- One mobilszolgáltatások
- Redmi Note 7 - nota bene
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Fotók, videók mobillal
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Google Pixel topik
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
whiteyolo
csendes tag
válasz
SECTORnooB #3165 üzenetére
Rendben, de nekem teljesen jól működik nemtudom, hogy miért nem instabil nekem de bejön
biostól meg nem félek és nem feltétlenül kell valakinek félnie a biostól hogy használja a mestert.
Akkor én is felhívom mindenkinek a figyellmét, akinek instabil a ryzen master miatt a rendszere vagy maga a program az ne használja!!! (nyílván)
Egyébként biosban beállítottam a cpum 3.7 ki is írja a bios, hogy annyin fut, majd mikor elindítom a gépet, 4.3 on fut. a program ezért is segített nekem, bár nem tudtam hogy ezen is segíteni fog, én csak a pontos hőfok miatt töltöttem le anno, mert azt írják ryzen cpukhoz elég pontos hőfokot ad, nekem kiderült a végén, hogy igazából ugyanaz mint a aida vagy hw csak máskor frissíti az adatot, (mittudomén 1-2 seccel eltér)
És lehet hogy már nem is olyan instabil az nem? lehet hogy régebben az volt (nemtudom mert régebben nem volt meg a konfigom és nem is használtam) de lehet már jobban muzsikál, kitudja...
És nincs semmibaj, nyílván érted te is a dolgod, hiszek neked ! csak kicsit fura, hogy nekem megy minden instabilitás nélkül
de hát ez van, gondolom más konfig vagy mittudomén mitől.
-
whiteyolo
csendes tag
válasz
SECTORnooB #3162 üzenetére
Neharagudj, nem buzdítok senkit semmire. Az hogy én AJÁNLOM AZ nem azt jelenti hogy másokat buzdítok, hogy használja most rögtön mert ha nem, akkor.....
Az, meg hogy nekem teljesen jól működik stabilan, és személy szerint ÉN ajánlom, mert SZERINTEM jó program, és segít, az már más tészta. megértem, ha ki írod azt hogy TE SZEMÉLY SZERINT nem ajánlod, de miért írsz nekem ilyeneket, hogy ne "buzdítsak semmit erre és erre" ne haragudj ez eléggé degradáló.
-
whiteyolo
csendes tag
válasz
nemadom-meg #3146 üzenetére
Igen... én sem gondoltam volna rá
de köszönöm, hogy próbáltál segíteni
-
whiteyolo
csendes tag
válasz
szuk_jozsef #3139 üzenetére
Nem. nem kell állandóan fusson, én is bezárom
egyszerű
-
whiteyolo
csendes tag
válasz
szuk_jozsef #3135 üzenetére
vagy a cput kérded? bocsánat
ryzen masterbe lehet állítani pontosan, hogy mennyi szeretnéd használni
csinálj egy új profilt, ott állitsd be (manuálisan) és save + apply felül és currentbe írni is fogja.
-
whiteyolo
csendes tag
válasz
szuk_jozsef #3135 üzenetére
Szóval az én ramom ( G.SKILL TridentZ 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GTZR )
Biosban kiválasztottam a D.O.C.P modeot, ami automatikusan át állította 3200 ra, és voltot 1.35 re, és a latencyt is 16-18-18-38 (azthiszem) ami a gyártó oldalán szerepel recommended ként. szóval a D.O.C.P kiválasztással együtt át állította magát azokra az adatokra, amit a gyártó javasolt
így perfect megy!
-
whiteyolo
csendes tag
válasz
szuk_jozsef #3109 üzenetére
ajánlom a ryzen master nevű programot. nézd meg bevan e kapcsolva a precission boost. kicsit soknak mondanám azt a 78 fokot! én is szenvedtem a hőfokkal, már rájöttem hogyan ne menjen fel terhelés alatt se 55 fölé
2: nekem 3200 on fut a ram (docp gyári latency bla bla) semmi bajom sincs vele sőt! inkább javaslom a magasabbat!
a fagyás nálam is csak akkor volt, amikor rosszul állítottam be a ramomat, VAGY mikor szar helyen volt az ssd-
de egyébként a fagyást más is okozhatja.
-
whiteyolo
csendes tag
Update, megoldódott a problémám. mindenkinek aki próbált segíteni köszönöm!
(scomcomputer)
(nemadom-meg)
(Albigator)Mindenki más, akit érdekel mi, és hogyan is volt . A gépem kb 30 indításból kb 1-2x indult be, emelett minden indítás utána mikor el is indult a rendszer kidobált kb 3-5 külömböző fajta kékhalállak + fagyott is !
Megoldás nálam az volt, hogy az ssd-m (ADATA XPG SX6000 SSD 128 GB)
arra az m.2 es portra volt csatlakoztatva, ami a szememet kiszúrta és elég könnyű volt hozzá is férni.
mint kiderült, az viszont az m.2_2 csati volt, nem pedig az 1! szal leszereltem a hűtőt, és az az alatti m.2 slotba raktam, és kifogástalanul működik ! nincs kékhalál, nincs fagyás, nincs boot hiba! semmi!Akinek hasonló problémáis vannak, és ez eszébe sem jutott, annak JAVASLOM hogy tegyen próbát, már amennyiben egyáltalán 2 m.2 csatija van!
Nagyon szépen köszönöm még 1x mindenkinek aki segített, és nem adta fel!
Legyen szép napotok!
-
whiteyolo
csendes tag
GONDOLTAM újra ki írom, hátha
ami azóta probáltam: win 10 en kikapcsoltam a gyors boost opciót! és csekkoltam a tápot....
Hali! Valaki segíííítsen
Konfigom:
Alaplap: rog strix x470-F gaming
Proci: ryzen 7 (2700x)
Vkártya: rog strix 1080 Ti OC 11gb
Ram: G.skill 2x8 / 3200mhz RGB kit (cl16)
Cpu hűtő: Corsair H 100i V2
SSD: ADATA XPG SX6000 SSD 128 GBA probléma 1: Ha elindítom a gépet, vagy restartolom, akkor van olyan, hogy megáll a kép bios screennél.
tehát gombnyomás után, később is hallom a csippanást azaz a boot hangját, és később is jelenik
meg a kijelzőn a kis rog logo azzal a felirattal, hogy bioshoz való belépéshez f2 vagy delete...
Viszont egyikre sem reagál, és tovább sem tőlt a windowsban. (elég sokszor van ilyen)DE van olyan, hogy gombnyomás után kb instant betölt minden elég gyorsan (ritkábbik eset.)
Amint próbáltam: 4008 bios verzió volt rajta (ugyanez a hiba) Updateltem a legújabb 4018-ra (ugyanaz a
hiba)-ramokat próbáltam átállítani: 2133 tól 3200 ig mindent, D.O.C.P móddal valamint anélkül.
Ki húztam egyenkén őket, át helyeztem másik channelbe, nem változott a helyzet.ki húztam vissza raktam ssd-t is nyílván semmi....
Biosban átállítottam a fastbootot enabled-re az sem jó.
Boot menünél, csak 1 meghajtót választhatok ki nyílván szóval.....Probléma 2: a processzorom hőmérséklete idle 40-50 kb. dióda legalább 10-12 fokkal magasabb.
terhelésnél:
volt hogy dióda 100 c, cpu 85.... nemtudom, mi a normális ennél a procinál? alapvetően jó a
szellőzése a háznak. van benne a cpu ventiken kívúl 2x 12cm venti, + 2x 14 cm ennél csak az
lenne a kérdésem hogy normális ha mondjuk idle 40-50 c mondjuk játékban 50-60-65?Probléma 1- lenne a legfontosabb egyenlőre mert már fingom sincs, hogy miért történik...
Nagyon szépen köszönöm azoknak, akik megpróbálnak segíteni!!!!
Szép napot mindenkinek!
-
whiteyolo
csendes tag
-
whiteyolo
csendes tag
válasz
Albigator #2910 üzenetére
Hát... próbáld a bios updatet, de nem hiszem hogy segítene, mivel én is így tettem...nem értem mi lehet... viszont nekem ez az m.2 gyors boot, ami irtál is most nagyon gyanússá vált... mivan ha mondjuk beállítunk boot időnek többet? holnap letesztelem hátha... szal az a delay time ugye ....
Kérlek, ha megoldásdt találsz írj! én is fogok!
-
whiteyolo
csendes tag
válasz
MaxxDamage #2908 üzenetére
nos igen... és fingom sincs hogy mi lehet a baj... kicsit fel is ba** mintha ilyen ghost problem lenne vagy nem is tudom...
-
whiteyolo
csendes tag
válasz
ScomComputer #2898 üzenetére
Köszönöm, ezek szerint nálam is minden oké
-
whiteyolo
csendes tag
válasz
MaxxDamage #2897 üzenetére
Megvolt. és, ugyanaz
-
whiteyolo
csendes tag
Hali! Valaki segíííítsen
Konfigom:
Alaplap: rog strix x470-F gaming
Proci: ryzen 7 (2700x)
Vkártya: rog strix 1080 Ti OC 11gb
Ram: G.skill 2x8 / 3200mhz RGB kit (cl16)
Cpu hűtő: Corsair H 100i V2
SSD: ADATA XPG SX6000 SSD 128 GBA probléma 1: Ha elindítom a gépet, vagy restartolom, akkor van olyan, hogy megáll a kép bios screennél.
tehát gombnyomás után, később is hallom a csippanást azaz a boot hangját, és később is jelenik
meg a kijelzőn a kis rog logo azzal a felirattal, hogy bioshoz való belépéshez f2 vagy delete...
Viszont egyikre sem reagál, és tovább sem tőlt a windowsban. (elég sokszor van ilyen)DE van olyan, hogy gombnyomás után kb instant betölt minden elég gyorsan (ritkábbik eset.)
Amint próbáltam: 4008 bios verzió volt rajta (ugyanez a hiba) Updateltem a legújabb 4018-ra (ugyanaz a
hiba)-ramokat próbáltam átállítani: 2133 tól 3200 ig mindent, D.O.C.P móddal valamint anélkül.
Ki húztam egyenkén őket, át helyeztem másik channelbe, nem változott a helyzet.ki húztam vissza raktam ssd-t is nyílván semmi....
Biosban átállítottam a fastbootot enabled-re az sem jó.
Boot menünél, csak 1 meghajtót választhatok ki nyílván szóval.....Probléma 2: a processzorom hőmérséklete idle 40-50 kb. dióda legalább 10-12 fokkal magasabb.
terhelésnél:
volt hogy dióda 100 c, cpu 85.... nemtudom, mi a normális ennél a procinál? alapvetően jó a
szellőzése a háznak. van benne a cpu ventiken kívúl 2x 12cm venti, + 2x 14 cm ennél csak az
lenne a kérdésem hogy normális ha mondjuk idle 40-50 c mondjuk játékban 50-60-65?Probléma 1- lenne a legfontosabb egyenlőre mert már fingom sincs, hogy miért történik...
Nagyon szépen köszönöm azoknak, akik megpróbálnak segíteni!!!!
Szép napot mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest