- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kisbocs06
tag
válasz
dangerzone #31746 üzenetére
Köszi a választ , ezzel engem is de az asszonyt is megnyugtattad .Nekem nem akart hinni hogy ha ezt megveszem most akkor 3 évig békén hagyom a gép fejlesztés opcióval .A februári táp csererol meg nemfog tudni , úgyse látja
-
Kisbocs06
tag
Sziasztok ! Lenne hozzátok pár kérdésem .Jovoheten lecserelem az R3 1200 est egy R5 1600 osra ( Elvileg a készlet hiány miatt 2600os lesz ) és az lenne a kérdésem játékok alatt kb mekkora lesz az előrelépés ( rx 580 8 GB ) , illetve a másik kérdésem hogy egy ilyen R5 os CPU nak mi az a legerősebb VGA jelenleg amit még megtud hajtani rendesen ? Az rx 580 ast kb 2-2.5 év múlva szeretném lecserélni és a következő vgahoz is elegendő lenne e majd akkor vagy akkor már cpu-t is kéne cserélni ? Szerintem akkor ilyen Gtx 1080ti körüli teljesítményre lenne érdemes fejlesztenem .Nincs multizas csak sima game meg média felhasználásu a gepem és full hd a felbontás ami nekem annyira megfelel már 7 éve hogy még évekig nem tervezem a full hd nél nagyobb felbontást .Az R3 as Oc-zva van rendesen de az R5 alapon megtudja hajtani az rx 580 ast ?
-
Kisbocs06
tag
Sziasztok ! Pár kérdés .Emelt órajel esetén ( 3.8 ghz ) ha nincs beállitáva a Pstate energiagazdálkodás annak van bármiféle negativ következménye ?Bármit állitok egyszerüen nem megy . Fogyasztás nem érdekel de gondolom emiatt nemtud károsodni se a cpu se a lap ?Nem melegszik se a cpu se a lap ( Játék alatt is kb 40 fok a cpu és szinten 40 körüli a cpu dioda hömérséklete ) A másik hogy van olyan hogy a sok babrálás miatt fejlődik egy cpu képessége ? MIkor megvettem egyből Coolermaster hyper tx 3 as hütést kapott és 62-64 fokra is felment prime95 ős terhelés alatt most meg kb 52-56 fok ( ősszes monitorozo program szerint és a szobában sincs hidegebb ) illetve mintha alacsonyabb feszültségen is stabilabb lenne a cpu .A biosban nekem a 3.8 ghz hez 1.21250V kell , 3.9 ghz hez 1.3V , 4ghz hez 1.35V kell de ha ezeket beállitom a biosban az aida64 és a cpu-z szerint is többet ad neki jelen esetben a 3.8ghz van beállitva biosban 1.21250V de az emlitett programok szerint 1.264V ot kap( ez lenne a felfelé droppolás ) ha elinditom a prime95 tesztet akkor meg fixen 1.248V ot .Továbba a lapom az pont a hirhedt Asrock Ab350m pro4 nekem eddig a 3 hónap alatt eddig még problémám nemvolt vele pl azon kivül hopgy hiába megyek rá a discard changre nem állitja alapra vissza a lap beállitásait ilyenkor kikéne vennem az elemet ( ott roh@djon meg mert a vga alatt van ) .Amugy ezekról az asrock lapokról lehet valamit tudni mitöl döglödnek meg ? Gyártási hiba ?
-
Kisbocs06
tag
Sziasztok ! Hogyan tudom az energiagazdálkodást beállítani ?Biosban hiába állítok be értékeket a Pstate menüben újraindítás után azokat nem aktiválja .A másik kérdésem meg hogy a Cm hyper tx 3 evo hűtésemet hogyan tudnám úgy felhelyezni hogy ne fölfele tolja ki a levegőt a gépházból hanem hátra felé ? Mi a legmagasabb feszültség amit biztonsággal elbír tartósan egy r3 1200 ? Asrock ab350m pro 4
-
Kisbocs06
tag
Sziasztok ! R3 1200 es cpu-m van és 3.8 ghz -n fut egy kis tuning után .De így az energiagazdálkodás semmit sem ér végig maxon járatja a cpu-t ( bár ahogy nézem a feszültség az ugrál szóval legalább nem a max feszültséget adja ) .Valahol olvastam hogy ezt belehet állítani biosban de valahogy nem értettem a dolgot .Asrock ab350m pro 4 es lapom van .Mit hol kéne behangolni ?
-
Kisbocs06
tag
Sziasztok ! Tudnátok nekem segíteni ? Crucial Ballistix Sport LT 8GB DDR4 2666MHz memóriám van de nem akar 2666mhz többel menni .Feszültséget állítottam 1.35V ig a gyári 1.2V helyett .2800mhz en betölt a windows de játék vagy aida teszt alatt néha kifagy .2800 feletti értéken meg csak fekete képernyő folyamatosan, a gép meg ki be kapcsolgat folyamatosan újraindulgat .Eddig még memóriát nem is nagyon tuningoltam , az időzítésekhez meg semmit sem értek ott mi logika alapján kell beállítani vagy mi mire jó .Az alaplapomon olyan bios van ami nincs fent a hivatalos oldalon szerintetek okés a dolog ? Megjelenéskor frissítettem majd pár napra rá eltűnt a hivatalos oldalról a 4.10 es verzió .
üdv
-
Kisbocs06
tag
Sziasztok ! Lenne pár kérdésem .Napokban vettem egy R3 1200 es cpu-t és egy asrock b350 pro4 lapot és Crucial 8GB DDR4 2666MHz CL16 Ballistix Sport LT Dual Ranked ramot .A hütés az Cm hyper tx 3 evo , a táp chieftec ctg 400 .A cpu esetében gyári feszültség értéken 3700mhz ig jutottam ott stabil több óra prime95 el is de 3800mhz-nél már újra indul a gép .Mostanában nem tuningoltam mivel i3 asom volt de gondolom ugyan úgy működik és most kéne finoman emelnem a feszültséget hogy bírja a magasabb óra jelet ? Mi az általános tapasztalat elmegy stabilan 4 ghz-n egy r3 1200 es ? Vagy oda már túl nagy feszültség kell ? Mi az a feszültség érték amit károsodás nélkül tartósan bírnak ezek a ryzenek ? Az asrock tuning programját tettem fel hirtelen , ott a cpu voltage 1.18750v a cpu-z meg core voltagenak 1.232v ir .Van jobb tuning program mint a A-Tuning ? A rammal kapcsolatosan is elég csak a ram feszültségét emelni ? 2666mhz-n fut rendesen , még 2800 ason is de 3000 mhz már nem kapcsol be a gép .Emelni kéne az 1.2V os feszültségen ? 1.35 re ? Birná azt tartósan ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Tőzsde és gazdaság
- Xbox Series X|S
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged