szerint azokat lehet kijelölni, amiknek megjelenhetnek az értesítései. Amire én gondolok az az, hogy melyik alkalmazás fér hozzá a többi alkalmazás értesítéseihez.
-
Bozek
nagyúr
válasz
pigster #108073 üzenetére
Tesztelni kell, mindenkinek máshogy működik. Nálam például Z1 Compact-on és Z5 Compact-on is megy az automatikus. De másik Sony-n is úgy működött, ott csupán abba a problémába futottam bele, hogy a FLAC-et nem fogadta el.
Örülök, hogy megoldódott a problémád.
(#108076) beg: Ugyan már, a játékoknál is megkérdezte.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Narxis #108009 üzenetére
Ez jó hír. Minden újratelepítésnél keresgetnem kellett a Hufilter-es címet.
Legalább ez megoldódott, a bétával meg együtt lehet élni.
Jó a log is, legalább tudni lehet, hogy mi kommunikál a háttérben. A Facebook például a Austria Vienna Facebook Ireland Ltd domainnel. De a Podcast Addict is dolgozik rendesen a háttérben.
-
Bozek
nagyúr
válasz
#19784448 #107989 üzenetére
Mivel külön mintákat lehet benne beállítani, hogy milyen külső fénynél mekkora fényerőre állítsa a telefont, ezért azt kell mondanom, hogy igen, jobban kezeli.
Arra azért figyelj, hogy ha valamit külső forrásból akarsz telepíteni, vagy valami engedélyt kér, akkor lehetséges, hogy alvó módba kell kapcsolni a Lux-ot, mivel képernyőfedvénynek számít.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Fr@nkieWilde #107966 üzenetére
Belépsz a Messenger-be, ráböksz a kis fejre a jobb felső sarokban, akkor bejön a saját profilod. Ott kikeresed az SMS menüt és kikapcsolod az SMS a Messengerben részt.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Chris Kiki #107961 üzenetére
Azt sajnos nem tudom, nincs olyan telefonom, amin ki tudnám próbálni. Sony-t használok.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Chris Kiki #107957 üzenetére
Ezt próbáld meg.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Rigormortiis #107930 üzenetére
Biztos fáznak a zenészek.
Sajnálod tőlük azt a kis meleget?
-
Bozek
nagyúr
válasz
Narxis #107864 üzenetére
Mert te minden nyilatkozatot elolvasol? Egyébként még ha el is olvassa valaki, az nem jelenti azt, hogy utána nem megy háborogni, ha valami történik. Erről van egy jó South Park rész amúgy.
"amúgy meg egy szimpla utaláshoz is megerősítő sms-t küld"
Feltéve, ha nem kapcsoltad ki. Nálam például ki van kapcsolva, mert webkártyát használok és nem akarok annyit fizetni pluszban, amennyi sms-t küldenének. Mert ugyebár az se ingyenes.(#107870) draco31: Akár használhatod a SuperBeam-et is, bár ha jól tudom, akkor a PC-s kliens csak akkor megy, ha megvetted az Android-os alkalmazást. De akár fájlkezelővel WiFi-n keresztül is másolhatsz.
Nálam néha a SuperBeam, néha a Solid Explorer, néha meg a FolderSync megy. De ez utóbbihoz be kell másolnom a megfelelő könyvtárba a fájlokat, amiket át akarok vinni telefonra.
-
Bozek
nagyúr
Azért csak óvatosan azzal a Google DNS-el. Nálam meg pont fordítva volt, igaz, nem a Google Play esetében. A Rádiókabaré podcast-nél mindig hibát jelzett, azt hittem, hogy megint lelőtték az oldalt. Aztán egyszer véletlenül mobilneten frissítettem, meg is jelent, hogy van új epizód. Gyorsan bekapcsoltam a WiFi-t, hogy majd letöltöm azzal, de ott megint hiba volt. Szóval visszaálltam a Telekom DNS-re, azóta működik rendesen.
-
Bozek
nagyúr
válasz
FuRiONight #107690 üzenetére
Én nem használok ilyeneket, de ezt szokták itt ajánlani: Profile Scheduler.
-
Bozek
nagyúr
válasz
FuRiONight #107682 üzenetére
Időzítésre én automatizálót (Tasker, E-Robot, Automagic, stb.) használok, de úgy emlékszem, vannak direkt ilyen profilokat létrehozó alkalmazások is. Az erősödő csengőhang alapból nincs benn a telefonban? Mert akkor az nehéz lesz.
Éjszakai mód alatt azt érted, ami ráhúz egy külön filtert a kijelzőre? Arra a Lux-ot ajánlom, de van még a Twilight is, ami jónak tűnik.
-
Bozek
nagyúr
válasz
#79335424 #107650 üzenetére
Hát nem tudom. Én a Sony-nál már régóta nem találkoztam külön alkalmazás és felhasználói tárhellyel. Nálam a 32 GB-os belső memórián van minden, maga az Android rendszer is.
(#107673) air: "A cache partíció. Amivel lényegében semmire nem mész. Az a helyet nem használhatod fel semmi másra."
Én eddig csak Samsung J5-ön próbáltam törölni, ott például nőtt a felhasználható tárhely mérete. A Z5C-n és a Z1C-n inkább az SD Maid-et használom, ha hely kell még, bár az előbbin nem nagyon szokott elfogyni. -
Bozek
nagyúr
válasz
Krill77 #107636 üzenetére
Frissítésnél nem kér engedélyeket, csak olyanokat, amelyek esetleg újonnan kerültek bele. A többit már az első telepítéskor megkapta. A régebbi verziót meg csak úgy tudod felrakni, ha törlöd az előzőt, ott azért kéri újra az engedélyeket. Persze ebből még nem lehet megmondani, hogy belepiszkáltak-e vagy sem.
-
Bozek
nagyúr
válasz
frankstork #107540 üzenetére
Csak egy kis Google keresés kellett hozzá.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Tav-Csoves #107524 üzenetére
-
Bozek
nagyúr
válasz
F.E.K.. #107493 üzenetére
Egyik leírt esetnek sincs köze a VPN-en keresztüli böngészéshez. Félreérthető, hogy azt írtam, hogy "netezni", de itt a böngészésre gondoltam, hiszen a reklámblokkolóról volt szó. A leírtakhoz erre nincs szükség, tehát kikapcsolható az Adguard VPN-je és mehet az otthoni.
Olyan eset nincs az általam felvázoltakon kívül, amikor egyszerre van szükség az Adguard-ra és egy másik VPN-re is.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Narxis #107475 üzenetére
A hülye userre nem megoldás a reklámblokkoló sem.
Egyébként Adguard-ot használok én is, tegnap rákerestem a Hufilter-re és azóta az is be van töltve. Mondjuk az érdekes, hogy közel 2 hónap alatt három olyan alkalmazás volt, amelyiknél sok adatot spórolt (legalábbis a saját statisztikái szerint): a Google Play-szolgáltatások (631 MB), a Fiókkezelő (533,4 MB) és a Google Backup Transport (492 MB). Ez azért elég érdekes.
-
Bozek
nagyúr
válasz
GEPESZ66 #107449 üzenetére
Az AdGuard csak egy reklámblokkoló, a biztonsághoz nincs köze.
A VPN megint más, azonban az pont biztonsági kockázat is lehet. Ki tudja, hogy melyik alkalmazás milyen szerverhez csatlakozik. Én csak itthoni VPN-t használok, hogy hozzáférjek egyszerűen a saját hálózatomhoz. Egyébként a fent említett AdGuard nem veszélyes ebből a szempontból, mivel a telefonon van maga a VPN szerver is.
(#107452) Krill77: Éljen a para!
Az persze nem gond, hogy más alkalmazások mit kémkednek utánad. Ilyen alapon kapcsold ki a netet és használd a telefont csak hívásra.
-
-
Bozek
nagyúr
Létezik olyan alkalmazás, amivel a Windows (8.1) vezérlőpultját (vagy legalább az Eszközkezelő-t) elérem Android-ról? Tudom, hogy hülye ötlet, de hátha. Sajnos a TV tunerem újraindítás után nem ad képet, ha eltávolítom eszközkezelőben és újra felismertetem, akkor jó. TeamViewer-rel meg tudom oldani, csak valami egyszerűbb kellene.
-
Bozek
nagyúr
Na, a Podcast Addict rávilágított, hogy a Google DNS se tökéletes. Van egy rádiókabarés podcast, ami nem elérhető, ha az van beállítva.
-
Bozek
nagyúr
Két dolgot kérnék a topikgazdától:
1. Az ébresztők közé be lehetne rakni a Sleep As android-ot is.
2. Látom podcast alkalmazások nincsenek ajánlva. Írok hármat, olyan sorrendbe, ahogy én rangsorolnám őket.
- Podcast & Radio Addict
- Pocket Casts
- DoggCatcher Podcast PlayerSokáig a Pocket Casts-ot használtam, ami egész jó, de aztán adtam egy esélyt a Podcast & Radio Addict-nak is - aminek van ingyenes verziója is -, végül ez utóbbinál maradtam. Nougat alatt ki lehet rakni a gyorsbeállítások közé a frissítést, így nem kell mindig megnyitni az alkalmazást, ha nincs automatikus frissítés beállítva. Lehet, hogy 6-os droid alatt is, de azt nem tudom kipróbálni.
-
Bozek
nagyúr
válasz
fulton #107226 üzenetére
Milyen IP-vel szeretnél csatlakozni a gépre? Csak úgy nem fog menni, ha az RD kliensbe beírod az otthoni IP-t. Mondjuk én már alapból nem ajánlom az RD-t, mert sz*r. Csatlakozás után elvesztette a gép a TV tunert (pedig az miatt akartam használni), csak a PC újraindítása segített.
Amúgy miért nem használsz TeamViewer-t? Sokkal egyszerűbb.
-
Bozek
nagyúr
válasz
#79335424 #107171 üzenetére
Nem csak filmek vannak ám a TV-ben.
Lehet akár egy sporteseményt is rögzíteni. A Telekom-nál más megoldás sincs, mivel az IPTV-t is csak rögzítős box-al tudod felvenni...
(#107170) zeon.hu: Root nélkül csak a mikrofont tudod rögzíteni, root-tal meg akár a belső hangcsatornát is. Előbbi hasonló, mintha moziban vennél fel egy filmet.
-
Bozek
nagyúr
válasz
ollie #107127 üzenetére
Az se feltétlenül tudja mindegyik alkalmazással. Legalábbis alapból nem, de a Fejlesztői lehetőségek között be lehet kapcsolni, hogy ne törődjön az alkalmazás nyűgjeivel. Például a Telekom FON csak ez utóbbi beállítás után működött osztott képernyőn, előtte kiírta, hogy nem támogatja.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Dr Bubo #107091 üzenetére
Akkor az a Hangválasztó valószínűleg gyári Android alkalmazás, nem Sony-s. Még a Médiatároló-t ajánlja fel nekem, meg a Solid Explorer-t. De ez utóbbival mintha az lett volna a gondom, hogy kiválasztottam a zenét, mégse állította be. Mondjuk már rég próbáltam, nem váltogatom naponta a csengőhangom.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Heisenberg69 #107087 üzenetére
Sony-d van? Vagy másik telefonnál is így működik?
-
Bozek
nagyúr
válasz
Heisenberg69 #107082 üzenetére
Milyen telefon? Sony-n például a Hangválasztóval kell beállítani a csengőhangot, annál a jobb felső sarokban lévő + jellel hozzá tudsz adni sajátot, amit betallózol.
-
Bozek
nagyúr
válasz
vadászcsiga #106971 üzenetére
Pedig a darvinya által linkelt képen is ott van a hangulatjel. A vessző fölött.
-
Bozek
nagyúr
-
Bozek
nagyúr
válasz
-Maci- #106941 üzenetére
Próbáltad a telefon menü gombját hosszan nyomni. Volt itt nemrég egy hasonló probléma, bár az LG-n jött elő.
(#106880) SharpSA: Én közben megoldottam a hivatalos alkalmazás értesítési problémáját, igaz, kis kerülőúttal. Annál van "jelvény", amin kijelzi, hogy hány értesítés van. Na, ezt AutoTools és automatizáló segítségével már tudom kezelni, jön egy ablak, hogy hány értesítésem van Facebook-on.
-
Bozek
nagyúr
válasz
nightzone #106857 üzenetére
Azt egyébként nem tudom, hogy mi alapján veszi be a zenelejátszó lejátszási listáit. A Sony-s Music (volt Walkman) alkalmazáson belüli listám látom Sleep As Android-ban is. Lehet, hogy a gyárit látja, de az is lehet, hogy ez is attól függ, hogy mi van gyárilag a telefonon.
A médiatárat azt látja, az biztos, csak érdekességként írtam, hogy van ilyen is. Hátha a te gyári zenelejátszódnál is tudja, akkor egyszerűbb azon belül megcsinálni a listát.
-
Bozek
nagyúr
válasz
nightzone #106855 üzenetére
Sleep As Android tud lejátszási listát. Igaz, a médiatárból kell kiválasztani azokat az elemeket, amiket hallani akarsz. Azt, hogy szundinál mit csinál, nem tudom, mert nekem jó az alap ébresztés is, nem próbáltam.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Joezyka #106810 üzenetére
Jaaa, azt hittem, hogy az Xperia billentyűzetről beszélsz, a Swiftkey tudtommal nem a szoftver része, azt külön lehet feltelepíteni. Ha mégis az Xperia billentyűzetről lett volna szó az elején, akkor annak meg ott kell lennie az említett menüpontban, ahol a Swiftkey is van.
Más: XA-ra még nem jött ki a 7.0? Fura.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Joezyka #106808 üzenetére
Bocs, nálam már 7.0 fut (igaz, közben visszavonták), azon kicsit máshogy vannak a menüpontok. Igaz, megnézhettem volna 5.1.1-en (a másik Sony-n az az utolsó szoftververzió), de ez hirtelen nem jutott eszembe.
Mint írtam, az ékezetes betűk a felső sorban csak Magyar QWERTZ esetén vannak ott, a sima QWERTZ és a QWERTY nem tudja.
-
Bozek
nagyúr
válasz
holozis_HUN #106802 üzenetére
Ékezetek a felső sorban csak akkor vannak, ha Magyar QWERTZ van beállítva. Mivel azt írta, hogy a Z és az Y fel van cserélve, ezért biztos, hogy nem jó neki így, magyarul QWERTY kellene neki. Legalábbis én így értelmeztem a kérdést, de majd Joezyka megmondja.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Joezyka #106795 üzenetére
Csak úgy tudod QWERTY-re állítani, hogy nem lesznek felül az ékezetek (a megfelelő gombra hosszan nyomva előjönnek persze, például az e-re nyomva ott lesz az é, az a-ra nyomva az á, stb.). Ha az úgy jó, akkor menj a Beállítások - Nyelv és bevitel - Képernyő-billentyűzet - Xperia billentyűzet - Beviteli nyelvek menübe, ott a magyarra után lévő billentyűzet ikonra nyomva előjönnek a lehetőségek, válaszd a QWERTY-t.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Energie X #106663 üzenetére
Én az ACR-t használom, van Pro változat is benne, az tudja a felhő integrációt.
Akár FLAC felvételt is csinálhatsz, aminek ugyan nagyobb lesz a mérete, de jobb a minősége, mint az AMR-nek, amit a fentebb említett Hívásrögzítő csinál. Bár lehet, hogy abban is lehet állítani más formátumot, de ezt a leírás alapján nem látom.
-
Bozek
nagyúr
-
Bozek
nagyúr
válasz
gojko.m #106639 üzenetére
Ne tartsák feleslegesnek, ez a minimum, hogy legalább angol nyelvű leírás legyen. A PowerAMP béta tudja a Hi-Res Audio-t (bár most 7.0 alatt egyelőre nem, de az OpenGL ES is jó), sokkal szebben szól még egy AAC-s zene is, nem kell hozzá feltétlenül 24 bitesnek lennie. Mondjuk sok esetben FLAC-et hallgatok, mert az mégiscsak más. De az AAC is sokkal jobb ugyanazzal a bitrátával, mint az MP3.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Bluetooth hangszórók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Telekom mobilszolgáltatások
- Amazon Kindle
- Crypto Trade
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest