- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lasersailing
senior tag
válasz
jézusom #73282 üzenetére
Köszönöm a választ!
Ahogy olvasom itt a többség CE-t használ. Ha csak használni akarom android-dal fog működni,vagy én is átállok a CE-re? Miért állnak át ilyen sokan CE-re?Ma épp Ugoos X3 Pro-t nézegetem, árban tetszik, USB3-as port is van rajta. Erről véleményed/véleményetek van esetleg? Használ valaki ilyet?
-
nfsu17
veterán
válasz
jézusom #73282 üzenetére
'Inkább, hogy miről bootol'
Tulajdonképpen ez így van, a valóság sokszor mégsem ez.X99 max plus S905X3
Mikor feltettem a CE-t (nightlyt) egy 4GB-os lassú SD-re, 17s volt a kodi bejövetele a táv piros gombjának megnyomásától.
Jöttek mentek a nightlyk, pár dologgal én is belaktam a rendszert (nem médiatárral), lett 24-25s a stabil verzióig.
Ezt a rendszert átrakva eMMC-re: 45s -
válasz
jézusom #55027 üzenetére
Ahogy írtam teszt majd 7végén lessz, Elöljáróban annyit hogy az S912.után, BRUTÁL gyors a gyári ANDROID 9 rendszer, ami 2019.05.08.adikai kiadású(12.én adták fel a boxot), tehát nagyon friss ropogós a rendszer.
A Boltokban majd kapható verziókon valószínű majd ettől is frissebb rendszer lesz, a GT1.nél is így volt a tesztre kiküldött sample boxokon, általában még csak egy béta rendszer van!
Ahogy a képeken látod a távirányító DUAL tehát megy infra módban is és RF módban is a légegér funkció csak rf módban megy!
-
Csicsóka
őstag
válasz
jézusom #31105 üzenetére
Sajnos az USB 2 az egyedüli gyenge pont, SATA lenne a legjobb, de arról ne is álmodjunk Amlogic vonalon.
USB 3 is elég lenne a max sebesség eléréséhez, de nativ SATA lenne az igazi. Ezzel megoldással 40 MB/s elérhető, de mellette akár futhat torrent, bármi. Ráadásul az Armbian, egy valódi, nem kiherélt Linux, amire bármi telepíthető, nem úgy mint egy bolti NAS-ra. A 4 mag és 1-2 giga ram nem fogy el, úgy mint olcsó NAS-okban, ahol hiába van SATA, de nem képesek a bele tett HDD max olvasási sebességével kiszolgálni a hálózatot. Teszteltem egy ilyet, 60 MB/s-el lehetett húzi róla lefelé 1gigás teszt fájlt, nem aprókat. Ez kb fele annak a mit a WD Green HDD tud. -
junkpod
veterán
válasz
jézusom #30815 üzenetére
"> Video > Playback > Adjust display refresh rate to match video: On start / stop Ez most az, hogy a megjelenítőt állítja a videohoz? De hogyan állítja a kodi a tévémet?"
It's a kind of magic
Kommunikálnak az eszközök a HDMI kábelen keresztül. Ha nem HDMI-vel megy a TV-be akkor persze felejtős...
-
junkpod
veterán
válasz
jézusom #30803 üzenetére
két féle képen lehet szinkronba hozni a megjelenítést a forrás videoval:
1. a videot a megjelenítő frekvenciájához igazítjuk, ennek eredményeképpen egy képfrissítés egy új képkocka állapotot kapjuk ami jó, de ezzel változik a kép/másodperc és ehhez akkor a hangot is hozzá kell gyorsítani/lassítani, ezért lesz ilyenkor transzkódolás a hanggal, a KODI kicsomagolja, átrakja más frekvenciára és kiadja PCM-ben.
2. a megjelenítőt a video forrás frekvenciájához állítjuk, így nem változik a lejátszás sebessége, hangot érintetlenül engedhetjük tovább: passthrough hdmi/spdif.
Az 1. megoldás NEM JÓ, ez csak akkor használható, ha nem tud más frekit fogadni a tv mint a megjelenítési freki (analóg TV fix 50Hz). Ha a KODIban beállítod a lejátszás igazítása megjelenítőhpz, akkor lesz ez az eset.
A 2. megoldás JÓ, de ehhez az kell, hogy a TV frekijét lehessen állítani, különben szaggatni fog a kép lejátszás, ezt a KODIban úgy állítod, hogy automatikus frekvencia váltást bekapcsolod.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
jézusom #30795 üzenetére
Az összefoglalóban be van linkelve egy táblázat a hangbeállításokhoz, abban ez is benne van, nem kell még egyszer leírni.
Celtis: ez nem chat, fórum. Teljesen normális, ha csak egy nap múlva kapsz választ, nem ül mindenki nonstop a gép előtt. Mobilról meg nehézkes minden. Addig is lehet használni a keresőt.
csubyy-val és balkey-vel értek egyet, de mindenki azt nyit, amit akar. A kezdők úgyis nehezen találják meg a megfelelő fórumot a kérdéseikhez, örülnek ha a mindenféle kérdéseikre választ kapnak.
Itt van még két topik amik hasonló témákkal foglalkozik:
KODI (ex-XBMC) Android alapokon, Androidos media-boxok
Milyen Android TV BOX-ot vegyek? -
sugarforce
addikt
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
jézusom #29621 üzenetére
Eddig nem foglalkoztam az smb "problémával", mert NAS-ról játszok le mindent. Most kipróbáltam Ejelhar leírása alapján a felhasználói fiók hozzáadását parancssorból. Hamarabb megvolt, mint ezt leírni. A Kodiban egyszer kellett megadnom a név/jelszó párost, működik, ahogy kell.
Ha nem tudod a Kodiból tallózással kikeresni a windowsos géped, akkor valószínű nincs munkacsoportod (workgroup) a hálózatodon. Ez szintén 5 kattintással orvosolható a Windowsban.
Otthoni csoportot nem föltétlen kell használni.Ha még így se jön össze a tallózás, akkor a Kodiban az Add videos/Browse for the new share ablakban alul vedd fel (Add network location...) az smb megosztásodat ip cím alapján.
A windowsban a megosztott könyvtárakra olvasási jogot adtam mindenkinek.
-
Beni2360
félisten
válasz
jézusom #29621 üzenetére
Szájba rágósan leírtam, hogy hogyan kell a smb-t megcsinálni. Nem olvastad?
-
a2d2
addikt
válasz
jézusom #29623 üzenetére
Persze, Windows felismeri exFAT-ot mivel Microsoft találmány.
Nekem régen NTFS-re volt formázva a külső HDD és a régi 812-es android box gond nélkül kezelte.
Aztán jött az új box és mindenféle ntfs-es progikat kellett rá telepíteni hogy kezelni tudja.
exFAT-el nincs ilyen gond, natívan kezeli a box is és a PC is.Ja, közben az összes pendrive-ot is exFAT-ra formáztam ez miatt, de pl azóta az LG tv hibát dob rá.
-
Beni2360
félisten
válasz
jézusom #29586 üzenetére
Na megpróbálom leírni egy változatát hogyan lehet jelszó nélkül SMB-re kapcsolódni.
1 - beállítások- Média- Videók -és ott alul
2 - +video hozzáadása - tallózás - Hálózati hely hozzáadása.
3 - protokol-Win.Hál. SMB -alatta:
4 - Kiszolgáló neve - begépeled a "NAS"-stb ip címe : 192.168.0.(55)
5 - Ezt elmented egy OK és lesz egy kiindulási pontod az almappákhoz. (Elviekben innen is tovább mehetsz a mappa elmentéséhez de akkor minden egyes almappánál be kell gépelned az ip címet.)
6 - Most elmész a + videok hozzáadásához - ott tallózás és kiválasztod a készített: smb://192.168.0."55"-s sort és rákatt majd megkeresed a kívánt mappából egyet (video-sorozatok-mesék stb) és ott klikk és jobb oldalt ok.
7 - utána már a megszokott módon mented és tárazod.
Ui: "55" = saját hardvered utolsó számjegye. -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
jézusom #29586 üzenetére
Az 1. hsz-ben nincs smb leírás csak a topik összefoglalóban van linkelve -szabi- logoutos cikke (34b), ami elég hosszúra sikerült.
A kérdésedre a megfelelő stílusú válasz itt található. Ejelhar elmagyarázza az okokat is, amiért szigorítottak a Windows-ban.
-
a2d2
addikt
válasz
jézusom #29586 üzenetére
Ez segítség?
[link]Én most inkább NFS-t szeretnék beállítani. De ezzel is totál csiga a tempo ha PC-ről másolok.
Hozzá kell tennem hogy a külső 1 terás HDD-t átformáztam NTFS-ről exFAT-ra mert sokkal jobban kezelik azóta az androidos boxok.
Okozhat ez sebességproblémát? Vagy ti mit használtok külső HDD-nél? -
ricsif12
csendes tag
-
Upo
addikt
válasz
jézusom #23483 üzenetére
Nekem már megjött pár hete a tanix, presell-ben vettem tán 27 dolcsiért. Banggood-nál most 1$-al olcsóbb, de akkor meg a 32$-ról volt akciózva mikor vettem.
[link]
Ebben is az utálatos SCI wifi modul van, ami LE alatt nem fog menni soha, de rendeltem RTL8723bs wifi+bluetooth modulokat (benne van a romban a driver hozzá, szerintem simán menni fog), ha megjönnek akkor kicserélem és beszámolok róla. A másik a Mecool boxba kell, abban is a vacak SCI modul van.
Látom hogy már nem elérhető amit rendeltem, de hirtelen kereséssel lehet még találni:
[link]
[link]
[link]
stb. -
interstate76
addikt
válasz
jézusom #17285 üzenetére
Mint oly sok minden, ez is felhasználófüggő:
- fhd lejátszásra egy wines mini PC vagy laptop pentium N-es procival teljesen mókolásmentes (MPC-HC-val szépen visz mindent, tudtommal a hd audio passthrough is megy), a legtöbb embernek mégsem jut eszébe alternatívaként, ha médiaplayert keres,
- irodai munkára is használható,
- sokkal jobb win alatt böngészni,
- a laptopomban (egy optibay keretnek köszönhetően) 2 db natív sata és 1 lan csatlakozó van (+ billentyűzet, touchpad, 4-5 órás akksi, hangszóró, mikrofon) és jogtiszta win10-zel 30 ezer Ft alatt volt - az életben nem cserélném el egy S905-ös mini pécére + 15 ezer Ft-ra. Van 2 db S905-ösöm is, szeretem is őket, de ha nemcsak médiaplayerként való felhasználás a cél, akkor a fasorban sincs ehhez a masinához képest. Talán a droidos játékkonzolként való felhasználás még az, amiben jobb egy windowsos gépnél, de lehet, hogy Bluestacks vagy KOPLAYER használatával ez is megoldható lenne windows alatt is.Egy nagyon minimális fogyasztáskülönbözet mellett az általad is említett 4K az egyetlen olyan terület, ahol egyértelmű előnyben van egy S905(X)-es mini PC egy pentium N-es mini pécéhez/laptophoz képest. No meg természetesen az ár.
Szóval az első sorhoz tudnék visszatérni: abszolút felhasználófüggő, hogy kinek melyik a jobb.
-
Beni2360
félisten
válasz
jézusom #17160 üzenetére
Hát nekem tavaly Június óta van egy ilyen készülékem és tökéletesen működik.
Nem hamisítvány hanem egy másik gyártmány, én is egyszer ráfáztam mert a belink -nek akartam és nem ment a dolog rajta. Szerintem minőségben ugyan olyan jó. Minden fajta megjelent LE ment vele. Android része is rendben van. Anno még 68 $ volt. -
junkpod
veterán
válasz
jézusom #17123 üzenetére
Ha kijelzőhöz kell szinkronizálni a képet akkor más lesz a freki mint eredetileg, ezzel az eredeti hang elcsuszna, ezért nem engedi a passthrough hangtovabbitast. Helyette kibontja a hangot és megváltoztatja annak is a frekijet, hogy illeszkedjen a képhez.
A kibontott hangot lpcm több csatornaskent tudja továbbítani mondjuk hdmi csatolon vagy 2 csatornasra lekeverve. Illetve tud még egy trükköt a 2 csatornas jelbe be tudja kodolni AC3 (Dolby digital) formában akár a 7.1 csatornát is.
Ez az oka. -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
jézusom #17123 üzenetére
Itt egy bővebb magyarázat a sync playback... opcióra, annyi kiegészítéssel, hogy azóta már LE platformon megoldott az első verzió esetén a kadenciahelyes lejátszás.
A passthrough-ra nincs hatással a 2.0 beállítás, mert az eredeti hangot (akár 5.1/7.1-et) engedi át módosítás nélkül. -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
jézusom #17107 üzenetére
Ha a sync playback to display opcióról van szó, akkor van köze a passthrough-hoz, mert ez letiltja teljesen - írja is alatta, ha rajta állsz a kurzorral. Topik összefoglalóban is említve vagyon, a 30d pontban.
Ez az opció a lejátszás sebességét igazítja a tévé frissítéséhez, de ehhez újra kellene kódolni a hangsávot is, hogy ne csússzon el.
Bővebb infó. -
Szabadh
tag
-
interstate76
addikt
válasz
jézusom #17048 üzenetére
Én vagy egy Xbox 360 stílusú kontrollert használok (csak az enyémnek kisebb a vevőegysége és persze Xbox360-hoz még véletlenül sem lehetett csatlakoztatni
, Tincore Keymapperrel konfigurálva a gombokat, vagy egy bluetooth kapcsolaton keresztül csatlakozó Xbox One kontrollert (a kontrollertámogatott játékoknál értelemszerűen az utóbbit, pl. a Sky Gamblers: Storm Raiders egy egészen kiváló repcsiszimulátor és bőven túlmutat azon, amit a legtöbben az androidos játékfelhozatalról gondolnak).
Amit felismer a kis masina, azt a keymapperrel szinte az összes játékhoz (kivéve a "döntögetőseket" és még néhányat) be lehet állítani, tehát ha az xboxos kontrolleredet, mint hardvert észleli, akkor biztos ennél a játéknál is lehet konfigurálni az irányítást.
Még az érintőképernyőre optimalizált RollerCoaster Tycoon Touch irányítását is gond nélkül sikerült megoldani, pedig kétujjas érintéseket ("csippentéssel" történő zoomolás, elforgatás) is kellett emulálni. Nem mellesleg megjegyzem, hogy ez a játék is sokkal jobb nagy képernyőn, mint telefonon/tableten.
-
blakey
titán
válasz
jézusom #16505 üzenetére
Megoldottam, macOS újabb SMB-t használ, régen a Dune/Popcorn sem látta csak ha átállítottam egy régebbi verzióra. Most volt időm és átállítottam így a hálózati megosztásba sem szól bele és Android alatt is tökéletesen látja a hálózatot, a Kodi is jó kezeli, nem dob fel semmilyen hibaüzenetet. Tehát az Android nincs felkészítve az újabb SMB megosztásra.
-
junkpod
veterán
válasz
jézusom #16263 üzenetére
Most zenéről beszélsz vagy filmről? Szerintem (hd sávokat kivéve) ugyanaz a bitstream megy ki optikain mint hdmi-n. Pcm formában ha zene. Nem lehet rosszabb mint a forrás (kivéve s905x, ahol úgy néz ki beleszól a dac
) és nem lehet rosszabb mint a hdmi.
Te szerintem valamit felreertesz. -
junkpod
veterán
válasz
jézusom #16188 üzenetére
Szerintem nem a devices tree-t akartad megkérdezni hanem a temp sensor disabled -et, jól vélem?
A templom sensor kikapcsolt változat ahhoz kel ahol boot közben Google logóval fagy sokszor a box.
A devices tree pedig kötelezően cserelendo a megfelelő box típus és kiépítése szerintire különben hw elérési gondjaid lesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest