- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen GPS-t vegyek?
- Honor Magic4 Pro - varázsolj nekünk valami szépet
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
ggbuffon1897
őstag
Egy kis update:
Lekaptam ma a hűtést, újrapasztáztam egy frissen vett mx4-es pasztával, most mindenféle fesz mókolgatás nélkül 30-40C idle a 2600x (az eddigi 45-55C helyett) , stress test alatt max 73Cig melegedett az eddigi 80-90C közötti értékek helyett.
Lehet 3 év alatt tényleg megpusztult volna a paszta? (Volt egy kis szaga is h vettem le a hűtőt)
Ettől függetlenül megfogadom a tanácsokat és mókolgatok a Biosban az alulfeszeléssel
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
Feriboy2 #19127 üzenetére
egy z9 neo-ban van, a gyári ventiket anno még kicseréltem normális pwm-es be quiet hűtőkre (2 14centis elől, 2 12-es felül, illetve 1 12es hátul) , azokat 600 rpm körül pörgetem (tehát közel se maxon) mert eléggé érdekel, hogy kussban legyen.
A cpu hűtő auto-ra van rakva, általában 1100-1200 rpm-en szaladgál terhelés alatt, tehát nem maxon (1500 körül van ennek a Pure Rock típusnak a maximuma ha jól tudom)
Tényleg nem igazán ismerem, hogy a ryzenek hogy viselkednek (anno egy x2 250 után intelre váltottam és azóta ott mozogtam, azoknál meg a cpu még terhelés alatt se járt 60C felett ezzel a hűtővel illetve ilyen 800-900 rpm-nél többel. )
Ezért is kérdeztem rá, hogy mennyire normális a 70C fölötti hőfok, illetve aida cpu-fpu stresszénél, hogy bőven benyaldos 80C fölé.
Létezhet hogy esetleg a hűtőt nem jól pakoltam fel és nem érintkezik rendesen a lapkával? mindenesetre du leveszem újrapasztázom és megnézem
-
ggbuffon1897
őstag
Sziasztok,
kb. 2 napja újítottam egy i5 6600ról egy 2600x-re. (40 alatt sikerült kihorgászni újonnan, ennyiért sztem best buy)
Mivel sajnos kimaradt mostanában az AMD termékeiből így lenne pár kérdésem, hogy ez normális-e:
- az órajelek akár idle-ben is állandóan ugra-bugrálnak 2100 és 4150 között, ami még nem is igazán érdekelne, de a hőfokok is ugyanígy 40-55 fok között mozognak idle-be
- játékok alatt ahogy láttam 3950-re boostolnak többnyire a magok, itt azért már 70-72C köré melegszik a cpulehet ez normális, de eddig az Intelnél úgy megszoktam, h idle-be elvolt bőven 40fok alatt, játékoknál sem láttam nagyon uezzel a hűtővel 55-60fok fölött.
Jelenleg egy Be Quiet Pure Rock hűtő van rajta normális mx4 pasztával, mindez egy MSI Gaming Plus Max x470es lapban.
Érdemes lenne finomhangolni valamit a BIOS-ban, vagy ez így oké?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest