- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
carl18
addikt
válasz
magmakocka #32445 üzenetére
Kíhívás elfogadva, Én is megterheltem mit tud az enyém.
Igazság szerint úgy érzem a 6 mag 12 szál még egy jó darabig elég lesz nekem, talán 1-2 év múlva már lehet platform váltásra kényszerülök. De ha ne adj isten akciós áron kiszornák a Zen 3-as szériát az se volna gond.B450 lapomba még simán bele lehetne rakni.
Majd meglátjuk mit hozz a jövő, de egyenlőre nagyon jól szolgál a 1600 is.
-
magmakocka
aktív tag
válasz
magmakocka #32463 üzenetére
Igen, az eredmény magáért beszél! +1pts SingleCore alatt!
Megpróbálok, még lejjebb menni fesszel. -0.075-re tolom. -
magmakocka
aktív tag
válasz
magmakocka #32462 üzenetére
Mostani eredmény:
4433pts --> MultiCore
Vcore.: 1.152V --- 1.208V
Idle.: 35.5°C, Max.: 65.4°C
3.6Ghz-n. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
magmakocka #32460 üzenetére
hidd el, a 2xxx sorozattal vezette be ezt az AMD, szoval engedelyezheted, de az 1400 -as prociban ettol még nemfognak megjelenni azok a tranzisztorok, amik megvalositjak a pbo logikat.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
magmakocka #32457 üzenetére
jo terv.
b verzio, hogy felrakod 3.7 -re, es addig emeled a feszt, amig stabil nem lesz
azt neked kell tudnod, hogy melyik opcio a fontosabb, hogy huvosebb legyen vagy magasabb teljesitmenyt toljon. A ketto egyutt ritkan megy...
*** mondjuk az 5xxx -nel tobben az all core ocra eskusznek, mert huvosebb es gyorsabb, mint a pbo, ami biztos ami biztos alapon tulfeszeli a procit. csakhát ugye itt még nincs pbo. -
Viktor77
titán
válasz
magmakocka #32457 üzenetére
Sokkal lejjebb szerintem nem fogsz tudni menni, de igen.
-
Viktor77
titán
válasz
magmakocka #32455 üzenetére
1.3-ig kényelmesen elmehetsz. De ahogy láttam, már megvolt a 70 fok 1.250-en is. A 3.6 is a gyári értékek felett van és azt még kényelmesen kezeli a gyári hűtő.
-
Viktor77
titán
válasz
magmakocka #32451 üzenetére
Mondtam, túlgondolod.
80 fokig rá sem kéne hederítened a procira. Kutya baja nem lesz.
De miért produkált jobb eredményt? 3.6-on, kevesebb fesszel jobbat kaptál. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
magmakocka #32451 üzenetére
ez egy ilyen jatek, minden procira ervenyes recept nincs, ezert kell sokat tesztelni meg merni.
szoktak mondani, hogy 1 meres nem meres, raadasul valahol valami hiba van a folyamatban, hiszen itt is aszontad alapon van, ebbol indultunk ki.
3.7 lehet pici feszemelessel vagy feszesebb llcvel elment volna, ha megnezed a bioskepemet, nekem az 1700 1.2875V -vel ment ennyit. -
Viktor77
titán
válasz
magmakocka #32449 üzenetére
#32445-ben nagyobbak a pontszámaid, nem is kevéssel.
-
magmakocka
aktív tag
válasz
magmakocka #32429 üzenetére
Most mindent alapra rakva, az eredmény amit kaptam elgondolkodtatóbb... Alap órajel, automatikus vcore.
CPU: MultiCore: 3943pts --> Az összes fesz csökkentés eredményét túlszárnyalta
CPU: SingleCore: 829pts --> Itt is, 4.76x MP Ratio-val.Most kérdeznék valamit! Ez akkor most mi? Most miért kapok feszlehúzás nélkül ilyen szép eredményt?
Szerk.: Szerintem csak majd egy jobb hűtőnél fogom OC-ni a processzoromat. Addig szerintem nem piszkálom.
-
Viktor77
titán
válasz
magmakocka #32445 üzenetére
Nyertél több mint 10%-ot. Szerintem jó. Egy jobb hűtővel ez nem lenne több 65 foknál és sokkal halkabban.
Innen emelheted a sebességet, ameddig stabil ezen a feszen. -
Viktor77
titán
válasz
magmakocka #32443 üzenetére
A közelében nem leszel a 80 foknak.
Ha stabil, ne a feszt csökkentsd (ez alatt már nem nagyon lesz érdemben hőfokcsökkenés), hanem inkább a sebességet növeld.
Amúgy Prime95 FFT teszt. csak épp semmi értelme, olyan terhelést soha nem fog kapni a proci. Aida64 stress teszt bőven elég.
-
Viktor77
titán
válasz
magmakocka #32440 üzenetére
A szép hőfok mit jelent? Nekem az 1600 1.2V-tal 3.7-en egy kb. 4K-s hűtővel nem megy 65 fok fölé, a legnagyobb melegben sem (felső emelet).
De azzal azért tisztában vagy, hogy 80-85 fokig még throttle sem nagyon van?
-
Viktor77
titán
válasz
magmakocka #32438 üzenetére
Túlbonyolítod. Tedd fel 3.6-ra, fix 1.250-nel aztán hadd szóljon.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
magmakocka #32436 üzenetére
persze, de most egyreszt el kell mennem, masreszt meg szvsz maradhat itt is, ugyis kevesen olvassak, tehat keveseket zavar, viszont hatha hasznos lesz valakinek
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
magmakocka #32434 üzenetére
az eredmenyek jok. de ovatosabban menj a -0.2V felé, mondjuk 0.025V lepesekkel , mert az már azért valószinuleg sok lesz neki.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
magmakocka #32432 üzenetére
vagy suru iteracioba kezdesz a feszcsokkentes - teszteles haromszogben, vagy hatradolsz, es elvezed a nyarat
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
magmakocka #32429 üzenetére
epp meg meresi hibahataron van, az jo jel, hogy a multi felfele mozdult.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
magmakocka #32426 üzenetére
-
magmakocka
aktív tag
válasz
magmakocka #32426 üzenetére
Aida teszt alatt is max csak eddig megy fel. 54~57°C között megy.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
magmakocka #32424 üzenetére
feszre, homersekletre jo, de az eredmenyekrol nehez nyilatkozni ugy, hogy semmilyen teszt szamait nem tetted kozze
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
magmakocka #32422 üzenetére
erre szoktak mondani, hogy 25 ev helyett majd legfeljebb 15 evig birja.
a feszemeles inkabb karos lehet, vagy inkabb ugymondom, ha hoszabb idore tulmelegszik, ezert is irtam, hogy figyeld a hofokot, es ha 90+ -ba megy, akkor stop. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
magmakocka #32419 üzenetére
akkor a freki maradjon auton.
melyik bios van fent ?
az ujabbakban lehet offsetelni a cpu feszt, minuszos elojellel adj neki 0.1V -t.
elkepzelheto, hogy tobbet is bir. tesztelni kell. ha nem fagy meg, akkor a fesz oke, ilyenkor a teljesitmenyszamokat ( cb pontszam , aida sebessegtesztek, ilyesmi ) nezd, ha tul sokat minuszolsz, akkor elkezd teljesitmenytveszteni, azaz csokkennek a mert ertekek. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
magmakocka #32417 üzenetére
kerdes, mire akarsz optimalizalni.
szerintem allitsd 3.8 -ra ( 38x cpu ratio ) a cpu feszt meg 1.275V -ra, ( ez lehet keves, de majd kiderul ) es nem kell a boost -
hokuszpk
nagyúr
válasz
magmakocka #32414 üzenetére
3 ciklus az alap, ennel azert tobb kell, kb. 10-15 mar oke.
az elso inditas utan letrejon a bin/mt.cfg abban a "Cycles=" sort ird at, es ugy futtasd le. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
magmakocka #32412 üzenetére
igazabol mind1, 2933 felett mar sokat nem hoz.
ha elmegy a 3000 , akkor termeszetesen az a jobb, a lenyeg az alapos teszteles.
Memory training meg tud viccelni, ha este kikapcsolod a gepet es a reggeli hideginditas utan visszaall alapra, akkor igazabol nem oke a memoriabeallitas, csak talalt valami kvazi-stabil parameterezest.
ha a memoria stabil, a cpu frekit allithatod fixre, ( kepen "cpu ratio" ) az 1400 vege olyan 3.8 - 4Ghz korul van, feszt nemtudok mondani, erosen cpufuggo, 1.35V fole ne menj. ( kepen "cpu core voltage". )
ha ezt a tesztet kibirja custom 8 vagy 12G memorifoglalassal, akkor valoszinuleg jo.
kozben hwinfoval monitorozd a hofokokat, mert el bir forrni, ha 90+ -ba er a tdie, akkor allitsd le, es vegyel vissza egy frekilepcsot esetleg fesz lepcsot. ( hatha birja, csak tul van feszelve. )
ha tulelte futtass ra mas teszteket, mittomen cine23, aida stressz ( ez a memoria gyorstesztelesre is jo ! ), cpu-z stressz, vagy a frissen megjelent 3dmark cputesztje. ( Esetleg ezek komboja)
ezek utan mar jatekokkal is tesztelheted -
hokuszpk
nagyúr
válasz
magmakocka #32410 üzenetére
az a memoria nem a legszerencsesebb valasztas az elsogenes zenhez.
elsokorben ha még nem tetted volna meg nyomj egy F7 -et, az "OC" alatt keresd meg az A-XMP -t es engedelyezd. kb. igy :ezutan kezdj alapos memoriatesztelesbe, testmem5 a baratod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest