- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Albigator
őstag
válasz South Velen #23950 üzenetére
Hát vegye ki.
-
veterán
válasz South Velen #23950 üzenetére
És ezt a SUS/SUT PGS PGT-t honnan tudom? És melyik a jó?
https://tinyurl.com/rasoapro
-
veterán
válasz South Velen #23952 üzenetére
Nem egy villám, de számomra nem is zavaróan lassú. Inkább olyan random, van hogy az első dolog amit látok a monitoron a win boot logó, van hogy a press f2 del to enter setup.
-
South Velen
addikt
válasz rasotamas #23953 üzenetére
Ahhoz már ki kell venni.
Vagy ha elkezded tesztelgetni az all core OC-t, úgyis látjuk majd mit tud.
Kisebb háború szokott itt zajlani all core OC vs gyári PBO/XFR témakörben, újabb gyártású 3600 esetén szerintem egyértelműen az all core OC a nyerő... kivéve ha nagyon rosszul jársz a szilikon sorsoláson..
de ha most vetted, akkor 2020. 13-22. heti lehet, nagy eséllyel SUS. Ezek is mennek 1,15V körül 4,1Ghz-t, ami már szinte minden szempontból jobb mint az automata beállítás, főleg hőingadozásban. Egyébként a PGT-k mennek a legjobban.
[ Szerkesztve ]
-
Thrawn
félisten
Akit érint:
MSI MAG X570 TOMAHAWK WIFI BIOS 1.2
- Improved boot time.
- Improved PS/2 KB/Mouse compatibility.
- Improved memory compatibility.Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
veterán
válasz South Velen #23955 üzenetére
Értem, tehát rá vagyon írva. Akkora kínszenvedés volt a Brocken 2-t úgy visszatenni, hogy nem vettem le a másik oldali takarólemezt, nem vettem ki a lapot de még csak le sem fektettem a házat, hogy nem biztos, hogy ezt most szívesen megejteném, de előbb utóbb meg fog történni. Sajnos elfogyott pont a pasztám is.
És akkor mekkora all core mekkora fesszel számít jónak?
-
South Velen
addikt
-
Albigator
őstag
válasz South Velen #23959 üzenetére
De le van tesztelve az kellően? Én már a 3733 MHz-es setupodnál is nagyott néztem h stabil milyen kis feszekkel (VDDG, SOC)....
[ Szerkesztve ]
-
South Velen
addikt
válasz Albigator #23960 üzenetére
a 3733-as setup le volt tesztelve, egyedül a dram calc benche nem akart valamiért pár szálnál többön futni, de az nagyon úgy tűnik a program hibája, más is írta már itt.
A 3800-ast csak az 1900 IF miatt teszteltem hogy tudja -e , így a ramok 3800CL18-on mentek, csak 10 percig futtattam a Large FFT-t, de kilőttem, mert úgyse akarom határon használni. De 1,05V SOC-cal ment. Ha nem is volt stabil, simán értelmes SOC fesszel stabil lenne. De minek amikor a 3600/1800 megy 0,96V SOC-cal is atomstabilan?2008 SUS a kocka és a 3800X jobb bin.
Jó kis IMC, cserébe all core 1,15V kell a 4100Mhz-hez, ezt a 3600-am (2017SUS) is tudta...[ Szerkesztve ]
-
CJ4567
nagyúr
Az enyém 9JC9, ez mit jelent? (Nem néztem meg beszerelés előtt a pontos batch számot, kivenni csak ezért meg nem igazán akarom. ) Múlt héten vett CPU, ha ez segít bármit.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
odorgg
addikt
No fealdtam, nem akar ez az 1T összejönni. Illetve most meg csapott a 32Gb szele. Van valami értelmes kitt 50k alatt, ami 3600 körül megy 1T-vel?
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
Albigator
őstag
válasz South Velen #23962 üzenetére
Igen én is most inkább egy jó kis 3666-os setupot tesztelek, barátibb feszekkel.
Nekem semelyik kocka nem tudta a 4.1 GHz-et ennyi fesszel.
1933SUT 3700X (1.2375V de még nincs letesztelve 100%-ra)
1930SUS 3600X (kb 1.25V kellett hozzá)
1946SUS 3600 (1.25V elég volt a 4.15-höz, 4.2 GHz-hez már nem, viszont ez jobban melegedett mint a 3600X)De én mondjuk normálisan tesztelek, nem CB-vel meg nem is Y-Cruncher az, ami alatt elszokta nálam dobni legvégül a NEM stabil beállítás, hanem mondjuk Prime vagy LinX alatt...
Ja és sztem beleszól nálam a fos lapom is erősen a tuningba, offsetes marhaság van a fesz nagyon droppol, amire persze van LLC de nem érdemes túltolni azt sem.
Azt bírom még én speicál h vannak akik szerény hűtés mellett ilyen 1.3V-okkal dobálóznak. Speciál nálam ez már a hűthetetlen kategória akármilyen léghűtéssel, úgy h
"nem égetem szénné"a procit (85+). Nekem már ezek a hőmérsékletek az ingerküszöböm felett állnak. Ha már all core OC-ről van szó...[ Szerkesztve ]
-
veterán
Otthon van a proci, de rájöttem hogy a garijegyen rajta kell lenni úgyhogy meg is néztem emailben: 9JB7...
-
South Velen
addikt
válasz CJ4567 #23963 üzenetére
Elég friss gyártmány, 2020. 20-21. heti lehet.
A 4100Mhz-t 1,15V körül, a 4200Mhz-t 1,22V körül tudja átlagban (all core OC) akkor is ha SUS.
SOC-ra is beéri viszonylag alacsony fesszel.
Ha SUT, PGS, PGT akkor még jobb lehet.(#23966) rasotamas:
Talán 2020. 15. hét környéki... lehetett volna frissebb is, de nem rossz próbálj rá, mi lenne az all core OC cél?
4100Mhz-nak 1,2V-vel kezdenék
4200Mhz-nak 1,26V körül,
megnézném stabil -e, és mennék lefelé feszben apránként.
Persze override feszről van szó.1,275V-nél semmiképp se adnék több feszt neki állandóra.
[ Szerkesztve ]
-
stefi81
tag
Ezt írta az amd az új ryzen 3 4350g pro és b350 működésével kapcsolatban. A kérdésem csak annyi volt hogy menne az asus b350 lapomban az uj proci.
“
Response and Service Request History:Thank you for the email.
You must update the BIOS to run the 3rd CPU on B350 chipset motherboard.
AMD will offer affected and qualified users (as described below) an AMD Athlon 200GE Processor, including thermal solution, for short-term use ("boot kit") to perform the BIOS update on their motherboard.
This short-term processor loan or boot kit is offered through AMD warranty services and is available only for qualified users that:
1) Have made a valid purchase of a 3rd Gen Ryzen™ Desktop Processor and;
2) Are unable to boot that processor because the user’s current X470/B450 BIOS must be upgraded first.
This service is free of charge with the following condition:
Once you have submitted your claim for a processor loan boot kit, AMD will require pictures of your 3rd Gen Ryzen™ Desktop Processor and AMD Socket AM4 400 Series motherboard, which clearly shows the model numbers and unique serial numbers as well as a copy of the purchase invoice(s) to authorize the request. Additionally, a summary or copy of communication with the motherboard manufacturer is requested to indicate why support from the Original Design Manufacturer (ODM) is not suitable.
Once the RMA request is approved, the AMD Athlon 200GE processor will be sent with pre-paid return shipping. The processor is provided as a temporary loan to you for the sole purpose of updating the BIOS and must be returned within 10 business days of receipt. It is not necessary to return the provided thermal solution.
To obtain the boot kit, please carefully follow these instructions:
Go to the AMD online warranty claims page: https://www.amd.com/en/support/kb/warranty-information/rma-formFill in your full contact and product details (3rd Gen Ryzen Processor OPN number and serial number)In the Problem Description field enter "Boot kit Required" (without quotes)
NOTE: The product must be a valid AMD processor with authentic OPN and serial number.
Once the claim is received and approved, confirmation details and boot kit instructions will be provided in a follow up email.
In order to update this service request, please respond without deleting or modifying the service request reference number in the email subject or in the email correspondence below.
Please Note: This service request will automatically close if we do not receive a response within 10 days and cannot be reopened.
If it is not feasible to respond within 10 days, feel free to open a new service request and reference this ticket for continued support.“ -
veterán
válasz South Velen #23968 üzenetére
Köszi, na ezért érdekes, hogy a SteelLegend 1.4 körüljáratja magától.
Nekem ilyen ramom van, mire számíthatók? 2600 nem vitte 3600-on, kért volna még feszt de a lap csak 1,4-et tud neki adni.
Crucial 16GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Ballistix Sport LT Grey BLS2K8G4D32AESBKMi ez az override fesz?
Offszettel állítsam? Magasabb fesz alacsony llc vagy fordítva?[ Szerkesztve ]
-
South Velen
addikt
válasz Albigator #23965 üzenetére
Én is Prime-mal tesztelek, még ezt szoktam meg 15 éve Intel alatt.
RAM-ra szoktam 30 perc custom large fft-t (768K-től indítom). + TM5 susmusos beállítással 30 perc
IMC-re sima Large FFT 1 óra
CPU-ra pedig 40-50 perc Small FFT.Lehet nem elég ennyi, de többre nincs türelmem. és pláne nem akarom gyilokolni szegényt...
utána úgy is kitesztelem játékokkal meg mindennapi használattal.[ Szerkesztve ]
-
South Velen
addikt
válasz rasotamas #23970 üzenetére
FIx feszt kell neki adni, ha All core OC-t szeretnél.
Override fesznek hívják, vagy AMD Overclocking. (utóbbi esetében idle visszaveszi elvileg a feszt.)
Auto-t és offsetet el kell felejteni all core oc-nál.A ramoknak 1,4V-nek elégnek kéne lennie a 3600-hoz, az időzítéseket kell állítgatni, de ez elég hosszú téma, volt itt róla szó az utóbbi napokban... de volt akinek nem ment végül 3600-at (1 ember). Valszeg a Zen+ miatt nem mentek 3600-on, nekem még a B-die se ment 3466 felett a 2600X-szel anno
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz South Velen #23972 üzenetére
Csak cserélni kéne ezt a lapot
A steel legendben nem tudod mit hol találok ehhez ha már te ismered a lapot?https://tinyurl.com/rasoapro
-
jeni
félisten
válasz South Velen #23968 üzenetére
Hello!
MSI B450 Steeel Legend lap
Ryzen YD1600BBAFBOX proci
Predator 3200 2x8GB CL16elvileg Zen+ a proci ,fizikailag a 2600-ra épül
Summit ridge
vagy a
Pinnacle Ridge
számozás szerint az előbbire érvényes
de viszont a 2600 alapjaira épül.
3.20 BIOS van a lapon.
Merjek feltenni a 3.40 verziót?
Negatívum a lap esetén:
ezt utálja
CMK16GX4M1B3000C15
2933Mhz nem tud elindulni csak 2133Mhz
Bezzeg az Asus Rog CrossHair VII Hero lapban gyönyörűen ment 2933Mhz-n a Corsair ,de az Asrock lapban NEM![ Szerkesztve ]
-
South Velen
addikt
válasz rasotamas #23973 üzenetére
Páromnál van a lap, esetleg este tudok ránézni.
Arra emlékszem, hogy van olyan fesz, amit két helyen is be kellett állítani.... például SOC-nak is 1,2V-t adott (borzalmasan sok), hiába állítottam be az OC fülön 1,02-t, egy alfülön is be kellett lőni külön....
(#23974) jeni: fogalmam sincs, de mi val'szeg frissítjük nemsokára mert ennél csak nem lesz rosszabb ez egyébként b450m steel legend, 2.90 van még rajta.
[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
válasz South Velen #23967 üzenetére
Akkor berendelek 1-et.
Közben van még itthon a 2x16 3200 Aegis is. Ezeket mellé pattintva,
3000 1T sem jött össze, 2T-vel 3400 még jónak tűnik.
Sajnos most hogy van, elkapott a kell a 32Gb érzés, pedig eddig semmi szükségem nem volt rá. Csak akkor meg már legalább legyen meg az a 3600 1T-vel, ezért cserélni kell megin
Az eredeti terv az volt, hogy megy a 2x8 Aegis, jön a 2x8 Ripjaws, és öröm boldogság.Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
addikt
válasz South Velen #23972 üzenetére
Nekem offset van, 4.2ghz allcore. Miért kellene elfelejteni az offsetet?
-
Albigator
őstag
válasz South Velen #23971 üzenetére
Én nálam a RAM-nál:
-Dram calc benc 113-117s
-TM5 1usmus féle config 30X16 több mint 4 óra
-Y-Cruncher 0-1-8 ez csak pár perc de a Wall timeból tudok következtetni (280-283mp között a jó nálam) volt mikor beragadt és 350-360mp lett belőle
-Y-Cruncher 1-6-0 3 kör 55p kb
-Prime 95 Large FFT 4óra
-Memtest 86 Pro pendriveról 4 pass, ez több mint 6 óra
-Memtest 64 6-10 óraÉn kb ezektől vagyok nyugodt. Olyan is volt mikor csak a Memtest 64 szivatott meg...
[ Szerkesztve ]
-
South Velen
addikt
válasz Create. #23977 üzenetére
Mert semmi értelme (áram és hő pazarlás). Úgyis minden core ugyanazon az órajelen megy. Meg kell találni azt a feszt, amivel stabil az összes mag és kész, ennél sok esetben az offset több fesz fog adni neki. Ha meg kevesebbet adna, az nem lenne stabil.
De lehet van valami nagyon advanced offset beállítás, amit én sem ismerek.
-
addikt
válasz South Velen #23980 üzenetére
Ugyanannyi feszt ad nálam fix-en is, meg offsettel is. Én sose keresem a legalját feszben a procinak, beállítok egy számomra elfogadható V értéket, ha megy megy, ha nem akkor vagy megpróbálom fentebb, vagy hagyom a fenébe az egészet és használom default.
-
Zsoltszaba
csendes tag
válasz Zsoltszaba #23944 üzenetére
Senki?
-
GIORGIONE76
őstag
válasz Zsoltszaba #23988 üzenetére
auto beállítással kb ezeknek a számoknak kell jönnie, kézzel beállítva meg jobbaknak, erre gondoltál?
https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
Zsoltszaba
csendes tag
válasz GIORGIONE76 #23989 üzenetére
Olyasmire hogy ilyenkor nem kéne boost órajelen mennie? mert ugye a 3.9 az "alap"
Ezek a memória másolás sebesség adatok akkor elfogadhatóak?
Tuningolni nem szeretnék de azért jó lenne ha relatív maxon működne a gép és ne félgázon ketyegjen.
Esetleg ha cserélném a ramokat 3600mhz-ramokra akkor a szintetikus teszteken kívül nyernék vele valamit? (játékokba 1-2fps az nem jelentős mert videókba ezt láttam.) -
Albigator
őstag
válasz Zsoltszaba #23988 üzenetére
CBR20 lehet h ennyi, 3700X-nél a 88W-os PPT limit miatt kb egy százasal kevesebb (ugye 3800X-nél ez 142W). De ha ezt kitolom kicsit már ott vagyok mint egy 3800X.
RAM-ok:
HA single rank Hynix C-die akkor mehet az is 3600-at:
[ Szerkesztve ]
-
GIORGIONE76
őstag
válasz Zsoltszaba #23990 üzenetére
az R20 3.9-et ír ha nem fix allcore-on használod, de biztos boostolt, kivéve ha levetted a core performance boostot (CPB) a bioszban, monitorozd valamivel (HWINFO),
a ramra a hynixguruk tudnak majd neked profilthttps://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
Albigator
őstag
válasz Zsoltszaba #23992 üzenetére
Ez Hynix CJR igen. Nekem is ilyen Predatorom volt (van).
Sztem régi Thaiphoon Burnert használsz azért nem írta ki.Vagyis inkább nem nyomtál a Report gombra.
Utána lent alul Show delays in nanoseconds.
Majd File/Export to Complete HTML Report.Ezt tudod beolvasni DRAM calcba.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
tomsolo
addikt
válasz South Velen #23967 üzenetére
jó felment az ára tavalyról, pedig akkor szarabb volt a forint
Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő
-
Albigator
őstag
válasz tomsolo #23997 üzenetére
Nem nem. Mikor a fórumtárs linkelte még itt is 40e volt.
Nézz ÁK-t:
Crucial Ballistix Piros 40eCrucial Ballistix Piros RGB-s 44e
Én inkább már ilyet vennék, nem az RGB miatt hanem azért mert ha jól tudom ebben van már hőszenzor.Nem olyan rég a sima feketét vettem 57e-ért (ák legolcsóbb volt akkor)....
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Tálcás - Új, 3 év garancia - Eladó! 82.000.-
- AMD Ryzen 5 7600 - 1 év garanciával
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, tesztelt - Gari 2029.01.04. -ig - Eladó!
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2695v4,2697Av4(áfás számla, 1 év garancia)
- Intel Core i5 10th 10400f
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest