-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
CHIPman
nagyúr
-
CHIPman
nagyúr
Az USB alapvetően ilyen kis áramerősségnél nem szűk keresztmetszet. Az USB3 amúgy is tud nagyobb áramerősséget is leadni. Viszont okostelefonoknál is előfordul 1,5A-es fej, ami adatkábelen keresztül tölt.
A kérdezőnek: Van ilyen, de a kínai brandelt importkészülékeknél ez nem jellemző. Viszont a Nexus7 pl. USB töltős. -
CHIPman
nagyúr
válasz
banderasz77 #38776 üzenetére
Ott is van Samsung egész normális áron, de azok se rosszak amiket írtam. Meg van Xperia Tablet, csak nem tudom, hogy van-e fehér belőle.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
banderasz77 #38774 üzenetére
Nincs ilyen.
2 maggal ott a WayteQ xTab-100dci 3G, vagy 3G nélkül a Modecom Freetab 1014 IPS X4/WayteQ xTab-100qcr
Színeket nem tudom, a qcr biztosan fehér.
szerk.: Tévedtem, a Samsung Galaxy Note N8000 pontosan megfelelel az igényeknek, és van belőle fehér. -
CHIPman
nagyúr
válasz
Dragon3000 #38607 üzenetére
Nexus 7 8GB Refurbished, a legtöbb helyen 1 év garival 50k.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
DanielLong #38487 üzenetére
Láttad, hogy mennyit fizettél ki paypalon, nem? Amúgy a china post nem közvetlenül küld szerintem, hanem először szingapúrba, én is jártam már így, csak nem tablettel. Tehát szerintem nem kellett többet fizetned érte.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
Intelligencs #37877 üzenetére
2 mag bőven elég egy 4-6GB-os 720p filmhez, de talán még a 10GB-ossal is elbír. iPadet ne vegyél ilyen célokra. Én az Acert venném ezek közül.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
Malibutomi #37761 üzenetére
Ebben nem 1,6GHz-es van, hanem csak 1,5-ös. A kép meg nem jelent semmit, az egyértelműen a WayteQ oldaláról van. Ha tényleg 1,6GHz-es, és még rockchip is, akkor nem olyan rossz vétel, bár a supportra nem sokat bíznék.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
Szőröstalpú #37657 üzenetére
Nexus7 nem jön a képbe? Intelest én nem vennék, elég gyekecipőben jár még.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
banderasz77 #37712 üzenetére
Itthon, vagy Kínából?
-
-
CHIPman
nagyúr
válasz
szabi__memo #37124 üzenetére
Lehet, hogy kapsz, de a 700DC-nél nem lesz jobb. Van még valami hasonló egy ezressel olcsóbban, de a Wayteq név megér ennyit.
-
CHIPman
nagyúr
"Akku: még töltőn van, érdekes, hogy aktív használat közben nem bírja tölteni, de legalább nem is merül."
Az fasza...USB-ről töltődik? A töltőfej hány voltos és hány amperes?
megjegyzés: az SGS a Samsung Galaxy S(i9000) rövidítése, a tied gondolom Tab volt.
A WiFi-erősségről még írhatnál picit. -
CHIPman
nagyúr
válasz
tothjozsef #36859 üzenetére
Én nagyon kevés fullHD felbontású tabletet ismerek, inkább magasabb felbontású mind. Én a Nexus 10-et mondanám.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
csiribacsi #36761 üzenetére
A Concorde Tab Play becsületes neve Ployer MOMO8 speed, szóval nekünk magyaroknak még több tapasztalatunk van a márkával mint bárki másnak. A wifin kívül semmi gond nincs a tablettel, tehát nem kéne ennyire szkeptikusnak lenni vele szemben.
-
CHIPman
nagyúr
Feladat: ismerősnek nézzek tabletet, Sony Xperia tablet S tetszik neki, de alternatívákat akar, az árkategória nagyjából ezzel be van lőve. Mit mondjak? Ebben az árkategóriában nem nagyon vagyok otthon. Filmnézés orrbaszájba, gyerekjátékok és netezés lenne a felhasználási terület.
-
CHIPman
nagyúr
7,4V-on a 4000mAh 3,7V-on minek felel meg? Tetszik a Freelander PD800, de az előbbi akksi van benne. Vagy van valami jobb ilyen kategóriában?
-
CHIPman
nagyúr
válasz
this is life #36013 üzenetére
Magyarországon a Navonra tényleg azt mondod, hogy ismeretlen, és az OverMax-ot hozod helyette példának?
-
CHIPman
nagyúr
Üdv. Keret 40-70k, kínai kizárva, csak márkás, és olvasson pendriveot piszkálás nélkül. Mi a legjobb alternatíva?
-
CHIPman
nagyúr
válasz
this is life #35612 üzenetére
A HDMI nem érdekel, a Prestigio pedig ugyanúgy Kínából hozza a tabletjeit... Rockchipes tablet nem kell, ismerem a SoC-t, és szerintem baromi sokat fogyaszt, ráadásul a WiFi vevője is szar.
-
CHIPman
nagyúr
MyAudio 816QI-ról van valakinek tapasztalata? A bővíthetőség és a nagyobb kijelző miatt vacillálok a 8GB-os Nexus7 és ez között. Ennél lejjebb nem adnék(Rockchipest kihagynám már).
-
CHIPman
nagyúr
-
CHIPman
nagyúr
Üdv.
50k a keret. Refurb nexus7 8GB, vagy van ennyiért jobb bővíthető is? Film, net, olvasás, minimális játék a felhasználás. -
CHIPman
nagyúr
válasz
Magyarfarkas #34594 üzenetére
8"-on elég kicsi a választék, a Play lenne a legjobb alternatíva, de a wifivel gondjai vannak... A prestigio 8"-osai TN panelesek, azt semmiképp ne vedd. Lehet, hogy érdemesebb lenne beruháznod egy IPS-es 7"-osba inkább, és még marad is pénzed. Az említett xTAB-70dci jó lehet, bár az akkuja nem a legerősebb, de nem rossz. Ha játékra is kéne, akkor egy IPS-es Rockchipest ajánlanék inkább, de ha szóba jöhet a 7" is, akkor érdemes lenne megnézned a mostani PH tesztet, és kiválasztani a számodra legmegfelelőbbet.
szerk.: Most nézem, hogy edigital szerint a Prestigio 8 Ultra Duo IPS-es, akkor lehet, hogy ez lehetne neked a befutó. -
CHIPman
nagyúr
válasz
this is life #34593 üzenetére
A töltési gondról nem tudok, 2A-es töltője van 4000mAh akksihoz tudtommal, és viszonylag stimmel is a töltési idő. Előfordult, hogy nem akart ébredni töltés után, de valamitől megjavult.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
Magyarfarkas #34591 üzenetére
Felejtsd el, netezni rémálom vele, hacsak nem a router 4 méteres körzetében vagy maximum egy fallal, mert akkor tökéletes
-
CHIPman
nagyúr
válasz
this is life #34471 üzenetére
A MyAudio csak beszállító különböző gyártóktól, még a szoftverbe is alig nyúlnak bele, így kb minden tabletjük más mértékben optimalizált. A supportot nem ismerem, 3 napig volt myaudio tabletem, elég gagyi volt, viszont ez a többit nem minősíti. Azt tudom, hogy egy gyári fw kérésre egy nap után válaszoltak, majd amikor ismét visszaírtam, nem kaptam választ.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
this is life #34466 üzenetére
Használok rendszeresen kínai tabot RK3066-tal, tudom milyen egy szarul optimalizált rendszer. Viszont amennyivel jobb a kijelzője meg a szolgáltatásai, elgondolkodtam rajta így 60k-ért.
-
CHIPman
nagyúr
Üdv. Nexus 7, vagy a Myaudio 916QR, azok minden előnyét és hátrányát figyelembe véve?
-
CHIPman
nagyúr
PDF nézegetésre, akadásmentes netezésre, filmezésre mit vegyek? Nexus7 8GB 55k-ért nagyon jó lenne, csak ahhoz kéne egy pendrive meg egy kábel, amit mindig magamnál tartok. Nexus7 16GB-ossal szemezek nagyon, de az 65k, ilyen árban már talán van jobb is, meg nem ártana ha legalább 8"-os lenne. A rendszerstabilitásból nem adok le, szóval az import kínai cuccok kilőve.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
albinolynx #34274 üzenetére
Igen, be.
-
CHIPman
nagyúr
Most az abszolút csúcs a Google Nexus 10 2560*1600-as kijelzővel, brutális hardverrel és értelemszerűen a leggyorsabban kapja meg a frissítéseket. Nem bővíthető, de ez talán megbocsátható probléma. Egyébként hétköznapi használatra egy jobb kétmagos tablet bőven elég, a több mag csak ráadás. Nem jellemző, hogy egy-egy játék valamit nem támogatna, de a Samsung ilyen szempontból jobb(illetve a benne lévő Mali400 MP4-es videochip).
-
CHIPman
nagyúr
Üdv. Van olyan Magyarországon kapható kínai tablet, aminek kimondottan jó a WiFi-erőssége? Egy Nexus 7-ben megbíznék, csak feleslegesen drága a felhadználás szempontjából, és nem akarok még egyszer a gyenge WiFi-s Concorde Play hibájába beleesni.
-
CHIPman
nagyúr
-
CHIPman
nagyúr
Padam-nak van. Az új frissítéssel érezhetően gyorsabbnak mondja, viszont visszavették 1GHz-re az órajelet. Teljesítményileg két választásod van, ez az A31 4 maggal 2GB rammal és SGX-szel, vagy az RK3066 2 maggal magasabb órajelen, 1GB rammal és Mali400-zal.
this is life: Ezt miből gondoltad? 10"-os gép gomb nélkül hogy férne bele egy 7"-os gombos házba?
-
CHIPman
nagyúr
válasz
this is life #30110 üzenetére
Én még nem találtam meg, pedig kerestem. Miért lényeges egyébként?
-
CHIPman
nagyúr
Istentelen szar, csak nagyon olcsón vedd meg. Marketen az appok fele nem megy, ha leírás alapján megpróbálod felmókolni rá, akkor összesz@rja magát a rendszer, és nem fogsz hozzá gyári szoftvert találni. Ezt árulják MyAudio 808A néven itthon. A WiFi-je elég gyenge, és az egymagos proci miatt elég lassú is. Bár lehet, hogy csak az igényeim magasak. Gyári böngészővel kockázik, Dolphinnal és Operával egész használható.
szerk.: Bár lehet, hogy nem egyre gondolunk, amiről én beszélek, az 1024*768-as és 8". -
CHIPman
nagyúr
Üdv.
9-10" tabletet szeretnék, minimum 1280-as felbontással és JB-vel, de a retinára is nagyon fáj a fogam. Érdemes lehet még RK3066-tal szerelteket nézni, vagy inkább kacsingassak a 4 magosok(Actions, AllWinner), felé?
A WiFi-je nem hátrány, ha erős.
Kínából mehet. -
CHIPman
nagyúr
válasz
rayman2006 #29637 üzenetére
10 perc alatt fel lehet kutatni pandawillen.
Itt is van: COMIO GT100 Tablet PC 10.1 Inch IPS Screen RK3066 Dual Core Android 4.0 16GB Dual Camera HDMI Silver, csak ennek a fekete változata.
IPS-t írnak rá. -
CHIPman
nagyúr
A Concorde Play-em rendszeresen csinálja, hogy amint teljesen feltöltött, csontra fagy, és csak resettel lehet életre kelteni. Miért? Valakinek volt már hasonló problémája? Kb 4-5 app van rajta, nem hinném, hogy azoktól lenne.
Chaser: Azért a Pro Duo Rockchipje és a dci AMLogic-ja között jelentős különbség van.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
qwertyqwerty #28930 üzenetére
Nehézkesen.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
tanacstalan #28788 üzenetére
Nem kell arra ennyi pénz, egy RK3066-os tablet bőven elég, és lehet elérhető áron kapni is. Méretbeli korlátozást nem írtál, így azt mondom, hogy MyAudio 708DCC(ennél mondjuk elég kicsi a képernyő felbontása), 708AG(ebben van beépített modem), Concorde Tab Play. Ezek viszik a külső modemeket, van rajtuk előlapi kamera a Skype-hoz, és egy USB hubbal több cuccot lehet rácsatlakoztatni egyszerre. Másolás nem tudom, hogy megy-e közöttük, de max veszel egy memóriakártyát, és arra másolgatod. Ha márkásabbra vágysz, akkor Samsung Galaxy Tab 2 7.0.
-
CHIPman
nagyúr
Optimalizáltság kérdése. 1GHz-es Galaxy S1-em fél másodperc alatt zoomolt, lehetett úgy lapozni vele PDF-et, hogy olvasható volt közben a tartalom tisztán, programtól függetlenül. Ennél még a mostani S3-am is gyengébb, de még ez is bőven használható. Kínai cucctól ne várj többet soha, akármilyen hardver van benne.
orichalcos: Nekem is fáj a fogam egyre, mikor tudod komolyabb tesztnek alávetni?
-
CHIPman
nagyúr
válasz
Mezcal #28639 üzenetére
Ezt már leírtam egyszer. Galaxy S3-am van, az egyetlen gondom vele, hogy olyan dolgokra is használnám, amire a hardvere bőven elég, viszont nem igazán alkalmas a viszonylag kis képernyő miatt, pl xvid filmnézés, pdf lapozgatás. Erre a minél nagyobb képernyő az alkalmas, a hardver szinte mindegy, mert ezeket bármelyik tudja. Nekem nincs gondom a TN képernyőkkel is, pl volt egy Myaudio 808A-m, ott sem a képernyővel volt a gond.
Értsd: Komolyan meggondoltam az 1008B megvételét, annak ellenére, hogy most vettem a családba egy Tab playt. -
CHIPman
nagyúr
válasz
kiskakas #28517 üzenetére
Nálam a dobozban volt OTG, USB, töltő és füles is, úgyhogy a tiedből valami kimaradhatott ezek szerint.
Ma nézegettem filmet vele, gyors, semmi gondja nincs. A kijelző nem egy Samsung, de ilyen áron fasza. Kicsi sávosodás megfigyelhető egy-két helyen, és nem lennék meglepődve, ha pentile lenne, de egy TN-nél sokkal jobb. A wifije nagyon gyenge, ahol az s3-am 2-es jelerősséggel veszi a wifit, ott ez még csak nem is látja. Egyelőre ennyit, többet karácsony után tudok mondani.
Ami érdekes, hogy benne maradt egy "ployer" wifi állomás, ami a gyártóra utal(Ployer MOMO8 IPS az eredeti neve), szóval nem csináltak FR-t Kínában.
(#28505) Crytek: Passz, de bemész edigitalba és elkunyerálsz egyet megnyomkodásra tűnik a legjobb megoldásnak, én is gondolkodtam rajta. Ahogy nézem, van minden üzletben. Meg az oldalon is vannak kommentek. -
CHIPman
nagyúr
Üdv. Jónak tűnik a Play, és gonolkodom, hogy magamnak is vegyek egyet, viszont nagyobb kéne. Minimum 9", normális 1024-es képernyő(de inkább nagyobb), erős kétmagos hardver jobb támogatással. Tehát az aPad 9.7 IPS jó lenne, csak legalább egy Jelly Bean kéne rá. Van ilyen a magyar piacon?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen program, ami...?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Sorozatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- iPad Pro 11" M4 2024 256GB Cellular - Apple garancia, 100%, független, ezüst, doboz, számla
- ELADÓ iPad mini 6 generáció 64GB WiFi / A2567 - Starlight
- Samsung Galaxy Tab S9 FE+ eladó, nagyon keveset ment, mint az új, garanciális!
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Keresünk dokkolókat
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest