Új hozzászólás Aktív témák
-
bioman
csendes tag
Üdv!
Egy fontos információt elmondanék a Spire Whisperrock 4-ről:
sokan reklamáltak a hűtő sebessége miatt, mivel egyeseknek olyan 2700rpm-mel működik a hűtő. Gyári adatok szerint ez a sebesség 2300rpm +/- 10%, tehát max. 2530 fordulat/perc. A sebességnövekedést az okozza, hogy a hűtőn található elég rossz minőségű fémrács a ventillátortól ,,elveszi'' a levegőt (a viszonylag nagy felülete miatt), tehát Bernoulli törvényét ismervén a ventillátor sebessége nagyobb lesz. A hűtő zajszintje pedig nemcsak a vencsi sebességnövekedése miatt lesz nagyobb, hanem a fémrács nincsen teljesen jól kidolgozva, a széle tele van sorjával, ez pedig ,,vágja'' a levegőt.
Tehát a védőrácsot érdemes leszerelni, sok bosszúságot okoz. -
Tomi13
senior tag
Sziasztok
Megtörtént a csere,bekerült az új alaplapba a proci és bár még nem terheltem most olyan 46-48 C körül mozog a hőmérséklete.
Amit furcsának találok az az hogy 2 féle alaplapba próbáltam ki,egy 8RDA3+ illetve egy 8RDA+ ba és míg az előzőbe sajnos fagyott vagy nagy nehezen ment akkor is 58 C felé ment,a 8RDA+-ba viszont a fenti hőmérsékletet mutatja.
Néztem alapból a Biosba illetve a sisoft sandrával,ezek gondolom elég megbízhatóak.Elképzelhető hogy azért mért a 8RDA3+ 58 C felett,mert az alaplapon lévő érzékelő (ami a socket foglalatban van) mert közelebb volt a procihoz mint a mostani? -
Old Death
senior tag
Bővebben: link
itt megnézheted, h mennyi lehet max a proci, bár én azért 85 fokon nem hajtanám -
Garold
senior tag
A hűtőt felesleges lecserélni, mert nekem egy 2500+ van ami 3200+ ként megy, és a venti simán elbír vele. Próbáltam ilyen ''CPUburn'' progit is, amivel 20 percen keresztül 100%-on hajtottam a procit, és max 62 fokos volt. Amúgy a hűtő nagyon csendes, és UV-aktív, ami külön jó pont.
-
Old Death
senior tag
hát max 60 fok... bár ez sztem a gyártó oldalán megtalálható, de még nem kerestem rá. De minél lejjeb van annál jobb
Én azért váltottam erre a hűtőre mert halk...
itt egy link a hűtőröl: Bővebben: link -
Tomi13
senior tag
Köszi,ez jól hangzik.Mindenféleképp megnézem hogy mennyire fog melegedni,mert ha nem muszály nem költök rá pénzt?
Egyébként mennyi a normális illetve elviselhető hőmérséklete egy xp 2600-nak? -
Tomi13
senior tag
Sziasztok
Gyorsan vázolom a helyzetet.
Adva van egy Spire Whisperrock 4 hűtő,ami eddig egy amd xp2000-t hűtött.Kicsit felhúzva használom a procit így tulajdonképp xp2200-nek ismeri fel az alaplap.Most azonban lecseréltem a procit egy xp2600-re, és ha minden igaz akkor holnap lesz új alaplapom is.Jelenleg az új proci a régi alaplapomban dolgozik 1.87Ghz-en,és így 50-53 fokos.A kérdésem az lenne hogyha holnap az új alaplapba ''normális'' sebességgel fogom használni a procit (2187Hz) akkor elég lesz ez a hűtés vagy számoljak azzal hogy ventilátort is kell cserélnem?Szívem szerint megtartanám ezt mert olyan jó csendes és az elmúlt 1.5 évben semmi baj nem volt vele.
Ha cserélnem kell tudtok vmi jó ventilátort ajánlani ami szintén csendes,de normálisan hűt?
Köszi:Tomi
Uiocs ha hosszú lettem.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest