Honor 200 Lite - nem százas a kétszázas

A jóval drágább és többet tudó testvérek farvizén próbál a Honor 200 Lite vásárlókat behúzni, a független piacon most sem versenyképes.

Hirdetés

Bevezető

Tuti működik ez a stratégia, ha a Honor állandóan eljátssza, hogy az aktuális felsőkategóriás modelljéből csinál egy fékezett habzású verziót és odaszórja olcsóbban a nép elé. Tele lesz a net hamarosan a Honor 200 és a 200 Pro tesztjeivel, szuper dolgokat fog mesélni a gyártó a két újdonság csodálatos képességeiről, de aztán az árcédula láttán majd jön a meghökkenés. Sebaj, itt van a lájtos kiadás, aminek még a doboza is majdnem olyan, töltőt amúgy sem adnak hozzá.


[+]

A Lite név egyébként szerintem nem hangzik olyan jól, a többi gyártó már inkább más utóneveket aggat a csökkentett képességű testvérmodellekre. FE néven nyomul a Samsung, Fusion, vagy éppen Neo játszik a Motorolánál, mások pedig nem is csinálnak Lite-ot, hanem inkább a combosabb cuccokat nevezik el Prónak. Ezt a Lite dolgot (és még sok-sok minden mást) a Honor a Huawei-től örökölte meg.


[+]

Hogy ennek a Honor 200 Lite-nak nincs sok köze az éppen frissen bemutatott Honor 200-hoz (és a Próhoz végképp) a legfontosabb jele, hogy pár hónappal hamarább is került piacra, annyira mégsem akarták összemosni, hogy ez is ott virítson Párizsban az európai premieren. Ha átszaladunk a specifikáción, akkor még inkább szembeötlik, hogy ez egy másik iskola, a másik két cucc Qualcomm chipsettel, optikailag stabilizált kamerákkal, markáns töltési sebességgel és jókora akkuval érkezik mindjárt, ez pedig itt a MediaTek talán legolcsóbb 5G-s chipsetét nyerte meg és más képességeiben is visszafogottabb. Ráadásul nem kapta meg az új Honorok elég jellegzetes, ovális formájú kameraszigetét sem. Szóval kezeljük a helyén: ez egy középkategóriás Honor okostelefon, ami nem a legfrissebb hardverrel és nem a legfrissebb formával kecsegtet, de ettől még akár jó is lehet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés