Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Apple Watch
- Fotók, videók mobillal
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Poco F7 – bajnokesélyes
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
csabsz13
üzenetére
Annyiból "jogos" a 280X, hogy a kártyán lévő GPU energiaigényéhez kell rátenni a VRM-et, tehát olyan kapacitásút kell rátenni, ami kényelmesen elbírja.
Nekem pl. ez is volt a bajom a refi 290-el (ami le is írtam), hogy gyakorlatilag ugyanazt a tápkört kapta, mint a 7970 refi. Ami nem baj, csak míg a 7970 esetén bőven hűvös maradt és rengeteg tuningpotenciált rejtett, itt már alapon keményen meg lehet izzasztani.Gondolom, a furmarknál ami még kell, az maxra húzott power limit, vagy hogy van a 290-eknél, hogy ne dobálja az órajeleket, hanem hozza szépen a 65FPS-es átlagot.
A power limitet én is odaadtam a 280X-nek maxra. Kíváncsi lennék én is egy ilyen tesztre, főleg a Sapphire Tri-X mit alkot. Mert ugyan tesztelték (2100rpm 75 fok, elég komoly) de a VRM sajnos nem látszik [link].(#9900) csabsz13: A furmark azért jó, mert keményen meghajtja a kártyát, azonosan mindenkinél, és kicsi a CPU-igénye. Ezért egyből látod az FPS-en, ha valakinél "csalni" próbált a kártya. A kitguru tesztben is pl. szépen látni, ugyannyi FPS-t adott, mint nálad. Az jogos kritika, hogy kb. 10-30%-al jobban meghajtja, mint egy átlagos játék. Cserébe itt alapon akarnánk tesztelni.

Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Napelem
- Windows 11
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby rádiós topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Háztartási gépek
- Apple asztali gépek
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Acer KG251QF 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Nekem pl. ez is volt a bajom a refi 290-el (ami le is írtam), hogy gyakorlatilag ugyanazt a tápkört kapta, mint a 7970 refi. Ami nem baj, csak míg a 7970 esetén bőven hűvös maradt és rengeteg tuningpotenciált rejtett, itt már alapon keményen meg lehet izzasztani.
A power limitet én is odaadtam a 280X-nek maxra. Kíváncsi lennék én is egy ilyen tesztre, főleg a Sapphire Tri-X mit alkot. Mert ugyan tesztelték (2100rpm 75 fok, elég komoly) de a VRM sajnos nem látszik