- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Maradt 46 mm a Xiaomi Watch S5, de nőtt a kijelző
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Hivatalos: ekkor mutatkozik be a vivo X300 Ultra, és így néz ki hátulról
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Petykemano
üzenetére
Így igaz, mivel a perf/watt görbe vége már általában erősen exponenciális alapvető fizikai összefüggések okán.
Pl. a Ryzen 5 3600-asom mértem [link] , ott a gyári feszes 3600Mhz alapórajel üresjárathoz képest +44W-ból hoz 1442 CB pontot, míg a lapomban sajnos kicsit "gyárilag" felpiszkált limites PB beállítás üresjárathoz képest 88W-ból hozott 1610 pontot, azaz itt +11% tempó lett pontosan dupla (CPU) fogyasztásból.
A gyári PB-jával nem is használom soha, mert nézni rossz, amit úgy produkál.
Egyébként az 5950X-ben nekem ez nagyon nagyon tetszett, hogy a rengeteg maghoz képest viszonylag szolid (140W) fogyasztásból hozott brutális teljesítményt, tulajdonképpen így eléggé hatékony tartományban működtetve a sok szilíciumot, amit beleraktak. Jól látszik, hogy így mennyivel hatékonyabban dolgozik, mint amikor egyetlen CCD-re (kevesebb szilícium) jut ugyanakkora fogyasztási keret (5800X) [link] . A konkurencia is fényévekre van ettől [link] , hiába a hangzatos elnevezésű e-magok.Normális élettartamú, gondosan megtervezett eszközeink is lehetnének. De nem abban van a nagy pénz sajnos, és ma a legtöbben arra hajtanak, akár kínálati, akár keresleti oldalról...
Nagyon OFF...Az autóknál szerintem a baj, hogy ahogyan a legtöbben használják teljesen fenntarthatatlan, tonnákat kell cipelni óriási távokra, rendszeresen, gyorsan, tömegek által használva.
Erre szerintem az elektromos sem megfelelő megoldás. Remélem hamarabb kap észbe az emberiség, és talál ki valami megoldást, minthogy egy perzselő tűzgolyót csináljon a bolygónkból, de ez már egy másik topik témája.... A "hódítsuk meg a Marsot" mint alternatíva nekem nem jön be.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Xbox Series X|S
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Hálózati / IP kamera
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Synology NAS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Apple iPhone 17 Pro Cosmic Orange 256GB karcmentes 100% akku (49 ciklus) garancia 2026.12.29-ig
- BESZÁMÍTÁS! 64GB Corsair Vengeance LPX 3200Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- 27% - Erazer P20 GAMER PC! i7-14700F / RTX 4070 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe / B760
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Pl. a Ryzen 5 3600-asom mértem
A gyári PB-jával nem is használom soha, mert nézni rossz, amit úgy produkál.
Erre szerintem az elektromos sem megfelelő megoldás. Remélem hamarabb kap észbe az emberiség, és talál ki valami megoldást, minthogy egy perzselő tűzgolyót csináljon a bolygónkból, de ez már egy másik topik témája.... A "hódítsuk meg a Marsot" mint alternatíva nekem nem jön be.