- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Feriboy2
aktív tag
válasz
ggbuffon1897 #19130 üzenetére
egy újrapasztázást mindenképp megér mert magasabb hőfokokat kapsz mint mások ugyanezzel a procival. de ha nem sikerül lentebb vinni a hőmérsékletet akkor sincs gáz simán elmegy 10 évig így a procid
Paxker315: Teljesen normális az a fesz. akár 1,5 voltig is felmegy magátol nagyon rövid ideig, az xfr, pb2, pbo miatt. Ha megnézné windows alatt hwinfo64-el vagy ryzenmasterrel akkor látható lenne, hogy nem végig 1,416 voltot kap a proci hanem terheléstől függően ugrál
-
Paxker315
veterán
válasz
ggbuffon1897 #19130 üzenetére
Én továbbra is azt mondom, feszültség reviziot igényel a csomag.
Plusz, nem akarok taplonak hangzani, de, ha már fullextra BIOS van a deszkadon, használd ki... Um, alulfeszeles, tulhajtas, LLC.. Nem normális dolog 1.4volt fölötti vcore. Főleg, hogy mint írtam, nekem a gyengébb 2600 1.352 volton tudja a 4.15ghz allcoret.
Szerintem borzalmasan tulfeszeli a lapod a procit, felhasználói beavatkozás kellene..
-
Feriboy2
aktív tag
válasz
ggbuffon1897 #19116 üzenetére
A feszültségek jók. Amit a bios ír, hogy 1,416 voltot kap a proci, az nem azt jelenti, hogy annyin megy folyamatosan a proci. 1-2 másodpercenként olvassa ki a fesz értéket és ezen idő alatt az a fesz volt a max amire felment a proci. Lehet az idő többi részében meg 0,4 volton, meg 1,0 volton járt, de mivel közben pár századmásodpercre felugrott a fesz 1,416-ra ezért azt írja ki a bios.
Ez a nagyon rövid nagyon magas fesz érték normális, így működik a proci. Az ilyen magas fesz érték csak akkor probléma, hogy ha manuálisan állítod be és napi 24 órában járna ennyin.
Az NB/SOC voltage is határértéken belül van, annak a max értéke 1,2 és az alatt vagy. Ez az érték másféle ez folyamatosan ennyi volton megy
(amikor manuálisan állítgatjuk akkor 1,05 fölé nem szoktuk tenni mert felesleges)
Szerintem nem a pasztával van gond. Lehet a cpu hűtő ventije nem pörög eléggé, állítgass azon. pl 65 foknál már menjen maxon. Nekem pl úgy van beállítva a procihűtő, hogy 55 fokig végig 25%-on megy (ha így van beállítva akkor nem fog feleslegeses felpörögni a venti 1-2 másodpercre amikor idle 40-55 fok között ugrál a hőmérséklet.) majd 55 foktól indul el felfelé és 70 foktól pörög 100%-on (a proci 95 foknál throttlingol szóval még bőven az alatt vagy )Házhűtétes milyen? Ha csak 1 venti van a házban azt tedd előre, hogy szívja be a friss levegőt. Általában 2 venti előre befújni és 1 hátra kifújni a legjobb megoldás. Több venti alig hoz 1-2 fokot.
Ha meg vagy elégedve a teljesítménnyel/zajjal stb. akkor én azt mondom hogy nem muszáj állítgani semmit. Használd, élvezd az új gépet és kész
-
heavygrip
senior tag
válasz
ggbuffon1897 #19116 üzenetére
Szia,nekem sosem járt még 60 fok felett a proci, igaz most egy spire van rajta,de a stealth hűtővel is 67 fok volt a plafon.
Nekem is mx4 paszta van, szóval mókolás nélkül szerintem sok az a hőfok. Főleg hogy sokkal komolyabb a hűtőd. -
Paxker315
veterán
válasz
ggbuffon1897 #19112 üzenetére
:| nézd. Sima 2600-s nekem 1.19-en 4.0ghz all-core megy, 4.15ghz all-core 1.352 volton, 4.1ghz meg 1.32 volton. SOC 1.05 folé sosem.
ez az 1.416 meg 1.16 SOC szerintem eszméletlen sok... Így teljesen érthető a 70+ fok.
-
Feriboy2
aktív tag
válasz
ggbuffon1897 #19114 üzenetére
az hogy 70 fölé benézett játék alatt az egy kicsit sok (bár játékfüggő) de még közel sem vészes, hosszú távon éveken át is tök jó hőfok.
a régi i5 procidhoz szerintem nem érdemes hasonlítani nagyon más architektúra (meg az i5 kevesebbet is fogyaszt) -
Feriboy2
aktív tag
válasz
ggbuffon1897 #19109 üzenetére
ez így oké, a ryzen másképp viselkedik mint az intel. az hogy hirtelen ugruk 10-15 fokot a proci hőmérséklete az teljesen normális, egyszerűen ilyen agresszívra van tervezve.
Szóval aká hagyhatod így is, de ha van kedved próbálkozni akkor Paxker315 kolléga leírta a teendőket. -
Paxker315
veterán
válasz
ggbuffon1897 #19109 üzenetére
milyen vcore feszültség mellett vannak ezek a hőmérsékletek? Szerintem a lapod fölöslegesen feszeli a procit. Én beállítanék egy 50-75mV negatív offszetet (0.05-0.075 V)
bár, ahhoz az órajelhez (3950mhz all-core) kb. 1.19 volt fesz is elég, így akár azt is kipróbálhatod, hogy fix feszt adsz meg. De azzal a ~1.2V alatti fesszel ilyen 53-54fokos AIDA FPU teszt kellene, hogy legyen, alacsonyabb ventifordulattal.. (egy 4 hőcsöves, 155-160mm magas, 120mm ventis, fél kg körüli hűtővel, mint a purerock)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- Vezetékes FEJhallgatók
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged