Hirdetés
- Honor Magic V2 - origami
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Soundcore Sleep A30 - a hosszú házasság titka
- Google Pixel topik
- Az órádnál fogva vezet nyomra az új Apple AirTag
- Neked tükröt, az iPhone Airnek emléket állít a Realme
- Yettel topik
- Apple iPhone 6s - Nyomás utána!
- Redmi Note 15 Pro 5G – a szokásosat?
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
paprobert
üzenetére
én el tudom képzelni. 2022 elején még azért enyhén leszálló ágban, de azért a csúcs közelébe volt még a bányászat.
Én nem gondolom, hogy az elképesztő GPU árak kizárólag a boltokban kialakult hiány miatt alakult ki. Értem ez alatt azt, hogy a GPU alkatrész gyártók is tervezett mennyiségekkel és árakkal dolgoznak, ha a bolti GPU szűkösség miatt növelni akarják a termelést akkor a tervezetthez képest GDDR6-ból, rézből, alumíniumból is hiány alakulhat ki, ami azok árát is felveri.
Az ábrán a felszálló ág nem látszik, csak a leszálló.Én úgy vélem, hogy az RTX 3000 széria msrp árai nem voltak eleve, tervezetten kamuk. Persze az AIB kártyák ára mindig jellemzően magasabb, de nem annyival, mint amilyen különbség 2020 végétől elkezdett kialakulni. A kialakult extrém kereslet az alkatrész árakra is nyomást gyakorolt, azok árát is felverte és én úgy már tényleg nem fért bele az msrp-be. Nem fogjuk sosem úgy megtalálni, hogy ki járt jól, hogy egyvalakire rá lehet mutatni. Az egész láncban a tervezőtől, félvezetőgyártótól a réz, alumínium szállítótól, összeszelőn át a szállítóig és boltig mindenkinek vastagabban fogott a ceruzája.
Valahol azt is érthetőnek tartom, hogy egy ilyen váratlan és vélhetően nem tartós piaci sokkra nem reagáltak a hivatalos msrp árak folyamatos igazításával.
Úgy fogalmaznék, hogy az akkoriban a hivatalos $329 ellenére $500-600-ért árusított RTX3060-ba valószínűleg tényleg $180 értékben kerülhetett VRAM.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Új kezdeményezéssel pofoznák ki a Linuxot a játékosoknak
- Honor Magic V2 - origami
- VGA kibeszélő offtopik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- BMW topik
- PayPal
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- További aktív témák...
- Új HP Omen 16 FHD+ 144Hz Ryzen9 8940HX 16mag 32GB 1TB SSD Nvidia RTX 5070 8GB GDDR7 Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H310M i5 8500 8GB DDR4 480GB SSD GTX 1050Ti 4GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- 5G Lenovo ThinkPad P14s Gen 3 Intel Core i7-1280P Nvidia T550 32GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új MSI Modern 15 FHD IPS Ryzen5 7530U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Graphics Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest