Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz b. #42985 üzenetére

    Elvileg TSMC 6nm-en készül majd.
    Kíváncsi lennék,
    - vajon nagy volumenben gyártják- majd?
    Ez nyilván rögtön az első hónapokban már látni fogjuk (vagy épp nem) a steam surveyben és/vagy a JPR riportban. Bár a volumen nagyobb részét biztosan mobil termékek teszik ki. Ha Elsőre nem is sikerül elvinni a perf/w koronát, azért talán 5-10-ot el lehet vinni a tortából 2-3 negyedév leforgása alatt. (Persze árukapcsolással többet is)
    - és ha számmottevő volument gyártanak, akkor vajon azt ki elől veszik el? Látjuk, az AMD hogy küzd a waferért, és még Így is mennyivel kevesebbet tud eladni, mint az nvidia...

    Két megérzésem van
    1.) Nem lesz különösebb árverseny, az Intel nem fog megmenteni minket. Szépen beáll a sorba és árukapcsolással fogja megoldani az eladásait. Közepes csalódás lesz: technológiailag középszerű, de első próbálkozásra elmegy, árban meg "meh", de legalább örüljünk, hogy bővült a kínálat.

    2.) Lesz ott még nagy kalamajka.
    Bármilyen furán hangzik is, de szerintem a Samsung problémája az, hogy nem volt eddig olyan partnere, amelyik elég nagy volumenben gyártott volna high performance terméket. (Talán a samsungnak kellett volna felvásárolnia a GF-t)
    Ebben az nvidia fog segíteni és ha nem pattan le az nvidia a következő körben akkor szerintem azt fogjuk taoasztalni, hogy javulnak a Samsung nodejai.

    Ha az Intel gpu sikeres, akkor viszont megeshet, hogy kiszorítja az AMD gpukat és az AMD kénytelen lesz a.gpu gyártást átvinni a samsunghoz.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák