Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
pigster
senior tag
válasz SektorFlop #704 üzenetére
...megkönnyíteni a tanulni vágyok kedvét... <-- ez magyarul van?
-
pigster
senior tag
Ha a készüléket elforgatom, akkor az Aktivity meghívásakor átadott Intent, meg az átadott extra is megy a levesbe, vagy pedig az Intentek "túlélik" az elforgatást, és azután is használhatók?
Illetve erre tud valaki esetleg megoldást?
[ Szerkesztve ]
-
pigster
senior tag
Azt hogyan lehet megcsinálni, hogy sqlite használatával a rendezés magyar ékezethelyes legyen? Tehát az "Á"-val kezdődő dolgok ne a lista végér kerüljenek, hanem az "A" után?
Cursor android.database.sqlite.SQLiteDatabase.query(
String table,
String[] columns,
String selection,
String[] selectionArgs,
String groupBy,
String having,
String orderBy)Így csinálnám, működik is szépen, de hol tudom beállítani, hogy magyar abc alapján rendezzen?
[ Szerkesztve ]
-
-
pigster
senior tag
Google Playjel kapcsolatban kérdezném, hogy lehetséges-e olyan módon feltölteni alkalmazást, hogy csak bizonyos felhasználók tudják letölteni mondjuk tesztelés miatt.
VAGY az van, hogy amit felrakok, az már élesben megy, és bárki letöltheti, aki rátalál? -
pigster
senior tag
Nem tudom, hogy mindent nekem írtál-e vagy sem. De a "kötelező list elem" az nem kötelező list elem, hanem az id kötelezően az kell, hogy legyen, ha ListActivity-ne belül használod a listview-t.
Az másik kérdés, hogy egy-egy listaelem hogyan néz ki. Ezt egy saját adapterrel meg lehet változtatni. -
-
pigster
senior tag
Nem olvastam el teljesen a fentieket, de szerintem ilyesmi megoldásban lehet gondolkodni:
http://stackoverflow.com/questions/11080141/how-can-android-service-update-the-ui-of-the-activity-that-started-it -
pigster
senior tag
Globálisan elérhető/haszálható függvényt/metódust szeretnék használni. Több megoldást is olvastam, érdekelne, van-e valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban.
Egyik megoldás
Application objektumból saját osztály leszármaztatása, és azon belül a metódus implementálása:public class MyApp extends Application {
public void myFunc() {
//
//itt történik valami
//
return;
}
}Amikor pedig szükség van rá:
MyApp myApp = (MyApp) getApplication();
myApp.myFunc());Másik megoldás
Statikus metódus külön osztályban:public class Util{
public static void myFunc(){
//
//itt történik valami
//
return;
}
}Amikor pedig szükség van rá:
Util.myFunc();
Szóval, van-e ajánlott módszer, esetleg a fentieken kívül más megoldás?
(Szerk.: a kódformázás valamiért nem működik)
[ Szerkesztve ]
-
pigster
senior tag
válasz CoolBoy323 #469 üzenetére
Próbáld meg! Ha sikerült, akkor lehetséges...
-
pigster
senior tag
válasz SektorFlop #259 üzenetére
http://wiki.javaforum.hu/display/JAVAFORUM/Android-Suli
... hát jó lenne valahol ott folytatni, ahol ez abbamaradt
-
pigster
senior tag
Sziasztok!
AlertDialoggal kapcsolatos kérdésem van. Többszörös kiválasztás esetén hogyan tudom elérni a dialog gombjának kattintásakor a kiválasztott elemeket? Lehetséges valahogy, vagy létre kell hozni egy tömböt, amit az OnMultiChoiceClickListener-ben módosítgatok. A jelzett helyen szeretném elérni a kiválasztott értékeket:
final String[] items = {"Egy", "Kettő", "Három"}
dlgb = new Builder(this);
dlgb.setTitle("Ez egy többszörös választás")
.setMultiChoiceItems(items, new boolean[]{true,false,true}, new OnMultiChoiceClickListener() {
public void onClick(DialogInterface dialog, int which, boolean isChecked) {
// TODO Auto-generated method stub
}
})
.setPositiveButton("OK", new DialogInterface.OnClickListener() {
public void onClick(DialogInterface dialog, int which) {
// ITT HOGYAN TUDOM ELÉRNI A KIVÁLASZTOTT ELEME(KE)T?
}
});Előre is köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest