- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
426os
őstag
válasz
sebijani1982 #82899 üzenetére
Rakjatok fel egy másik launchert. Ajánlom figyelmetekbe az Evie Launchert. Tegnap raktam fel a gyári Teclast helyett és nagyon elégedett vagyok vele (nincs benne temérdek feature, csak ami kell, de az működik, feklámok nélkül)
-
426os
őstag
válasz
MrVinyl #82878 üzenetére
Elég jó, de szerintem ez még mindig csak pre-sale. Én p10HD-t vettem EUból, picit olcsóbban.
Ma érkezett meg, alapvetően hozza azt, amit vártam. Kicsit tud nyekeregni, ha csak a sarkán fogom meg, de amúgy rendben van. A káva lehetne keskenyebb. A microSD slot megviccelt kicsit, mert nagyon mélyre kell nyomni a kártyát, hogy beakadjon, már majdnem azt hittem, hogy hibás a foglalat, de végül egy hegyes ceruzával be udtam nyomni rendesen (a körmöm rövidnek bizonyult). -
426os
őstag
Sziasztok!
Vennék egy tabletet (leginkább androidosat) a következő kritériumokkal:
- Többnyire a telefont váltaná ki itthon, hogy ne a kis kijelzőt nézegessem netezés (fórumok, fb stb) közben, ha épp lusta vagyok a PC elé ülni.
- Kijelző legyen 10", ezen kívül nagy elvárásaim nincsenek, de azért IPS alá nem adnám. FullHD felbontás bőven elég.
- Ha elutazom valahová, akkor néznék rajta filmet, sorozatot, youtube-ot, nem bánnám ha nem lenne ordenáré rossz a hangszórója, de persze nem várok tőle nagy dolgokat.
- Előző miatt legyen bővíthető
- Akksi idő nem annyira fontos, de ha egy 2 órás filmet kibír az nem hátrány
- Kamera, 4G, sim foglalat nem érdekes, arra ott a telefon.
- Bluetooth kellhet
- Jó lenne usb type-C, mivel a telefonomon is az van
- Játékok, 3D teljesítmény, benchmark pontszámok nem érdekelnek.
- Nem zavar, ha nem a legújabb droid fut rajta vagy nem a legújabb SoC van benne, de szeretném, ha legalább 2 évig ellátná a feladatát (összehasonlításképpen a telefonom több, mint 2 éves modell, de teljesen jól kiszolgál).
- Ár: ~40k körül. Jöhet bárhonnan. Keveset használt, használt is lehet, de nem találtam aprón olyat, ami bejönne.
Teclast P10HD-t néztem eddig (microUSB). P20HD jobban tetszik, főleg mert van type-C és 4GB Ram, de ahogy néztem még csak előrendelhető, új modell.
Mit ajánlotok?
-
426os
őstag
Prestigio taboknál a root-olás mennyire garivesztős téma? Egyáltalán van nekik valami fórumuk, ahol ilyen dolgokkal foglalkoznak? Én nem találok sehol, pedig jól jönne.
Egyébként végül sikerült össz-vissz 48k-ért hozzájutnom egy zsír új, bontatlan Multipad 4 Ultimate 10.1 3G-hez, ami igaz, hogy kifutó modell, de ennyi pénzért szerintem igen jó vétel most is. Persze ehhez kellett, hogy az előző gyári hibás legyen, amit kicsit bánok, mert akinek vettem annak jobban tetszett volna a fehér mivolta miatt, de 3G nélkül nem volt működőképes a koncepció. Ami miatt a root-ot vagy custom rom-ot kérdezem az az undorítóan sok Prestigio reklám a tabletben, pl bootup screen, appok, stb. De ha garivesztős a téma, akkor lényegtelen, együtt lehet élni velük.
-
426os
őstag
válasz
tjb007 #52738 üzenetére
A legfrissebb SW van fent (amit linkeltél). Recovery-ből csináltam factory reset-et, de nem járt eredménnyel.
Próbaképpen azért ráraktam az sd-re az update-et, hogy recovery-ből felrakom, de az ellenőrzésen nem jut át, "installation aborted" üzenettel leáll a telepítés. Úgy gondolom, hogy hardveres a probléma, úgyhogy egyeztettem az eladóval. Köszi a tippeket! -
426os
őstag
válasz
tjb007 #52733 üzenetére
Odáig még nem jutottam el. Nem csak internet nincs, hanem nem látja a SIM kártyát. Ha belerakom, akkor is azt írja ki, hogy nincs benne. Volt újraindítás, wipe data/factory reset, de semmi. Vagy APN beállítás nélkül felismernie sem kellene a kártyát? Az kicsit furcsa lenne szerintem.
-
426os
őstag
Megvettem a Prestigio Quantum 10.1 3G-t. Viszont az a probléma, hogy nem látja a SIM kártyát (2-t próbáltam eddig, egyiket sem). Elvileg csak egyféleképpen lehet belerakni (nekem máshogy nem sikerül, de szerintem egyértelmű is a jelölés), szóval nem hinném, hogy rosszul raktam be. Van valami szoftveres dolog, amivel működésre tudom bírni, vagy halott lehet a foglalat?
-
426os
őstag
Prestigio Multipad 4 Quantum 10.1 3g versus Diamond 7.85 3G.
Ha kb ugyanaz a kettő ára, akkor a kijelzőt leszámítva jobb valamelyik a másiknál? Pl az akksi látom, hogy nagyobb a Quantum-ban, de vele együtt a kijelző is, így nem tudom, hogy ez jelent-e időben többletet?
Minőségre, teljesítményre stb? Vagy egykutya mindkettő? -
426os
őstag
Újabb kérdés merült fel bennem: Ugyanazon tablet (Prestigio Diamond 7.85) 3G-s változata két SoC-al van szerelve: MT8389 és Rockchip 3188. A Mediatekes drágább kicsit, de cserébe van GPS és BT is benne. A BT annyira nem szempont, de a GPS lehet, hogy hasznos lenne, ennyi felárat megér szerintem (MTK-s 53k, RK 50k). Kérdés, hogy a GPS mennyire használható ezekben a tabletes MTK Soc-okban (melyik telefonos MTK SoC-al lehetne egy lapon említeni, milyen minőségű antennát szoktak hajtogatni a tabokba)? Teljesítményben gondolom jobb picit a RK, de szerintem az nem annyira mérvadó (skype, e-mail stb). Üzemidőben melyik jobb? Én az MTK-ra tippelnék az A7 magok miatt.
Főként tjb007-nek címezném a kérdést, de gondoltam nem árt, ha publikus a válasz
-
426os
őstag
Prestigio Diamond és Quantum 7.85-öt, Valamint Lenovo A8 és S6000 tabletek nem tudjátok melyik üzletben vannak kiállítva (Bp-en néztem Bestbyte-ban, Euronics-ben, de nem voltak kint). Végső soron Edigital-ban valszeg meg tudom nézni őket, csak nem szokták szeretni az eladók, ha kibontatok velük 4-5 terméket, aztán nem veszek semmit (igazából ott venném meg, csak interneten megrendelve).
Eddig a Diamond a befutó (még mindig édesanyámnak: netezés skype, fb, email, néha 1-1 sorozatrész, 3G foglalattal). Az S6000 vajon megérheti azt a plusz 10-15k-t (kuponos ár) a nagyobb kijelző (netezésre csak kényelmesebb szerintem), összeszerelés minősége (persze ha jobb, bár a Prestigio-nál pont az alumínium ami elég szimpatikus).
Esetleg van magyar fórum, ahol a Prestigio tabletekkel foglalkoznak? Itt PH-n nem találtam ezen tabletek topicját.
-
426os
őstag
válasz
tjb007 #52383 üzenetére
Nagyon jó lenne! Emellett azért továbbra is állok sorba a kérdésemmel (nem sürgetésként csak, hogy ne legyek elfelejtve
)
Teljesen el vagyok veszve a tabletek között, főleg, hogy elkezdtem nézni a kínaiakat is. Bár azt hittem, hogy nagyobb lesz a választék, mint itthon, de ahogy látom nem igazán, sőt. Vagy csak lehet, hogy rosszul keresek. -
426os
őstag
Sziasztok, megint kérnék egy ajánlatot, most kicsit összeszedettebben leírnám az igényeket:
-Skype (előlapi kamera!)
-E-mail, internet, böngészés
-néha Youtube, egy-egy sorozatrész
-3G (sim foglalat) is kellene.
-A felsorolt dolgok ne akasszák meg a gépet (jó lenne 4 mag és 1Gb Ram, ennyi elég, több nem feltétlenül kell, efölött a minőség fontosabb > Ne recsegjen, ropogjon, ne színeződjön a kijelző, ha kézbe veszi az ember).
-Überbrutál 3D gyorsító nem jelent előnyt, nincs szükség rá.
-Kijelző 8" vagy 10". A nagyobb jobb lenne, de a minőség továbbra is fontosabb, így adott pénzért inkább a jobb minőségű 8"-ra esne a választás valószínűleg.
-Nem kell retina kijelző, a használónak a qvga felbontás sem tűnne fel, de természetesen egy HD közeli IPS panel azért nem lenne rossz.
-Fehér szín előny, de nem feltétel.
-Hosszabb akkuidő sem lenne rossz, de nem meghatározó szempont.
-Keret: Bruttó 50-70k (inkább kevesebb)
Édesanyámnak kellene, így jó lenne, ha egy kiforrott rendszerrel rendelkezne a tab, maximum egyszer, az elején kelljen frissíteni/behurálni stb, utána működjön zokszó nélkül.Amire kaptam ajánlást itthon (Köszönet tjb007-nek!):
8"-ban: Lenovo A8, Prestigio MultiPad 4 Quantum 8.0 3G, Prestigio MultiPad Color 8.0 3G
10" : Lenovo S6000De!
Képbe került, a kínai piac is, azonban a tableteket nem ismerem. Így erre is kérnék ajánlatot. A keret ugyanannyi (de inkább az 50k-hoz közelítsen lehetőleg), ÁFÁ-t, DHL-t beleszámolva (nettó 150-200 Dollár, ha jól számolom, illetve Chigontech, itt értelemszerűen mehetünk kicsit feljebb árban, bár náluk szegényes a készlet). Kínai rendelés esetén még fontosabb lenne, hogy legyen támogatottság (fórum, jól működő SW stb).A felsorolt, itthon kapható tableteket ha minőségben, SW-t illetően sorrendbe raknánk, hogyan rendeződnének? A Prestigio mennyire ajánlott márka?
Remélem nem felejtettem ki semmit
-
426os
őstag
Kiegészíteném a kérdésem. Ezen kritériumok alapján esetleg Kínából mi az ami vállalható lenne és ár/érték/minőség tekintetében jobb lenne az itthoni ajánlottaknál?
"8": Lenovo A8, Prestigio MultiPad 4 Quantum 8.0 3G, Prestigio MultiPad Color 8.0 3G
9-10.1": Lenovo S6000" -
426os
őstag
Sziasztok!
Tabletet keresek édesanyámnak, erre szeretnék kérni tippeket. Legtöbbször egy kölcsön iPad-et használ, de kellene valami saját masina. Viszont korábban már az olcsóbb kategóriával melléfogtunk, így inkább valami jobb minőségű darab kellene. Fontos lenne, hogy tudjon 3G-t, illetve a 9-10" lenne az előnyös. De kíváncsi vagyok, hogy esetleg 8"-ban van-e megfontolandó, jó ajánlat. Konkrét anyagi keretet nem tudok mondani, a lényeg, hogy ne iPad árkategória legyen, hiszen ha arra lenne pénz azt vennénk. Mondjuk olyan 50-60-70k, de rugalmas a dolog. Leginkább Skype, e-mail, netezés menne rajta. Sajnos most nem érek rá járni a boltokat mindent végigtapogatni, így rátok hagyatkozom. Nem lenne hátrány, ha lenne egy kis minőségérzete is a gépnek, ne recsegjen-ropogjon és színeződjön össze-vissza a kijelző, ha kézbeveszi az ember. Illetve ne kelljen nagyon mókolni a rendszerrel sem, max 1x az elején. Lenovo s6000-ről mik a vélemények?
Köszi előre is! -
426os
őstag
válasz
tjb007 #41474 üzenetére
Alkalmi vétel. Arra vonatkozik igazából a kérdésem, hogy minőségre tartósságra stb van-e olyan "jó" a MyAudio, mint a Concorde. Mert amúgy jobban bejönne, csak a fórumokban semmi egyebet nem látok azon kívül, hogy mindenki szidja az árcédula (40-50k) miatt. Mondjuk annyit szerintem sem ér, de most nem ez a kérdés.
-
426os
őstag
Sziasztok,
25k-ért Concorde Tab Rokee vagy MyAudio New Line X2.
A MyAudio papíron jobban bejön, de 1-2 teszten kívül semmi infót nem találtam még róla, a Concorde-ot viszont dszokták dicsérni. -
426os
őstag
Sziasztok, édesanyámnak keresnék valamilyen olcsó, itthon kapható tabletet. Amire használná: skype, netezés, facebook, semmi egyéb nagy erőforrás igényű dolog.
Kicsit visszaolvasva a topicban azt láttam, hogy az egymagos, 512mb ramos példányokat nagyon lehurrogjátok. Kérdés, hogy ilyen használatra sem lenne elég? Kb 20k környékén keresek gépet, alapvetően jó lenne új, de használt, még garival rendelkező példányt sem utasítanék el. Ilyen árkategóriában mi jöhet szóba?
Mondjuk a dual-core-nak örülnék, véleményem szerint a fentebb említett dolgokra elég lenne 512mb rammal. A kijelző mérete jó lenne min. 7"-os, a felbontás nem annyira fontos szempont. Illetve nem lenne még rossz dolog, ha lenne valamiféle szoftveres támogatottság is a géphez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- sziku69: Szólánc.
- Vicces képek
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Tab S9 FE 6GB/128GB Szürke, 2 év garancia
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / 4. generáció / Asztroszürke / Wifi + Cellular / 512GB / Garancia
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest