- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
NandoXXL #34757 üzenetére
Tönkre menni véleményem szerint nem fog, mert egyeduralkodóvá válna az nVIDIA. Véleményem szerint ezért sem fognak eltűnni a CPU piacról sem (mint azt sokan emlegették korábban), mert egyeduralkodóvá válna az Intel. Persze az Intel valahol már az, ez sajnos az árakon is meglátszik.
Szerintem nem lesz olyan (még nem), hogy verseny nélküli piac.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
NandoXXL #34753 üzenetére
Elvileg csak akkor volt probléma, ha manuláisra volt állítva a vezérlés. Ha auto-n maradt, akkor elvileg nincs gond.
update: Lehet, mondjuk Én alapból nem bántom a ventivezérlést, mindig auto-n van. Fagyás, a 15.11 is ment, a 15.11.1 béta is, bár azt nem hagytam fent mert épp bech-elgettem, és nem lettek validok az eredmények. Most ez is felment, és úgy néz ki eddig rendben van.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Számomra az ami kicsit fusztráló, hogy a V betűt nem voltak képesek kivenni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Erwinke #34541 üzenetére
1 év, az még nem számít öregnek.
Esetleg egy memtest, ha az rendben van, akkor sajna nem nagyon marad más, csak a táp, főként ha friss rendszerrel is előjön. Vágásnál nagyobb a terhelés, de ott mondjuk a vga lehet nem volt terhelés alatt, csak minden más (szoftver függő).
Nem mondom 100%-ra a tápot, de Nekem annak tűnik. Tápos topic-ban is esetleg kérdezz rá, hátha érkezik válasz.
Ha tesztre tudnál szerezni (ebben a kategóriában sajna tudom, hogy kicsit nehézkes) kölcsön egy tápot amit tudnál egy ideig használni, kiderülne, hogy az-e a gyengepont, vagy sem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Erwinke #34539 üzenetére
Először próbálj meg valahogy minden szoftveres lehetőséget kizárni, esetleg szűz, friss rendszerrel tesztelni. Esetleg újrarakni a drivert, "takarítás után", stb.
Mivel nem K-s prociról van szó (vagyis ezt nem írtad), elvileg elégnek kellene lennie a tápnak, de sajna előfordulhat, hogy mégsem.
Új, vagy használt volt? Ha esetleg használt, akkor lehet, hogy a kora miatt már "gyengült" annyit, hogy elfogyjon terhelés mellett.
Nézz rá a szoftveres probléma lehetőségekre, ha nem oldódik meg, akkor kérdezz rá itt, ott is írd le a hibajelenséget, és azt, hogy úgy néz ki minden szoftveres hibalehetőséget kizártál.
Egy új combosabb 600W-s táp szerintem elég lehet, és még OC-t is bírnia kellene.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Erwinke #34537 üzenetére
Hááááát, 1 szálon 40 amper. A vga maga képes ~25-30A-t beszlopálni. És még ott a cpu, plusz a többi hw.
Lehet, hogy elfogy terhelés mellett a táp. Nem biztos, de lehetséges.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Sontir Fel #34465 üzenetére
Elvileg nem.
Gyakorlatilag Én csak arra használom a Utility-t, hogy a fent maradt maradékokat kipucolja.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Sontir Fel #34425 üzenetére
AMDCleanuputility-vel takarítottál eltávolítás után? Ha nem, akkor esetleg ennyit még próbálj meg. Vagyis, uninstall, reboot, amd cleanuputility, reboot, max egy ccleaner reg. takarítás (csak reg). reboot, majd driver fel.
Ha így, vagy hasonlóan csináltad, és nem megy, akkor sajna nincs ötletem.
Kijelzőváltás: windowsgomb+P
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Sontir Fel #34419 üzenetére
Én eltávolítottam, akkor is ment, visszaraktam, utána is megy, és azóta is megy a 3D profilozás.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
GeneraL_XTX #34394 üzenetére
Most megnéztem tintanfall alatt, ott van amikor 950MHz-n megy a gpu, annyira ugrál..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
GeneraL_XTX #34394 üzenetére
Hát nem tudom. Valley alatt még stock órajelen is néha lentebb megy pár mhz-t a gpu órajel.
Vantage alatt pedig, eleve nincs is 100%-os gpu terhelés.
Játékok alatt szépen megy, ott stabilan áll a beállított órajelen, meg sem moccan.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
GeneraL_XTX #34391 üzenetére
Pl. tegnap vantage-oltam, ott össze vissza ugrált a GPU órajel. Sőt, valley alatt is néha lentebb megy. Vagyis, ott is van, hogy 1100,de lemegy 1050-re, vagy lentebb, közben minden máshol jó.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
.zSoLTi. #34385 üzenetére
Amikor meglett a radeon, bármit csináltam vele, restartig jó volt, restart után minden értéket visszatolt alapra, hiába volt bepipálva, hogy apply at startup. Valaki egyszer javasolta a profilozást, bár akkor azt hittem, hogy csak hotkey-el megy, de szerencsére nem, azóta így van.
@Televan: Valamennyit biztosan számít, mert az FS is gyorsul. Persze játékoknál ez máshogy jöhet ki. Plusz, simán lehet, hogy attól függetlenül, hogy nem fagy, kevés neki a fesz.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Habugi #34375 üzenetére
De ez az, hogy elvileg nem kell, profilból elvileg mennie kéne. Én pár napot kínlódtam vele, mire rájöttem erre, de Nálam így működik. Nem nagyon értem, hogy Nála miért nem.
Ez a reboot utáni állapot. Ahogy betöltődik az asztal, betölti a profilt, de ha nem, akkor ha egy játék elindul azonnal aktív.
@Onedrive: Amíg nem aktiválod, csak rámész, addig elvileg nincs gond.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
GeneraL_XTX #34353 üzenetére
Profillal csináld, úgy működni fog. Vagyis, lődd be az órajelet, mentsd el profilban, majd állítsd be, hogy 3D profilnak az adott beállítást használja. Én így használom.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
Majdnem!
[link]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Habugi #34233 üzenetére
Most a Te szavaiddal élve, "nem bírta az ingerküszöböd?"
Amúgy érdekes, mert Nekem alulra van bepakolva egy swif2 120p, max fordulaton legalább 10 fokkal hűvösebb a hátsó "VRM1?" hőmérséklete.
Az első is hűvösebb, persze nem annyival, de ha jól sejtem a ventik betermelik oda a plusz levegőt, így az is hűl. A GPU persze szépen lassan ugyan úgy visszamelegszik, de 100mV-vel sem megy 70 fok fölé, mint kevesebb, 60-75mV fesszel.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
mcwolf79 #34226 üzenetére
Hát, Nekem a HAF-ban köszöni szépen jól elvan a 390, persze ha nagyon hűteni szeretném akkor az alsó ventit oda kell tekerni, de ha csak félgőzön megy, akkor is elvan a gpu 70 fok körül, a vrm-ek is általánosságban 80 fok alatt.
OC mellett a 970 G1-nél a GPU szintén 65-70 fok körül volt. A VRM-et nem tudom, mert nem láttam.
320W fogyasztás mellett is 90 fok alatt maradt, ha jól emlékszem 84 fokos volt a VRM a 390-nél.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
GeneraL_XTX #34222 üzenetére
Akkor már 980.
Nekem amikor megnyekkent a 970, akkor agyaltam a 980-on, de sajna elég sokat kellett volna rádobni a 970 árára.. Még többet, mint a 390x-re, így lett a 390 nitro, ami azért hozott a 970-hez képest, kevesebb, alacsonyabb áron.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
GeneraL_XTX #34211 üzenetére
A nitro-nál 70 fok körül tudom tartani a GPU-t ~2000-2100 rpm körüli max fordulaton. A vrm-ek így általában 75-85 fok között ingáznak. Így az alsó venti hangosabb, de azt elviselem, mert így több levegőt kap a kártya alulról.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nincs messze a top3, annyira.
[link] (crimson driver - shader cache ON van a 3dmark-hoz)
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nem tudok vele zöldágra verődni.. Szerintem feladom.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ennyi grafikai buggal tényleg inkább marad One-ra a Battlefront.. Agyaltam rajta, hogy pc-re kéne, de így kimarad.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
deadwing #34049 üzenetére
1110-et próbáltam 56mV-vel, megfagyott. 60 körül már nyaldossa a 90 fokot a VRM1 BF1 alatt.
Viszont, meglett a 9800 pötty!!!!
1100/1525: (56mV - majd még bf4 teszt..)
Nagyon érdekes a lelkivilága a kártyának.. Két eredmény összehasonlítása.. Érdekes, hogy mennyivel kevesebb pontot hozott 1100/1600-on-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Lehet sikerült... még nem fagyott ki a bf4 így. (kopkopkop) - viszont beugrott 300W fölé.
Max-nál azért van 1600 a vram-nál, mert állítottam közben, viszont érdekes volt, meglöktem 1600-ra a vram-ot, és lassult a játék..
BF4 után:
GPU max lemaradt, az 71 fok volt. 2107 RPM-mel. Látszik, hogy a VRM2 kap levegőt.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
deadwing #34019 üzenetére
Nekem AB-val működik az OC. Futtattam FS-t is. Saját vezérlőszoftverben hozzá sem nyúlok az órajelekhez.
Az OC úgy van beálíltva, hogy 3D profillal töltse be az órajeleket. Így ugye reboot-kor stock órajelek vannak, jad 1 3D alkalmazás indítása után tartja meg a win, bár idle akkor is 150/300-on megy.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Amúgy, felmerült bennem egy kérdés..
Az FS a demo 3dmark-ban natív felbontásban fut? Vagyis, ha WQHD, akkor 1440p, ha FHD a monitor, akkor 1080p, stb..?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Omli85 #34005 üzenetére
Nálam 75-80 fok között van általában mindkettő, néha kicsit melegebb. Attól függ mivel terhelem. Szal ennyi még beleférne, de az 1,32V körüli max értéket sokallom.
Lehet teszek még egy próbát majd 60-65mV-vel, hogy ott összejön-e, hogy 1100-on, vagy esetleg 1090-en stabil maradjon játékok alatt is, ha nem, akkor nem bántom.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Omli85 #34003 üzenetére
Hm.
Mondjuk, ritkán bf-ezek, így ez annyira nem is mérvadó, viszont jó volna, ha mi ndenhol stabil lenne.. Viszont, nekem nem ér meg 80-90MHz +60-100mV-t. Persze, gyorsul a kártya, de szerintem ennyit nem ér.
Ahogy elnéztem, a HAF-ban még lehet hűthető lenne, mert vrm szinten eddig 80 fok körül volt a max, amit ki tudtam hozni belőle, de nekem ennyit akkor sem ér, szerintem. Inkább visszább vettem jelenleg.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
GeneraL_XTX #33976 üzenetére
Hát, nem tudom.. A gond az, hogy nem próbáltam bf4-et, így nem tudok nyilatkozni korábbról.
AB-vel tolom, nem a saját OC-jával, de eddig úgy néz ki, hogyha kap tuningot, kifekszik RSOD-val..
Pedig, a C3 is stabilnak tűnt 1100MHz-n az új driverrel, 15.7.1-gyel nem ment az 1100, hibázott a kártya. Firestrike alatt is.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
deadwing #33974 üzenetére
Érdekes, mert Crysis 3-aztam Crew-oztam, Diablo 3-aztam (igaz, itt ~100%-os a terhelés, de max 6-700 MHz körül megy a gpu) is, Firestrike is lefutott minden gond nélkül..
Máshol említették, hogy szórakozik a BF 4 a crimson driverrel.. Elindítottam, 1100-on, kifagyott.. betudtam az 1100-nak, mert ott amúgy is volt FS hiba is korábban.. Most nem, lefutott. Oké. BF4 fagyott, mondom no problem, visszaraktam 1090-re, mert az stabilnak hitt órajel volt eddig, szintén max 10 perc után fagyás.. Na mondom wút? 1010, működik.. Vagyis, ahhoz képest, hogy max 10 perc után fagyi volt, most ment már vagy 30 percet fagyás nélkül...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nos..
Votl egy stabilnak hitt OC-m.. nem az.. 1090-en csontra fagy a BF4 RSOD-val max 10 perc után.. +50mV-vel..
Visszatettem 1010-re a GPU-t... Így nem fagyott ki.. Good job. Megpróbálom legalább a 390x órajelét összehozni vele, valahogy.
Adtam neki 31mV-t, 1060MHz-t, hátha így menni fog.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hát nem tudom.. 15.7.1-gyel nem tudtam így stabilan, hiba nélkül lefuttatni az FS-t. Crimson-nal sikerült.. [link]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#Morcosmedve #33903 üzenetére
Nem tapasztaltam anomáliát, még.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Ghoula #33885 üzenetére
67.1% az ASIC. - lehet visszatolom a GPU-t alap órajelre, plusz marad neki egy kicsi fesz..
1010/1600: + 20mV
Graphics Score 12136
Physics Score 9125
Combined Score 3411
1050/1600: + 38mV
Graphics Score 12550
Physics Score 9427
Combined Score 3237
1085/1600 +38mV
Graphics Score 12885
Physics Score 9440
Combined Score 3371
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Ghoula #33878 üzenetére
38mV-t kap most, és így 1090MHz, ami stabil, 50mV-vel sem megy még az 1100, ha jól emlékszem.
Alulról a "hátsó" vrm kap levegőt, de a belső sajna nem.. Megnézem 50mV-vel mi a helyzet.
Igazad lehet, de ez Nálam nem valószínű, hogy lesz, max akkor visszaállok stock órajelre gpu szinten.
BIOS-ban még nem néztem, hogy ennek hogy állnak a beállításai. Annyira még nem merültem bele.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
Amióta van Radeon-om (x800/X1900-as széria óta) minden Sapphrie kártyára 2 év garancia volt. Soha nem volt több. Ebben a tudatban Én nem beszélnék visszavételről.
A másik pedig, amit alattam is írnak, hogy hőfokok szempontjából a Nitro/Trixx a legjobb, akár még a saját ventiprofiljával is.
Az Asus-nál v olt szerencsém a 3 slotos űberbrutálnak prognosztizált hűtéshez, ahol max 2 hőcső ért a gpu-hoz a 4-ből, és szétforrt alatta a kártya.. Sajnos ez csak 1 példa.
Bocsi az OFF-ért.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
1,289V-n 1100/1600-on kaptam egy olyan szép RSOD-t Crysis 3 alatt.. Visszavettem 1090-re, így úgy néz ki megy. Ennyit tud.. Kicsit antituning, ez van.
VRM-ek így 85/75 fok.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Mennyi az a fesz, amivel meg lehet kínálni a 390-et, természetesen úgy, hogy ha még jónak tűnik a hűtés.
Most 1,328V körül van a max, 75mV-vel.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
tailor74 #33330 üzenetére
Ez szerepel a 390x Trix adatlapján:
Intelligent Fan Control II
Intelligent fan control allows one or more fans to be stopped for lower noise when the card is under light load and automaticaly restarted when the card temperature rises
Épp most nézem, hogy a 390x-ből is csináltak Backplate-es verziót.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
GeneraL_XTX #33317 üzenetére
Ő, Én mintha azt olvastam volna, hogy ugyan az a hűtő van a 390x TriX-en, mint a 390 nitro-n.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
bajnokpityu #33310 üzenetére
Én ezt az eleje óta tudom, hogy megáll.. Amikor bepattintottam a gépbe, néztem a kártyát, rendszer betöltésekor szépen megáll rajta a venti.
Persze az egy jó kérdés, hogy a gpuZ ebben az esetben miért ír 20%-ot, ha áll. Mondjuk az simán lehet, hogy kapnak kakaót a ventik, csak az még nem elég ahhoz, hogy elinduljanak, és ez %-osan 20%-ot jelent.
Mert néha néztem, láccik, hogy mocorognak a ventik néha, csak nem indulnak meg. Amint terhelést kap a vga, elindulnak.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Malibutomi #33225 üzenetére
4.1.1.7625
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Konteó topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- AliExpress tapasztalatok
- The First Berserker: Khazan
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest