- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
Csak azt látom, hogy az am4-ről az am5 költsége meg másfélszereződött. Általában a fejlődéssel jár, hogy ugyanazért a pénzért jobb tech-et kapni, ahogy telik az idő, de ott valahogy ez nem érvényesült.
Atx, matx méretben ugyanannyi most egy jó b850 lap, mint egy jó b450 lap volt?deathcrow: nem ott okoz gondot a korlátozott pcie sávszél, amikor elfogy a 8 giga vram? Szimplán nem szabad már 8 gigával bohóckodni szerintem.
-
Én azt az oldalt képviselem, hogy legalább a VGA oldalon ne legyen bottleneck az alaplapnál. Ha az aktuális PCIe az 5.0, akkor igenis legyen 16 sáv a VGA-nak, aztán az alaplap inkább felezgesse az USB 4.0 sávszélt, ha használom az adott M.2 slotot.
Kijöttek a jó kis 8 sávos VGA-k az Nvidiától idén, aztán ha esetleg pcie 3.0-s alaplapba került az 5060, akkor némely esetben olyan borzasztó eredményt hoznak - akár egy 3060-hoz képest is - amivel lassabbak egy 2 generációval előtti azonos kategoriájú vga-nál. mert 8 sávot használ a VGA.
Nah és pont emiatt kell ez a júzernek 4 év múlva, ha esetleg bifur miatt az Nvidia 7060 is köhög ebben az alaplapban a 8 sáv miatt, vagy akár egy jövő évi X970-s Zen 6-s alaplapban? Nemááár
-
emiki6
veterán
Azt látom én is, hogy chipset tekintetében is megérkeztünk. Vga-k, ssd-k ki vannak szolgálva, a további sávszél infláció már nem hoz számottevő praktikus előrelépést a felhasználók legalább 99%-ának, inkább luxus.
Pláne mit ér a frissebb tech, ha drágabb minden. Normális mitx am5 lapot már nem kapni 85k alatt.
-
carl18
addikt
Láttam én is érdeke lesz a Zen 7 nagy ugrás és nyilván új alaplap lesz Am6 platform.
Szerintem Nova Lake után ez lesz a válasz.
Zen 7 is biztos 30 mag fölé megy mint a pletykált Nova Lake.
Talán úgy lesz Classic mag 16, Dense 32 mag, a Low power és társai magok 2+2.Szóval 26-60 mag között lesznek 2 ki alakítások.
bár nem csak a mag számít hanem a erő is benne.
Csak a Windows tudja majd kezelni. -
carl18
addikt
Intel viszont 4 LP magot pletykált. A kérdés melyik lp mag milyen erős lesz.
Retro célokra az LP mag teljesen jó ötlet.
A régi Heroes 3 hibája 1 magot 100% terhelés mellett használ. Akkor inkább egy Low Power magot áldoznák be rá.
A Lp mag darabja el lehet 1 wattbol.
Kíváncsi vagyok egy LP mag hogy lesz egy régi Ivy Bridge mellet. -
carl18
addikt
Biztos a Nova Lake ellen dobják piacra már ha az Intel konkurencia lesz.
A 9800x3d nagyon kell az embereknek az ereje miatt.Zen 6 nagyon király lesz egy 10800X3D 12 maggal nagyon jó játék cpu lehet és mag szám miatt munkára is jó lehet.
Mivel most emelik a mag számot kíváncsi leszek 6 és 8 mag mennyibe kerülhet.
Intel hozzá Nova Lake esetén a sok E magot.
Meg lehet jönne a Intel fajta 3D-V Cache.Kíváncsi vagyok de ez még 1-2 év múlva fogjuk látni addig várni kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Everest / AIDA64 topik
- Nyaralás topik
- BestBuy topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest