- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Habugi
addikt
válasz adatfalo #38351 üzenetére
és viszont..
Az i5 eléggé korlátozott, az első 20ban egyedüliként trollkodok a sok 8 illetve 12szálas config/CPU között, azért a dobogóra sikerült felkempelni magam vele.., pedig a Physics & Combined párost eléggé visszafogja, ugyanakkor viszont repített a Graphics..
Egyébként szerintem odorgg 290es eredménye a legszebb az összes közül..!
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
adatfalo
senior tag
válasz Habugi #38352 üzenetére
Köszi.
Igen, amióta utoljára néztem született pár igencsak irigylésre méltó eredmény, ha sikerülne összebarátkoznia a vga-nak ezzel a konfiggal (i7 4790K+a makacs asus sabertooth z87), akkor lehet futtatnék én is pár újabb kört (még így gyári hűtővel is).
www.adatfalodesign.hu
-
mpierre
veterán
válasz adatfalo #38349 üzenetére
Nekem a 6950@70 csinált ilyeneket, de ott a win volt a hibás, nem a kártya. Post képernyő még volt, majd onnét semmi. Szerencsére volt bent egy gts 450 fizikára így azzal meg tudtam oldani a driver le, majd újra feltelepítését, aztán jött a bűvészkedés a physx miatt. Egy monitorral digital és analóg csatin hajtva...
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Clay
senior tag
válasz mpierre #38354 üzenetére
Nekem is a 6950@70 csinált ilyeneket, de csak az lg monitorommal. Viszont nekem nem sikerült megcsinálni, mindegyik driverrel ilyen volt. A monitoron frissítettettem fw-t azzal jobb lett, ritkábban nem indult el.
A processzorok füsttel működnek.Ha kijön belőlük a füst,nem működnek tovább!
-
asturel
őstag
Jól gondolom, hogyha DPM6 órajel alá kicsivel lövöm be az órajelet akkor a kártyának maximum a DPM6-os feszültséget kéne kapnia? Mivel úgy tűnik, hogy a DPM7-en megadott feszültséget kapja.
-
Hunork
veterán
Az új szerelmeim:
Természetesen, amint lesznek kis teszt eredmények, beszámolok.
(pár van is, tapasztalat és konklúzió is, később megírom)"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz ricinus13 #38359 üzenetére
Üdv mindenkinek!
Pár szó a friss kártyáról. Most volt lehetőségem értelmes áron eladni az eddigi GTX960-at. Volt is keret másra, így lett a fenti R9. A táp nem volt égetően sürgős, de már lassan kilenc éves volt a régi. Ezért a csere. És 18k volt, akciósan, 5 év garival. A VGA 3 év szokásos Asus garancia, plusz Adidas magyar focimez.
Amire kíváncsi voltam, hogy mi a valódi, játékok alatt is érezhető különbség. Most is úgy gondolom, hogy amennyivel erősebbek a specifikációk, annyira nem lesz erősebb a különbség. Ez a 960 és a széria / architektúra mellett szól! Hosszú évekig NV kártyáim voltak.
De nem akarom borzolni a kedélyeket, így akkor külön nem számolok be, csak pár friss élmény:
- Az R9 ventije is stand by módban van - szerintem - 50 fokig. Utána egy vagy kettő beindul.
- A magasnak tűnő különbségek (512 bit, 8 GB memória, több textúrázó egység...stb) nyilván kidomborodik. Szintetikus programokban is, játékokban is. De azért nem az egyenes arányosság elvén.Pár eredmény GTX960 vs R9 390:
3DMark Fire Strike: 6333 vs 9567 pont (10k körül van erősebb procival a hivatalos oldalak szerint)
Luxmark 2.0 Sala: 1847 vs 2950 pont
Luxmark 2.0 Room: 1083 vs 1619 pont
Catzilla: 14684 vs 19426 pont (720p mindkettő, mert így ingyenes a progi )
Unigine Valley 1.0 Extreme HD: 1481 vs 2346 pont- Játékok: mivel nálam a Vsync On az alap, ezért a min FPS a lényeg. Ez a várható mértékben emelkedett, 15-25 FPS-el. Azaz gyorsabb nem lett semmi, a monitor ugyebár adott, viszont egyenletesebb, élvezetesebb lett. És mindezt persze eggyel magasabb beállításokon adott esetben. (ahol a 960 tolta az Ultra módot, ott már feljebb ugye nem lehet menni)
- Hőmérséklet: bekapcsoláskor 40 fok, terhelés után idle 50 fok, terhelés alatt 70-75 fok, szintetikus mérésnél, mikor nagyon izzadt, volt 84 fok. Ez volt a legmagasabb. Zajszint elenyésző, a három venti nem eredményez nagyobb hanghatást, nagyon jó ez a DCU3 hűtés. Rögvest megjegyzem, hogy mikor én vittem fel a 50%-ra a fordulatot, na, annak azért már volt hangja.
- A Zalman ház rendesen beizzadt , mire a kártya bekerült, lévén sok a HDD, plusz két ODD, meg plusz kábel az USB3-hoz, meg a ház ventikhez. De megoldottam, igaz nem végleges, lesz még rajta szépítés.Hát ennyi lenne röviden, majd talán készül egy teszt is.
Eddig GTX960 kártyám volt, és nagyon meg voltam vele elégedve!
Egyértelmű, hogy az R9 erősebb,többet is fogyaszt, és a 960-nak elég egy kisebb táp is. És hát a DX12. A nagy kérdés. Elvileg a Quantum Break DX12-es, de mivel W Store játék, a Fraps és az Afterburner lockolva van... (ha van erre megoldás, szívesen várom!)Üdv:
Hunork"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
törölt tag
Sziasztok!
Lelet töltve a frissítés 16... verzió, itt hol lehet állítani a ventilátor teljesítményét?
15.. nál hőfokot és a ventilátor teljesítményét is lehetett állítani!
A kártya le állt az overwatch alatt.[ Szerkesztve ]
-
sas55
aktív tag
válasz Malibutomi #38362 üzenetére
A Valley-nek is hozni kellene 2700 körül. alapon.
Eladó Harman/Kardon AVR-355
-
GeneraL_XTX
veterán
Valószínüleg a proci lesz ott a ludas, meg hogy nincs tuning.
-
Hunork
veterán
válasz GeneraL_XTX #38364 üzenetére
Pontosan. Tuning nincs. És azt is elismerem, hogy csak DDU volt, meg "kézi" tisztítás.Tehát nem volt Win reinstall. De most lenyomom újra, mert a fiam azért belepiszkált a beállításokba.
plusz: Morfológiai szűrés kell vagy sem? Mire való?
Valley Extreme HD a jó? Mert én azon toltam.[ Szerkesztve ]
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
5 éves a lapom, egy gyenge Asrock. Procim meg 3,2 GHz... És nincs tuning! Hivatalos tesztek alapján nagyjából jók az eredmények. (és a legtöbb esetben i7 a proci a tesztgépben...)
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
Elnézést!
Nos, AMD Grafikus beállításokban kis matatás... Mondtam, hogy fiam ne nyúlj hozzá!
Szóval: tuning továbbra sincs! Először még a birtokba vétel a cél, aztán a játékok.
Bár írtam korábban, a min FPS nagyon megnőtt!És akkor a mai két tesztkép, bár a Firestrike nem lépte túl a 10.000 -et, viszont a Graphic Score majdnem 13.000 lett.
De a többit egy nagy tesztre tartogatom, ami majd valószínűleg Blog-ként fog megjelenni. Itt nem szeretném szétszabdalni a topikot, bár javaslatokat, véleményt nagyon szívesen várok, mint mondtam, régi-új AMD tulaj lettem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
R9 290 kártya.
A 16.15.2211 verziónál hol lehet állítani hogy 70°C-on tartsa a GPU-t
A 15...-nál lehetett. -
ZolaMan
tag
Hali!
Most vettem egy Gigabyte 390 Gaming G1-et.
Nem olyan rossz ez.
Alapból valóban felmegy a hőfok 80 fok körülre, de mondom nézzük meg a biost, már jó pár év tuningolási modolási tapasztalattal a hátam mögött nekiálltam finomhangolni a kártyát.
Utánaolvasgattam ennek a feszültségállítás témának. Fórumok szerint még nincs megoldva ennél a kártyánál a fesz állítása még HawaiiBiosReader-rel sem....eddigAIDA64 -gyel Ati Registers menüpontban kiolvastam a konkrét gyári értékeket.
DPM7-nél 1,268 mV Vcore van beállítva (ASIC Quality 70%, ennek is függvénye a fesz!)
Fogtam és átírtam a pointercímet DPM7-nél a DPM4 es értékre (65285).
Beírtam a kártyába. Reboot. Bingo!
AIDA64 DPM7 1,153 mVCsúcsterhelésen lement a kártya fogyija 330W-ról kb 280W-ra! A hőfok is csökkent kb 6 fokkal.
Juhu!Egyébként ez már a Hynix RAM-os verziója a kártyának .011 BIOS verzióval jött gyárilag. Nem tudom, hogy ez a BIOS kompatibilis-e más RAM chipekkel és azt sem, hogy ugyanez a trükk működik-e a régi verzióval is, de gyanítom igen. Valaki próbálja ki.
Ha kell valakinek, át tudom küldeni a modolt biost,HW/SW/Sim/Mod/OC
-
törölt tag
Sziasztok!
Legyetek szívesek segítsetek
Van egy asus r9290 4gd5 és leállt többször overwatch alatt,
Vissza vinném garanciába de az egyik csavaron van egy fehér
pötty címke ami meg van sértve!
Szerintetek elfogadják a garancia jegyet így is? -
GRaul
őstag
válasz #63761920 #38373 üzenetére
Nem. Mivel pont azért van az a pötty h ha buheralva van ugrik a gari. De lehet valahonnan tudsz olyat beszerezni. Vagy valamelyik nyomdába nyomtatsz olyat
[ Szerkesztve ]
Phanteks Házak Topicja ---> http://prohardver.hu/tema/phanteks_hazak_topicja/hsz_1-50.html <----
-
Habugi
addikt
válasz adatfalo #38353 üzenetére
No.., megvan az első hely: [link]
Egyébként hihetetlen mennyivel szarabbul adja a Graphics/Physics/Combined scoret, így az összesítettet is ha Win10-en futtatom, azzal kezdtem mert gondoltam hogy.., aztán kiderült hogy dehogy..
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy kártyám asus r92904gd5 amit kéz alól vettem, garanciális lenne ha a hátulján nem lenne a csavaron elszakítva a fehér pötty.
Ebben tudnátok tanácsot adni?
És amúgy elég a garancia levél?
Mert a számla nincs meg!
Vagy akkor már mindegy, akár takarítás után újra pasztázhatom![ Szerkesztve ]
-
ZolaMan
tag
válasz korcsi #38376 üzenetére
A konkrét étéket azért nem próbáltam, mert arra minden fórumban azt írták, hogy nem működik.
Nem próbálgattam tovább, örültem, hogy így megy. Egyébként arra is kiváncsi lettem volna, hogy honnan szopja ki a feszültségértéket, ha konkrét számot irsz be és az nem megy át valami validity checken... vagy csak simán lefagy, amint DPM7 -re vált? passz.HW/SW/Sim/Mod/OC
-
törölt tag
Az mitől lehet?
Hogy az asus r92904gd5 amd frissítést felrakom, elkezdek játszani és fekete lesz a képernyő majd ha vissza jön ki írja hogy megszakadt a kapcsolat a kártya és a program között de helyre állt majd ismét és ismét!
Most a 15.7 fut azzal jó! -
mpierre
veterán
válasz #63761920 #38384 üzenetére
Nekem is volt gondom béta driverrel, bár ott a kártya is ludas volt vastagon. Azóta a 16.3.2 van fent. Minden ok. Amúgy melyik játéknál dob fekete képernyőt?
Mondjuk az afterburner felrakott pár dx9 sdk-t, amitől egy-két játék eye candy-kel fűszerezett részén akadozik a megjelenítés.#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Raggie
őstag
válasz #63761920 #38387 üzenetére
Egyébként ha nem akarod feltenni az MSI Ab-t, akkor annyit megpróbálhatsz, hogy a GPU órajel csúszkán beállítasz mínusz 5-10%-ot, a memória órajel csúszkán meg mondjuk 1200 MHz-et.
Megpróbálod így stabil-e. Ha igen, akkor nem elég az alap órajeleire a feszültség tehát mindenképp fel kell rakni valami tuning programot és megemelni a feszültséget. Vagy használni csökkentett órajeleken.
Clint Eastwood FTW
-
Omli85
őstag
válasz Habugi #38377 üzenetére
Hmm felbuzdulva a dolgon lefuttattam 1200/1600-on lement minden (heaven, 3d11) eddig ezek eldobták magukat 1200/1600-on . És ami még érdekes nem akart megfőni a VRM 1600-as ram mellet sem.
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
-
Omli85
őstag
válasz korcsi #38395 üzenetére
Nem finomhangoltam csak gyors teszteket futtattam szal felhúztam maxra mindent.
Majd meg nézem azért még játék alatt hogy muzsikál hosszú távon csak most nem volt időm rá.Core Voltage (mV) : 100
Power Limit % : 50ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
korcsi
veterán
válasz Omli85 #38396 üzenetére
Itt van az aida64-ben az infó, listáz egy csomó mindent, a végén a feszültségeket:
És az így néz ki:
"
------[ GPU PStates List ]------DPM0: GPUClock = 300 MHz, VID = 0.96800 V
DPM1: GPUClock = 516 MHz, VID = 1.05600 V
DPM2: GPUClock = 727 MHz, VID = 1.05600 V
DPM3: GPUClock = 840 MHz, VID = 1.09300 V
DPM4: GPUClock = 890 MHz, VID = 1.13100 V
DPM5: GPUClock = 936 MHz, VID = 1.17500 V
DPM6: GPUClock = 977 MHz, VID = 1.21800 V
DPM7: GPUClock = 1100 MHz, VID = 1.26000 V------[ ATIDriver Calls ]------
ATIDriver Performance Switching: Not Supported
ATIDriver MultiVPU: Not Supported
"
Plusz még lehet a VRM-be is ofszet, ezt az idle feszből lehet következtetni (aida által mutatott DPM0 és gpuz által mértnek a különbsége)gpuz nálam:
Tehát van körülbelül 32mV plusz a vrm-be égetve, ami valójában 6*6,25mV ami a hawaii reader "VRM settings" fülén is látszik.Az enyém (290x) közel sem megy ilyen jól, névleges 1,3V-on 1100MHz a vége.
Neked körülbelül 1,35V lehet a beállított.[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
Omli85
őstag
válasz korcsi #38397 üzenetére
Ez van OC esetén:
------[ GPU PStates List ]------
DPM0: GPUClock = 300 MHz, VID = 0.90000 V
DPM1: GPUClock = 500 MHz, VID = 0.95600 V
DPM2: GPUClock = 838 MHz, VID = 1.11200 V
DPM3: GPUClock = 1030 MHz, VID = 1.26200 V
DPM4: GPUClock = 1079 MHz, VID = 1.26200 V
DPM5: GPUClock = 1122 MHz, VID = 1.26200 V
DPM6: GPUClock = 1163 MHz, VID = 1.26200 V
DPM7: GPUClock = 1200 MHz, VID = 1.26200 VTerhelésen Gpuz szerint 1.300-1.328v között van a VDDC a már említett +100mV és +50% powerlimittel.
Ez van alap órajelen:
------[ GPU PStates List ]------
DPM0: GPUClock = 300 MHz, VID = 0.90000 V
DPM1: GPUClock = 500 MHz, VID = 0.95600 V
DPM2: GPUClock = 698 MHz, VID = 0.98100 V
DPM3: GPUClock = 858 MHz, VID = 1.11200 V
DPM4: GPUClock = 899 MHz, VID = 1.15000 V
DPM5: GPUClock = 935 MHz, VID = 1.18700 V
DPM6: GPUClock = 969 MHz, VID = 1.22800 V
DPM7: GPUClock = 1000 MHz, VID = 1.26200 VTerhelésen Gpuz szerint 1.150-1.180v között van a VDDC.
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Elemlámpa, zseblámpa
- Hardcore café
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Spórolós topik
- Half-Life 2
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest