- Poco X6 Pro - ötös alá
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz Malibutomi #20251 üzenetére
Első tipp: gyenge házhűtés?
-
-
Pacy
aktív tag
válasz Malibutomi #20254 üzenetére
Írta: "Először a ház szellőzésére gyanakodtam (Chieftec Bravo nagytoronyház) de levettem az oldalát, és így is ennyi. "[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz lavorka #20253 üzenetére
Igen, így jónak tűnik. Érdekes, miért mér ilyen keveset a VGA, pedig ahogy nézem, átalakító sincs, amin eshetne a feszültség.
(#20254) Malibutomi: A multiméteres kép sokat sejtet, mi a gond....
(#20256) lavorka: Biztos, hogy ugyanennyi, ha leveszed a ház oldalát, és a winyók felől fújsz rá kis friss levegőt egy akár kézben tartott vagy asztali ventivel? Ránézésre egy zárt katlanban van ott alul a VGA, semmi meggyőző szellőzési lehetőséget nem látok a környékén.
Mikor elkezd melegedni, oké, oldalra fújja a meleget, de onnan hova megy? Befűti szvsz az egész alját, aztán a saját felfűtött levegőjét szívja vissza, aztán mégmelegebb jön ki, aztán megint visszaszívja... És meg is van a 90 fok.2-300W-oknak kéne onnan elvezetődniük... A proci felennyi sincs, annak mégis ott figyel egy nagy venti, ami kiviszi a hőjét, de a VGA-nak marad a szauna.
[ Szerkesztve ]
-
deadwing
addikt
Mondjatok már valami tippet, hogy mire használhatnám a kártyáimat játékon kívül? Alig játszok, és idegesít, hogy állnak
Bányászat kilőve.60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
HSM
félisten
válasz Sontir Fel #20263 üzenetére
Hát igen, ez egy jó kérdés.
(#20265) lavorka: Máris 3 fokot nyertél. Úgy kéne, hogy oldalról ne fújd meg a lamellákat (ahonnan kifelé igyekezne a meleg), hanem kicsit alulról felfele, és elölről hátrafele tedd oda, hogy a kifújt meleg mihamarabb távozhasson. Az szerintem még pár fokot hozni fog, ha a 100% venti is marad.
-
Daffchy
őstag
Visszaolvasgattam ASIC témában, de teljesen nem világos (lehet csak mert most jöttem egy ritkaszar 24-ből), ez a %-os adat változik feszemeléssel és pontosan mit jelent? Tuningpotenciált?
Nekem 83.1% minden alapon, alapórajel, alapfesz stb. Ez most jó vagy rossz? Minél kisebbnek vagy nagyobbnak "kell" lennie?
Csak szeretnék tisztában lenni vele!
-
pilu85
őstag
de jóó, most jön majd hétfőn az xfx 290-em. de vgülis hadd süsse szét magát, ugyanis 1,5 év még van rajta. vagyalulfeszelem inkább a mocskot. :S
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
deadwing
addikt
Párszor ki lett már tárgyalva, hogy miért érdemes a Heavent használni a Valley helyett, már ha maradunk az Unigine benchmarkoknál. Az ok a CPU, ami utóbbinál eléggé beleszól a képbe, mivel az nem kifejezetten dx11 teszt. A Heaven viszont igen.
60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
-
wukodlak
aktív tag
Helló.Lassan már 3 hete várom vissza a karit gariból,ahogy kiderült hiába adtam le a garanciális szervízbe át kellet küldeni a powercolornak,de remélem jövőhéten már visszakapom azt akkor meghuzom egy csöppet.
Dio3 Battletag:Wukodlak#2377
-
Solesz84
aktív tag
Sziasztok.Szerintetek h lenne jobb felszerelnem az oldasó 20cm-es ventit, mert most a VGA-ra fújja a levegőt.Lehet jobb lenne ha kifelé szívná?
[ Szerkesztve ]
Asrock X570 Taichi, Ryzen 9 5900X , NZXT Kraken X72, Gskill TridentZ RGB 32GB DDR4 3600Mhz Cl16, Kfa2 RTX 4090SG, Samsung 860 EVO 1 TB, 850 EVO 500GB SSD, WD 3TB HDD, NZXT H710i, LG Oled C2 42" , MSI MPG A1000GW, Fanatec DD1, CS V3 Pedal, Fanatec V1.5 Shifter, Fanatec V1.5 Handbrake
-
BullKoxa
őstag
válasz Daffchy #20282 üzenetére
Nézd kerestem neked egy leírást. Szerintem minden benne van ! igaz az írás a HD 7950 / 7970 topikból van . De a lényege érthető.
anno a 7950-m Asic 89.8% tuning jó volt és nagyon nem is melegedett. igaz VaporX volt. Mostanim 71.1%.
Solesz84 : Ki kell próbálni fordítva is ! ! De ahogy nézem Asusod van, betegsége van a karinak. ASIC-a mennyi?
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Daffchy #20286 üzenetére
Ha logikusan gondolkozunk akkor az alacsony ASIC értékes gpu-k tuningja simán megy alapfeszültségen. Ha magas az ASIC érték akkor tuningnál kívánják a plusz feszt.
Nekem alapon megy 1160Mhz-et. ( a képen csak 1100-on megy de ettől függetlenül 1160 a vége)
[ Szerkesztve ]
-
deadwing
addikt
válasz lavorka #20281 üzenetére
Kevés. Sőt, többet fog ártani, mint használ, mivel a kártyád ugyanarra fújja ki a meleget /keresztben bordázott/ így ellentétesen fog dolgozni neki a venti.
Értekeztünk anno elég sokat az ilyen bordázású kártyákról, nehezebb őket hűteni házban mint a hosszában bordázottakat. Legalábbis az oldalról befújást hanyagolni kell ezeknél. Keress rá a hszeimre, anno írtam HSM-nek egy tippet, hogy szerintem mi lehetne a jó megoldás60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
lavorka
aktív tag
válasz deadwing #20289 üzenetére
Nos, a ház oldalába beépítésre került egy 120-as venti, Coolink Swif2 1200rpm befelé dolgozik. Hátul Arctic cooling 120-as 1350rpm kifelé, hátul-felül Coolink Swif2 120-as 1200rpm kifelé. ( eddig az 1200-as volt alul, felül pedig 800-as)
Most szőrösfánk alatt 84-85, ami szerintem jobb a tegnapi 89-90-nél.
Az oldalsó venit maximálisan lentre raktam, h a kártya alá fújja a friss levegőt. Ebben a házban kb ennyi lehetőséget látok.Hát értem én a beszédjit! Veder kell neki meg lavór... :D
-
törölt tag
válasz lavorka #20290 üzenetére
Szerintem ez egy ilyen kártya.Én nem hinnék el automatikusan minden itteni szélturbina beépítési és/vagy ilyen olyan ház szellőzési tanácsokat automatikusan
(#20292) lavorka Nekem egy Sharkoon T28 a házam,nyáron direkt kihúztam a szoba napos oldalára,nehogy már ennyi léért még plusz hűtéssel szarakodjak,ha meg akar pusztulni,hát pusztuljon ( sajnos meg is tette )
[ Szerkesztve ]
-
sulu1701
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném kicserélni a régi videókártyámat (6970) de nem tudok dönteni zöld vagy piros legyen a következő.
Kérdezném, hogy mostanság melyik 290x - et érdemes megvenni, gondolok hűtés, megbízhatóság, tuning és persze ár érték arány. -
Habugi
addikt
Vigyázz, manapság mindenki hyperérzékeny!
Egy ilyen kijelentés és indul a könnyzuhatag, hogy halomra hentelted a csillámpónikat..A mindenki számára ápol s eltakar megfogalmazás valami olyasmi lenne, hogy "a helyedben várnék még egy kicsit.." vagy hasonló..!
Bocs (amiért beleszólok) csak az utóbbi időre jellemző szomorú gyakorlat beszél belőlem.Szerk.:
Egy pozitív ellenpélda..[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Joshi
titán
válasz sulu1701 #20297 üzenetére
Szerinted egy bejáratott vga ami már több mint egy éves tartani tudja az árát? Hát nem, sőt a zöldek tettek róla hogy még inkább amortizálódjon az AMD. Sajnos v nem sajnos ez a helyzet. Ha nem feltétlenül sürgős a vétel akkor inkább várd meg a 3-as szériát és az akkori árakat. Szerintem a 290-ek sokkal olcsóbbak lesznek mint most.
-
HSM
félisten
válasz #16729600 #20291 üzenetére
"ha meg akar pusztulni,hát pusztuljon ( sajnos meg is tette ) "
Akkor most ellenpélda lettél, miért ne csináljuk azt, amit csináltál?Én csak a saját tapasztalataimból indultam ki, hogy a fórumtársnál látott 300W körüli áramfelvételt milyen házzal lehet szépen meghűteni. És hát nem pont olyannal, ami nála van.
Látod, pici alakítással máris tudott nyerni 5 fokot.Nekem amúgy most a SilverStone RV03 a kedvenc "jólhűtő" házikóm. [link]
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest