Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kesztió

    aktív tag

    Az autóm Androidos fejegysége néha elfelejt kapcsolódni bluetoooth-on a telefonhoz (XPERIA 5, Android 11). Tipikusan akkor, ha megszakad a kapcsolat (kiszállok a kocsiból, pl. tankolni), úgy indítom be az autót, hogy a telefon még nincs nálam stb.
    Kellene egy olyan alkalmazás, ami orvosolja a problémát.
    Két utat képzelek el.

    1. A kellemesebb verzió egy alkalmazás a fejegységen, ami teszem azt, akár másodpercenként erőltetné a kapcsolódást a telefonnal, ha azt látja, hogy nem aktív a bluetooth-kapcsolat. (Az emiatti többletfogyasztás természetesen meg se fog kottyanni a kocsi akkumulátorának).) Én viszont attól félek, hogy ez interferálni fog a meglévő telefon-alkalmazással, márpedig arról nem szívesen mondanék le, mert jó lenne továbbra is a kormánygombokról felvenni a hívást.

    2. A biztosabb megoldás, hogy a telefon próbáljon teszem azt, 10 mp-enként kapcsolódni a fejegységhez. de ez kényelmetlenebb: 10 mp elég hosszú idő, és még ez is érezhetően enni fogja az aksit. Ráadásul ez brutális pazarlás, mert a telefont ugye általában kocsi nélkül használom, de fordítva már nem igaz.

    Van valakinek valamilyen ötlete?

    Bug és debug fia vagyok én

Új hozzászólás Aktív témák