Hirdetés
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Kétezer eurós csomag lehet a Vivo X300 Ultra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- iPhone topik
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sianis
addikt
Sziasztok!
Elméleti kérdés következik:
Adott két Fragment, az egyik egy ListView, a másik egy egyedi nézet, amiben más activity-k létrehozhatnak, módosíthatnak, törölhetnek elemeket. Hogyan oldanátok meg, hogyha az adathalmaz változik, akkor ezek a nézetek értesüljenek arról, hogy mi történt?
Én két megoldást látok:
- BroadcastReceiver. A Fragmentek definiálják, hogy milyen eseményekre érzékenyek, aztán amikor kell akkor reagálnak szépen. Nem tudom, hogy itt megoldható-e, hogy a ListView módosításai animálódjanak, tehát ne a háttérben történjen meg az adapter módosítása.
- onActivityResult. Ezzel az a baj, hogyha egy ViewPager-ben vannak a fragmentek és mondjuk két egymás mellett lévő fragmentnek is frissülnie kell, akkor itt már problémás az események elosztása. Vicces, de néha egy isAdded() hívásra igazat adó fragment is elszáll olyan hibával, hogy ő már nincs is a FragmentManagerben.Én a BroadcastReceivert érzem most jobbnak, de cáfoljatok rám.
Köszi a válaszokat előre is!
Sianis
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Odyssey Neo G8 S32BG850NP Monitor Eladó
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Macbook Pro 16" A2485 2021 M1 Pro 16/512 (3) (106 ciklus 97% akku)
- Macbook Pro 16" A2485 2021 M1 Pro 16/512 (2) (72 ciklus 84% akku)
- Samsung Galaxy S23 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 256 GB Blue 100% Akkumulátor 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Acer LED monitor (B247Y)
- HP ElitBook 840 G10 netbook / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest