- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
Speed® #21773 üzenetére
Én eddig nonX-ből nem fogtam ki túl jókat. Ill. véleményes, a 2600 nagyon melegedett és 3.8 felett esélytelen volt értelmesen hajtani de inkább a gyári 3.6 volt kényelmes. Az már az X-es single core boosttól messze van, de nyilván kinek mire kell..... én évek óta a sweet spotot keresem, sc teljesítmény annyira nem hat meg, így én ezek felé lépkedek általában.
A mostani 2700 meg szintén elszalad 3.9 felett, de még így is sokkal barátibb, mint a 2600 volt. Visszavéve 3.6-3.8.ig viszont 1.0-1.1 körül elmegy és elég kényelmes. Nyilván itt is marad bőven a 4.2-4.3-hoz képest sc órajelben, így egy jól működő X azért itt is hozna még plusszban akinek számít.
Egyébiránt rájöttem még egy probléma forrására ami ide kapcsolódik:
Írtam, hogy 3.2-ről nem boostol fel 3.4-ig ahogy illik, miközben 55-60 fok között figyel csak a proci. HwInfo nem írt throttlingot, de az Ryzen Master az EDC-t 100%-ra írja. 60A. Pont 1V-ot kap a proci így ez 60W körüli érték, ebből látszik, hogy a TDP-hez közel jár.
Így arra jöttem rá, hogy a 32.5-33.25 közé beálló órajel a ram OC eredménye. Annyival kisebb a kicentizett keret, hogy eléri a többletfogyasztással. TDP-t elvileg csak magokra néz, de az EDC-t eléri és az is ehhez van belőve.Megnéztem a CPU package különbséget gyári vs OC között.
2400, SoC 0.8V vs 3533, SoC 1.075V idle-ben 11W vs 24-25W.
Vélhetően ezen múlik.Ha a magokra állít az ember OC-t akkor kikapcsolja az EDC keretet is, de akkor ugrik a single core boost.
Visszatérve az X-es procikhoz való viszonyra. Ilyen szempontból hiába állítható a TDP, sikerült elérni, hogy a gyárilag magasabb kedvezőbb egy kicsit.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Speed® #21773 üzenetére
Ennyi.
Hát Nálam sem lesz túl nagy OC a lap miatt.
Főként ha esetleg átnyergelek kompakt vízre, bár valszeg pont ez miatt nem fogok, és marad a Fortis, csak ráteszem a Ty143-at, hogy legyen cúúúúg.
Kíváncsi vagyok mit fog tudni a proci, remélhetőleg a héten meglesz még, de ha nem, akkor jövőhéten.
-
Chaser
legenda
válasz
Speed® #21773 üzenetére
( :
nem csak nálad van ilyen, az x hűtőjét 2e-rel drágábban lehet eladni, alzán pl drága a "sima", de ott meg van sw bundle, ami 7k körül még mindig elmegy, én is az x-et venném, elenyésző az árkülönbség, de az annak való aki nem akar párat kattintani biosban - sztem -
mindenesetre az túlzás h nincs 2700, három hete majd' minden nap nézem fóék shopját, mindig "azonnal átvehető" státuszú, az pedig azt jelenti ott van fizikailag a róbert károly körúton - és két hete még 51 v 52e volt -
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Autós topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos cigaretta 🔞
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- bambano: Bambanő háza tája
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- PR-Telecom
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Samsung T22E390EW TV monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged