-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ffodi
veterán
válasz
stargazerhu #2482 üzenetére
Igen. Túlzott memóriatuning esetén simán reprodukálható a probléma.
Részlet a hírből: "Helyettük érdemes a Catalyst Overdrive felületét használni, amivel ráadásul eredményesebb is lehet a tuning. "
Persze, mindig ez a szöveg megy. CCC-vel is tudtam reprodukálni, 3rd party SW ide vagy oda. Egyébként amíg a CCC-be nem tesznek fesz. állítási lehetőséget pl., addig számomra "használhatatlan" kategória.
Goldmen75:
Nem hiszem, hogy a Peter2, jobb lesz hűtési teljesítményben, mint a sima Peter.
A bordákat a szetthez adott hővezető ragasztóval kell/lehet feltenni.
A ventiket dugd a lapra, vagy ventiszabályozóra. Nekem közvetlen a vga vezérli a 3pines ventiket. (mondjuk ehhez építettem egy kis elektronikát, ami ezt megoldja, ugyanis a vga csatija direktben csak PWM-es ventikat tud vezérelni). Másrészről a gyári csatira nyugodtan ráköthetsz több ventit is. Egy átlagos 120-140mm-es ventinek az áramfelvétele max. 200-300 mA, míg a gyári venti 1,7 A-es (1700 mA)!
-
ffodi
veterán
2x Dual-Link DVI (Ha már a kolléga is írta, akkor 2db kalibrált W3000H 2560x1600). Ennek kapcsán ami hasznos infó, hogy 2 monitor esetén is szépen kezeli a nagy felbontást, valamint két monitor esetén is jól működik az energiamenedzsment, vagyis itt is az a 2d órajel, ami 1 monitor esetén (7970-nél ugye nem így volt)!
-
-
ffodi
veterán
válasz
Goldmen75 #2277 üzenetére
A srác által elmondott változások nem érintenek. (nv kártyákon a dupla tápcsatitól elfér a borda, valamint átrendezték a hőcsövek vezetését, mert egyes esetekben nem fért el a VRM borda). A hőcsövek száma megegyezik, a borda mérete is kb., ergo hűtésteljesítményben szerintem nem lesz változás.
-
ffodi
veterán
válasz
Goldmen75 #2275 üzenetére
Szétszedtem a vga-t, rá akartam tenni. Rá is próbáltam a blokkot minden fasza volt. Aztán jött a felismerés, hogy az összes itthon fellelhető hővezető ragasztó be van száradva, így nem raktam össze, mert a bordákat nem tudtam volna felrakni a VRM-(ek)re, és a VRAM-okra. Ezek után a kártyát összeraktam gyári állapotára. Az egyes mondatok között pedig obszcén kifejezésekkel illettem ennek a sz@ranak (mármint a ragasztónak) a kitalálóját és közeli hozzátartozóit.
#2277: Én is fáradt vagyok már, de ezt miből gondolod?
(ha megjönnek a rnegrendelt hővezető lapok, akkor ugrik rá a cucc, mármint a Peter.)
-
ffodi
veterán
válasz
Goldmen75 #2268 üzenetére
A sima Peter támogatott furattávolsága 53 mm míg a 79xx-nek 54 mm (persze azért csak ezt a kettőt említem, mert ezek lehetnek potenciálisan jók ide.). A hűtő alján csavarokkal van rögzítve egy keret, amin a leszorításhoz szükséges menetes szárak találhatók. Az 53 mm-es gyári konfigurációt rápróbálva nem tűnt jónak, viszont legalább az egyiket kicserélve megoldódott a "probléma."
Macka:
Ha az MK-26 és AC Xtreme III jó, akkor ez miért ne lenne? Mint írtam, egyedül a furattávolsággal lehet gond, ami nálam megoldott, valamint talán kevés RAMsünit adnak a csomagban. (amit én szintén megoldottam)
-
ffodi
veterán
válasz
Motion_Blur #2144 üzenetére
Ref és ref között nem lehet különbség, max az egyiken Hynix RAM-ok vannak a másikon Elpida. A sima 290-en szinte bizonyos, hogy az utóbbi van, és a 290x-en nagy többségén is.
Nekem akkor is kamunak tűnik. Az hogy felmegy a 290x BIOS a sima 290-re az nem jelent semmit.
-
ffodi
veterán
válasz
Motion_Blur #2141 üzenetére
Ugyan az a dolog van akkor, mint a 7950@7970 esetén. Valaki feldobta a dolgot, hogy megcsinálta, aztán kamu volt az egész........
-
ffodi
veterán
válasz
Motion_Blur #1966 üzenetére
Ha jó fájlt nyitottál meg, akkor ebbe írd bele az utolsó sor után, így:
[Settings]
VDDC_IR3567B_Detection = 30h
VDDC_IR3567B_Output = 0
VDDCI_IR3567B_Detection = 30h
VDDCI_IR3567B_Output = 1 -
ffodi
veterán
válasz
MPowerPH #1963 üzenetére
100%-on azért tud hűteni.
Monitoroztam természetesen. GPU 65-70 °C környéke lehetett, illetve a VRM-ek is kb. ilyen magasságokba törtek.
Motion_Blur:
Ha nem megy, akkor írd be a következőt az MSI mappa\Profiles\VEN_1002.........cfg-be (a legújabb file valószínűleg, ah van több), a Settings részhez:
VDDC_IR3567B_Detection = 30h
VDDC_IR3567B_Output = 0
VDDCI_IR3567B_Detection = 30h
VDDCI_IR3567B_Output = 1 -
ffodi
veterán
válasz
Motion_Blur #1961 üzenetére
Gyári hűtés (hangra ugyan az mint a ref 7970, szóval a 2kW-os porszívó elbújhat mellette), fesz 1,345V névleges, ~1,25 V valós.
-
ffodi
veterán
válasz
Goldmen75 #1799 üzenetére
2-3 éve, vagyis a 7970 és 6970 idején is ugyan ez volt a helyzet. A 69xx és 79xx vga-k ref. hűtője közel egyforma hangos. A 7970 gyári hűtőjének ventije megegyezik a 290x ventijével, vagyis ugyan azt a zajt produkálhatják. A kis különbség a magasabb fordulatszám miatt adódhat.
-
ffodi
veterán
válasz
ricshard444 #1747 üzenetére
Hamarosan lesz, ha minden igaz.
-
ffodi
veterán
Cserélt már valaki hűtőt 290/290x-en? Ha igen, hogyan viselkedik az új driverrel a ventivezérlés?
-
ffodi
veterán
válasz
Motion_Blur #1541 üzenetére
A Peter 5 helyet foglal.
Jövő héten jön, ha minden igaz.
-
ffodi
veterán
válasz
Motion_Blur #1537 üzenetére
Az MK-26-hoz is elég vézna VRM hűtést adnak.....
Én bepróbálok egy "sima" Petert, ha megjön a vga-m. Ha az Accelero rámegy, akkor ennek is rá kell mennie, és ehhez a VRM hűtő is combosabb, a venti, stb. pedig adott nálam.
-
ffodi
veterán
-
ffodi
veterán
Szerintem a "sima" Alpenföhn Peter is jó rá. A furattávolság elvileg annyi, mint a 79xx-nek, úgyhogy csak egy másik "lefogató" kell hozzá. (az meg van a 79xx edition-höz
). A PCB elrendezése lényegében ugyanaz, esetleg pluszban kellhet néhány RAM-borda.
Nem szeretek ilyen téren elsőnek lenni, de nincs kizárva semmi.
-
ffodi
veterán
Most már lassan 2 éves lesz a 7970, így ideje váltani..... persze nem csak ezért, hanem főképp azért is, mert 2560*1600-hoz néha kevés a 7970, az r9 290x teljesítménye pedig egyelőre meggyőzött.
A baj csak annyi, hogy a teljesítmény mellett fontos a zajszint is, ami itt elég gázos, ez az egy dolog tart csak vissza jelen pillanatban. (és mivel a ref. kártyákra esküszöm, így el kell gondolkodni az utólagos hűtési megoldásokon is
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged