Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jövő héten mutatkozik be a OnePlus új szériája
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sianis
addikt
Sziasztok!
Elméleti kérdés következik:
Adott két Fragment, az egyik egy ListView, a másik egy egyedi nézet, amiben más activity-k létrehozhatnak, módosíthatnak, törölhetnek elemeket. Hogyan oldanátok meg, hogyha az adathalmaz változik, akkor ezek a nézetek értesüljenek arról, hogy mi történt?
Én két megoldást látok:
- BroadcastReceiver. A Fragmentek definiálják, hogy milyen eseményekre érzékenyek, aztán amikor kell akkor reagálnak szépen. Nem tudom, hogy itt megoldható-e, hogy a ListView módosításai animálódjanak, tehát ne a háttérben történjen meg az adapter módosítása.
- onActivityResult. Ezzel az a baj, hogyha egy ViewPager-ben vannak a fragmentek és mondjuk két egymás mellett lévő fragmentnek is frissülnie kell, akkor itt már problémás az események elosztása. Vicces, de néha egy isAdded() hívásra igazat adó fragment is elszáll olyan hibával, hogy ő már nincs is a FragmentManagerben.Én a BroadcastReceivert érzem most jobbnak, de cáfoljatok rám.
Köszi a válaszokat előre is!
Sianis
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 7420, 14" FHD IPS kijelző, i7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év ga
- Corsair 64GB KIT DDR4 3200 MT/s CL16 Vengeance LPX - bonatlan, új
- Corsair 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 VENGEANCE RGB PRO SL Black - bontatlan, új
- LG UltraWide 49WQ95X-W monitor
- Gamer PC - Ryzen 7 5800X RX 7800 xt, 32GB ddr4, 1TB Nvme
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 186 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 8700K / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest