Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz Yutani #43050 üzenetére

    Bár az AMD úgy reklámozta a zent - abun keresztül - hogy a tökéletes egyensúly a fogyasztás-teljesítmény-tranzisztor hármas vonatkozásában... azért szerintem benne van a levegőben, hogy az IPC növelésére egyre nagyobb arányú többlet-tranzisztort kell költeni.
    Vagyis a magok egyre nagyobb kiterjedésűek és fogyasztásúak lesznek. Ezt általában kompenzálja a gsártástechnológia fejlődése. Ám most - az Apple révén - az arm egy új kihívás elé állította az x86 gyártókat.
    Ez azt jelenti, hogy kénytelenek a gyártásrechnológia kompenzációs.hatását meghaladóan növelni a tranzisztorszámot, hogy lépést tudjanak tartani az arm kínálattal.

    Jim Keller az intelnél töltött ideje alatt azt mondta, a Cove magok mérete jelentős mértékben fog növekedni.

    Viszont az egyszálas teljesítmény növelése ilyen módon igazából MT workload esetén nem térül meg, pontosabban nem eléggé hatékony. Valójában sem az, hogy annyival nagyobb, sem az, hogy annyival magasabb frekvenciát elér.

    Lehetővé persze nyilván az teszi, ha az operációs fel van készítve a heterogén architektúrára. Valószínűleg ezt járja ki az Intel, onnantól pedig szabad az út.
    Persze ez inkább 2024.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák