- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Fotók, videók mobillal
- Netfone
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ph895
csendes tag
válasz
kelzsoca #49208 üzenetére
ah, értem, köszi. Tettem fel avast-ot, aminek a tűzfalát be is kapcsoltam. Viszont ahhoz root jogot kér. Szerinted általánosságban mi a biztonságosabb: leszedni a SuperSU-t, hogy ne legyen root vagy megtartani és így lehet tűzfal? Esetleg egy harmadik megoldás?
Köszi! -
Ph895
csendes tag
válasz
kelzsoca #49203 üzenetére
Oké, feltettem az ES File Explorer-t, de a "bekapcsolod a root kezelést és a system-et írhatóvá teszed" menüpontokat nem találtam sehol, viszont úgy tűnik nem is kellett mivel simán a gyökérbe engedett lépni egyből és így a /system/xbin -ben meglett a su. Ha jól értem, akkor a szabályos root-talanítás menete az, hogy egyszerűen letörlöm a su filet? (Előtte azért a SuperSU-val meg szeretném nézni, hogy melyik app kér /kért root jogot, de azt még nem találom a SuperSU-ban). Illetve hogyan tudom ellenőrizni, hogy a su letörlése után maradt-e fenn esetleg vírus/rootkit? Mit javasolsz ellenőrizni mielőtt újra merhetek bankkártyaadatot megadni a tableten? Esetleg tudsz ajánlani valami jó vírus/rootkit keresőt? Köszönöm.
-
Ph895
csendes tag
válasz
kelzsoca #49197 üzenetére
2. : oké, feltettem a SuperSU-t, continue-ra klikeltem és installálta a su -t. Most itt hol tudom megnézni, hogy "melyik alkalmazás kér root jogot"? A fejlécben lévő "apps" és "log" menupontok üresek.
Szerk:
nekem egyre inkább olyan érzésem van, hogy nem volt rootolva rendesen a készülék, esetleg "félig", ha lehetséges olyan... -
Ph895
csendes tag
válasz
kelzsoca #49197 üzenetére
Köszi,
1: nem találok su nevű file-t (rejtettek között is kerestem), csak su.html -t, abból viszont hármat is.
2: feltettem google play-ből a SuperSU-t és indításkor azzal fogad, hogy "The SU binary needs to be updated, continue?"Ezek szerint lehet, hogy nincs su bináris a tableten és ezért akarja updatelni (feltenni?) a SuperSU?
Köszi.
-
Ph895
csendes tag
Helló,
van egy furcsa kérdésem:
adott egy 7 colos, Omega 7002 android 4.0-s tablet. Olcsó kínai kacat, de amúgy a célnak megfelel.
Viszont a clean master telepítése után feltűnt, hogy tudja törölni a built-in appokat is. Ezt úgy tudom, hogy csak rootolt tableten lehet. Ki is töröltem pár felesleges built-in appot. Eddig oké is a dolog, de én sosem rootoltam a tabletem, nem is akarom, ezért google play-ből letöltöttem pár software-t ellenőrizni, hogy tényleg rootolt-e és azt dobták ki hogy rootolt, de nem tudta egyik sem megmondani, hogy mi a root app, vagy hogy ki a root. Elég különös, legalábbis számomra. Senkinek sem adtam kölcsön aki esetleg rootolhatta volna, szervízben sem volt, eredetiként vettem egy supermarketben (asszem Saturnban).
Most az a bajom, hogy ha rootolt, akkor elvileg lehet vírusos is, amik tudnak root jogokkal futni ezért pl.: nem merek internetbankingelni rajta, vagy egy vásárláshoz megadni a bankkártyaadataimat. Szóval hogyan lehetne "visszarootolni" vagy egyáltalán van valakinek ötlete, hogy hogyan lehet rootolt? Eleve így adták el (kínai olcsó vacak) vagy mi? Párszor volt csatlakoztatva windowsos és linuxos desktop pc-hez is, ha ez segít. Nem tudom, hogy kell rootolni egy tabletet (nem is akarom, hogy rootolt legyen), de biztos észrevettem volna ha "véletlenül" én rootoltam volna... természetesen webet böngésztem róla, lehetséges, hogy onnan töltött le appot automatikus ami egy kattintással rootolta volna, úgy hogy észre se veszem?
Bármi ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- World of Tanks - MMO
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Spórolós topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Kuponkunyeráló
- Horgász topik
- iPhone topik
- Óra topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
- iPad 8th. 32GB Cellular Független Karcmentes/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4300
- iPad 7th. 128GB Wifi Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 89%/p4299
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Használt iPad Pro 10. 5 cellular - 64GB + Apple Smart Keyboard + Apple Smart Cover
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest